Χάσκυ και περιπλάνηση! Μύθος ή πραγματικότητα;


Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
με αφωρμη ενα ποστ για τα χασκι και τις τασεις περιπλανισης τους σκευτηκα να ανοιξω αυτο το θεμα ωστε να μαθουμε περισσοτερα σχετικα για τα χασκι και τις περιπλανισεις τους απο εκτροφεις, ιδιοκτητες, γνωστες και οποιος αλλος θελει να μας πει την γνωμη του. :)

γιατι δεν αφινουμε ποτε τα χασκι ελευθερα?

τι κρυβεται πισω απο τις περιπλανισεις τους?

γιατι δεν υπαρχει ασφαλης περιφραγμενος χωρος? -.-

γιατι ειναι οι καλητεροι δραπετες?

τελικα η τασεις φυγης (η μαλλον περιπλανισης) ειναι μυθος η πραγματικοτητα?
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν ξέρω πολλά για την φυλή αλλά υποθέτω πως αν δεν εκπληρώσουμε της ανάγκες του φυσικά/ψυχικά θα προσπαθήσει απο μόνος του να τα πραγματοποιήσει. Βέβαια αυτό ισχύει για όλα τα σκυλιά...

Ενα παράδειγμα που μου έρχεται είναι το αν πάρω το Husky και το βάλω να με τραβάει για δέκα χιλιόμετρα θα έχει μετά τάσεις "φυγής" ή απλά θα κάτσει δίπλα μου ευτυχισμένα?
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Έχω δώσει ήδη την απάντηση μου αρκετές φορές σε αντίστοιχα θέματα. Το Χάσκι είναι εξερευνητής. Όταν εγώ ξεκινάω ένα ταξίδι δε με νοιάζει που θα πάω και μπορεί ν' αλλάξω διαδρομή εκείνη τη στιγμή μόνο και μόνο επειδή κάτι με τράβηξε και μου αρέσει να χάνομαι στο δρόμο. Ήταν το στοιχείο που πρώτο με τράβηξε στους Σιβηριανούς. Η ανεξαρτησία, ο μη προσχεδιασμός χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει προνοητικότητα ανά πάσα στιγμή. Όσον αφορά τις περιφράξεις τους αρέσει να σκάβουν και θα το κάνουν με μανία μέχρι να πετύχουν αυτό που θέλουν είτε να ξετρυπώσουν ένα φίδι είτε να βγουν έξω.
 


Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
BiggBilly ενωητε πως αν δεν εκλπηρωνεις αυτα που απαιτει ο καθε σκυλος θα το σκασουν. οσο αφωρα ομως τα χασκυ ειναι πως παρα την βολτα τους αρεσουν οι μεγαλες βολτες και οπως ειπε ο grifos τους αρεσει η εξερευνιση αρα και ενας σιμαντικος λογο να μην γυρισουν πισω οσωτου τουλαχιστον εξερευνισουν τα παντα.

στο αλλο ποστ σου Γριφε ειπε πως δεν εχουν καλο προσανατολισμο και γιαυτο χανονται. ειχα διαβασει ομως πως εχουν τελειο προσανατολισμο :/ (απορια τι γινεται τελικα?) ειπησης ειχα διαβασει μια ιστορια που ενα χασκι χαθηκε οταν ηταν 8 μηνων και βρεθηκε στην πορτα του σπιτιου μετα απο 13 χρονια και θυμοταν τα παντα. και ο Τζερυ οταν περπαταμε ολο τον βυρωνα εχει μαθει :p και οταν ακουει την λεξη καισαριανη θα κειταει μονιμος απο την μερια της καισαριανης μεχρη και εγω μπερδευομαι και τελικα ο Τζερυ βγαινει σωστος :p εχω οδηγο :p

οσο αφωρα για την περιφραξη ελευθερο θα αφινα τον Τζερυ σε περιφραξη που θα παιζω και εγω μαζι του αρα δεν υπαρχει λογος να το σκασει για να φυγει (το προβλημα ειναι πως δεν υπαρχει -.- και σε ενα γυπαιδο που ειχα κλισει τις τρυπες με σπαγκο για να μην το σκασει τις χαλασανε)

τελικα ομως τι γινεται πραγματικα με τα χασκι? χανονται η οχι?

οσο αφωρα τον Τζερυ αγχονομαι εστω και μια μικρη τρυπα να εχει η περιφραξη μηπως το κατεβει να φυγει. αλλα και με μακρι λουρι οταν τον εχω τον Τζερυ (οταν ξερουμε πως δεν υπαρχουν σκυλια η γατες κλπ) παει πολυ μακρια χωρις καν να μας υπολογισει παραμονο οταν κρυφτω η σταματησω να περπαταω τοτε χαμπαριαζει πως δεν ειμαι πισω του. ομως και παλι παει μακρια και ισως να σταματαει οταν κρυβομαι γιατι ξερει πως ειναι δεμενος, βεβαια δεν μπορω να ξερω τι θα εκανε αν δεν ηταν δεμενος γιατι δεν τον εχω αφισει ποτε λυτο
 


Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Χασκυ που φευγει και ΔΕΝ θελει να γυρισει πισω γιατι ετσι εχει αποφασισει,σε καμια περιπτωση δεν θα το ξαναβρεις (επειδη ηρθε μονο του) Μονο αν εισαι τυχερος (τζοκερ στυλ) θα το βρεις να περιφερεται καπου αρκετα μακρια..Εξαρταται βεβαια και απο ποτε εχει φυγει...Αν ομως την κοπανησει για να παιξει η γιατι ετσι απλα κατι του τραβηξε την προσοχη και το ενα εφερε το αλλο κτλ και απομακρυνθει, δεν υπαρχει περιπτωση να μην βρει το δρομο της επιστροφης εφοσον θελει. Εχει αριστη αισθηση του προσανατολισμου :)
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Το Χάσκι δεν έχει καλό προσανατολισμό, αλλά όπως όλα τα σκυλιά η ''μνήμη'' του συνθέτεται από εικόνες. Αν περάσει ξανά από ένα μέρος θα το θυμηθεί. Αλλά παράλληλα είναι σκύλος της φύσης περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, βλέπει πράγματα στο έδαφος, στα δέντρα, στον αέρα που μυρίζει, στην γωνία με την οποία πέφτει η βροχή και ξέρει να τα μεταφράσει σωστά (αρχέγονη σοφία αλλά και εμπειρία που τα δικά μας που ζουν μέσα στην πόλη δεν είχαν την ευκαιρία ν' αναπτύξουν) ώστε αν πρέπει να πάει απ' το σημείο Α στο σημείο Β να ξέρει ποιά διαδρομή ακριβώς πρέπει ν' ακολουθήσει. Στο σημείο Α βρίσκεται, το πως θα μάθει πως πρέπει να πάει στο σημείο Β έγκειται στη σωστή και στοιβαρή εκπαίδευση. Με το Χάσκι δεν παίζουμε ποτέ κατά την εκπαίδευση. Και ξέρουμε τι σκύλο πήραμε, δεν έχουμε φύλακα, έχουμε ένα φιλαράκι για τις βόλτες ή ένα πολύ εξελιγμένο και κοφτερό εργαλείο και ταυτόχρονα φίλο πιστό (περισσότερο απ' οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς).
 


Κατερίνα Π.

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2011
170
0
Ναί, κυρίως αυτό! Είναι απίστευτα πιστά! Επειδή έτυχε κάτι απρόοπτο και ήμουν εκτός πόλης, ζήτησα από μία φίλη μου να έρθει να την πάρει σπίτι της. Και αυτή μουλάρωσε και δεν ήθελε να φύγει ενώ την ήξερε. Κόλλησε στην πόρτα και περίμενε να έρθω και κοιτούσε μέσα. Εγώ την έχω αφήσει κ λυτή έξω άλλα πάντα έχω λιχουδιές στο χέρι, αυτές που ξέρω πως της αρέσουν πολύ. Και έτσι γυρίζει πάντα. :p
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.886
Εγώ την έχω αφήσει κ λυτή έξω άλλα πάντα έχω λιχουδιές στο χέρι, αυτές που ξέρω πως της αρέσουν πολύ. Και έτσι γυρίζει πάντα. :p
Αυτό δεν μεταφράζεται ως πίστη πάντως ;)
 


Κατερίνα Π.

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2011
170
0
Το τελευταίο όχι. Το πρώτο σίγουρα ναί και το πιστεύω ακράδαντα. Ειδικά επειδή στην αρχή δεν ήταν έτσι. Ήταν ενα πολύ προβληματικό σκυλί. Έχει ιστορία αυτό! χαχαχαχα!
 


Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Ναί, κυρίως αυτό! Είναι απίστευτα πιστά! Επειδή έτυχε κάτι απρόοπτο και ήμουν εκτός πόλης, ζήτησα από μία φίλη μου να έρθει να την πάρει σπίτι της. Και αυτή μουλάρωσε και δεν ήθελε να φύγει ενώ την ήξερε. Κόλλησε στην πόρτα και περίμενε να έρθω και κοιτούσε μέσα.
Λογικό αφού δεν εμπιστεύεται άλους εκτός άπο σένα.
'Αλο το να την δώσεις αλού και άλο τον να έχει εκείνη την επιλογή του τι να κάνει.
Είναι ανεξάρτητα σκυλιά και πολύ δύσπιστα!

Ο Τζέρυ τσιρίζει άμα τον πάρει άλος εκτός απο μένα. δεν σημαίνει όμως πως αμα τον αφίσω λυτό θα με ακολουθεί αλλά το πιο λογικό θα ρίξει το τρέξιμο της ζωής του νομίζοντας πως τον ακολουθώ και εγώ και όταν σταματήσει και αντιληφθεί πως δεν ειμαι πίσω του θα γυρίσει για να με βρεί μετά εγω θα ψάχνω αυτον και τέλος χανόμαστε.

Θα γυρίσει αυτό το ξέρω αλλά ως που να γυρίσει είναι πολλά που μπορεί να πάθει. πχ φόλα απο κάτω, καυγάς με αδέσποτα, κακοποίηση απο ανθρώπους, τροχαίο ακόμα και κλοπή και πολλά άλλα.
Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί οπότε καλό είναι να φυλάμε για να έχουμε. :)
 


Whitefang

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2008
250
12
Κοζάνη
Επιτέλους σήμερα χιόνισε!! Και μην ανησυχείτε, το Λοτίδιο πάντα γυρνάει πίσω.

[video=youtube;pwVQYdOX1VI]http://www.youtube.com/watch?v=pwVQYdOX1VI[/video]
 














Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Αχ τυχεροι που εισαστε εκεί πάνω!!!!!!!!!!!
Φανταστικό βίντεο,ωραίο τοπίο,χιόνι,κουκλί το σκυλί να τρέχει αμέριμνο....πω πω φτιάχτηκα τώρα!
 






Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981