Χάπι για ψύλλους-φαγούρα

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
27
Χίος
Καλημέρα!! Έχω ένα ημιαιμο σκυλάκι 4 μηνών στο οποίο έβρισκα ψύλλους. Παρόλα αυτά επειδή δεν είχε κάνει το 2ο εμβόλιο δεν μπορούσα να της δώσω κάποιο χάπι η αμπούλα... Πριν μια εβδομάδα πήγαμε και το βάλαμε το εμβόλιο και μου έδωσε ο κτηνίατρος ένα χάπι (ανάλογα με τα κιλά της) το οποίο θα της έδινα μισό τώρα και μισό σε ένα μήνα.... Είναι όμως τώρα 2-3 μέρες που το κουτάβι χωρίς να έχει ψύλλους ξύνεται πολύ και δαγκώνετε είναι κάποια παρενέργεια του φαρμάκου; είμαι σε ανησυχία αυτές τις μέρες διότι εκτός από αυτό όταν την χτενίζω βλέπω ότι πέφτει πολύ τρίχα.... Όχι σε σημείο που να φενεται το δέρμα αλλά αρκετή.... Να πω εδώ ότι έχει διάθεση για παιχνίδια και είναι μια χαρά και με το φαγητό της... Μπάνιο την κάνω μόνο με ξηρό σαμπουάν γιατί είναι ακόμα μικρή για μπάνιο.... Έχω μιλήσει και με τον κτηνίατρο όπως σας είπα αλλά βρίσκεται εκτός Χίου και θα γυρίσει σε 3-4 μέρες... Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο;

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Στο φύλλο οδηγιών αναφέρει τις παρενέργειες, λογικά θα είναι και η φαγούρα μέσα, αλλά και πάλι, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι προέρχεται από το χάπι.
Πήρε ξύσμα ο κτηνίατρος, για να δει μήπως κρύβεται και κάτι άλλο πάνω του;

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
27
Χίος
Στο φύλλο οδηγιών αναφέρει τις παρενέργειες, λογικά θα είναι και η φαγούρα μέσα, αλλά και πάλι, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι προέρχεται από το χάπι.
Πήρε ξύσμα ο κτηνίατρος, για να δει μήπως κρύβεται και κάτι άλλο πάνω του;
Δεν εγώ το κουτάκι ο γιατρός έβγαλε ένα από το κουτάκι και μου το έδωσε... Και όχι δεν πήρε ξύσμα γιατί μιλήσαμε μόνο στο τηλέφωνο γιατί λείπει...και δεν μπορώ να περιμένω 3-4 μέρες μέχρι να γυρίσει... Δεν μπορώ να την βλέπω να ξύνεται

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
27
Χίος
Άλλος κτηνίατρος δεν υπάρχει στο νησί;
Υπάρχουν άλλοι δύο... Αλλά είναι πολύ νέοι... Ο κτηνίατρος που την πηγαίνω είναι ο πιο καλός εδώ..

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Ναι, αλλά τώρα ταλαιπωρείται το καημένο.:(
Εγώ θυμάμαι από το πολύ ξύσιμο και το δάγκωμα, λόγω δεμοδήκωσης, είχε γίνει σαν τσουρομαδημένο κοτόπουλο.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ειλικρινά δεν ξέρω να σου απαντήσω γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει και δεν σκοπεύω κιόλας. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι έξτρα επιβάρυνση χωρίς λόγο.

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
27
Χίος
Η αλήθεια είναι ότι με τρόμαξαν για το μπάνιο με νερό...και το ξηρό σαμπουάν μου το πρότειναν οι κοπέλες από την φιλοζωικη...τώρα δεν ξέρω αν είναι καλό; Δηλαδή μπορεί να ευθύνεται και αυτό σε κάποιο βαθμό για το ξύσιμο;

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
27
Χίος
Ναι, αλλά τώρα ταλαιπωρείται το καημένο.:(
Εγώ θυμάμαι από το πολύ ξύσιμο και το δάγκωμα, λόγω δεμοδήκωσης, είχε γίνει σαν τσουρομαδημένο κοτόπουλο.
Πήρε κάποιο φάρμακο; Η του πέρασε από μόνο του;

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
27
Χίος
Πήρε κάποιο φάρμακο; Η του πέρασε από μόνο του;
Τώρα μπήκα και είδα το είναι η δεμοδήκωση..δεν ήξερα καν ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα... Δεν είναι έτσι ούτε ξύνεται τόσο ώστε να ματώσει η να κοκκινίσει το δέρμα της

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Πόσο συχνά το χρησιμοποιείς δηλαδή αυτό τι ξηρό σαμπουάν; Ναι, Ιανουάριος θα μπορούσε να είναι από αυτό η φαγούρα όπως κι από χίλια δύο πράγματα. Τεσσάρων μηνών (κι εφόσον δεν είναι οι μέρες ίσα πριν ή ίσα μετά από εμβολιασμό, μπορεί να κάνει μπάνιο κανονικό το κουτάβι. Δεν θα πάθει κάτι. Αλλά δεν είναι άνθρωποι να θέλουν τακτικό μπάνιο. Μια φορά το μήνα, ΤΟ ΠΟΛΥ. Φαντάσου στον δικό μου κάνω μετά το πεντάμηνο, εξάμηνο. Έχει περάσει και κοντά χρόνος χωρίς να μπει σαπουνάδα πάνω του. Συχνό μπάνιο μόνο αν συντρέχει θέμα υγείας, ακολουθώντας τις οδηγίες του κτηνιάτρου με ιατρικό σαμπουάν.

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
27
Χίος
Πόσο συχνά το χρησιμοποιείς δηλαδή αυτό τι ξηρό σαμπουάν; Ναι, Ιανουάριος θα μπορούσε να είναι από αυτό η φαγούρα όπως κι από χίλια δύο πράγματα. Τεσσάρων μηνών (κι εφόσον δεν είναι οι μέρες ίσα πριν ή ίσα μετά από εμβολιασμό, μπορεί να κάνει μπάνιο κανονικό το κουτάβι. Δεν θα πάθει κάτι. Αλλά δεν είναι άνθρωποι να θέλουν τακτικό μπάνιο. Μια φορά το μήνα, ΤΟ ΠΟΛΥ. Φαντάσου στον δικό μου κάνω μετά το πεντάμηνο, εξάμηνο. Έχει περάσει και κοντά χρόνος χωρίς να μπει σαπουνάδα πάνω του. Συχνό μπάνιο μόνο αν συντρέχει θέμα υγείας, ακολουθώντας τις οδηγίες του κτηνιάτρου με ιατρικό σαμπουάν.
Το έχω χρησιμοποιησει 2-3 φορές...δεν θα της ξανά κάνω με αυτό και αγοράσω υποαλεργικο σαμπουάν για αρχή γιατί ξέρω ότι πολλά σκυλιά έχουν θέματα και με το σαμπουάν... Τώρα την έβρεξα λίγο με νερό μόνο και δεν ξύνεται τόσο

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Συζήτα το με τον κτηνίατρο, ή με γκρούμερ, αν έχετε στο νησί κι ακολούθα τις οδηγίες που θα σου δοθούν. Λόγω φαγούρας, τώρα, θα προτιμούσα τον κτηνίατρο στη θέση σου.

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
27
Χίος
Συζήτα το με τον κτηνίατρο, ή με γκρούμερ, αν έχετε στο νησί κι ακολούθα τις οδηγίες που θα σου δοθούν. Λόγω φαγούρας, τώρα, θα προτιμούσα τον κτηνίατρο στη θέση σου.
Γκρουμερ όχι δεν έχουμε εδώ... Ο κτηνίατρος μου είπε να την κάνω μπάνιο μόνο με νερό για να φύγουβ τα υπόλοιματα από το ξηρό σαμπουάν και να την παρακουληθσω ένα 24 ώρο να δω πως θα πάει... Ευχαριστώ πολύ :)

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Για εμάς, από υποαλλεργικά σαμπουάν, το Allercalm έκανε θαυματα.