Χαρακώθηκε.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
:( Πριν 2 μέρες τον βρήκα το πρωί να κουτσένη στο πίσω αριστερό πόδι.
Μόλις κοίταξα να δω γιατί κατάλαβα αμέσως ότι θα έχουμε τρεχάματα για πολύ καιρό.
Έχει κοπή στο ένα από τα πελματάκια, κανονική χαρακιά, μάλλον πάτησε γυαλί.
Δεν μπόρεσα να τον πάω αμέσως στον γιατρό λόγο σοβαρών υποχρεώσεων και τον πήγα σήμερα. Ο γιατρός είπε πως επειδή το πατάει και μάλιστα σε χώματα θα κάνει πολύ καιρό να κλείσει ίσως και πολλούς μήνες:(:(.
Έχει κανένας από δω παρόμοια εμπειρία???

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
53
Πάτρα
Σου εδωσε καμμια θεραπεια βοηθητικα;κατι να βαζεις επανω να μην μολυνθει;Δυσκολο σημειο οντως!Περαστικα ευχομαι

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Παρόμοια είχαμε κάποτε εμείς,αλλά μάλλον το δικό σου περιστατικό είναι πιο σοβαρό!
Και εμάς γυαλί είχε πατήσει,αλλά το είδαμε εκείνη την στιγμή που έγινε,οπότε δεν το καθυστερήσαμε και πολύ!
Κάθε τόσο του βάζαμε με βαμβάκι μπεταντίν,στην αρχή βέβαια το είχαμε τυλίξει με μία γάζα,ελαφρά μην φανταστείς,αλλά δεν το κρατούσε!
Και έκανε και καιρό να κλείσει απο οτι θυμάμαι,όπως σου είπε δλδ ο κτηνίατρος!

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Μου έδωσε ένα σπρευ να του βάζω 4-5 φορές τη μέρα μετά από καθάρισμα με φυσιολογικό ορό . Και ένα παπουτσάκι αλλά δύσκολο το κόβο να μην το καταστρέψει αν δεν τον επιβλέπω όταν θα το φοράει που σημαίνει ότι θα του το βάζω για λίγη ώρα μέχρι να αποροφίθει το σπρευ και μετά θα το βγάζω.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Είναι τόσο ανοιχτώ που μου είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχει μέσα γυαλί.
Κατάλαβα.
Παρακολουθησε το ομως κι εσυ για να δεις αν εκτος απο την πληγη παρατηρησεις καποιο πρηξιμο.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Ναι μου το είπε και αυτό. Μου είπε και ότι επειδή είναι ανοιχτώ πολύ και αναπνέει θα το βοηθήσει να κλείσει.
Αλλά εγώ πιστεύω πως η επαφή με τα χώματα και γενικά με το έδαφος δεν αφήνει και πολλά περιθώρια να κλείσει η πληγή.
(Μέχρι στιγμής πάντως πυρετό δεν έκανε γιατί τρώι κανονικά)

Last edited:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Δεν εχεις τη δυνατοτητα εστω για καποιο διαστημα μεχρι να αρχισει να επουλωνεται να τον εχεις σε χωρο που δεν θα εχει συνεχη επαφη με το χωμα?

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Δεν εχεις τη δυνατοτητα εστω για καποιο διαστημα μεχρι να αρχισει να επουλωνεται να τον εχεις σε χωρο που δεν θα εχει συνεχη επαφη με το χωμα?
Αυτή τη στιγμή όχι. Αλλά και σε τσιμέντο να πατάει αφού θα πατάει και θα το πιέζει δε θα αφήνει την πληγή να κλείσει.
Το ιδανικό θα ήταν να μην το πατάει καθόλου το πόδι αλλά αυτό δεν γίνεται να το κάνει σκύλος.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Περαστικά σας! Θα βοηθούσαν αυτα τα παντς που βαζουν για τους κάλους ίσως; Εχουν κενο στη μέση και ειναι σαν μαξιλαράκι οποτε δεν ακουμπάει το πονεμενο σημειο.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δύσκολο το σημείο. Θα ταλαιπωρηθείτε λίγο. Πρέπει να το ελέγχεις συνεχώς και να το καθαρίζεις. Εύχομαι γρήγορα περαστικά σας.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Το ιδανικό θα ήταν ένα είδος νάρθηκα από δέρμα που να μπαίνει μέσα το πόδι σαν παπουτσάκι και να έχει δερμάτινους ιμάντες που να δένουν στο λαιμό και γύρω από την κοιλιά για να κρατάει το πόδι σταθερά στον αέρα. Το δέρμα να είναι σκληρό για να μην το κόψει μασουλώντας. Αν δεν βρω έτοιμο κάτι τέτοιο μάλλον θα το πατεντάρω και θα το δώσω για ράψιμο. Δεν βλέπω άλλο τρόπο να κλείσει σύντομα. Το παπουτσάκι που του έδωσε ο γιατρός σήμερα το πρωί που το δοκίμασα δεν το κράτησε. Του το φόρεσα "ύπουλα" την ώρα του φαγητού αλλά μόλις τελείωσε άρχισε ο "πόλεμος".

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αυτό θα το φοράει συνέχεια ?Δεν ξέρω αν το δέρμα θα καταφέρει να αντισταθεί στα δόντια του, ίσως σε συνδυασμό με το κολλάρο που λέει η Berna.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Αν είναι σκληρό και χοντρό το δέρμα θα αντέξει. Μιλάμε για λίγες μέρες υπόθεση. Με το πόδι να μην πατάει κάτω θα κλήση γρήγορα η πληγή. Θα του βγάζω το πόδι μόνο για να του βάζω το σπρευ και μετά πάλι μέσα. Εννοείτε ότι δεν θα είναι πολύ εφαρμοστό στο πόδι για να αερίζετε και το τραύμα.

Last edited: