Ψάχνω corgi pembroke στην Ελλάδα


Timonito

New Member
26 Αυγούστου 2017
2
0
34
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω υιοθετήσω σκύλο και συγκεκριμένα την ράτσα corgi !!αλλα εδω στην Ελλάδα νομιζω δεν υπαρχει εκτροφείο !!ξερει κανεις κατι παραπάνω που μπορει να βοηθήσει ;;
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω υιοθετήσω σκύλο και συγκεκριμένα την ράτσα corgi !!αλλα εδω στην Ελλάδα νομιζω δεν υπαρχει εκτροφείο !!ξερει κανεις κατι παραπάνω που μπορει να βοηθήσει ;;
Δεν εχω ιδεα για κοργκι και πως μπορεις να βρεις εδω αλλα αν δυσκολευτεις πολυ, τσεκαρε τα κοκονια. Νομιζω ειναι κοντα στο μεγεθος και χαρακτηρα. Κι απο δω. :)
 
  • Like
Reactions: Timonito


Timonito

New Member
26 Αυγούστου 2017
2
0
34
Δεν εχω ιδεα για κοργκι και πως μπορεις να βρεις εδω αλλα αν δυσκολευτεις πολυ, τσεκαρε τα κοκονια. Νομιζω ειναι κοντα στο μεγεθος και χαρακτηρα. Κι απο δω. :)
Οκ !!σε ευχαριστω για την απάντηση !!τα ξερω τα κολόνια !!εχω κολλησει με αυτη την ράτσα και προσπαθω να δω αν ειναι εφικτό να βρω έδω Ελλάδα !!
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Καλώς ήρθες!

Κοργκι έχω δει 1-2 φορές σε έκθεση στην Ελλάδα, δεν γνωρίζω όμως αν οι ιδιοκτήτες - εκτροφείς τους ήταν Έλληνες. Θα πρότεινα να επικοινωνήσετε με τον ΚΟΕ ώστε να σας δώσει τη λίστα των εκτροφεων που δήλωσαν πρόσφατα γέννα κοργκι - αν φυσικά υπάρχει κάποιος.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση απευθυνθείτε σε εκτροφείς του εξωτερικού - ξεκινώντας από ομίλους της φυλής.
 
  • Like
Reactions: Timonito


fgc77r

New Member
2 Φεβρουαρίου 2018
2
0
46
Καλησπέρα.

Επειδή είμαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση, ψάχνω να βρώ από κάπου - είτε εκτροφέα, είτε ιδιώτη, είτε pet shop - corgi και δεν είχα κάποια τύχη έως τώρα, μήπως τελικά εσύ είχες βρεί κάτι;

Ευχαριστώ
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Δεν αγοραζουμε σκυλο απο pet shop για λογους που μπορεις να τους βρεις χρησιμοποιωντας την αναζητηση πανω δεξια.

Επισης ανθρωπος που γνωριζει τον ορο εκτροφεας μεγαλη εντυπωση μου κανει να γραφει για πετ σοπ.

Επισης να ενημερωσω οτι εχουμε 2018.
 


fgc77r

New Member
2 Φεβρουαρίου 2018
2
0
46
Από pet shop δεν έχω αγοράσει, μέχρι σήμερα είχα την τύχη να βρώ εκτροφείς ή ιδιώτες για τα κουτάβια που έπαιρνα οπότε δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Όχι βέβαια ότι είχα και πολλά, τρία σκυλιά είχα μέχρι σήμερα. Με την συγκεκριμένη ράτσα όμως δεν έχω μπορέσει να βρώ από που μπορώ να πάρω, οπότε αναγκαστικά θα πρέπει είτε να δω εάν από κάπου μπορεί να βρώ κουτάβι από το εξωτερικό, οπότε αναγκαστικά μιλάμε για επαγγελματία, είτε να το αφήσω τελείως. Ελπίζω παράλληλα ο ΚΟΕ να μου απαντήσει σε ένα ερώτημα που έκανα σχετικά με το εάν υπάρχει ή όχι κάποιος εκτροφέας.

Αναφορικά όμως με το θέμα των pet shop δεν έχω άποψη μεν, αλλά ξέρω ότι σε κάθε κλάδο υπάρχουν και καλοί και κακοί επαγγελματίες. Δέχομαι ότι τα pet shop τύπου σουπερ μαρκετ δεν είναι και η καλύτερα επιλογή, όμως υποθέτω ότι εάν ψάξει κάποιος θα μπορέσει να βρεί κάτι αξιόλογο. Εκτός εάν έχει βγεί κάποιος νόμος που απαγορεύει την πώληση από τέτοια μαγαζιά οπότε πράγματι το όλο θέμα άκυρο και προφανώς δεν ψάχνω,κοιτάω ή οτιδήποτε.

Επειδή όμως το μήνυμα σου είχε έναν τόνο "νουθεσίας" να πω, δυο πράγματα: πρώτον το σχόλιο περί 2018 περιττό, ο φίλος έγραψε ότι έψαχνε σκύλο τον Αύγουστο του '17, δηλαδή πριν 5 μήνες και εγώ ρώτησα εάν τελικά βρήκε εκτροφέα. Δεύτερον προφανώς όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, οι υποδείξεις όμως τύπου κουνάω το δάκτυλο δεν είναι αποδεκτές. Υπέθεσα ότι το forum είναι για να ανταλλάζουμε πληροφορίες

Ευχαριστώ
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Απο τη μια εχεις δικιο που μου τη λες που σου τη λεω, απο την αλλη ξερω οτι ελαχιστη συναισθηση να εχεις, οταν λαβεις τις πληροφοριες που χρειαζεται θα καταλαβεις προς τι η ειρωνια :)

Ο επαγγελματισμος των πετ σοπ δεν τεθηκε υπο αμφισβητηση, αλλα η ηθικη ακριβως αυτων των επαγγελματικων πρακτικων.

Δεν αγοραζουμε απο πετ σοπ οπτικα μας κανει σουπερ μαρκετ, ειτε οπτκα μας κανει φαρμακειο διοτι ηθικα ειναι απαραδεκτο. Δεν ειναι θεμα εικονας, αλλα μαζικης αναπαραγωγης ζωων που δεν πληρουν σε καμια περιπτωση τα στανταρ ενος κυνοφιλου-ζωοφιλου.

Κανε την αναζητηση που σου ειπα, υπαρχουν πραγματικα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ θεματα, ισως η μιση θεματολογια του φορουμ ξερωγω να ασχολειται με αυτο το πραγμα, και θα μου δωσεις και ενα μικρο δικιο που σε ειρωνευτηκα για το 2018, που σημαινε "ειναι αστειο στις μερες μας να μιλαμε για πετ σοπ".

Δεν εχω ευκαιρα λινκς, κανε την αναζητηση και εδω ειμαστε

Οσο για το νομιμο, κατι πηρε το ματι μου οτι θα υπαρξει διαβουλευση για τα ζωα βιτρινας, αν τηρουνται προυποθεσεις κτλ κτλ... Δεν ξερω αν ειδε καποιος κατι
 


Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
53
Αθήνα
Να στο πω διαφορετικά: Ούτε εγώ βρήκα εκτροφέα για τη ράτσα που ήθελα στην Ελλάδα. Κανόνισα λοιπόν να πάρω κουτάβι από εκτροφέα εξωτερικού, καβάλησα το αεροπλάνο, πήγα και το έφερα. Ούτε να μου το στείλουν σα να είναι πακέτο, ούτε τίποτε άλλο. Χωρίς παρεξήγηση, δε μιλάμε για κάποιο πακέτο της DHL, αλλά για μία ψυχή, που πολλές φορές αξίζει παραπάνω από κάποιων ανθρώπων (για να μην πω των περισσότερων).
Οπότε, πιστεύω ότι το σωστό είναι να βρεις έναν εκτροφέα, όπου κι αν είναι αυτός, και να πας να το πάρεις ο ίδιος.
Κι ακόμα κι αν βρεις "έντιμο" εισαγωγέα, όπως λες. Τι νομίζεις ότι θα σκεφτεί αυτός? Πιστεύεις ότι θα σκεφτεί κάτι άλλο εκτός από το κέρδος? Από τη στιγμή που υπάρχει η ζήτηση και μάλιστα με μηδενική προσφορά? (σου μιλάω με οικονομικούς όρους, γιατί αυτό επαγγέλομαι). Και αυτός από που θα το πάρει? Πιστεύεις από κάποιον εκτροφέα? Και αν ναι, είσαι διατεθειμένος να δώσεις 1500+ ευρώ για να το φέρεις?
Σκέψου αυτά που σου λέω - στα λέω με όλη την καλή διάθεση, παρόλο που με το καλημέρα έκανες χοντρό λάθος - και αποφάσισε.
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.236
7.779
φυσικα οποιοσδηποτε μπορει να ψωνισει απο πετ σοπ... Αν ειναι συμφωνος με το γεγονος οτι ο σκυλος του ο μέλλον συντροφος του προερχεται κατα 99% απο ΕΔΩ και του φαινονται λογικες τετοιες καταστασεις
 


Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
28
Ας ξεκινήσουμε από
Είμαι έτοιμος να υιοθετήσω ζώο;
Θέλω κουτάβι ράτσας...αλλά
Φτηνά καθαρόαιμα κουτάβια...
Περί τρόπου απόκτησης σκύλου
Πώς διαλέγω εκτροφέα;


Αυτά νομίζω είναι μια καλή αρχή, να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις βασικές γνώσεις για να μπορείς να εκφέρεις άποψη για πετ σοπ, γέννες ιδιώτων, και γέννες εκτροφέων.

Προσωπικά θέλω να σχολιάσω το:

"Αναφορικά όμως με το θέμα των pet shop δεν έχω άποψη μεν, αλλά ξέρω ότι σε κάθε κλάδο υπάρχουν και καλοί και κακοί επαγγελματίες."

Ενδεχομένως και να υπάρχει κάπου δια μαγείας (δεν πιστεύω ότι υπάρχει) πετ σοπ που εισάγει κουτάβια από διακεκριμένο, σωστό εκτροφέα. Η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να το ξέρεις, γιατί δεν μπορείς να πας εκεί να το δεις με τα μάτια σου. Με τους ιδιότες, είναι πιο ευκόλο. Ζητάς να πας σπίτι τους, να δεις εξετάσεις γοννέων, να δεις τι τροφή τρώει η σκύλα κτλπ κτλπ. Δεν νομίζω να υπάρχει ιδιότης που θα μπει στον κόπο να ζευγαρώσει το καθαρόαιμο σκύλι του (σωστά αποκτημένο, με πεντιγκρί), να κάνει όλες τι απαραίτητες εξέτασεις, να ζοδέψει του κόσμου τα λεφτά και απλά να μην δηλώσει γέννα.

Εκτροφείο corgi επείδη κάποτε φευγαλέα το έψαξα και εγώ, δεν βρήκα εντός Ελλάδας.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@fgc77r καλώς όρισες και καλές συζητήσεις!

Ωραία φυλή το Pembroke Welsh Corgi όπως και το Cardigan και βασικά όλα τα σκυλάκια, ανεξάρτητα από την φυλή ή τον τύπο που ανήκουν.

Τα Corgi έχουν και αυτά τα θέματα υγείας τους και επειδή "πάνω από όλα η υγεία", εκεί θα πρέπει να εστιάσεις, κατά την άποψη μου. Σε αυτό, λοιπόν, το κομμάτι πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η προέλευση του κουταβιού ή η εκτροφή του, όπως θα λέγαμε.

Βλέπεις δεν αναφέρομαι σε "καθαροαιμίες" και "γαλαζοαίματα" σκυλιά, απλά σε σκυλιά με καλή υγεία. Σκυλιά από υγιείς γονείς, με σωστή φροντίδα που θα έχουν το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό να δώσουν υγιεί κουτάβια και να κάνουν χαρούμενο τον μελλοντικό ιδιοκτήτη.

Μερικά προβλήματα υγείας που θα πρέπει να σε απασχολήσουν τώρα για να μη σε απασχολήσουν αργότερα είναι η δυσπλασία του ισχίου, προβλήματα οφθαλμολογικά όπως η προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς (PRA), η δυσπλασία του αμφιβληστροειδούς και ο υποθυρεοειδισμός, μερικές από τις ασθένειες που ταλαιπωρούν συχνά την φυλή.

Τα Pembrokes ταλαιπωρούνται, επίσης, συχνά από επιληψία, προβλήματα αναπαραγωγής και κρυψορχία. Για το ιστορικό των σκύλων που βρίσκονται πίσω από το κουτάβι που θα πάρεις ποιος θα σε ενημερώσει; Ο καθόλα νόμιμος έμπορος στο pet shop που καθόλα νόμιμα εμπορεύεται κουτάβια;

Δύσκολο ως αδύνατο και σίγουρα κάτι που δεν έχω βιώσει μέχρι σήμερα...

Μια από τις πιο σοβαρές από τις καταστάσεις που απειλούν το Pembroke Welsh Corgi είναι μια ασθένεια γνωστή ως εκφυλιστική μυελοπάθεια (DM). Ένας τύπος προοδευτικής παράλυσης που δεν μπορεί να θεραπευτεί και η μορφή που επηρεάζει το Pembroke συνήθως προχωρά πολύ γρήγορα. Υπάρχει ένα τεστ DNA για DM που βοηθά τους εκτροφείς που νοιάζονται για τα κουτάβια που θα δώσουν να αποφύγουν αυτή την απαίσια ασθένεια. Θα μπορέσεις να δεις αν οι γεννήτορες του κουταβιού που θα πάρεις είχαν κάνει το τεστ; Θα μπορέσεις να ζητήσεις από τον καθόλα τίμιο ιδιοκτήτη του pet shop να σου δείξει αυτές τις εξετάσεις πριν προχωρήσεις στην αγορά;

Προσωπικά, δεν έχω γνωρίσει αυτόν τον επαγγελματία ακόμα...

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το αν αυτός που θα βρεις για να αποκτήσεις το σκύλο σου είναι ιδιοκτήτης pet shop, ιδιώτης ή εκτροφέας φρόντισε να σου δώσει όλες τις διαβεβαιώσεις που θα σου μειώνουν το ρίσκο να έχεις μεγάλες οικονομικές και συναισθηματικές απώλειες αργότερα.

Προσωπικά θα πρότεινα να επιλέξεις να επιβραβεύσεις με την επιλογή και τα χρήματα σου κάποιον με θετικό αποτύπωμα στο παρόν της φυλής των Corgi και τον κόσμο του σκύλου γενικότερα.

Μια κακή επιλογή θα σε φέρει αντιμέτωπο με πολλά προβλήματα, ταλαιπωρία και πολλά έξοδα. Έξοδα που θα κάνουν τα λεφτά που "γλύτωσες" από την φτηνή ή/και παρορμητική αγορά σου να μοιάζουν... χαρτοπετσέτες.

Ακόμα και αν η τύχη σε ευνοήσει και δεν παρουσιάσει κανένα μεγάλο πρόβλημα το σκυλάκι σου, η λάθος επιλογή σου θα έχει "αρνητικό αποτύπωμα" στα προβλήματα του σκύλου γενικότερα. Με την επιλογή σου αυτή, δηλαδή, αμέσως γίνεσαι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

Ανθρώπους (σαν κι εσένα, ίσως) που δεν επιθυμούν από το σκύλο κάποια ιδιαίτερη εργασία, ούτε και έχουν "κόλλημα" με κάποια φυλή ιδιαίτερα (την οποία μελετούν και "λιγουρεύονται" χρόνια) τους καλύπτει απόλυτα η επιλογή ενός πρώην αδέσποτου σκύλου. Σήμερα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτός ο πρώην αδέσποτος σκύλος να είναι και κάποιας φυλής. Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου κακή ιδέα να επικεντρωθείς στην απόκτηση ενός σκύλου από κάποιο καταφύγιο ή από τον δρόμο κι έτσι να έχεις ανταποδώσει εξαρχής τα όσα καλά θα λάβεις στην πορεία από τον σκύλο.

Κάθε σκύλος είναι ικανός να σου προσφέρει συντροφιά και να καλύψει τις ανάγκες σου. Κάθε σκύλος είναι ικανός να καλύψει τις απαιτήσεις ενός ανθρώπου που θέλει Pug, French Bulldog ή Pembroke Welsh Corgi.

Δες και κάποια θέματα σχετικά στο φόρουμ (αν δε το έχεις ήδη κάνει), για την επιλογή σκύλου, τα puppy mills, την επιλογή εκτροφέα και πιθανόν και την επιλογή ενός σκύλου που ίσως δεν είναι Corgi... Ίσως μοιάζει με Corgi, μα σίγουρα μπορεί και θα προσφέρει τα ίδια με ένα Corgi και θα σε κάνει να νιώσεις πως προσέφερες εσύ πολλά περισσότερα από το αν επέλεγες ένα Corgi (με συγχωρείς που επαναλαμβάνομαι).

Θέλω ένα σκυλάκι για παρέα, τι μου προτείνεται;

Μερικά χαρακτηριστικά του ανεύθυνου εκτροφέα

Ο σκύλος ως καταναλωτικό προϊόν

Καλή επιτυχία στην αναζήτηση σου!
 


Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Αν σε ενδιαφερει πραγματικα η ποιοτητα ζωης του σκυλου και των γονιων καθως κ η υγεια που θα εχει πρεπει να σταματησεις να υποθετεις και να ενημερωθεις.
 
  • Like
Reactions: mareco and alexouli




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.816
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf