Χαρίζεται ο Ιαν [Ημίαιμος Μεγάλος Δανός]

Status
Κλειδωμένο θέμα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.316
Νομίζω πως ναι... Μετα απο μια αποτυχημένη υιοθεσία (ο σκύλος του ανθρώπου που τον πήρε σοκαρίστικε απο το μέγεθος του ψηλού και δεν τον δεχόταν) τον επέστρεψαν, πολύ βιαστικά πιστευω αφου τα σκυλια θελουν το χρονο τους, στον ιδιοκτήτη του :(
Θα ήθελα να σε παρακαλέσω, να είσαι λίγο πιο συγκρατημένος, ως προς τα συμπεράσματά σου, για μια υπόθεση για την οποία έχεις άποψη, μόνο από φήμες.

Αυτό βέβαια είναι κάτι που όλοι μας το κάνουμε συχνά-πυκνά, αλλά επειδή για την συγκεκριμένη περίπτωση, ξέρω πολύ καλά πως έγιναν τα πράγματα, στο φόρουμ τουλάχιστον [γιατί με την απέραντη βλακεία του fb δεν ασχολούμαι καν] και στο παρόν θέμα, δεν θα "επιτρέψω" να πλανώνται λανθασμένες κρίσεις.

Και όποιος νομίζει [Manogr καμμία σχέση με σένα το παρακάτω], ότι είναι το ευκολότερο πράγμα του κόσμου, να φέρεις "κοντά" έναν σκύλο του μεγέθους και της ιστορίας του Ιαν, με έναν άλλο επίσης μεγάλου μεγέθους και αμφίβολης ιστορίας και ότι αρκεί μόνο η καλή θέληση και τα αγνά αισθήματα, μπορεί κάλλιστα να δοκιμάσει ο ίδιος. Και αν τα καταφέρει εύκολα και με την πρώτη, να μας το πει κι εμάς, να μαθαίνουμε...

Manogr

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
149
31
51
Glyfada, Greece
www.dogpark.gr
Θα ήθελα να σε παρακαλέσω, να είσαι λίγο πιο συγκρατημένος, ως προς τα συμπεράσματά σου, για μια υπόθεση για την οποία έχεις άποψη, μόνο από φήμες.

Αυτό βέβαια είναι κάτι που όλοι μας το κάνουμε συχνά-πυκνά, αλλά επειδή για την συγκεκριμένη περίπτωση, ξέρω πολύ καλά πως έγιναν τα πράγματα, στο φόρουμ τουλάχιστον [γιατί με την απέραντη βλακεία του fb δεν ασχολούμαι καν] και στο παρόν θέμα, δεν θα "επιτρέψω" να πλανώνται λανθασμένες κρίσεις.

Και όποιος νομίζει [Manogr καμμία σχέση με σένα το παρακάτω], ότι είναι το ευκολότερο πράγμα του κόσμου, να φέρεις "κοντά" έναν σκύλο του μεγέθους και της ιστορίας του Ιαν, με έναν άλλο επίσης μεγάλου μεγέθους και αμφίβολης ιστορίας και ότι αρκεί μόνο η καλή θέληση και τα αγνά αισθήματα, μπορεί κάλλιστα να δοκιμάσει ο ίδιος. Και αν τα καταφέρει εύκολα και με την πρώτη, να μας το πει κι εμάς, να μαθαίνουμε...
Πως ξέρεις ότι έχω άποψη μόνο από φήμες; Έχω γράψει και άρθρο για το θέμα οπότε προφανώς και δεν το έγραψα με βάση τις φήμες. Τι σχέση έχει το forum με αυτά που έγραψα; οι άνθρωποι του PAWS τα έγραψαν! Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς και πως εσύ βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα για μένα;

Εσυ λοιπόν ξέρεις πως έγιναν τα πράγματα στο forum, οι άνθρωποι που τρέχουν στο Πήλιο ξέρουν πως έγιναν στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Τι θέλεις να πεις τώρα;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.316
Εσύ δηλαδή, γνωρίζεις προσωπικά τους ανθρώπους που τρέχουν στο Πήλιο;
Αυτό μου λες;

Δεν με ενδιαφέρει ποιός έχει γράψει που και τι. Νομίζω ότι ήμουν ξεκάθαρη πάνω σε αυτό.
Με ενδιαφέρει αυτό ακριβώς που έγραψα. Οτι μέσα στο φόρουμ, δεν θα αφήσω σε καμμία περίπτωση, να μείνει στον κόσμο η εντύπωση, ότι το παιδί που προσπάθησε να φροντίσει προσωρινά τον Ιαν, παίρνοντας τον στο σπίτι του, δεν έκανε σωστά την "δουλειά" του. Και αυτό το έγραψες εσύ. Δική σου γνώμη είναι, απ'ότι λες.

...πολύ βιαστικά πιστευω αφου τα σκυλια θελουν το χρονο τους, στον ιδιοκτήτη του :(
Αυτή την κουβέντα σχολίασα. Κανένα δημοσίευμα, πουθενά αλλού, γιατί δεν με ενδιαφέρουν καθόλου.

* Και για να σε προλάβω...γνωρίζω προσωπικά πολλά θέματα του...Πηλίου. Αλλά δεν είναι της παρούσης :rolleyes:

Manogr

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
149
31
51
Glyfada, Greece
www.dogpark.gr
Εσύ δηλαδή, γνωρίζεις προσωπικά τους ανθρώπους που τρέχουν στο Πήλιο;
Αυτό μου λες;

Δεν με ενδιαφέρει ποιός έχει γράψει που και τι. Νομίζω ότι ήμουν ξεκάθαρη πάνω σε αυτό.
Με ενδιαφέρει αυτό ακριβώς που έγραψα. Οτι μέσα στο φόρουμ, δεν θα αφήσω σε καμμία περίπτωση, να μείνει στον κόσμο η εντύπωση, ότι το παιδί που προσπάθησε να φροντίσει προσωρινά τον Ιαν, παίρνοντας τον στο σπίτι του, δεν έκανε σωστά την "δουλειά" του. Και αυτό το έγραψες εσύ. Δική σου γνώμη είναι, απ'ότι λες.

Αυτή την κουβέντα σχολίασα. Κανένα δημοσίευμα, πουθενά αλλού, γιατί δεν με ενδιαφέρουν καθόλου.
* Και για να σε προλάβω...γνωρίζω προσωπικά πολλά θέματα του...Πηλίου. Αλλά δεν είναι της παρούσης :rolleyes:
Ε όπως το έγραψες ήταν σαν να λες ότι δεν έγινε το περιστατικό που αναφέρω (αφού είπες ότι βασίζομαι σε φήμες). Τα γεγονότα έγιναν όπως τα περιέγραψα και γι' αυτό σου απάντησα έτσι.
Δεν είπα όμως πουθενά ότι το παιδί (ζευγάρι βασικά) που πήρε το σκύλο δεν έκανα καλά την δουλειά του! Είπα ότι ΠΙΣΤΕΥΩ ότι βιάστηκαν να τον επιστρέψουν αφού τον πήραν μόνο για λίγες ώρες, δεν κατηγόρησα καμία πλευρά. Και εγώ προφανώς τον υπάρχοντα σκύλο μου θα έβαζα πρώτο.

Δεν τους γνωρίζω προσωπικά αλλά έχω προσωπική επαφή λόγω του θέματος. Πέρα από αυτό όμως δημόσια οι ίδιοι έγραψαν αυτά που αναφέρω όπως και το ότι πιστεύουν ότι έπρεπε να δοθεί λίγο χρόνος παραπάνω στα σκυλιά αλλά ότι ο ενθουσιασμός τους να βοηθήσουν δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την απειρία του ζευγαριού σχετικά με τους σκύλους. Αυτό δεν είναι ούτε κατακριτέο, ούτε περίεργο! Από εκεί και πέρα όμως δεν υπάρχει κάποια κατηγορία προς τα παιδιά που ήθελαν να βοηθήσουν και δε νομίζω να φάνηκε κάτι τέτοιο σε αυτά που έγραψα!

Κλείνοντας να πω ότι αφού κρίνεις την άποψη μου, αυτό που πιστεύω, και όχι τα γεγονότα δε νομίζω ότι έχεις δικαίωμα να μην μου επιτρέψεις να λέω τη γνώμη μου. Αυτή είναι η ουσία του forum και σαν συντονίστρια θα έπρεπε να το ξέρεις. Όσο τηρώ τους κανονισμούς και είμαι κόσμιος πως μπορείς να μην επιτρέψεις [FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]να πλανώνται λανθασμένες κρίσεις; πως θα κρίνεις εσύ αν η κρίση μου είναι σωστή ή όχι; (Αυτό αποτελεί γενική παρατήρηση μιας και πουθενά δεν υπονόησα ότι κάποιος δεν έκανα καλά τη δουλειά του... στο κάτω κάτω δεν ήταν υποχρεωμένος να κάνει κάτι!) [/FONT]

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.316
Βρε Μάνο...λίγα λόγια και καλά βρε αγόρι μου...

Αυτή την φορά το έγραψες καλύτερα. Με περισσότερες λεπτομέρειες, να καταλάβει ο κόσμος.
Οχι με μισόλογα. Ασφαλώς και δεν ήταν "υποχρεωμένοι" να κάνουν κάτι.
Αυτά τα περί...συντονιστικού οργάνου...τι τα θες; Αστα να πάνε στην ευχή, γιατί με φουντώνουν περισσότερο και είναι και άχρηστα. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε [εγώ τουλάχιστον], να ξέρουμε τι λέμε. Απλά πράγματα.

Ας το αφήσουμε λοιπόν σε παρακαλώ το θεματάκι του Ιαν καθαρό, από παράπλευρες καταστάσεις, μπας και του ξημερώσει του φουκαρά, μια άσπρη μέρα.

Manogr

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
149
31
51
Glyfada, Greece
www.dogpark.gr
Βρε Μάνο...λίγα λόγια και καλά βρε αγόρι μου...

Αυτή την φορά το έγραψες καλύτερα. Με περισσότερες λεπτομέρειες, να καταλάβει ο κόσμος.
Οχι με μισόλογα. Ασφαλώς και δεν ήταν "υποχρεωμένοι" να κάνουν κάτι.
Αυτά τα περί...συντονιστικού οργάνου...τι τα θες; Αστα να πάνε στην ευχή, γιατί με φουντώνουν περισσότερο και είναι και άχρηστα. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε [εγώ τουλάχιστον], να ξέρουμε τι λέμε. Απλά πράγματα.

Ας το αφήσουμε λοιπόν σε παρακαλώ το θεματάκι του Ιαν καθαρό, από παράπλευρες καταστάσεις, μπας και του ξημερώσει του φουκαρά, μια άσπρη μέρα.
Και εγώ μεγάλος είμαι ο δόλιος :)
Αν τώρα ξεκαθάρισε αυτό που εννοούσα ΟΚ! Δεν θα κατηγορούσα ποτέ κάποιον που θέλει να βοηθήσει εθελοντικά επειδή τρόμαξε, αγχώθηκε, φοβήθηκε για το σκύλο του, είναι άπειρος κτλ κτλ ... σε αντίστοιχη περίπτωση ίσως και εγώ κάτι τέτοιο να ένιωθα!
Απλά επειδή ο Ίαν παρέμεινε cool σε όλη την φάση απ' ότι έμαθα και μόνο ο άλλος σκύλος αντέδρασε σκέφτηκα ότι ίσως βιάστηκαν... τίποτα άλλο. Πως να μην αντιδράσει με ένα άλογο στο χώρο του; :D Ίσως τον συνήθιζε όμως...

Από εκεί και πέρα προχωράνε οι επαφές και υπάρχει μία πολύ καλή λύση στην Κρήτη... αν λυθούν τα διαδικαστικά (έλεγχος σπιτιού, να σιγουρευτούν οι του PAWS ότι ο ενδιαφερόμενος είναι 100% σίγουρος κτλ) τότε ελπίζω να προχωρήσει το θέμα... μακάρι...

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Να σιγουρευτουν και οι μελλοντικοι ιδιοκτητες για την κατασταση του σκυλου,ο ελεγχος να μην αφορα μονο την μια πλευρα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.316
Μακάρι, αλλά... κάνε μου σε παρακαλώ πάρα πολύ άλλη μια χάρη...μην μου αναφέρεις στρατηγικές και λοιπές μεθόδους φιλοζωικών σωματείων, γιατί τον τελευταίο καιρό, έχω καθημερινά ανεβασμένη πίεση...λυπήσου με...:rolleyes:

Manogr

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
149
31
51
Glyfada, Greece
www.dogpark.gr
Να σιγουρευτουν και οι μελλοντικοι ιδιοκτητες για την κατασταση του σκυλου,ο ελεγχος να μην αφορα μονο την μια πλευρα!
και αυτό θα γίνει έστω και με αντιπρόσωπο εμπιστοσύνης...

Μακάρι, αλλά... κάνε μου σε παρακαλώ πάρα πολύ άλλη μια χάρη...μην μου αναφέρεις στρατηγικές και λοιπές μεθόδους φιλοζωικών σωματείων, γιατί τον τελευταίο καιρό, έχω καθημερινά ανεβασμένη πίεση...λυπήσου με...:rolleyes:
Συμφωνώ απολύτως... τις αναφέρω, δεν τις ασπάζομαι!

Manogr

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
149
31
51
Glyfada, Greece
www.dogpark.gr
Σύντομα η Μαρίνα θα μας ενημερώσει μόλις ξεκουραστεί από τις διαδρομές και τακτοποιήσει τον Ίαν! Δεν έχω καταλάβει αν είναι προσωρινό ή μόνιμο αλλά είναι σίγουρα καλά νέα (το λέω επειδή λέει για επίσημη υιοθεσία..). Επειδή δεν ξέρω αν η Μαρίνα γράφει εδώ όταν ενημερώσει το Group Elliniki kynofilia στο Facebook στο οποίο εκδήλωσε πρώτη φορά το ενδιαφέρον για τον Ίαν (ήταν μία από τις 2 περιπτώσεις που ανέφερα πριν λίγες μέρες) θα σας ενημερώσω και εδώ. Ο Ίαν εκτός από ανθρώπινη οικογένεια απέκτησε και παρέα μία πανέμορφη Μεγάλη Δανή που και και αυτή έχει υιοθετηθεί από το ζευγάρι!!!

Αντιγράφω από τη Σελίδα του PAWS pelion:

If you want to know how big Ian really is, he's so big that when Marina and Christos, owners of a Great Dane saw him, they gasped. He's so big that Lefki, their Great Dane was taken aback. She had never seen a dog bigger then herself before. But luckily for Ian, for once in his life he wasn't too big...Marina's and Christos's hearts are bigger. At 1:30pm today, Ian left his lonely hill. This is by no means an easy happy ending. Ian has to learn to adapt to living with a family before he is formally adopted. It could be just the first step in his journey away from the hill. But tonight Ian is happy. Pics of the meeting and full report on Monday, I'm exhausted. Thank you all who have carried Ian in your hearts. Above all, thank you Marina and Christos on behalf of an ex-lonely Dane.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Τον πήρε η Ghost girl????
Αχ τι καλαααααα!!!!!
Και για φιλοξενία να τον πήρε, είναι υπέροχα νέα!!!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Η Μαρίνα είναι μέλος του φόρουμ και μάλιστα παλαιό. Είναι κρίμα που στερείται την χαρά να μας τα πει η ίδια για πρώτη φορά, καθώς και το δικαίωμα της στην επίλογή του χρόνου για την ανακοίνωση της υιοθέσίας στα μέλη του φόρουμ...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.797
8.004
Έχεις δίκιο Τάκη αλλά να μου επιτρέψεις να πω αυτό που μου ήρθε στο μυαλό πρώτο..
ΓΙΟΥΠΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!!!!

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
59
ΑΘΗΝΑ
Η Μαρίνα είναι μέλος του φόρουμ και μάλιστα παλαιό. Είναι κρίμα που στερείται την χαρά να μας τα πει η ίδια για πρώτη φορά, καθώς και το δικαίωμα της στην επίλογή του χρόνου για την ανακοίνωση της υιοθέσίας στα μέλη του φόρουμ...
Να συμπληρώσω στα όσα πολύ σωστά λέει πιο πάνω ο takisft, πως η ανωνυμία του διαδικτύου είναι μία επιλογή που οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε.

Manogr

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
149
31
51
Glyfada, Greece
www.dogpark.gr
Παιδια καταλαβαινετε οτι το παραπανω ειναι ανακοινωση του PAWS Pelion στην δημοσια σελιδα του στο Facebook; Προφανως δεν ζητηθηκε ανωνυμια και εχει γραφτει και στο γκρουπ που αναφερω πιο πανω και αλλου... Η ανωνυμια θα ισχυε μονο εδω; ;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.316
Ναι. Μια χαρά θα ίσχυε εδώ τουλάχιστον, εφόσον οι υπόλοιποι χώροι δεν σέβονται τίποτα.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Για την ιστορια αφου βιαστηκαν να γινουν ανακοινωσεις να διευκρινησω για να μην υπαρξουν παρατραγουδα μετα οτι προκειται για φιλοξενια και προσπαθεια να μαθει ο σκυλος να ζει σε σπιτι με οικογενεια. Σε καμμια περιπτωση δεν ειναι οριστικη υιοθεσια.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Λοιπόν καλημερα σας απο μια πολυ κουρασμενη οικογενεια!
Καταρχην να κανω τις διευκρινησεις και να εκφρασω την απορια μου απο που ερχονται οι ανακριβειες μιας και στη ζωη μου ειμαι πολυ ξεκαθαρη σαν ανθρωπος.
Η Λευκη ΔΕΝ ειναι απο διασωση υιοθεσια αλλα την εχουμε αγορασει απο εκτροφειο της Ιρλανδιας οπως ξερετε οι περισσοτεροι εδω.
Τον Ιαν ΔΕΝ τον υιοθετησαμε αλλα συμφωνησαμε να τον φιλοξενησουμε προσωρινα για να σωθει απο το μερος που ηταν.
Ειμαι αρκετα κουρασμενη και λιγο απορημενη απο που βγαινουν αυτες οι ανακοινωσεις (γιατι ειδα και αλλο post στο fb που ανακοινωνε ολο χαρα την υιοθεσια του Ιαν) για να σας πω λεπτομερειες για την πρωτη ταραχωδη μερα και νυχτα μας.
Θα σας πω μονο οτι ειναι ενας καλοκαρδος σκυλος πολυ μεγαλης δυναμης και δυστυχως δεν εχει καθολου ελεγχο των συναισθηματων του με οτι αυτο συνεπαγεται. Αυτη τη στιγμη βρισκεται δυστυχως παλι δεμενος για χ λογους που ισως σας εξηγησω αργοτερα που θα εχω το κουραγιο. Κανουμε μια προσπαθεια να βγει απο τη δυσκολη ζωη που ζουσε και να εχει μια καλυτερη τυχη. ελπιζω αυτο να καταστει δυνατο και να μην κοβεται η τυχη του με αναληθη posts εδω και εκει...

Ανεστη ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια και για το λουρι (αν και με αυτο δυστυχως εγω δεν μπορω επουδενει να τον κρατησω)

Τα υπολοιπα αργοτερα με πιο καθαρο μυαλο...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Eυχαριστουμε βρε Μαρινα που βρηκες χρονο εστω και αυτα να μας πεις, γιατι τοσες μερες γραφονται σχολια που θα ξεχασω και οτι ξερω :cool:
Καλη δουλεια με τον ψηλο ;)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.797
8.004
Μπράβο Μαρίνα που του δίνεις φιλοξενία και την ευκαιρία κοινωνικοποίησης από έναν άνθρωπο σαν εσένα που γνωρίζει.
Είναι ένα τεράατιο βήμα για να μπορέσει να βρει μια οικογένεια να τον υιοθετήσει.

Status
Κλειδωμένο θέμα