Φυσικό αντικουνουπικό

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Καμια ιδεα καποιος για πατεντα?
Το θελω οχι για να ψεκασω τον ιδιο αλλα το σπιτακι του που ειναι ξυλινο.
Λεω να ειναι κατι φυσικο για να μην παθαινει τιποτα αν γλειφει ή δαγκωνει το σπιτακι αλλα και για να μπορω να το ψεκαζω συχνα.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
το ροσμαρίνο ,ο βασιλικός, το φασκόμηλο, ο δυόσμος, ο ευκάλυπτος η λεβάντα η σιτρονέλλα το γεράνι ο μαιντανός και μερικά άλλα είναι φυσικά αντικουνουπικό.
με απόσταγμά η αιθέριο έλαιο τους σε μηλόξυδο ή αλκοόλη στον άνθρωπο κάνουν δουλειά....τώρα για το κατοικίδιο δεν γνωρίζω.

α και η λεμονόφλουδες κάνουν δουλειά

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Εγώ χρησιμοποιώ σιτρονέλα, σπρέι από έλαια σιτρονέλλας (έχουν τα πετ σοπς) στον σκύλο μου κυρίως για την αποφυγή της σκνήπας...Πέρσυ στη Σαντορίνη εκεί που μέναμε είχε πολλά κουνούπια, κι το δωμάτιο δεν είχε σίτες, επομένως είχα την ιδέα κάθε βράδυ να ψεκάζω τα ξύλινα πατζούρια με το σπρέι σιτρονέλλας...Σε πληροφορώ ότι δεν είδα ένα μήνα ούτε ένα κουνούπι μέσα στο σπίτι, κι τα πατζούρια ήταν αυτά τα παλιά με τις χαραμάδες κι τα είχα μισό κλειστα, κι το φως μέσα κανονικά αναμένο!!! Απλά για την υγεία τη δικιά σου μην πάρεις αυτά που είναι για τον άνθρωπο, έχουν κι αυτά σιτρονέλα αλλά κι χίλια δύο άλλα χημικά, πάρε από pet shop σπρέι σιτρονέλλας για σκύλους, που είναι φυτικό.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Ειχα σκεφτει την σιτρονελα αλλα δεν ηξερα απο που να την προμηθευτω.
Στο super market εχει δει κανεις να εχει τιποτα απο αυτα τα ελαια ?
Να διαλυσω ελαιο βασιλικου ευκαλυπτου και λιγη σιτρονελα σε νερο και να ψεκαζω με το μιγμα το σπιτακι του.

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Να διαλυσω ελαιο βασιλικου ευκαλυπτου και λιγη σιτρονελα σε νερο και να ψεκαζω με το μιγμα το σπιτακι του.
Για το μειγμα που αναφερεις δε ξερω, στο super market εχει αλλά για ανθρώπους κι δεν ειναι φυτικά, μόνο σε pet shop έχω βρει εγώ κι δεν είναι ακριβό, γύρω στα 8 ευρο και είναι μεγάλο το μπουκάλι

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
Exω βρει καποιες συνταγες σε ενα σαϊτ , δεν τις εχω δοκιμασει ακομη , αλλα σιγουρα θα τις φτιαξω.Εχω βρει τα υλικα.

Χειροποίητον: Χειροποίητο εντομοαπωθητικό spray

μετα απο διαφορα σαϊτ που διαβασα αποφασισα να αγορασω τα εξης ελαια
Ευκαλυπτο
Λεβαντα
Βασιλικο
Δεντρολιβανο

και να φτιαξω την πρωτη συνταγη.

Θα φτιαξω ομως κ την τελευταια (ισχυρη) γιατι το καλοκαιρι εχουμε παρτυ απο ιπταμενα ζομπι!!

Ελπιζω να δουλεψουν ,δεν τα εχω δοκιμασει ακομη.
Περσυ χρησιμοποιουσα antiphevotome σιτρονελα , ψεκαζα τα παραθυρα κ εκει που κοιμοταν, εκανε δουλεια σχετικα καλη, ημουν σε μερος με ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σκνιπα - κουνουπι (ειχα ψεκασει κ με Bayern σκονη που κραταει 6 μηνες,τα παραθυρα , αλιως θα μας τρωγανε)

Last edited:

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
σιτρο
Σιτρονελα 10ml - Αιθερια Ελαια – Sensities – Sensual Cosmetics & Accessories

ευκαλυπτο
Ευκαλυπτος 10ml - Αιθερια Ελαια – Sensities – Sensual Cosmetics & Accessories

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
Κ κατι πιο ευκολο βρρασε μισο-μισο νερο με ξυδι κ ριξε μεσα σκορδα ,
αν εχεις κ βασιλικο σ γλαστρα ριξε κανα φυλλο ή ξερο απο την κουζινα.

Αστο 1-2 μερες , βαλτο σε σπρεϋ μπουκαλακι , κ ραντιζε καθε απογευμα αργα, σκυλο κ εκει που θα κοιμηθει.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
σκετο νερο με αιθεριο ελαιο σιτρονελας , λεβαντας ευκαλυπτου και τσαι...
σε ενα ψεκαστηρι με νερο βαζεις απο 2-3 σταγονες σιτρονελλα το διπλασιο
το νερο αρωματιζεται και κραταει απο το απογευμα μεχρι την επομενη μερα το πρωι....
δεν ερεθιζει ουτε ματια ουτε τιποτα στην ουσια ειναι σκετο νερακι....
τα υπολοιπα με ξυδι, κλπ πρεπει να προσεχεις μην παει στ αματια του σκυλου....

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.084
Athens
Καμια ιδεα καποιος για πατεντα?
Το θελω οχι για να ψεκασω τον ιδιο αλλα το σπιτακι του που ειναι ξυλινο.
Λεω να ειναι κατι φυσικο για να μην παθαινει τιποτα αν γλειφει ή δαγκωνει το σπιτακι αλλα και για να μπορω να το ψεκαζω συχνα.
Αν το σπιτάκι είναι σε κήπο ή μπαλκόνι - πέρα από το spray - μπορείς να φυτέψεις μπόλικους απήγανους που είναι κουνοποδιωχτικά φυτά. Και βασιλικούς για να σπάσει λίγο η μυρωδιά του απήγανου που είνα έντονη.
Που κοιμάται ο σκύλος - έξω?

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Δεν κοιμαται εξω. Ειναι μικρος ακομα. Αλλα και μετα σπανια θα τον αφηνω να κοιμαται εξω.
Θα ειναι εξω στο σπιτακι του οταν θα λειπω απο το σπιτι και τις ωρες που θα δουλευω.
Ε πολλες φορες μπορει να λειπω απο το σπιτι απογευμα -βραδυ , γιαυτο με ενδιαφερει το αντικουνουπικο.
Σε μεγαλο περιφραγμενο χωρο θα ειναι με δυνατοτητα φυτεψης. Το σπιτακι θα ειναι κολλημενο στην περιφραξη. Αρα ακριβως πισω απο το σπιτακι , εξω απο την περιφραξη μπορω να φυτεψω κατι τετοιο για να μην το χαλασει κιολας.

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
Αγορασα σημερα αιθερια ελαια , σιτρονελα , ευκαλυπτο , βασιλικο.

Εχω συνταγη να φτιαξω , αλλα δεν ειναι δοκιμασμενη αν ειναι αποτελεσματικη.

Εχει κανει καποιος αναλογη προσπαθεια?

Θα φτιαξω 2 απωθητικα , ενα με αιθερια ελαια κ νερο ή λαδι σαν βαση

κ ενα με αποξηραμενα βοτανα κ μηλοξιδο..

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
δεν ξερω να σου λεπτομερειες, αλλα ειναι συνταγη την οποια μου προτεινε εκτροφεας, η οποια την χρησιμοποιει πολλα χρονια και οχι μονο σε σκυλους αλλα και σε αλλα ζωα. Μου ειπε οτι μπορεις να βαλεις και κανονικο ξυδι αλλα καλυτερα ασπρο.

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
οκ , σε ευχαριστω .

Θα φτιαξω μια οπως λες , αφου ειναι κ απο εκτροφεα και θα φτιαξω κ μια με βαση το λαδι.
Μηλοξιδο αγορασα , που ειναι για αλλη συνταγη που θα κανω.
Αυτο θα βαλω κ βλεπουμε.

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Όλα τα έλαια μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις διαλυμένα και σε νερό και σε λάδι. Η συνταγή του silent πιθανότατα χρησιμοποιεί το ξύδι ως συντηρητικό γιατί με σκέτο νερό εγώ δεν θα το κρατούσα πάνω από μια εβδομάδα στο ψυγείο.

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
Μηλοξιδο 1-2 κουταλιες υγρο πιατων(φερυ κ τετοια)
σε ενα μπολακι,πιατακι

το αφηνουμε σε καθε δωματιο του σπιτιου κ οι σκνιπες κουνουπια ,πανε εκει κ πνιγονται.

μπουκαλι , το κοβουμε στη μεση , γυρναμε το πανω μερος αναποδα (με το πωμα προς τα κατω) κ εφαρμοζουμε στο κατω μερος( η κλασικη σφηγγοπαγιδα)
το γεμιζουμε με χλιαρο νερο κ ενα φακελακι μαγια
θα δημιουργηθει διοξειδιο του ανθρακα(σαν την εκπνοη μας) κ τα κουνουπια θα πανε εκει κ θα παγιδευτουν.

Δεν τα εχω δοκιμασει ακομα
παω τωρα να τφτιαξω
καλοκαιριασε πια!!!