Φασαρία σκύλου - νομικές κυρώσεις

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, όπως έχω γράψει κι αλλού, τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω ένα τεράστιο πρόβλημα με το άγχος αποχωρισμού. Απ' την στιγμή που μετακομίσαμε εμφανίστηκε και όσο πάει και χειροτερεύει. Έχω επικοινωνήσει με εκπαιδευτή, έχουμε ξεκινήσει την βασική εκπαίδευση και παράλληλα προσπαθούμε να το μαζέψουμε αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα. Αφήνω τους προλόγους και μπαίνω στο ψητό. Αν και όντας τυχερή η πολυκατοικία μου είναι πολύ φιλόζωη, πριν από δύο μέρες προέκυψε μια πολύ έκτακτη υποχρέωση και έπρεπε να λείψω για περίπου 4 ώρες και δυστυχώς το μεσημέρι. Σήμερα μια κυρία με φιλική διάθεση με ενημέρωσε ότι κάλεσαν την αστυνομία, δεν άνοιξε κανείς (?) και ο αστυνόμος έφυγε έτσι χωρίς ν΄αφήσει κάποιο χαρτί (?). Επειδή δεν ξέρω ούτε την διαδικασία, ούτε τις κυρώσεις θα μπορούσε κάποιος που έχει αντιμετωπίσει κάποιο παρόμοιο πρόβλημα να με κατατοπίσει, στο τι μπορεί να συμβεί στο καθαρά νομικό κομμάτι?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.912
20.312
Τίποτα δεν μπορεί να συμβεί.
Είναι πράγματι ενοχλητικό, να ουρλιάζει για ώρες ένα σκυλί, αν έτσι έγινε. Αλλά, αν είναι μέσα στο σπίτι, με κλειστές μπαλκονόπορτες [αν βρεις βέβαια και τρόπο, να χειριστείς την ζέστη], ή και ενδιάμεσες πόρτες, δεν μπορούν να σου κάνουν κάτι. Η αστυνομία, δεν έχει καμμία δικαιοδοσία, ούτε καν να μπει στο σπίτι σου, αν δεν υπάρχει εισαγγελική παραγγελία. Και μέσα να είσαι, αν θέλεις ανοίγεις. Αν δεν θέλεις, τους αφήνεις να χτυπούν. Μπορούν βέβαια, να σου κάνουν μύνηση. Αλλά και πάλι, τα στοιχεία θα είναι υπερ σου, αν κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου, για να μην ενοχλεί. Να μην είναι δηλαδή, έξω στην βεράντα πχ. Και μπορεί επίσης, να αντιμετωπίσεις προβλήματα με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Να ενοχληθεί δηλαδή από τις διαμαρτυρίες των λοιπών ενοίκων και να μην σου ανανεώσει το μισθωτήριο, όταν έρθει η ώρα.

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Έχω ξεκινήσει εκπαίδευση όπως είπα είμαστε στις 2 βδομάδες. Κάνουμε βασική υπακοή και απευαισθητοποίηση με το θέμα που προέκυψε, αναμένω το crate για να κάνουμε την εκπαίδευση σ αυτό όπως πρότεινε ο εκπαιδευτής. Στο ενδιάμεσο κάνουμε κάποιες ασκήσεις στο να φεύγω. Πάντα όσο λείπω είναι κλεισμένος στο δωμάτιο μου που είναι και το κρεβατάκι του, με κλειστά παράθυρα-παντζούρια το δωμάτιο είναι τρομερά δροσερό από μόνο του αλλά αν είναι μέρα με ζέστη αφήνω το air-condition με χρονοδιακόπτη ώστε να είναι δροσερά. Την μέρα εκείνη ήταν φαουλ από μένα που γνωρήζοντας το πρόβλημα τον άφησα ανάμεσα σε ώρες κοινής ησυχίας, αλλά δεν μπορούσα να μην φύγω. Με αυτές τις συνθήκες (προφανώς σε ώρες μη περίεργες ή και όχι) είμαι καλυμμένη?

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Με τον ιδιοκτήτη έχω μιλήσει, τον έχω ενημερώσει για το πρόβλημα και ότι έχω ξεκινήσει με εκπαιδευτή και να λυθεί, κι ως τότε κάνω ότι μπορώ για να ενοχλεί λιγότερο, και μου είπε ότι απ' αυτόν δεν υπάρχει θέμα μ' αυτές τις προυποθέσεις. Επίσης σήμερα μίλησα με μια κυρία απ' την πολυκατοικία και της έδωσα το κιν. μου, σε περίπτωση που συμβεί το οτιδήποτε όταν λείπω σχετικά με τον σκύλο ή αν ενοχλεί πολύ να με ειδοποιεί για να έχω και μια εικόνα σχετικά με το τι παίζει ακριβώς.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.912
20.312
Την πιο εγγυημένη εικόνα, θα την έχεις από προσωπική σου κρίση. Αγόρασε ένα φθηνό, δημοσιογραφικό recorder και βάζε το να γράφει, όταν λείπεις. Μόνο τότε, θα ξέρεις με πάσα ειλικρίνια και χωρίς δόση υπερβολής, τι γίνεται πίσω. Αν έχεις την πολυτέλεια, να μην λείπεις τις ώρες κοινής ησυχίας, είσαι πολύ τυχερή. Αλλά και να λείπεις, κάτι που είναι πολύ φυσικό αν δουλεύεις και ο σκύλος σου είναι κλεισμένος μέσα, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Στην απίθανη περίπτωση, που θέλεις να εξασφαλίσεις τα νώτα σου, για πιθανή μελλοντική κρίση, κάνε μια κουβέντα με τον εκπαιδευτή σου, να σου κόψει κάποια στιγμή και μία απόδειξή του, ελπίζοντας ότι έχει μπλοκ και κόβει. Και με τις τωρινές/πραγματικές ημερομηνίες, θα είναι ότι καλύτερο. Για να μπορείς να αποδείξεις [σε extreme περίπτωση] ότι όντως ασχολείσαι έμπρακτα, για την διόρθωση του προβλήματος και δεν αδιαφορείς ;)

• Like
Reactions: marmyt

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Γενικά ώρες κοινής ησυχίας δεν λείπω σχεδόν πότε. Σ΄ευχαριστώ πολύ για τ' άλλα θα τα φροντίσω! Σκέφτηκα να βάλω την κάμερα, μιας και είμαι των οπτικοακουστικών τεχνών, να έχω και εικόνα του τι κάνει όχι μόνο το πόσο γαβγίζει.

• Like
Reactions: mareco

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.309
Μέλη
20.070
Νεότερο μέλος
Nelson Thea