Φόλες σε όλη την Ελλάδα


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.975
630
Athens
Ουφ πια! Και συνεχίζω... :(

Φόλες στο Μαρούσι

ΦΟΛΕΣΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΝΤΑΙΟΥ
ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΡΙΞΑΝ ΦΟΛΕς ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥς ΜΕΤΑ
ΑΠΟ ΦΡΙΧΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥς ΠΟΛΛΑ ΑΤΥΧΑ ΖΩΑΚΙΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΚΥΛΑΚΙΑ
!!!!ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑ!!!! ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ
ΜΥΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ !!!!!ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΩΣΕΙ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΛΗΨΗ ΤΟΥ Η ΑΜΟΙΒΗ ΕΙΝΑΙ 500ε ΤΗΛ
6936573656 Κα ΒΟΥΛΑ

Πηγή: Facebook
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.975
630
Athens
Ρόδος: φόλες για 2η φορά στην Ιαλυσό μέσα σε 2 μήνες!

Φιλόζωοι είχαν καταγγείλει πριν 1.5 μήνα μαζικές δηλητηριάσεις γατών σε πολυκατοικίες στην Ιαλυσό. Λίγες μέρες μετά φιλόζωη βρήκε και ύποπτες κροκέτες στη μέση του πουθενά... Σήμερα, βρέθηκε άλλος ένας άτυχος σκύλος δηλητηριασμένος να κείτεται στο πεζοδρόμιο. Το νεκρό ζώο έχει αφρούς στο στόμα και του έχουν φύγει τα κόπρανα, όπως συμβαίνει στις δηλητηριάσεις.

Μετά τον βοσκό που κρέμασε τα κουτάβια, μετά από τους ανεγκέφαλους που πυροβόλησαν σκυλιά που έκαναν βόλτα με τον ιδιοκτήτη τους, μετά από τον υπάνθρωπο που κρέμασε ένα σκύλο με σύρμα... οι Ροδίτες συνεχίζουν τις χυδαίες πράξεις τους.

Θέαμα που δεν τιμά τη Ρόδο.



Ροδίτες ξυπνήστε! Μην περιμένετε να ρθουν τουρίστες φέτος με αυτά που βλέπουν!

Πηγή: adespoto.gr

 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.975
630
Athens
Φόλες στο Παγκράτι

ΦΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ,ΣΤΟ ΠΑΡΚΑΚΙ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ,ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΥΒΒΟΥ.ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΒΟΛΤΑ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΥΠΟΠΤΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΕΤΑΜΕΝΕΣ,ΠΗΡΕ ΔΕΙΓΜΑ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ,ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΟΦΑΡΜΑΚΟ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΜΑΖΕΨΑΜΕ ΟΤΙ ΤΡΟΦΗ ΠΕΤΑΜΕΝΗ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΚΑΚΙ

Πηγή: Facebook
 


Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
ειδες ; δεν καλεις την αστυνομια ομως και η επομενη φορα μπορει να ειναι πολυ αργα

φταιμε και εμεις που ειμαστε τα ζωα μου αργα

δεν σου την μπαινω ετσι ;
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αναδημοσιεύσεις κάνει η xotikouli, δεν εμπλέκεται προσωπικά σε καμία απο τις παραπάνω περιπτώσεις. Απλά είχε την καλωσύνη να μαζεψει σάυτο το νημα όλες τις πληροφορίες που έχουν πέσει στην αντιληψη της περι φολών, ωστε να τις έχουμε μαζεμενες.
 


sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Φόλες στο Βύρωνα

Προσοχη! Περιοχη βυρωνα εχουν πεσει φόλες απο θεατρο Βραχων μεχρι Διστομου! Σε σαλαμάκια! Διαδωστε! Ενα σκυλι ειναι ηδη στο νοσοκομειο!!!
 


ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Νίκο, δε θέλω να φανώ απαισιόδοξη ή αδιάφορη.
Αλλά μου φαίνεται πως αν πάρω τηλέφωνο την αστυνομία, δε θα έρθει και θα μου πει, να πάω από εκεί να κάνω μία επώνυμη καταγγελία, ενώ ονόματα δεν έχω.
Επίσης, αν έρθει η αστυνομία κι έχει απέναντί της, μία "πιτσιρίκα" με ένα σκύλο (στο ίδιο μέγεθος με εκείνη) και μία γιαγιάκα/μπαμπά με μωρό, μου φαίνεται δύσκολο να πειστεί, ότι δε λέω αρλούμπες.

Οκ ναι! τώρα κατάλαβα ότι δε μου την μπαίνεις.

off topic: έχει κανείς ιδέα για το πώς χειριζόμαστε αποτελεσματικά τέτοιες καταστάσεις;
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.646
19.877
Αν έχεις όρεξη να "μπλέξεις"..., αν έχεις μάρτυρα μαζί σου που θα είναι πρόθυμος να "μπλέξει"..., καλείς το 100 για απειλή κατά ζωής (της δικής σου όχι του σκύλου) και εξύβριση και αν ο "δράστης" κάτσει να περιμένει και δεν την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια (εκτός αν ξέρεις ποιός είναι και που μένει, οπότε και δεν σε νοιάζει αν ξεκουμπιστεί στο μεταξύ), κάνεις μια ωραιότατη μυνησούλα. Παίζει και το ενδεχόμενο του αυτόφωρου, αν δηλώσεις πολύ πολύ φοβισμένη και ταραγμένη. Καλό θα ήταν να έχεις συμβουλευτεί πρώτα δικηγόρο.
Η αυτό, ή πράγματι σπάτε όλα τα γύρω αυτοκίνητα...
 


ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Mareco, αυτό που λες είναι για την απειλή της ζωής του σκύλου μου ή τη δική μου;
Γιατί αν είναι για τη δική μου, δε μετράει σωστά;
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.975
630
Athens
Κι άλλο θύμα της φόλας από απάνθρωπο δίποδο!



Η φίλη Λαμπρινή έχασε την επί 8 χρόνια σύντροφο-σκυλίτσα της από φόλα.
Κάποιος απάνθρωπος την καταδίκασε σε μαρτυρικό θάνατο. Όσα φάρμακα και αν της έδωσαν, η μικρή Tζίνα έσβησε.

Καλό ταξίδι γλυκό πλασματάκι.

Κ θα το βρουν από το Θεό αυτοί που στο καναν αυτό, όπως και σε τόσες άλλες ψυχούλες.

<<Εχτες το μεσημερι εχασα το τζινακι μου απο φολα...δεν καταφεραμε να τη σωσουμε...
Ευχομαι αυτος που το εκανε να πεθανει με τον πιο ασχημο τροπο και αυτος και ο,τι αγαπαει περισσοτερο στον κοσμο αυτο..ο,τι χρηματα έχει....να τα δωσει σε φαρμακα και να πεθανει αργα επωδυνα και βασανιστικα οπως πεθανε το κοριτσακι μου-η 8 χρονια φιλεναδιτσα μου..και αυτος και οσοι ειναι σαν και αυτον...
Χανιωτη-Χαλκιδικη α'ποδι..να μην πατε ποτε εκει,οι ανθρωποι ειναι κακοι και ο,τι τους νοιαζει ειναι μονο τα λεφτα... εγω εκει δεν θα ξαναπατησω ποτε στη ζωη μου.
Για μενα μαζι με το κοριτσακι μου πεθανε και αυτο το μερος.
Ερχεται καλοκαιρι και θελουν να ξεπαστρεψουν ο,τι ζωντανη τετραποδη ψυχουλα υπαρχει εκει...καταραμενοι να ειναι για ολη τους τη ζωη.>> Λ.Π.

Πηγή: strayshelp.gr
 
Last edited:


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.975
630
Athens
Μαζί με την άνοιξη ήρθαν και οι φόλες

Καθημερινά η στήλη λαμβάνει δεκάδες μηνύματα για φόλες που σκορπίζονται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και δυστυχώς έχουν κοστίσει τη ζωή σε σχεδόν εκατοντάδες αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα. Οι φιλόζωοι που έχουν αγανακτήσει βλέποντας τα ζώα που φροντίζουν να χάνονται τόσο άδικα απευθύνουν έκκληση στην πολιτεία, και ιδιαίτερα στους δήμους, να λάβουν μέτρα προκειμένου να προφυλαχθούν τα ζώα τους και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.



Μια από της τελευταίες περιοχές που μας δήλωσαν πως έχουν πέσει φόλες είναι το Περιστέρι κοντά στη Θηβών, στη Ρόδο όπου πέταξαν φόλες ακόμα και μέσα σε αυλές σπιτιών, στη Νέα Μάκρη-Μάτι Αττικής, στο Γέρακα, στο Κρυονέρι, στη Σύρο στη γειτονιά των ταξιαρχών, στο Μαρούσι στην Περικλέους, στην Ανθούσα, στην Κρήτη στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, στην Κυψέλη, στη Γλυφάδα γύρω από τα φοινικόδεντρα και στην Κόρινθο-Λουτράκι. Οι φιλόζωοι των περιοχών αυτών προσπαθούν να σώσουν όσα ζώα γλύτωσαν από τα χέρια των αδίστακτων, πλένοντας καθημερινά τα πεζοδρόμια και έχοντας πάντα στην κατοχή τους ενέσεις ατροπίνης. Θα παραμείνουν άραγε όλα αυτά τα εγκλήματα χωρίς τιμωρία;

Πηγή: enet.gr
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.975
630
Athens
Σκοτώνουν τα αδέσποτα στην Αράχωβα

Πολυτελές θέρετρο και αγέλες αδέσποτων ζώων, είναι έννοιες ασυμβίβαστες! Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν κάποιοι άκαρδοι στην Αράχωβα και βάλθηκαν να εξοντώσουν με τον πιο φρικτό τρόπο τα σκυλιά και τις γάτες της περιοχής, για να μην… ενοχλεί η παρουσία τους τούς επισκέπτες!

Μόνο το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, περισσότερα από 20 ανυπεράσπιστα σκυλιά και γάτες έπεσαν θύματα δηλητηρίασης όταν «γεύτηκαν» τα μυρωδάτα «μεζεδάκια» που τους πρόσφερε κάποιο ανθρώπινο (; ) χέρι, χωρίς να φαναταστούν ότι τα τάιζε θάνατο!

Η ομαδική εξόντωση των άτυχων ζώων προκάλεσε την αντίδραση των φιλόζωων κατοίκων που καιρό τώρα ζητούν από τον δήμαρχο Αράχωβας να εφαρμόσει πρόγραμμα στειρώσεων, όπως είναι υποχρεωμένος σύμφωνα με το νόμο. Εκείνος, όμως, δεν παίρνει τα απαραίτητα μέτρα, με αποτέλεσμα τα αδέσποτα να πληθαίνουν και το ίδιο να συμβαίνει με αυτούς που θέλουν να ξεμπερδεύουν μαζί τους για να μην χαλούν την εικόνα της περιοχής!

Πηγή: protothema.gr
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.975
630
Athens
Έγκλημα χωρίς τιμωρία….Γέμισαν καταφύγιο με δολώματα

Έγκλημα εκ προμελέτης... Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια ασυνείδητων, οι οποίοι γέμισαν προστατευόμενη περιοχή με κάθε είδους δολώματα. Πρόκειται για το καταφύγιο «Κουπάκια» στο Δήμο Λάκκας Σουλίου, το οποίο είναι διάσπαρτο από δηλητήρια. Η φρικαλέα αυτή πράξη αποκαλύφθηκε τυχαία. Κυνηγοί της περιοχής το Σάββατο είχαν οδηγήσει τα σκυλιά τους για εκγύμναση. Τα σκυλιά κυνηγώντας κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο.
Τότε δέχθηκαν τηλεφώνημα από κάτοικο γειτονικού χωριού, ο οποίος τους είπε να σπεύσουν και να τα δέσουν γιατί ο ίδιος είχε δει πάρα πολλά κόκαλα διάσπαρτα.
Η παρέα των κυνηγών κατευθύνθηκε προς το καταφύγιο. Στην καρδιά του σχεδόν, εντόπισε νεκρό ένα σκυλί αξίας άνω των πέντε χιλιάδων ευρώ.
Σε μικρή απόσταση ήταν σωροί με κόκαλα, πάνω από πενήντα κιλά, όπου είχαν τοποθετηθεί τα δηλητήρια. Από την μικρή εξερεύνηση που έκαναν στο καταφύγιο εντόπισαν και άλλα ανάλογα δολώματα, που κάποιος διεστραμμένος νους τοποθέτησε.
Την ίδια ημέρα εντοπίστηκε νεκρό ένα ακόμη σκυλί, κυνηγού από χωριό του Νομού Πρέβεζας, που επίσης είχε εισέλθει κυνηγώντας στο καταφύγιο.
Την θηριωδία αυτή καταδίκασε με δήλωσή του στο epiruspost.gr ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Βαγγέλης Λύτρας, ο οποίος ήδη ενημέρωσε την αστυνομία για το συμβάν.
«Είμαστε σε συνεργασία με την αστυνομία και την αγροφυλακή. Έχουμε επικηρύξει τους δράστες με το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ. Μακάρι να βρεθούν κάποιοι που θα μας δώσουν πληροφορίες ώστε να οδηγηθούμε σε αυτούς. Η ενέργεια αυτή αποδεικνύει ότι οι κυνηγοί είναι θύματα ασυνείδητων...», τόνισε ο κ. Λύτρας.
Να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είχαν δράσει πιθανότατα οι ίδιοι άνθρωποι και πριν από τέσσερα περίπου χρόνια. Και τότε αρκετά σκυλιά είχαν θανατωθεί και παρότι είχε κινητοποιηθεί η αστυνομία, ο ένοχος δεν έφτασε ποτέ στην δικαιοσύνη.
Τώρα επαναλαμβάνει την αποτρόπαια πράξη του, σκορπώντας τον θάνατο σε ανυπεράσπιστα ζώα ενώ με οικολογική καταστροφή απειλείται ολόκληρο το καταφύγιο.

Πηγή: epiruspost.gr
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.975
630
Athens
Ομαδικές δηλητηριάσεις σκύλων σε Γρεβενά και Στυλίδα

Δεν έχει τέλος το βασανιστήριο των ανθρώπων στα ζώα.

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο ένας κτηνοτρόφος στην περιοχή των Γρεβενών βρίσκει τα σκυλιά του δηλητηριασμένα. Ένα χρόνο πριν, ο ίδιος κτηνοτρόφος είχε χάσει και τους οχτώ σκύλους φύλαξης του κοπαδιού του από δηλητηριασμένα δολώματα που είχαν διασκορπίσει ασυνείδητοι σε πολύ μεγάλη απόσταση.

Αυτή την φορά, ο κτηνοτρόφος κατάφερε να σώσει τους περισσότερους από τους προστάτες του κοπαδιού του, χορηγώντας τους ενέσιμο αντίδοτο (ατροπίνη), ενώ τρία σκυλιά δεν κατάφερε να τα εντοπίσει.


Καταγγελίες της Καλλιστώς

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ, η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων είναι δυστυχώς ακόμα μία αρκετά διαδεδομένη και φυσικά παράνομη μέθοδος στην ελληνική ύπαιθρο για τη θανάτωση τόσο άγριων ζώων (πολλά από τα οποία είναι κινδυνεύοντα είδη όπως η αρκούδα) που προκαλούν ζημιές σε παραγωγούς, όσο και ζώων που θεωρούνται ανταγωνιστικά προς άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες (όπως το κυνήγι). Την ίδια περίοδο, έχουν επίσης αναφερθεί και πολλά περιστατικά θανάτωσης κυνηγετικών σκύλων σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, η Καλλιστώ προτείνει την εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε να προλαμβάνεται η χρήση τέτοιων παράνομων και καταστροφικών μεθόδων εξόντωσης ζώων, η οποία στοιχίζει στους κτηνοτρόφους τόσο υλικά όσο και ψυχολογικά, με την απώλεια πολύτιμων ζώων εργασίας

Η περιβαλλοντική οργάνωση σε συνεργασία με τη Νομαρχία Γρεβενών έχει ξεκινήσει την υλοποίηση προγράμματος LIFE στην περιοχή με στόχο την διατήρηση της αρκούδας και των βιοτόπων μαύρης πεύκης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπονται και συγκεκριμένες δράσεις για την καταγραφή και αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων που έχει άμεσες επιπτώσεις και στον πληθυσμό αρκούδας στην περιοχή (για το διάστημα 2007-09, 6 αρκούδες έχουν πέσει θύματα δηλητηριασμένων δολωμάτων στη περιοχή Γρεβενών). Συγκεκριμένα, γίνεται προσπάθεια καταγραφής, χαρτογράφησης και ποσοτικοποίησης της έκτασης του προβλήματος με τη διακίνηση ερωτηματολογίου.


Τους επικήρυξαν στην Στυλίδα

Αλλά, το κρούσμα των Γρεβενών δεν ήταν το μόνο, καθώς για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες, άγνωστοι προκάλεσαν την μαζική δηλητηρίαση αδέσποτων σκυλιών στη Στυλίδα, προκαλώντας την κινητοποίηση της τοπικής φιλοζωικής οργάνωσης που επικήρυξε τους δράστες!

Μέσα σε διάστημα λίγων μόλις ωρών, την Κυριακή, περισσότερα από 20 σκυλιά βρέθηκαν νεκρά στην περιοχή της Στυλίδας και της Αγίας Μαρίνας. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της οργάνωσης, όλα δείχνουν ότι περισσότεροι από ένας δράστες επιδόθηκαν σ’ αυτό το φρικιαστικό «κυνήγι» αδέσποτων, τοποθετώντας σε διάφορα σημεία δελεαστικά «μεζεδάκια» ποτισμένα σε δηλητήριο τα οποία έφαγαν ανυποψίαστα τα άτυχα ζώα.

Η φιλοζωική οργάνωση έχει επικηρύξει τους δράστες έναντι αμοιβής, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε την άμεση παρέμβαση του δήμου σε όλες τις καταγγελίες για θανάτωση ζώων με «φόλες» και την ενημέρωση όσων ασχολούνται με το εμπόριο και τη διακίνηση τοξικών ουσιών -όπως τα φυτοφάρμακα και τα ποντικοφάρμακα- για την εμπλοκή τους αν αυτά χρησιμοποιηθούν για την θανάτωση αδέσποτων ζώων.

Πηγή: protothema.gr
 






jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
kορινθο-Λουτρακι ξερει κανεις περιοχη γιατι με ενδιαφερει?
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.975
630
Athens
Δηλητηρίασαν 18 σκυλιά

Τελειωμό δεν έχουν οι δηλητηριάσεις ζώων και τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, που, εκτός από τη φτώχια και την ανέχεια, καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν και τη διαστροφή κάποιων που έχουν ως «χόμπι» να εξοντώνουν σκυλιά και άλλα άγρια ζώα. Δεν πίστευε στα μάτια του ένα κτηνοτρόφος από τον Κονισκό του Δήμου Τυμφαίων στα Τρίκαλα, όταν βρήκε την Κυριακή και τα 18 σκυλιά που είχε για να φυλάνε το κοπάδι του νεκρά από δηλητηριασμένα δολώματα. Το κοπάδι του, που είχε παραμείνει αφύλαχτο, είχε σκορπίσει στην περιοχή.

Καταγγελίες της Καλλιστώ

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ, η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας είναι, δυστυχώς, ακόμα μία αρκετά διαδεδομένη και φυσικά παράνομη μέθοδος για τη θανάτωση τόσο των άγριων ζώων που προκαλούν ζημιές σε παραγωγούς (π.χ. αρκούδες, αλεπούδες κ.ά.) όσο και ζώων που τρώνε θηράματα των κυνηγών.

Για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, η Καλλιστώ προτείνει την εντατικοποίηση των ελέγχων. Έτσι, θα προλαμβάνεται η χρήση τέτοιων παράνομων και καταστροφικών μεθόδων εξόντωσης ζώων, η οποία πλήττει κυρίως το φυσικό περιβάλλον αλλά και τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι χάνουν τα πολύτιμα γι’ αυτούς ζώα εργασίας.

Να επικηρυχθούν οι δράστες

Να επικηρυχθούν από την Πολιτεία οι δράστες τέτοιων ενεργειών προτείνουν οι κτηνοτρόφοι, θεωρώντας ότι αυτοί που σκοτώνουν τα ζώα τους είναι δολοφόνοι. Η Καλλιστώ σε αντίστοιχα περιστατικά έχει επικηρύξει τους δράστες τέτοιων ενεργειών έναντι αμοιβής. Ταυτόχρονα όπου καλείται να παρέμβει ζητάει και την ανάμειξη της δημοτικής αρχής της περιοχής αλλά και την ενημέρωση εκείνων που εμπορεύονται δηλητηριώδεις ουσίες, χημικά, φυτοφάρμακα κ.ά.

Πηγή: e-erevna.gr / zougla.gr
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.975
630
Athens
Απίστευτη κτηνωδία καταγγέλει ο Παπά – Χρήστος από τον Μανταμάδο.
Κάποιοι ανεγκέφαλοι έχουν βάλει στόχο να εξοντώσουν με τον πιο φρικιαστικό τρόπο τα άτυχα σκυλάκια που μαζεύονται στον περίβολο της εκκλησίας των Ταξιαρχών στον Μανταμάδο.
Για να επιτύχουν τον στόχο τους και να μην μπορούν τα άτυχα ζώα η οι ιδιοκτήτες τους να αντιδράσουν χρησιμοποιούν ένα από τα πιο ισχυρά δηλητήρια… το υδροκυάνειο !!!
Με τον τρόπο αυτό εξοντώνουν με τον πιο φρικιαστικό τρόπο τα άτυχα τετράποδα πριν καν προλάβουν να αντιδράσουν.
Τελευταίο θύμα των των αδίστακτων αυτών ανθρώπων το σκυλάκι του Παπα – Χρήστου ο οποίος παρ’ ότι είδε το σκυλάκι του να σφαδάζει από τους πόνους και παρ’ ότι του έκανε τρεις ενέσεις δυστυχώς δεν κατάφερε να το σώσει διότι το υδροκυάνειο επιφέρει άμεσο και φρικιαστικό θάνατο.
Ο Παπα – Χρήστος απευθύνθηκε στην εισαγγελία Μυτιλήνης αφού εκτός των άτυχων ζώων τονίζει ότι υπάρχει κίνδυνος να θρυνήσουμε ανθρώπινα θύματα αν κάποιο από τα παιδάκια των επισκεπτων στον περίβολο της εκκλησίας τύχει να βρουν πεταμένες δόσεις υδροκυάνειου.
Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε κανένα απολύτως σχόλιο…Νομίζουμε περιτεύουν…

Πηγή: lesvosnews.gr
 


AlexisCh

Well-Known Member
14 Νοεμβρίου 2007
190
1
Θεσσαλονίκη
“Φόλιασαν” τα γνωστά σκυλιά της οδού Κοραή

Η Λίζα, ο Σωτήρης, ο Βίκτωρας και η Κανέλλα δεν είναι άνθρωποι.

Είναι μερικά από τα γνωστά σκυλιά της Στοάς Κοραή τα οποία ζούσαν εδώ και 15 χρόνια στη στοά χωρίς να έχουν δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα.

Εμβολιασμένα, στειρωμένα και ελεγμένα από το Δήμο Αθηναίων αποτελούσαν μασκότ για τη στοά και τον πεζόδρομο αφού δεν γινόταν να πας για σινεμά στο διπλανό Αστυ ή για καφέ και ποτό στα μαγαζιά της Στοάς χωρίς να τους δώσεις πρώτα τα απαραίτητα χάδια.

Πριν από μερικούς μήνες η Λίζα, ο Σωτήρης και ο Βίκτωρας βρήκαν φριχτό θάνατο από ποντικοφάρμακο που κάποιος έβαλε στο φαγητό τους.

Προχτές βρέθηκε νεκρή και η Κανέλλα. Είχαν βάλει και σε αυτή ποντικοφάρμακο στο φαγητό. Πέθανε με αργό βασανιστικό τρόπο, όπως πεθαίνουν αμέτρητα σκυλιά καθημερινά στη χώρα μας.

Περαστικοί και άλλοι μάρτυρες λένε ότι γνωστός όμιλος καταστημάτων που έχει μαγαζιά στη Στοά ζήτησε από το φύλακα που τα ταϊζει να τους βάλει ποντικοφάρμακο στο φαγητό.

Τόσο απλά. Από αυτό γλύτωσε ο Μήτσος, το μοναδικό σκυλί που έμεινε πια στη Στοά. Το οποίο φυσικά κινδυνεύει και αυτό.

Όπως και να’ χει, σήμερα στις 15 Ιουνίου, 7 το απόγευμα, ζωοφιλικές οργανώσεις και κόσμος θα συναντηθούν στη Στοά Κοραή για να διαμαρτυρηθούν για το απίστευτο αυτό περαστικό. Αφίσες-προσκλητήριο για το συμβάν έχουν γεμίσει το Κέντρο της Αθήνας.

Την καταγγελία γνωρίζει και ο Δήμος Αθηναίων αλλά δεν έχει δώσει κάποια απάντηση.

Είπαμε η Λίζα, ο Σωτήρης, ο Βίκτωρας και η Κανέλλα δεν είναι άνθρωποι.


http://www.youtube.com/watch?v=tV3fj0MCSSE&feature=player_embedded#[video=youtube;tV3fj0MCSSE]http://www.youtube.com/watch?v=tV3fj0MCSSE&feature=player_embedded#![/video]

http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=71647