ΨΕΥΔΟΝΥΧΑ Γ.Π.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Σημερα σε λιγες ωρες, θα αφαιρεσουμε τα εξτρα αχρηστα νυχακια απο τα πισω ποδια. Εχετε κανει ποτε αυτη την επεμβαση; Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω ειδικα; Υπαρχει εστω και μια μικρη πιθανοτητα να διμηουργηθει καποιο προβλημα;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Απο οσο ξερω,οχι μονο στα Γερμανικα Ποιμενικα αλλες και γενικα σε ολες τις φυλες αν δεν συντρεχει αλλο θεμα δεν τα κοβουν!Αν δηλαδη δεν ενοχλει τον σκυλο στο περπατημα δεν ειναι απραιτητο να κοπει!

Το αν παρεις την αποφαση να τα κοψεις θα ειναι απο αισθητικης πλευρας!

Αν δεν τα κοψεις να κοιταζεις τα νυχια γιατι μεγαλωνουν πιο γρηγορα επειδη δεν ακουμπουν στο εδαφος και δεν τριβονται με συνεπεια αυτου να "γυριζουν" προς το εσωτερικο,στο κρεας!

Ποσο ειπαμε οτι ειναι το μικρο σου?

Ο/Η κτηνιατρος σου τι σου ειπε?

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Ειναι 4 μηνων και 1 εβδομαδας ακριβως! Εγω τα κοβω για λογους ασφαλειας. Αισθητικα δεν με ενοχλουν καθολου, αλλα φοβαμαι οτι θα τραυματιζεται εκει. Ο γιατρος συμφωνησε οτι υπαρχει ενδεχομενο να δημιουργουν προβληματα στο μελλον και τελικα να αναγκαστουμε παλι να τα αφαιρεσουμε με μεγαλυτερη δισκολια. Αυτο γιατι τωρα ειναι ενα μικρο κομματακι κρεας, ενω στη συνεχεια θα αναπτυχθει και καποιο οστο εκει μεσα. Σημειωση οτι την αφαιρεση μου την προτεινε (και επεμενε) ενας φιλος - εκπαιδευτης - εκτροφεας που εμπιστευομαι παρα πολυ.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ναι το νεαρο της ηλικιας του ειναι ενας παραγοντας στο να κοπει πιο ευκολα απο οτι οταν θα μεγαλωσει!

Υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να τραυματιστει στην μετεπειτα ζωη του, σε καποια "ατσαλη" κινηση κτλ!

Ε, λογικα οι εκτροφεις τα κοβουν γιατι τα εχουν κουταβια και επιλεγουν απο νωρις να την κανουν αυτην την επεμβαση!

Δεν ξερω, ισως να περιμενουμε να τοποθετηθει καποιος εκτροφεας...

Κοιταξε λιγο και εδω...καποιες περιπτωσεις...

Περιπτωση 1

Περιπτωση 2

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Οι περισσοτεροι κτηνοτρόφοι που γνωρίζω, με σκυλιά με διπλά μάλιστα ψευδόνυχα ως επί το πλείστων, δεν τα κόβουν!
Είναι μάλιστα τιμή και καμάρι τα σκυλιά με τα διπλά!Οι θρύλοι λένε ότι αυτά είναι τα πιο θαρραλέα....

Τα σκυλιά δουλεύουν σε βουνά με φρύγανα, κλαδιά,σύρματα και ότι λογής ντέματα και πολύ σπάνια έχουν πρόβλημα!

Τους είχα ρωτήσει κι εγώ για τα νύχια αυτά παλαιότερα και μου είχαν πει ότι το μόνο που κάνουν είναι κάθε κάποιους μήνες να κόβουν το νύχι με το ψαλίδι που κουρέυουν τα πρόβατα!

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
πάντως εγώ όταν παρατηρώ τα διπλά λυκόνυχα του δικού μου βέλγου δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν θα του δημιουργούν πρόβλημα :confused:

Απλά είχα την εντύπωση ότι αν δεν τα βγάλει ο εκτροφέας στον πρώτο μήνα που είναι πολύ εύκολο μετά δεν έχει σημασία αν θα είναι στους 5 μήνες ή στον ένα χρόνο.

Επίσης κάπου αλλού είχα ακούσει ότι δεν είναι καλό για το κουτάβι να περνάει τραυματικές εμπειρίες όπως το χειρουργείο πριν κλείσει χρόνο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα 2 παραπάνω αποφάσισα να περιμένω λίγο πριν του τα βγάλω.

Επίσης, μερικοί το κάνουν κατά την επέμβαση της στειρωσης ώστε να ναρκωθεί μία φορά. Βέβαια εγώ δεν θα το στειρώσω οπότε δεν ισχύει στην περιπτωσή μου.

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
ωπ μόλις συνειδητοποίησα ότι ο Kirki - Amirah μιλάει για τα απλά μονά λυκόνυχα, οπότε είναι άλλη περίπτωση από τον δικό μου :oops: και νομίζω ότι δεν χρειάζεται τόσο πολύ το χειρουργείο :confused:

προφανώς προσέχεις τώρα για να μην τρέχεις μετά ε; ;)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Γενικά φωτογραφίες απο΄ψευδόνυχα ή συγκεκριμένα από τα σκυλιά τους;

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Γενικά φωτογραφίες απο΄ψευδόνυχα ή συγκεκριμένα από τα σκυλιά τους;
Ε φαντάζομαι από τα σκυλιά τους θα'ναι πιο εύκολο, που να τρέχουν τέτοια ώρα να βρούνε από ξένα σκυλιά??? :D:D:D

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
ωπ μόλις συνειδητοποίησα ότι ο Kirki - Amirah μιλάει για τα απλά μονά λυκόνυχα, οπότε είναι άλλη περίπτωση από τον δικό μου :oops: και νομίζω ότι δεν χρειάζεται τόσο πολύ το χειρουργείο :confused:

προφανώς προσέχεις τώρα για να μην τρέχεις μετά ε; ;)
Ακριβως. Αυτο ενουσα, και δεν ειχα καμια γνωση επι του θεματος. Μου ειπε ο φιλος που ανεφερα παραπανω να κανω αυτη την επεμβαση, γιαυτο και το εκανα.

Επίσης κάπου αλλού είχα ακούσει ότι δεν είναι καλό για το κουτάβι να περνάει τραυματικές εμπειρίες όπως το χειρουργείο πριν κλείσει χρόνο.
Σύμφωνα λοιπόν με τα 2 παραπάνω αποφάσισα να περιμένω λίγο πριν του τα βγάλω.
Ισχυει αυτο, για την περιοδο φοβου ομως. Αυτη ειναι απο την 7η ως την 11η εβδομαδα και ειναι αληθεια οτι συστηνεται σε αυτη την ηλικια να μην γινονται επεμβασεις οπως αυτη ή κοψιμο αυτιων κλπ...

Εμεις τελειωσαμε παντος, ευκολα και γρηγορα. @0 λεπτακια ηταν η υποθεση και τωρα η μικρη απολαμβανει το υπολοιπο της ναρκωσης πανω στο χαλί... :maria::maria::maria: :D

http://img36.imageshack.us/img36/8653/dsc00152oe.jpg

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
πράγματι ήταν τόσο εύκολο;

προφανώς τις έκανε δυο - τρία ραμματάκια σε κάθε πόδι, μετά από πόσο καιρό θα πάτε να τα αφαιρέσει;

Επίσης μήπως μπορείς να μου πεις περίπου πόσο έκανε αυτή η επέμβαση;

ΥΓ. με έβαλες σε σκεψεις τώρα *lingua*

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Ωραία, τώρα που συνηδητοποίησα τι είναι έχουμε κι εμείς!!

Για να είμαι ειλικρινής δε με είχε απασχολήσει ποτέ, ούτε και μου είχε φανεί κάπως, πως να το πω, αφύσικο, περιττό, ώστε να σκεφτώ αν πρέπει να βγει...
Ούτε τα σκυλιά φαίνεται να τα ενοχλεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Πάντως το διπλό όντως φαίνεται πολύ περίεργο.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Κοστισε 80 euro και 9 euro η αντιβιωση που θα παιρνει για 7 ημερες. Εκανε 2 ραμματα σε καθε ποδαρακι και θα τα αφαιρεσουμε αναλογα με την προοδο, αφου ειναι σε σημειο που μπορει να ανοιξουν λιγακι. Παντος μου ειπε οτι το πιο πιθανο ειναι να μην προλαβουμε να τα αφαιρεσουμε εμεις, αλλα η μικρη μονη της. ;)

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
πράγματι ήταν τόσο εύκολο;

...

ΥΓ. με έβαλες σε σκεψεις τώρα *lingua*
Νομιζω οτι ειναι κατι πολυ απλο που μπορει να σωσει απο προβληματα στο μελλον. Αν ειχα pit bull η dobby δεν θα εκοβα ποτε αυτια ή ουρα για καλοπιστικους λογους. Το θεορω λιγο "κακο" να παρεμβαινεις στη φυση ενος σκυλου για λογους αισθητικης. Αλλα αυτη η επεμβαση μου φανηκε αναγκαια για το καλο της. Ειχα πολυ αγχος δεν σου κρυβω, αλλα οπως αποδειχθηκε τσαμπα το ειχα. 20 λεπτα, 90 ευρω , 4 ραμματα και ενα φοβερο κτηνιατρικο βιβλιο που ισα που προλαβα να ξεφυλισω :mad:.

;)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μην έχεις τέτοιες αυταπάτες!
Η φύση τα προίκισε με τα ψευδόνυχα, όπως με τα αυτιά και την ουρά!
Όποιο κομμάτι του σκύλου και να αφαιρέσεις δεν αλλάζει πολύ!

Εξάλλου, τι είναι χειρότερο;
Ένα τράυμα που με λίγο περιποίηση θα αντιμετωπιστεί ή μια χρονια ωτίτιδα, όπως υποστηρίζεται για τα άκοπα αυτιά σε ορισμένες φυλές;

Εγώ προσωπικά πιο εύκολα θα σκεφτόμουν να κάνω κάτι για το ενδεχόμενο της χρόνιας ωτίτιδας παρά για το ενδεχόμενο ενός τραυματισμού....

Προς θεούν δεν θέλω να ξεκινήσουμε συζήτηση ξανα για το αν πρέπει να κόβουμε αυτιά κι ουρές!
Νομίζω ότι το έχουμε εξαντλήσει!

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Δεν λεω, μπορει - και υπαρχει ουσιαστικη χρησιμοτητα σε επεμβασεις αυτιων και ουρας. Το λεω μονο απο την πλευρα της μοδας, που ειναι και το μονο που διαφωνω. Αν ειναι για προληψη ωτιτιδας ή τραυματισμου ή "οτι..." , τοτε δεν το συζηταμε! Με αυτο το σκεπτικο εκανα και τα νυχακια της μικρης.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.