Φτηνά καθαρόαιμα κουτάβια...


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
μα είναι η ίδια αρχή και στα ανθρώπινα ζητήματα-προβλήματα και στα σκυλίσια και παντού.
η αρχή που λέει εγώ και το "θέλω μου" είμαστε πιο σημαντικοί από όλους τους υπόλοιπους.
 
  • Like
Reactions: nfeel and mareco


HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Δεν καταλαβαίνω το λόγο που πρέπει πρώτα ν' ασχοληθεί κανείς με το ένα θέμα και μετά με το άλλο. Ξέρεις αγαπητέ @ISKENDER όταν κάποιος βοηθάει, συμβάλλει στο να βρεθεί μια λύση προς το καλύτερο σ αυτόν τον κόσμο - γενικά! Και για το περιβάλλον και για τα ζώα και για τους ανθρώπους. Δε θέλει πολύ μυαλό, είναι αλληλένδετα ξέρεις. Μου θυμίζεις εκείνους που κράζουν όσους ασχολούνται με τα ζώα ή/και με το περιβάλλον λέγοντας ότι "εδω πεθαίνουν άνθρωποι" κι ΑΝΑΘΕΜΑ αν έχουν δώσει ποτέ έστω κι ένα ψίχουλο σ' έναν πεινασμένο..Δε χρειάζεται λοιπόν να λυθεί το ένα για να λυθεί το άλλο. Είναι αλυσίδα. Δεν γίνεται κάτι ανάποδα. Όταν βοηθάς, βοηθάς σε διάφορους τομείς της κοινωνίας. Όσο και όπως μπορεί ο καθένας.

υγ το ότι συγκρίνεις τα πάπι μιλς με το προσφυγικό και την παράνομη εκτροφή με τα γκόλντεν μποις..νταξει..έγινε!
 




spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.559
5.971
Πειραιάς
το περιοδικο rolling stone ειχε προσφατα αρθρο για τα puppy mills. δυστυχως το τευχος αυτο δεν ειναι πια σε κυκλοφορια (κι εγω το αντιληφθηκα την τελευταια μερα κυκλοφοριας του).
anyway, μπορειτε να διαβασετε το αρθρο εδω :(:

http://www.rollingstone.com/culture...de-the-sickening-world-of-puppy-mills-w457673
 


archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Υπέροχο άρθρο πολύ ολοκληρωμένο. Με προβληματίζει όμως η κατάργηση τς δημοσιοποίησης του έργου της αστυνομίας ζώων.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Άλλη μια παρόμοια περίπτωση στην Μεγάλη Βρετανία...

Ένα σύνολο 56 σκύλων βρέθηκαν στο "The Shed" (ένα από τα δύο "εκτροφεία") και 38 κουτάβια και 19 σκυλιά στο αγρόκτημα "Moelfre" του Richard Jones, εκτροφέα με προηγούμενες καταδίκες για κακοποίηση και έκθεση σκύλων σε κίνδυνο.

Συνολικά, 113 σκυλιά βρέθηκαν να υποφέρουν αυτή την φορά. Ο κτηνίατρος που τα εξέτασε διέγνωσε αρκετά προβλήματα συμπεριφοράς και παθολογικά λόγω παντελούς έλλειψης άσκησης ή κοινωνικής επαφής, με πολλά από αυτά να διατηρούνται μόνο στο σκοτάδι.

Ένας σημαντικός αριθμός ήταν επικίνδυνα αδυνατισμένα, αρκετά με λοιμώξεις, πληγές και σηψαιμία και αρκετά κοντά στο θάνατο.

Η άδεια του Jones ανανεωνόταν ετησίως έως το 2015, όταν η τοπική αρχή αποφάσισε να σταματήσει λόγω "ανησυχιών". Η αίτηση ήταν για 70 σκυλιά να δίνουν 40 γέννες το χρόνο.

Το 2016, αν και δεν υποβλήθηκε αίτηση από τον Jones, συνέχισε αναπαραγωγή, την "εκτροφή". Η ομάδα υπεράσπισης του ισχυρίστηκε ότι επλήγη από την άρνηση της άδειας του το 2015, επειδή είχε κάνει «σημαντικές επενδύσεις» στο "The Shed" και ένιωθε ότι είχε αδικηθεί και αντιμετωπιστεί "δυσανάλογα" από την τοπική αρχή.

Κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες και εκτός από την απαγόρευση της εκτροφής σκύλων και ποινή με αναστολή, διατάχθηκε να πληρώσει πρόστιμο και έξοδα £115 και £5.500.

Το δικαστήριο απαίτησε όλοι οι σκύλοι να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις του μέχρι τις 2 Μαρτίου.

Τέτοιες και χειρότερες καταστάσεις υπάρχουν και στην χώρα μας, μη μας φαίνονται "ξένα" και μακρινά. Το γεγονός ότι δεν πιάνονται και δεν δημοσιοποιούνται παρόμοιες περιπτώσεις οφείλεται σε άλλους λόγους.

01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg

Πηγή
 
  • Like
Reactions: vek and spyv


archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Ούτε τ θεωρώ μακρινά, απλά είχα τν εντύπωση ότι σ μεγάλα κράτη όπως η Μ. Βρετανία αυτά είναι απλά ιδέες μη υλοποιήσιμες!!!!!!!
 


Orpheas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2017
87
150
Uppsala/Sweden
Αγαπητέ μου φίλε η φίλη (canis) αναφέρεις στην ανάρτησή σου:

"Τέτοιες και χειρότερες καταστάσεις υπάρχουν και στην χώρα μας, μη μας φαίνονται "ξένα" και μακρινά. Το γεγονός ότι δεν πιάνονται και δεν δημοσιοποιούνται παρόμοιες περιπτώσεις οφείλεται σε άλλους λόγους".

Προσωπικά επέτρεψε μου θα ήθελα να μάθω τους λόγους που δεν πιάνονται η δεν δημοσιοποιούνται τέτοια εγκλήματα γιατί στην κατηγορία των εγκλημάτων το τοποθετώ χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής! Μήπως λαδώνονται κάποιοι για να μην μιλούν και ίσως άτομα που ανήκουν σε δημοτικές αρχές; Για μένα αν πέσει στην αντίληψή μου κάτι ανάλογο σε κάποιο ελληνικό εκτροφείο θα πήγαινα κατευθείαν στον εισαγγελέα και νομίζω πως υπάρχει εισαγγελέας στην Ελλάδα που ασχολείται με τέτοια θέματα!!!
 


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Εάν κάποιος έχει υπάρξει από τη μια πλευρά κ στη συνέχεια πέρασε από την άλλη, σε διάφορα θέματα και φάσεις της ζωής, αναγνωρίζει τα στάδια της άρνησης που διαβαίνει ένας αγνώμονας συνάνθρωπός μας.

Πρώτο στάδιο είναι η "πλάκα", τα σκωπτικά σχόλια τύπου "εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε κ εσύ κόπτεσαι για τα ζώα?", "μήπως να βρεις κάνα γκόμενο από το να τρέχεις στις ερημιές για αδέσποτα? " κα

Στάδιο δεύτερο είναι ο θυμός κ ο χαρακτηρισμός του συνομιλητή ως ακραίου κ "αντιπάλου" κ το τελευταίο στάδιο σε αυτούς που ψυχικά είναι έτοιμοι, είναι η πλήρης αποδοχή της άποψης του συνομιλητή.

Λέω ψυχικά διότι πρωτίστως τέτοιο θέμα είναι. Πρέπει να υπάρχει το ψυχικό υπόβαθρο. Να είναι έτοιμος κάποιος για να δεχτεί κάτι. Όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι, καθώς κ τα επίπεδα εξέλιξης των ανθρώπων επίσης δεν είναι ίδια.

Το να επιμένει κανείς να βάλει μια άποψη στο κεφάλι κάποιου, είναι η πιο μάταια διεργασία που μπορεί να υποβάλει κανείς τον εαυτό του.

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει κανείς να σταματά να λέει η να υποστηρίζει την αλήθεια.

Πρέπει να είμαστε οι φορείς της ιδέας που θα θέλαμε οι ίδιοι να γνωρίσουμε, όταν οι ίδιοι είμασταν στην "απέναντι" όχθη και αγνώμονες.
 


Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Nfeel πολυ ωραιο το μνμα σου συμφωνω απολυτα.. να ρωτησω τι εννοει εκει που λεει οτι το δικαστήριο απαίτησε όλοι οι σκύλοι να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις του μέχρι τις 2 Μαρτίου..; οτι και καλα τι μετα θα τα ξαναπανε εκει;:confused: