Φωτογραφικό οδοιπορικό στο κτήμα

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Για το σκυλόσπιτο ή το ανθρωπόσπιτο?
Εχω ετοιμες απαντησεις και για τα δυο :p

Ο Αδης και η Ηρα θα κανανε καλη παρέα. Κρίμα που ειμαστε μακριά.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Το στομαχακι μου διαμαρτυρεται εντονως με ολα αυτα που ειδα! :D

Το κτημα σας ειναι υπεροχο,:D τα προιοντα σας φανταζομαι νοστιμοτατα;) τα δυο σου σκυλια κουκλια (με μια μικρη προτιμηση στην Ηρα :D) και
η κορη σου τελεια και απολυτα εξοικειωμενη με τα σκυλια;)!!

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
οντως θα κανανε πολυ καλη παρεα,φανταζομαι εχουν την ιδια τρελα!το ανθρωποσπιτο παρακαλω!!!!:D

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
:)η καλυτερη μου αργα το βραδυ στην ησυχια, η πολυ νωρις το πρωι, να ακουω τα κολοκυθια να μεγαλωνουν, κρακ, κρουκ.
εγω για πατατες δεν εχω χωρο... μπουχουυυ:(
εμεις αρη δυστυχως, ετσι οπως ειναι η κλανια μας εεεεε, το κτημα μας εννοω:p, δεν μπορει να μπει μηχανημα, ουτε για να σκαψει, ουτε να ριξει χωμα, ουτε τιποτα..ολα χειροποιητα γινονται δυστυχως:-|

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν ηταν να πιάσω κασμά και τσάπα, δεν υπηρχε περιπτωση να κανω τοσο μεγαλο κηπο.
Εχω ηδη ρημαγμενη μεση και η γυναικα μου που είναι 34 χρονων εχει κι αυτή ηδη προβλημα.
Δυστυχως στο ξεχορτάριασμα υποφερουμε και οι δυο.

Μεγαλο τρακτερ δεν χωραει να στριψει με το άροτρο και εφερα μικρο αμπελουργικό τρακτεράκι.
Παιδευτηκε πολύ γιατι το χωμα, με τις εργασιες με μπουλντόζα για υδρευση και βόθρο και την νταλικα που ξεφορτωσε το σπιτι, ειχε γινει τσιμεντο.

Οι πατάτες είναι δυσκολη σχετικα καλλιεργεια και για γινουν σωστά είναι μια μικρη επιστημη.

Ναι, τα κολοκυθια και τα αγγουρια υποτιθεται ακουγονται τη νυχτα.

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
ναι, ναι! ακους κρακ, κρακ:)
νομιζω πως και τα καρπουζια ακουγονται, αλλα δεν εχω βαλει ποτε να δω.
Αν ακούγονται λέει... βεβαίως! Πρίν κάποια χρόνια στην κρήτη, στο κτήμα του θείου μου κάναμε πικ νικ και όταν νύχτωσε ακούγαμε τα καρπούζια και τα αγγουράκια...
Είναι απίστευτη η φύση!:)

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Άρη τι υπέροχο το κτήμα....
Δε μου λες, δεν οργανώνεις έναν μικρό χώρο κατασκήνωσης για μας τους άτυχους που μενουμε Αθήνα να ερχόμαστε να κάνουμε αγροτουρισμό??? Αγροτουρισμό με σκύλο βεβαίως βεβαίως... :p
Το σπιτάκι που έχεις φτιάξει για την μικρή είναι πάρα πολύ ωραίο, υπερυψωμένο, επικλινής κάλυψη με επένδυση στέγης, ξύλο, γείσο περιμετρικά.. τα έχεις προσέξει όλα! :)

Εγώ χάρηκα αρχικά για δύο πράγματα...
Καταρχάς για το ότι είδα παιδί κατάχαμα με χώματα. Τι ωραία! Ένα παιδάκι που δεν είναι αποστειρωμένο! Πολύ όμορφο κοριτσάκι έχεις :)
Και κατα δεύτερον επειδή το βλέμμα των σκυλιών σου είναι γαλήνιο και ήσυχο. Δεν το περίμενα οτι η Ήρα δείχνει κουτάβα, χεχε, αλλιώς την είχα στο μυαλό μου! Κούκλα είναι!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Τέλεια Άρη, απλά καταπληκτικά!!:):)

Στο Αγρίνιο έχουμε έναν κήπο με αγγούρια, πιπεριές, ντομάτες, κολοκυθάκια, πεπόνια κ κρεμμύδια κ θέλει πάρα πολλή δουλειά!
Επίσης έχουμε 2 στρέμματα με πορτοκαλιές, 4 ροδακινιές κ μία λεμονιά, οπότε... ειδικά τέτοιες εποχές το ξεχορτιάρισμα κ το πότισμα πάνε σύννεφο!
Θέλει αρκετή δουλειά κ χρόνο για να το συντηρήσεις κ μπράβο σας για όλα!!:)

Προσοχή στα τυχόν φυτοφάρμακα, γιατί σκύλος κ φυτοφάρμακο δεν πάνε μαζί.
Είχαμε κάποτε ποντίκια που έτρωγαν τις ρίζες των πορτοκαλιών μας κ ο μπαμπάς μου χρειάστηκε να ψεκάσει. Λώρα κ Λίλλυ έμεναν μόνο εντός σπιτιού για αρκετό διάστημα (κ αφού έβρεξε αρκετές φορές) τις βγάζαμε έξω μόνο με λουρί, εκτός κτήματος.

Κ η Λίλλυ έτσι ειναι, όπως η Ήρα σου (κ όπως τότε η Λίζα μου)...
Ανοιχτή η πόρτα το βράδυ, αλλά αυτή προτιμάει τις περιπολίες (έχουμε πολλά κουνάβια στο χωριό κ προστατεύει τιος κότες κ τις χήνες μας) κ την αγρηπνία τα βράδια... :D
Η λώρα από την άλλη... Έξω από το δωμάτιό μου, ξάπλα τη βγάζει τα βράδια... :p

Κ πάλι καταπληκτικές φωτο, λατρεύω την καλλιέργεια λουλουδιών κ ζαρζαβατικών!!

Χαιρετισμούς στην οικογένεια :):)

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Τέλειο το κτήμα σας Άρη όπως σου έχουν πει και οι υπόλοιποι.. :)
Έχοντας μεγαλώσει στην επαρχία , κάθε Κυριακή πηγαίναμε στο χωριό στις γιαγιάδες..
Έχω λοιπόν ζήσει από κοντά κήπους, μποστάνια, ελιές, πορτοκαλιές, έχω γνωρίσει κουνέλια, κατσικάκια, προβατάκια, γαιδουράκια, και γενικά απ όλα τα καλά..:D
Η κόρη σου σίγουρα θα έχει να θυμάται μια πολύ όμορφη παιδική ηλικία, από αυτές που λίγα παιδιά μπορούν να έχουν!!
Θα ήθελα να αποκτήσω λοιπόν κάποια στιγμή ένα τέτοιο κτήμα..:)
Να τα χαίρεστε όλα μαζί!!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Χριστινα, εγω ειχα την τυχη να κυλιεμαι στα χωματα μικρος, στην ηλικια που είναι τωρα η Ζωη, όταν με επαιρνε μαζι του ο πατερας μου στο συγκεκριμενο κτημα.
Η αλλαγη στο παιδι είναι τεραστια.
Αλλά και πριν, παντα την πηγαιναμε στην εξοχη και ειδικα στα βουνα.
Καλοι οι παιδοτοποι, κι εμεις παμε, αλλά χρειζονται και άλλες εμπειριες.

Νατάσσα, στο Αγρινιο ζει μια θεια της γυναικας μου.
Φυτοφαρμακα δεν ριχνω, για να διατηρησουμε τον βιολογικο χαρακτηρα της παραγωγης αλλά κυριως λογω της πινσερινας μας που είναι μικρουλα και κυκλοφορει μεσα στα φυτά.
Αν είναι να παθει κατι το Ζηνακι μου, καλυτερα να τα βαλω όλα φωτιά και να φυγω.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Κουραζεσε σωματικα ,ξεκουραζεσε ψυχικα....
Εξαιρετικα.
Να εισαι καλα και να τα απολαμβανεις εσυ και η οικογενεια σου:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Και πάλι ευχαριστω παιδια

Για να μην το παιζω τελείως οικολογος και βιολογικος καλλιεργητης, να πω ότι εχω ριξει δυο φορες φευγοντας γαλαζοπετρα στις πατατες που υπεφεραν από δορυφορο και στις μελιτζανες.
Υποτιθεται η γαλαζοπετρα είναι πολύ ηπια ουσία και μαλιστα χρησιμοποιειται και στην παρασκευη γλυκων του κουταλιού (σύκο κλπ).

Επισης, στα ορια ριχνω θειάφι για τα φιδια. Εχω και κουτιά ερπετο-απωθητικό μαζι με σκόρδα και παρολα αυτά εθεάθη δυο φορες ο λεγομενος λαφιάτης.

Στην αποθηκη εχω ριξει ποντικοφαρμακο (για να μην το παιζω πονοψυχος) μονο ψηλά στα ράφια, ηπιο υποτιθεται και πολύ αδυναμο για τα σκυλια, αλλά τελευταια αρχισα να το ξανασκεφτομαι λογω της περίεργης πινσερινας και θα το αποσυρω.

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Αν δεν κυκλοφορούν οχιές το πιο πιθανό είναι τα φίδια να είναι ακίνδυνα.
Αυτό τουλάχιστον είχα συγκρατήσει από την εκδρομή στο κέντρο προστασίας αργίων ζώων και πουλιών όταν ήμουν πιο μικρή:D

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Ερμμμ... συγνώμη κιόλας, άσχετη είμαι εντελώς με τα της φύσης...
αλλά το φιδάκι μια χαρά δεν είναι? Τρώει και τα ποντίκια...
Ξέρω ότι το μόνο που'χουμε στην Ελλάδα ως ιοβόλο είναι η οχιά. Υπάρχουν βέβαια και κάτι "αδέσποτα", πρώην κατοικίδια, που μερικοί νομίζουν ότι επειδή βαρέθηκαν το φίδι τους μπορούν να το αφήσουν έτσι στη φύση ελεύθερο και να επιβιώσει. (υπέροχο ε? και μετά βλέπεις τον π'ύθωνα να σκάει μύτη στην Πάρνηθα και παθαίνεις σοκ! χαχαχα)
Οπότε γιατί να μην έχεις φιδάκια για να τρώνε τα ποντικάκια???
Υποθέτω ότι δε θα εγκατασταθούν και μόνιμα τα φίδια εκεί, αλλα ούτε και σεις ζείτε μόνιμα εκεί, πηγαίνετε περιστασιακά αλλά δε μένετε... (ή καταλαβα λάθος?)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Οι λαφιάτες (τοπικη ονομασια των φιδιων της περιοχης) δεν είναι δηλητηριώδεις.
Ωστοσο, όλα τα φιδια δαγκωνουν και μεταφερουν πολλα μικροβια.
Χρειαζεται αμεση ιατρικη φροντιδα ακομα και μετα από «ακινδυνο» δαγκωμα.
Δεν θα θελα να βρεθει στον δρομο τους η κορη μου ή η πινσερινα μας.
Η Ηρα πιθανον να το σκοτωσει ακαριαία αλλά και παλι δεν μπορω να ειμαι σιγουρος.

Προτου φτιαξω το κτημα, η παλια αποθηκη ηταν μια τεραστια ποντικοφωλιά.
Την αδειασα τελειως, πεταξα ή εκαψα ο,τι παλιό ειχε μεσα και την απολυμανα με πολλα χέρια ασβέστη.
Ασβεστωσα μεχρι και το πατωμα.
Ποτέ δεν ειδα ποντικι ουτε για δειγμα από τοτε, παρολα αυτά εριξα ποντικοκροκετες, τις οποιες θα αποσυρω το συντομοτερο.
Τοσον καιρο δεν ειδα να λείπει ουτε μία από τα ραφια (τις εχω μετρημενες).

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.328
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78