Φωτιά και σκυλιά

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ξημερώσαμε άσχημα σημερα. Ξυπνησα στις 6 επειδη πετούσε ελικοπτερο πολύ χαμηλά στη θαλασσα μπροστά μου. Αλλά επαιρνε νερό για μια απιστευτη κολαση φωτιας εδώ διπλα. Έχει γεμισει ο ουρανός καπνό και το μόνο που μας βοηθά (εμας γιατι στην παραδίπλα περιοχή καιγονται σπιτια και εκκενώνονται χωρια) ειναι πως φυσάει βοριάς. Αν γυρισει μαϊστρος σε 10 λεπτά θα φτάσει εδώ η φωτια. Ωστόσο με ανησυχει το αναπνευστικό του κουταβιού. Έμεινα σπιτι από τη δουλειά να παρακολουθώ μην χρειαστεί να μαζέψουμε πραγματα και να εκκενώσουμε, αλλά και για τη μικρή. Πώς την επηρεάζει ο καπνός? Δύσπνοιες κλπ όπως εμας? Και τι μπορώ να κάνω για να την διευκολύνω αν δυσκολέψουν τα πράγματα (ώσπου να φύγω αρον άρον)? Προς το παρόν δεν εχει σημάδια τετοια αλλά παρακολουθώ διαρκώς.

IVAN-TZIA

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2012
82
0
Κέα, Κυκλάδες
Εφιάλτης οι φωτιές για όλους! :mad:
Πέρσι με τις φωτιές εδώ, έκλεισα το σπίτι καλά, έβρεξα πετσέτες και έβαλα στις σχισμές των παραθύρων και μείναμε εκεί μέχρι την άλλη μέρα. Ούτε βόλτα για κατούρημα δεν τους έβγαλα!!!! Φοβήθηκα το αναπνευστικό όλων μας. Εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να κρατήσουμε ενα πανί και να ανεπνέουμε μεσα απο αυτό.. τα σκυλιά όμως??

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Την κατεβασα ήδη μια γρήγορη το πρωι που εδειχνε να εχει κοπάσει η φωτιά και μέχρι να ανεβούμε ειχε ξαναφουντώσει. Εκτοτε την εχω μέσα με ανεμιστήρα και παρακολουθώ να δω, μην χρειαστεί να την παρω

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αν γυρίσει μαϊστρος, στα 5 λεπτά η φωτιά θα ειναι εδω...
Τα δίπλα μέρη εκκενώθηκαν και η φωτιά κινείται αντιθετα προς εμάς, παει προς Πάτρα. Αλλά δεν φαίνονται καλά τα πράγματα όπως μαθαίνουμε...
Μέσα είναι και δεν δειχνει σημάδια δυσφοριας. Βεβαια μια απροθυμία να κουνηθει την αποδίδω στη ζέστη.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
ν δυσκολέψει η κατάσταση ναι φεύγουμε από την παλια εθνικη κατευθείαν. Την κρατούν ανοιχτή γι'αυτό το λόγο
Είναι εκκωφαντικός ο θόρυβος από τα ελικοπτερα, θα σας βγάλω φωτογραφία μόλις ξαναρθει για νερό.
mad00lini να δω ετσι τη Σελιν και ξεχνάω φωτιές και σταχτες από τα γελια

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Επειδη το εχω ζησει και ειναι οντως πολυ ψυχοφθορο, μαζεψε καποια
πραγματα σε περιπτωση που χρειαστει να εισαι ετοιμη να φυγετε.
Αν δυσκολεψουν τα πραγματα δεν θα ειναι ευκολο ουτε και για σενα απο
τους καπνους οποτε εχε το νου σου.

Ευχομαι να τεθει γρηγορα υπο ελεγχο και να την σβησουν. Φτανει πια
τι αλλο θα καψουν σαμπως εχει απομεινει και τιποτα. . .

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αν είναι δυνατόν...δεν έχει μείνει τίποτα πια για κάψιμο. Πάνω που λέγαμε χθες με κάτι φίλους ότι ακόμα και οι εμπρηστές το σκέφτονται να κάψουν για "οικόπεδα"...με τέτοια κρίση...ποιος θα αγοράσει?
Ετοίμασε μια τσάντα για καλό και για κακό...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Παντα μένει κάτι ακόμα να καει... δεν ειναι τυχαίο αλλωστε ότι από το πρωι επιασε φωτιά και στην απέναντι πλευρά του Νομου...
Επέστρεψαν και τα canadair. Τα διπλα σκυλιά λυσσάνε στο γαύγισμα, η μικρή χαζεύει από μέσα τα ελικόπτερα τουλάχιστον δεν τα φοβαται) και εγώ παρακολουθώ το μέτωπο να κινείται πιο ψηλά στο βουνο.
Προς το παρόν ευτυχώς οι καπνοι δεν ερχονται προς εμας και αναπνεουμε άνετα. Αλλά για το φόβο των ερμων η μικρή μένει μέσα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
φωτια.jpg Πριν μια ώρα, από την αυλή μας!
Εχω ήδη κουβαλήσει τα πραγματα της μικρής στο αμάξι και την εχω διαρκώς με στηθόλουρο, για παν ενδεχόμενο...

peter12x

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
154
0
Πάτρα
και εμείς εδώ αρκετά μάκρια από την φωτιά και έχουμε γεμίσει στάχτη και καπνό και είμαστε κάπου 10χιλιόμετρα μακρυά, φαντάζομαι τι γίνετε κοντά

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
ο αέρας δεν έχει πέσει καθόλου? Είναι προς το μέρος σας?
Όχι δεν επεσε και αύριο περιμένουν παλι 7 μποφώρ.
Δεν φυσά προς εμας και γι'αυτό δεν έχουμε ίχνος καπνού πανω από το κεφάλι μας. Εχει πάει όλος προς Πάτρα. Αλλά δεν το κουνάμε κιόλας μην γυρίσει μαϊστρος. Όλοι κάτω ειναι στο γκαζον και παρακολουθουν και η αναίσθητη η Σελιν κυνηγά ενα χταποδι-κουδουνιστρα.
Το απογευμα ειχε στηθεί και χαζευε τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα!