Χάπι για ψύλλους

Iwannaba

Member
21 Μαρτίου 2018
13
15
τι γνώμη έχετε για το χάπι το μηνιαίο που είναι για ψύλλους κλπ ;;ως ωρας ψέκασα Τα σκυλάκια μου με σπρέι αλλά η κτηνίατρος μου μου ειπε οτι είναι πολυ καλύτερο το χάπι !εσεις τι λέτε ;;;;

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
τι γνώμη έχετε για το χάπι το μηνιαίο που είναι για ψύλλους κλπ ;;ως ωρας ψέκασα Τα σκυλάκια μου με σπρέι αλλά η κτηνίατρος μου μου ειπε οτι είναι πολυ καλύτερο το χάπι !εσεις τι λέτε ;;;;
Ποιο χάπι?

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Simparica μαλλον ειναι το νεο push απο τους κτηνιατρους

Εγω το χρησιμοποιησα για ακαρεα των αυτιων με καλα αποτελεσματα αλλα για ψυλλους δεν ξερω, χρησιμοποιω αμπουλα και κολλαρο

Last edited:

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Simperica μαλλον ειναι το νεο push απο τους κτηνιατρους

Εγω το χρησιμοποιησα για ακαρεα των αυτιων με καλα αποτελεσματα αλλα για ψυλλους δεν ξερω, χρησιμοποιω αμπουλα και κολλαρο
Δε το έχω ακούσει..για πες,αν και πάω για ύπνο

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Μιλώντας για σωρευτική εφαρμογή αμπούλας και κολάρου. Η κόκα (η μαύρη της φώτο) φοράει σκάλιμπορ. Η κτηνίατρος μου λέει ότι δεν είναι απαραίτητο να βάζει και αμπούλα αφού έχει σκάλιμπορ. Ισχύει ή να τη γράψω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου και να της βάζω και αμπούλα;
(Υ.Γ. Ο άλλος μόνο αμπούλα και σιτρονέλα. Είναι αλλεργικός στο σκάλιμπορ:()

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Μιλώντας για σωρευτική εφαρμογή αμπούλας και κολάρου. Η κόκα (η μαύρη της φώτο) φοράει σκάλιμπορ. Η κτηνίατρος μου λέει ότι δεν είναι απαραίτητο να βάζει και αμπούλα αφού έχει σκάλιμπορ. Ισχύει ή να τη γράψω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου και να της βάζω και αμπούλα;
Τώρα να σου πούμε να γράψεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου την κτηνιάτρο δύσκολο.
ΕξαρταΕξα ίσως από το που μένεις κλπ.
Εγώ πάντως φοράω και σκαλιμπορ και αμπούλα.

Θα το γράψω και εδώ (και θα κοιμηθώ γιατί είμαι από νυχτερινή βάρδια).

Φέτος το καλοκαίρι γνώρισα καποιους εντομολόγους 2 Σέρβους,και 2 Σλοβένους νομίζω,τεσπά είναι περασμένη η ώρα.

Οι συγκεκριμένοι μελετούσαν κρούσματα καλά αζαρ σε άνθρωπο στη περιοχή της Ηλείας.
Φυσικά τους ρώτησα για τη πρόληψη σε σκυλιά κλπ.
Όταν φτάσαμε στη σιτρονελα μου είπαν ότι δεν είναι σίγουρο ότι απωθεί τη σκνιπα και αντίθετα υπάρχει περίπτωση να την ελκύει κι ολας.
Δε ξέρω αν ισχύει αλλά την σταματησα.

Δεν έχω κάνει έρευνα και δε θέλω να πάρω κανένα στο λαιμό μ.
Αν κάποιος άλλος έχει παραπάνω γνώσεις ας μας διαφωτίσει.

Over and out

• Like
Reactions: alexxela

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Ειναι σχετικα νεο φαρμακο για ψυλλους και τσιμπουρια αλλα και για ακαρεα και ψωρα. Η δραστικη ουσια ειναι sarolaner και ειναι της οικογένειας των ισοξαζολινων (Bravecto Nexguard κοκ) αλλα υποτιθεται ποιο ηπια.

Προσωπιακ για καταπολεμηση των ακαρεων των αυτιων μια χαρα δουλεψε και δεν ειχε κανενα θεμα η σκυλα, αλλα χρησιμοποιησα 2 μονο δοσεις και τελος, δεν ξερω αν θα εδινα καθε μηνα κατι χημικο που κυκλοφορει στο αιμα τοσο δραστικο που σκοτονει νευροτοξικα το παρασιτο

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Εγώ της πήρα (μου έδωσε δηλαδή ο κτηνίατρος) σερέστο κολάρο και βάζω και frontline combo και milpro για σκουλίκι της καρδιάς.

edit: περσύ της έδινα χάπι nexguard spectra γιατί έκανε αλλεργεία στο σκάλιμπορ, αλλά αφού είδε η κτηνιάτρος ότι δεν την έκανα με ελαφρά στην τιμή του σερέστο μου το έκοψε.

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Τώρα να σου πούμε να γράψεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου την κτηνιάτρο δύσκολο.

Φέτος το καλοκαίρι γνώρισα καποιους εντομολόγους 2 Σέρβους,και 2 Σλοβένους νομίζω,τεσπά είναι περασμένη η ώρα.

Οι συγκεκριμένοι μελετούσαν κρούσματα καλά αζαρ σε άνθρωπο στη περιοχή της Ηλείας.
Όταν φτάσαμε στη σιτρονελα μου είπαν ότι δεν είναι σίγουρο ότι απωθεί τη σκνιπα και αντίθετα υπάρχει περίπτωση να την ελκύει κι ολας.

Over and out
Τhanks man. Η αλήθεια είναι ότι εδώ στο Ηράκλειο Κρήτης έχουμε θέμα με τη σκνίπα. Πολλή υγρασία και ακόμα χειρότερα στην γειτονιά μου (παλιά περνούσε ποτάμι). Οποιαδήποτε επιπλέον προφύλαξη θα ήταν καλοδεχούμενη. Καλή ξεκούραση!

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
@ChrisApo Εξαρταται την περιοχη πουτ ζεις και το ποσο βεβαρυμενο ειναι το περιβαλλον απο σκνιπα και κουνουπι και την αμπουλα. Πχ η Frontline triact απωθει τα παντα αρα θα μπορουσε καποιος να πει οτι δεν χρειαζεται κολαρο.

Θα σου αναφερω τι κανω εγω. Ζω στην επαρχια, σε αστικο περιβαλλον μεν αλλα που εχει αρκετη βλαστηση, μεγαλα παρκα που κατακρατουν νερα το καλοκαιρι κοκ. Το περιβαλλον θα το εντασα στα μετριου φορτιου. Απο Απριλιο εως και Οκτωβριο βαζω αμπουλα, σκαλιμπορ και ψεκαζω με homemade μειγμα αιαθεριων (Citronela, cedarwood, lemon eucalyptous, λεβαντα) οταν δυει ο ηλιος. Νοέμβριο με Μαρτιο, αμπουλα μονο και αυτο επειδη σερνομαστε σε χωραφια κοκ. Αν ημουν σε τσιμεντουπολη, μονο σκαλιμπορ και πολυ θα ηταν. Γενικα πιστευω οτι τα χαπια που εχουν δραση μηνος και ανω, νευροτοξικη ειναι πολυ επιβαρυντικα και πρεπει να χρησιμοποιουνται για ιαση και μονο, οχι για προληψη

Ας πει την γνωμη της και η @haviharakennel που εχει θεμα με το scalibor αν θυμαμαι και χρησιμοποιει triact και ζει και σε εξοχη (αν δεν κανω λαθος)

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.445
8.459
Καπου ειχαμε προσφατα την ιδια συζητηση.

Προσωπικα κρινω και πρατω αναλογα τις συνθηκες. Οταν ειμαι μεσα σε πολη , δε βγαινει βραδυ κ.τ.λ και το σπιτι φουλ στο αιρκοντισιον (το ψυχρο αερακι μειωνει τη δραστηριοτητα κουνουπιων/σκνιπας) μπορει να μη το φουλαρω. Οταν ειμαι στο χωριο οπου βγαινει βραδυ, ειναι μεσα στα χορτα και τρυγυριζει τα απογευματα σε λιμνοθαλασσα περνω παραπανω μετρα.

• Like
Reactions: Konmac and ChrisApo

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
@ChrisApo Εξαρταται την περιοχη πουτ ζεις και το ποσο βεβαρυμενο ειναι το περιβαλλον απο σκνιπα και κουνουπι και την αμπουλα. Πχ η Frontline triact απωθει τα παντα αρα θα μπορουσε καποιος να πει οτι δεν χρειαζεται κολαρο.

Θα σου αναφερω τι κανω εγω. Ζω στην επαρχια, σε αστικο περιβαλλον μεν αλλα που εχει αρκετη βλαστηση, μεγαλα παρκα που κατακρατουν νερα το καλοκαιρι κοκ. Το περιβαλλον θα το εντασα στα μετριου φορτιου. Απο Απριλιο εως και Οκτωβριο βαζω αμπουλα, σκαλιμπορ και ψεκαζω με homemade μειγμα αιαθεριων (Citronela, cedarwood, lemon eucalyptous, λεβαντα) οταν δυει ο ηλιος. Νοέμβριο με Μαρτιο, αμπουλα μονο και αυτο επειδη σερνομαστε σε χωραφια κοκ. Αν ημουν σε τσιμεντουπολη, μονο σκαλιμπορ και πολυ θα ηταν. Γενικα πιστευω οτι τα χαπια που εχουν δραση μηνος και ανω, νευροτοξικη ειναι πολυ επιβαρυντικα και πρεπει να χρησιμοποιουνται για ιαση και μονο, οχι για προληψη

Ας πει την γνωμη της και η @haviharakennel που εχει θεμα με το scalibor αν θυμαμαι και χρησιμοποιει triact και ζει και σε εξοχη (αν δεν κανω λαθος)
Νομίζω με κάλυψες πλήρως. Ζω και γω σε παρόμοιο περιβάλλον. Αστικό μεν αλλά υπάρχουν αρκετά χωράφια και πράσινο. Πλέον με τις θερμοκρασίες καλοκαιριού που έχουμε, οι βόλτες μας είναι τις επικίνδυνες ώρες το απόγευμα-βράδυ, όπου επικσεπτόμαστε αρκετά χωράφια για άσκηση. Θα ξανακάνω μια συζήτηση με την κτηνίατρο μου.

• Like
Reactions: d3ac0n

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
@ChrisApo
@d3ac0n με φώναξες και ήρθα :) Εμείς μένουμε σε κανονικό χωριό με πάρα πολύ πράσινο, πηγαίνουμε βόλτες στο παρκάκι του χωριού και στα χωράφια, έχουμε και αυλή με γκαζόν και δεντράκια που το καλοκαίρι αράζουν συνέχεια στα χορτάρια - έχει ωραία σκιά.
Λοιπόν, όπως σωστά είπες έχουμε αλλεργία σε scalibor. Άρα έπρεπε με τον ιατρό μου να βρούμε ένα άλλο σχήμα.
Το χειμώνα κάνουμε αποτοξίνωση - για 3 μήνες (Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος) δεν δίνω απολύτως τίποτα.
Το Μάρτιο ξεκινάμε το frontline triact και το milbemax (κάθε μήνα) που μας καλύπτει και από τα ενδοπαράσιτα. Τον Απρίλιο και τον Ιούλιο δίνω επί ένα μήνα το Leisguard ως εξτρά προστασία και κάπου από τον Απρίλιο όταν ζεσταίνει ο καιρός τα ψεκάζω το απογευματάκι με ένα μείγμα αιθέριων ελαιών.
Το leisguard το θεωρούμε πολύ αποτελεσματικό - μια φορά η Barbie μου βγήκε με τίτλο 1/200, μετά από τη χορήγηση του για ένα μήνα οι εξετάσει έδειξαν 0.
Νομίζω ότι το είπα και κάπου αλλού ότι ο ιατρός μου (που του έχω απέραντη εμπιστοσύνη και δεν με απογοήτευσε ποτέ) δεν εμπιστεύεται καθόλου το εμβόλιο και με απέτρεψε από αυτό. Κάτι λέει αυτό αφού θα μπορούσε να τσεπώνει μια χαρά για 4 σκυλιά.

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος

Over and out
Τα προϊόντα απωθούν κουνούπια, τσιμπούρια, ψείρες, μύγες, σκνίπες, ψύλλοι, αλογόμυγες και ακάρεα. Περιέχουν την φυσική εντομοαπωθητική ουσία citriodiol (εκχύλισμα δέντρου ευκαλύπτου, ποικιλία που φύεται στην Αυστραλία και ύψους 30μ.) καθώς και extrack of pelargonium graveolens ουσία απωθητική των ψειρών.

Το citriodiol είναι εγκεκριμένο σε όλη την Ευρωπαϊκή ένωση ως μια ασφαλής και αποτελεσματική εντομοαπωθητική ουσία (ο αριθμός έγκρισης αναγράφεται πάνω στην συσκευασία των προϊόντων) σε αντίθεση με τα προϊόντα σιτρονέλλας που δεν έχουν εντομοαπωθητική δράση σύμφωνα με οδηγία του 2015, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

• Like
Reactions: Hammer and Mariosgs

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
Τhanks man. Η αλήθεια είναι ότι εδώ στο Ηράκλειο Κρήτης έχουμε θέμα με τη σκνίπα. Πολλή υγρασία και ακόμα χειρότερα στην γειτονιά μου (παλιά περνούσε ποτάμι). Οποιαδήποτε επιπλέον προφύλαξη θα ήταν καλοδεχούμενη. Καλή ξεκούραση!
Πού στο Γιόφυρο ?

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Μηπως εννοεις Nexgard?

Εγω θα ελεγα καλυτερα αμπουλα γιατι εχει και απωθητικη δραση ενω το χαπι εχει μονο δραση εξοντωσης. Αν δηλαδη κολλησει ενα τσιμπουρι θα πρεπει να τραφει με αιμα για να το σκοτωσει, αλλα στο μεταξυ μπορει να εχει μεταδωσει την ερλειχια

doom26

Member
16 Απριλίου 2018
5
2
42
καλησπέρα σε ολους.για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα θα παραθεσω εδω την ερωτηση μου επειδή αφορα το χαπι κατα ενα μερος!προσφατα στην οικογενεια μας προστεθηκε νεο μελος ενα ημιαιμο μαλτεζακι το οποιο ειναι 3,5 μηνων.εχουμε κανει 3 εμβολια και ξεκινησαμε τις βολτες. Ρώτησα τον κτηνίατρο να μ δώσει κάτι για ψυλλους,εξωπαρασιτα γενικα στο μυαλο μ ειχα αμπούλες,κολάρο εγώ αλλα εκείνος μ έδωσε αυτό το χάπι και μ ειπε να δωσω τ μισο.απο οσο διαβάζω δεν είναι και το καλύτερο λόγω χημείας!Απο τη εμπειρια σας αντεδρασε καλα ο doctor που είναι και ο μοναδικός στον τόπο μ?τι έχετε να προτείνετε για εξωπαρασιτωση?

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Οι επιλογες σου ειναι: αμπουλα, κολλαρο, χαπι και σε πιο φυσικο γη διατομων. Κανεις οποιον συνδιασμο απο τα παραπανω αναλογως το που μενεις, τι εξωπαρασιτικο φορτιο εχει το περιβαλλον, εποχη και τι καθεται καλα στο σκυλι.

Προσωπικα τα χαπια εξωπαρασιτωσης τα θεωρω μονο χρησιμα για ιαση και οχι για προληψη λογο χημικου φορτιου