Περί τρόπου απόκτησης σκύλου


HAHA

Well-Known Member
14 Μαϊου 2016
142
397
55
Θα εκφράσω έναν προβληματισμό που έχω.
Παρατηρώ ότι είστε πολύ αρνητικοί στο να αποκτήσει κάποιος σκύλο, από κάποιον γνωστό, που είτε ζευγάρωσε το σκυλί του εν γνώσει του (για τη γέννα ρε γαμώτο :eek:, και δεν έχει σκεφτεί τα περί αδεσποτων :mad:), είτε υπήρξε στιγμιαίο λάθος, και δεν θέλει να πουλήσει τα κουτάβια, δηλ. να αποκτήσει κέρδος, άρα δεν μιλάω για byb.
Υποστηρίζετε τις υιοθεσίες των αδέσποτων και λέτε ότι με την απόκτηση ενός σκύλου που γεννήθηκε με τον παραπάνω τρόπο, ένα αδέσποτο στερείται ένα σπίτι ή ότι διογκώνεται το πρόβλημα των αδέσποτων (το οποίο έχει μία βάση).
Νομίζω ότι υπάρχουν περιπτώσεις ιδιοκτητών που θέλουν μια συγκεκριμένη ράτσα, και δεν τους νοιάζει το pedigree. Υιοθετούν λοιπόν έναν σκύλο που έστω εμφανισιακά είναι αυτό που θέλουν. Αν δεν τον υιοθετήσουν, ισως καταλήξει και αυτός αδέσποτος.
Ρωτάω λοιπόν, γιατί τόσος αρνητισμός; Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει ημιμάθεια σε πολύ κόσμο. Γιατί δεν χαιρόμαστε που ένα σκυλάκι βρήκε ένα σπίτι;
Μην πέσετε να με φάτε, κουβέντα να γίνεται
 


archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Τη πιο σκληρή γλώσσα τν καταλαβαίνω στο πλαίσιο ότι υπάρχει ημιμάθεια όπως ανάφερες κ στο ότι όσο αφορά τ θέμα σκύλος κ κάθε ζώο στην Ελλάδα εκλαμβάνεται μ ελαφρά τ καρδία ως μόδα κ αξεσουάρ ή μόστρα (μιλάμε για περιστατικά κ όχι τ κανόνα). Όντως τ ζητούμενο είναι κάθε σκυλάκι ν βρει ένα ζεστό σπίτι, όπως επίσης κ ν σταματήσει η εκμετάλλευση τους
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Προσωπικα, δεν θα σε φαω γιατι σε γουσταρω!

Αν οντως θες ρατσατο, να πας να τα σκασεις σε ΚΑΛΟ εκτροφεα που εχει κανει οτι απαραιτητες εξετασεις χρειαζονται που εξασφαλιζουν την υγεια του σκυλου(πολλα τα κληρονομικα προβληματα στις ρατσες), αλλα και τη μορφολογια. Το οποιο βεβαια δεν σημαινει οτι και παλι θα βγει αψογος ο σκυλος, αλλα εχεις περισσοτερες πιθανοτητες. Ρατσα σημαινει αυστηρα συγκεκριμενα χαρακτηριστικα. Το να μοιαζει πολυ ή λιγο με κατι ο σκυλος σου, δεν το κανει ρατσατο. Τσαμπα τα λεφτα σου λοιπον!

Για αυτη τη γεννα ρε γμτ που λες, εχω βαρεθει να μαζευω κουταβια απο τους δρομους!!! Γιατι η γειτονισσα για να δει τη σκυλα της μανα, τη ζευγαρωσε και οσα κουταβια δεν βρηκαν σπιτι, τα παρατησε στο δρομο. Ακομα κ αν καταφερε να τα δωσει σε φιλους κ συγγενεις, τα εδωσε τοσο επιπολαια για να μην της μεινουν, που οι νεοι ιδιοκτητες δεν ηταν υπευθυνοι (δεν υπηρχε ξεσκαρταρισμα) και μολις τους κουρασε το κουταβι ή βαρεθηκαν τον 3χρονο σκυλο τους, τον παρατησαν στο δρομο.

Τελος, αν το ρατσατο κουταβι της σκυλας της γειτονισσας δεν βρει σπιτι ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της γειτονισσας! Ειδες που λες κ εσυ οτι ισως καταληξει αδεσποτος; Αυτο λεμε!

Ζευγαρωνει ο καθενας ρατσατος ξερατσατος και μετα αν δεν βρουν σπιτι, ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ κ αυτα αδεσποτα!!! Κ παω εγω ο μλκς και ξοδευω λεφτα,χρονο και κοπο να βρω σπιτι στα δικα τους κουταβια!!!!!!!!!!

Ολα αυτα τα κουταβια απο τη γειτονισσα που ηθελε να ζευγαρωσει τη σκυλα της ετσι για το γμτ, απο τον τυπα που θελει φτηνο ρατσατο γιατι ειναι μαγκας, απο την πολυασχολη εργαζομενη που της ξεφυγε η σκυλα κ εγινε το στιγμιαιο λαθος εγιναν τα αδεσποτα που βλεπουμε στους δρομους! Δε φυτρωσαν!!! Δεν τους βρηκαν σπιτι και τα παρατησαν! Καποιος μλκς (βλ. εμενα και αλλους κακομοιρηδες) θα τα μαζεψει!
 




myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Μεγάλη κουβέντα αυτή, κι εμένα με έχει προβληματίσει πολύ, όμως τους τελευταίους μήνες έτυχε να είμαι μπροστά στα παρακάτω:
1) Δύο γνωστοί μου πήραν σκυλιά ράτσας έτσι, ο ένας χωρίς να πληρώσει (καναδέζικο λυκόσκυλο), ο άλλος έδωσε κάνα 150αρι (κάνε). Το καναδέζικο έχει θέμα δυσπλασίας και το παληκάρι που το πήρε μαζεύει λεφτά για τις θεραπείες και για το μέλλον. Το κόρσο εμφάνισε θέμα στα μάτια, πρώτα άρχισε να τυφλώνεται στο ένα μάτι και μετά και στο άλλο και το παληκάρι που το έχει αποφάσισε ότι δεν μπορεί να δώσει τόσα λεφτά για τα χειρουργεία, οπότε το σκυλί ζει στην αυλή του ως έχει, του σταμάτησε την εκπαίδευση, τις πολλές βόλτες κτλ. Παρόλα αυτά ρωτάει στα γύρω χωριά για θηλυκιά να το ζευγαρώσει. Θεωρώ ότι κάποιος που έχει κάνει σοβαρή έρευνα για σκύλο ράτσας κι έχει δώσει ένα σημαντικό ποσό για να τον αποκτήσει αντιμετωπίζει τέτοια θέματα αλλιώς κι έχει και την υποστήριξη-βοήθεια του εκτροφέα.
2) Ανάθεμα και πόσα "καθαρόαιμα" κυνηγόσκυλα (κουτάβια) έχουν βρεθεί πεταμένα εδώ γύρω, από γέννες που έγιναν, δόθηκαν ένα-δυο και για τα υπόλοιπα έχει ο θεός. Να φανταστείς, εμένα μου ζήτησαν δυο-τρεις στο χωριό να ζευγαρώσω τον δικό μου ημιαιμότατο σκύλο και να τους δώσω από ένα ίδιο κουτάβι. Κι αν δεν βγει κανένα ίδιο; Τότε δε θέλουν, στην επόμενη γέννα. Κι αν βρεθώ με έξι κουτάβια, τα υπόλοιπα; Ε, δώστα στη φιλοζωική... Ή "έχει ο Θεός".
3) Στην Αθήνα, σε βόλτα στην Κυψέλη πέτυχα μια κυρία με 5 μαλτεζάκια, μάνα και τέσσερα παιδιά, μεγαλούτσικα. Ήθελε να κρατήσει ένα και να δώσει τα υπόλοιπα αλλά κατάφερε να δώσει μόνο ένα. Τα τρία που της περίσσευαν προσπαθούσε να ψήσει έναν ανηψιό της να τα πάρει και τα τρία στο χωριό.
4) Εδώ γύρω πολλοί κυνηγοί παίρνουν κουτάβια από άλλους κυνηγούς, όχι πάντα με λεφτά. Κι αν δεν κυνηγήσει; Γκουχ γκουχ..... Το καταφύγιο του δήμου Αρταίων είναι τίγκα, στους άλλους δήμους... ε, τόσα χωράφια υπάρχουν, κάποιος θα τα μαζέψει...

Για να μη σου πω για φιλόζωους στα γύρω χωριά (να 'ναι 5-6, μην φανταστείς) που κατά καιρούς βρίσκουν κουτάβια μέσα στις αυλές τους, ρατσάτα και μη. Και να πω την αλήθεια, αυτός είναι κι ένας δικός μου φόβος...

Όλα είναι θέμα συνείδησης. Από εκεί αρχίζουν κι εκεί τελειώνουν όλα.

Αν δεν τον υιοθετήσουν, ισως καταλήξει και αυτός αδέσποτος.
Χωρίς κανένα ίχνος εριστικής διάθεσης, αυτό όταν το ακούω μου ακούγεται σαν συναισθηματικός εκβιασμός...

Φιλικά πάντα...
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Γιατι το συγκεκριμενο σκυλακι ειναι η δικαιολογια για την επομενη γεννα.

"Θελω ρατσα αλλα δε με νοιαζει το πεντιγκρι" ειναι αντιστοιχο του "Θα περασω σε αυτη τη σχολη αλλα δεν με νοιαζει το πτυχιο (το χαρτι)"

ΥΓ Ανεξαρτητα του τι γινεται σε καποιες "σχολες", για να σας προλαβω....
 


Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Ξέρεις πού κολλάνε όλοι; Στα λεφτά. Δηλαδή, έλα μωρέ, αφού δεν τα πουλάει, γιατί να μην κάνει γέννα και να τα χαρίσει ο άνθρωπος αφού "είναι τόσοι που θέλουν να πάρουν ένα ντόμπερμαν (πχ, αδυναμίες) αλλά δεν έχουν να τα στάξουν στον εκτροφέα που θέλει να τους τα φάει κιόλας ο αχρείος".

Τα λεφτά. Αλλά οι άνθρωποι που αξίζουν να έχουν σκύλο, φίλε μου, είναι αυτοί που δεν διανοούνται καν να θεωρήσουν τον σκύλο (τους) προέκταση της τσέπης τους. Είναι οι ακομπλεξάριστοι που λέω.
Είναι οι άνθρωποι που όταν λένε πως θέλουν ντόμπερμαν, εννοούν πως αγαπάνε το ντόμπερμαν, όχι το πώς δείχνει δίπλα τους το ντόμπερμαν, ούτε -συνηθέστερα- πώς δείχνουν αυτοί δίπλα του. Και αγαπάνε το ντόμπερμαν σημαίνει πως δε δέχονται να έρχεται ο κάθε πικραμένος και να διαλύει αυτήν τη φυλή με κουτάβια που "έλα μωρέ, θα τα χαρίσει ο άνθρωπος, άντε να βγάλει ένα χαρτζιλίκι, πάντως δε θέλει να με γδάρει, τι καλός.." και πού είναι οι δυσπλασίες, και πού το DCM που θερίζουν στα ντόμπερμαν -ναι, και σε πολλά εκτροφεία επίσης, αν δεις την τελευταία λίστα με εκτροφικά παγκοσμίως θα τραβάς τα μαλλιά σου, αλλά όχι να γ*μήσει ο κάθε πικραμένος την κάθε φυλή γιατί νομίζει ο κάθε ένας πως έχει το δικαίωμα να σταθεί δίπλα σε έναν σκύλο και να του πω και μπράβο γιατί δεν βγάζει λεφτά.

Οι ακομπλεξάριστοι λοιπόν, εκτιμούν το σκύλο πέρα από την αξία του. Και μπορεί να θαυμάζουν μια φυλή και να μην μπορούν να την αποκτήσουν, και καλά κάνουν, κι εγώ δεν μπορώ γιατί στο τέλος του μήνα μένω με 5 ευρώ (και αν). Αλλά δεν ντρέπομαι που δεν μπορώ, αυτή είναι η διαφορά. Και δεν το παίζω ότι μπορώ αλλά ντεμέκ δεν θέλω. Αυτό.
 


HAHA

Well-Known Member
14 Μαϊου 2016
142
397
55
Σκόρπιες σκέψεις....

να ρωτήσω κάτι γιατί δεν γνωρίζω. αν έχω αποκτήσει έναν σκύλο από εκτροφέα, και θέλω να το ζευγαρώσω, πρέπει να βρω εκτροφικό σκυλι;

επίσης σχετικά με τα κυνηγόσκυλα. εχω ακούσει κάτι τρελλά ποσά. στη Β.Ελλάδα αγοράζουν από τις γείτονες χώρες και φαντάζομαι ότι αγοράζουν επειδή τους είπαν ότι "η μάνα είναι πρώτη στον λαγό" δηλ. πάλι δεν έχουμε πεντιγκρί. αποκτουν λοιπον ένα σκύλο που "κάνει" αυτό που θέλουν, αλλά τον ταίζουν με μουχλιασμένα ψωμιά και αποφάγια γιατί έτσι ταίζουν χρόνια τώρα στα χωριά. αν ο σκύλος σέρνεται λόγω διατροφής ή γιατί η μάνα ήταν καλή αλλά αυτός είναι τεμπέλης και δεν ανακαλύψει τον λαγό αλλά τη χελώνα τους είναι πολύ εύκολο να ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω και να γυρίσουν και τον σκύλο πίσω.

Ρατσάτα σκυλιά που γίναν της μόδας, κάπως πρέπει να καλυφθεί η ζήτηση. Αρα ζευγαρώνω με ίδια ράτσα αλλά ό,τι να 'ναι σκύλο και έχω και τον πελάτη ευχαριστημένο και την τσέπη μου. π.χ. http://www.adespoto.gr/index.php?op...ias-epithetikotitas&catid=140:--a-&Itemid=110

http://www.ourdogs.gr/ad/viewtopic.php?t=34318
Οταν τα είχα διαβάσει είχα μείνει εκπληκτη με το ότι το συμπαθέστατο κόκερ μπορεί να είναι επιθετικό.

Puppy mills.
Αγοράζω σκύλο με πεντιγκρι απο το εξωτερικό. Το έχω αγοράσει απο εκτροφέα, μου το στέλνουν με κορδέλα σπίτι και το πεντιγκρί του και τα πάντα του. Απο πίσω όμως υπάρχει ολόκληρη "βιομηχανία" που δεν την ξέρω, δεν έχω την δυνατότητα να την ελέγξω, με τα λεφτά μου την συντηρώ.

Υιοθετώ αδέσποτο, αλλά το τέρας αφήνει τρίχα και ανεβαίνει στον καναπέ. Ε ας το γυρίσω πίσω ή ας το αφήσω πάλι στο δρόμο αφού αδέσποτο ήταν μωρέ.

Μπροστά σε όλα αυτά, δεν είναι καλύτερο να αποκτήσω έναν σκύλο από την γειτόνισσα;;; Τουλάχιστον θα ξέρω ότι ειναι μπόξερ και θα ροχαλίζει. Τα άλλα δεν με νοιάζουν (τα λατρεύω μωρεεεεεεεεε και θα κάνω τα πάντα) γιατί θέλω σκύλο και τον θέλω τώρα!

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Αν δεν τον υιοθετήσουν, ισως καταλήξει και αυτός αδέσποτος.
Ή αν δεν τον υιοθετησουν, ισως αυτος που τοσο επιπολαια ζευγαρωσε, να το σκεφτει δυο φορες την επομενη φορα που θα του ρθει η ιδεα.
Η μια σταση εξυπηρετει, η δευτερη ενοχλει τον byb. Προτιμω τη δευτερη.
 
  • Like
Reactions: Orilis


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
(Πρεπει να κανω αυτον τον μινι προλογο για να εξηγησω οτι δεν θα μιλησω επιθετικα ή δεικτικα, οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα και λοιπες γλυκουλινιες αλλα...)

Το μισο φορουμ εχει σπαταληθει σε ακριβως αυτη τη συζητηση, ολες σου οι απαντησεις βρισκοντα λιγα κλικ μακρυα σου... δεν νομιζω οτι ρωτας κατι που δεν εχει χιλιοειπωθει
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Σκόρπιες σκέψεις....

να ρωτήσω κάτι γιατί δεν γνωρίζω. αν έχω αποκτήσει έναν σκύλο από εκτροφέα, και θέλω να το ζευγαρώσω, πρέπει να βρω εκτροφικό σκυλι;

επίσης σχετικά με τα κυνηγόσκυλα. εχω ακούσει κάτι τρελλά ποσά. στη Β.Ελλάδα αγοράζουν από τις γείτονες χώρες και φαντάζομαι ότι αγοράζουν επειδή τους είπαν ότι "η μάνα είναι πρώτη στον λαγό" δηλ. πάλι δεν έχουμε πεντιγκρί. αποκτουν λοιπον ένα σκύλο που "κάνει" αυτό που θέλουν, αλλά τον ταίζουν με μουχλιασμένα ψωμιά και αποφάγια γιατί έτσι ταίζουν χρόνια τώρα στα χωριά. αν ο σκύλος σέρνεται λόγω διατροφής ή γιατί η μάνα ήταν καλή αλλά αυτός είναι τεμπέλης και δεν ανακαλύψει τον λαγό αλλά τη χελώνα τους είναι πολύ εύκολο να ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω και να γυρίσουν και τον σκύλο πίσω.

Ρατσάτα σκυλιά που γίναν της μόδας, κάπως πρέπει να καλυφθεί η ζήτηση. Αρα ζευγαρώνω με ίδια ράτσα αλλά ό,τι να 'ναι σκύλο και έχω και τον πελάτη ευχαριστημένο και την τσέπη μου. π.χ. http://www.adespoto.gr/index.php?op...ias-epithetikotitas&catid=140:--a-&Itemid=110

http://www.ourdogs.gr/ad/viewtopic.php?t=34318
Οταν τα είχα διαβάσει είχα μείνει εκπληκτη με το ότι το συμπαθέστατο κόκερ μπορεί να είναι επιθετικό.

Puppy mills.
Αγοράζω σκύλο με πεντιγκρι απο το εξωτερικό. Το έχω αγοράσει απο εκτροφέα, μου το στέλνουν με κορδέλα σπίτι και το πεντιγκρί του και τα πάντα του. Απο πίσω όμως υπάρχει ολόκληρη "βιομηχανία" που δεν την ξέρω, δεν έχω την δυνατότητα να την ελέγξω, με τα λεφτά μου την συντηρώ.

Υιοθετώ αδέσποτο, αλλά το τέρας αφήνει τρίχα και ανεβαίνει στον καναπέ. Ε ας το γυρίσω πίσω ή ας το αφήσω πάλι στο δρόμο αφού αδέσποτο ήταν μωρέ.

Μπροστά σε όλα αυτά, δεν είναι καλύτερο να αποκτήσω έναν σκύλο από την γειτόνισσα;;; Τουλάχιστον θα ξέρω ότι ειναι μπόξερ και θα ροχαλίζει. Τα άλλα δεν με νοιάζουν (τα λατρεύω μωρεεεεεεεεε και θα κάνω τα πάντα) γιατί θέλω σκύλο και τον θέλω τώρα!

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε
Εγώ σε καταλαβαίνω.
Μόλις απάντησες στο ερώτημα του 1ου σου μηνύματος. Γιατί τόσο αρνητισμος από τα μέλη του φόρουμ. Που αν και κάποιες φορές ο υπερβάλλον ζήλος στις απαντήσεις τους φέρνει αντίθετα αποτελέσματα, δεν είναι παράλογος.

Υ.Γ: η ημιμαθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Σου λείπουν τεράστια κεφάλαια γνώσεων! Δυστυχώς σε 1 post δεν πρόκειται να καλυφθούν!
Απαντώ μόνο και μόνο γιατί θέτεις απορίες εντελώς νορμάλ με ύφος που επιθυμεί να μάθει, κάτι που σπανίζει, πίστεψε με!

Τα πράγματα είναι απλά αν θέσουμε αρχές στους εαυτούς μας όπως ότι δεν χρειάζεται να ζευγαρώνουμε σκυλιά γιατί δεν υπάρχει λόγος!

Πάμε λοιπόν:

Αν είναι να έρθει μια ζωή σε τούτο τον κόσμο ας είναι από χέρια εκτροφέα με σωστά κριτήρια(όσο γίνεται τέλοσπάντων)!
Αν ο εκτροφικός αυτός σκύλος αγοραστεί και ο νέος ιδιοκτήτης του θέλει να ζευγαρώσει τότε υπάρχει πρόβλημα. Από 'κει και πέρα αρχίζει και χάνεται το παιχνίδι γιατί πολλαπλασιάζονται οι ημιμαθείς και μαζί με αυτούς και τα κουτάβια που γεννούν τα σκυλιά τους.

Δεν χρειάζεται να ζευγαρώσεις γιατί στην γειτονιά σου αυτήν την στιγμή βρίσκονται αδέσποτα που κάποιοι πριν από κάποια χρόνια, όχι πολλά, είπαν ότι θα πάνε σε καλά χέρια και όπως είναι φυσικό χάθηκε η μπάλα και μπορεί το αδέσποτο που βρίσκεται αυτήν την στιγμή έξω από την πόρτα σου να είναι γιος του σκύλου σου, 2ης 3ης 4ης γεννιάς!

Τα πράγματα για να τα λύσεις θα πρέπει να τα δεις και λίγο ωμά! Δεν το έχουμε καταφέρει ακόμα!
Ακόμα και στην κυνολογία-κυνοφιλία όλα είναι θέμα ζήτησης και αγοράς.
Αν δεν υπάρχει η ζήτηση παύει η αγορά, άρα η διάθεση του "προιόντος".

Μπροστά σε όλα αυτά, δεν είναι καλύτερο να αποκτήσω έναν σκύλο από την γειτόνισσα;;; Τουλάχιστον θα ξέρω ότι ειναι μπόξερ και θα ροχαλίζει. Τα άλλα δεν με νοιάζουν (τα λατρεύω μωρεεεεεεεεε και θα κάνω τα πάντα) γιατί θέλω σκύλο και τον θέλω τώρα!

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε
Το παραπάνω ερώτημα σου καταρρίπτεται γιατί έχεις λανθασμένο σημείο αναφοράς στο μυαλό σου για το τι εστί υγεία, μορφολογία, γενετική, γενετικά προβλήματα, γονίδια, υπολειπώμενα, επικρατή κτλ κτλ.

Μόλις διευρύνεις λίγο τις γνώσεις σου θα δεις ότι η επιλογή του γείτονα θα αποτελέσει κακή πηγή απόκτησης σκύλου γιατί πολύ απλά το Boxer της γειτόνισσας δεν θα είναι Boxer...:)

Υ.Γ.: Συγγνώμη που τα γράφω τελείως επιγραμματικά, δεν έχω αρκετό χρόνο!
 


HAHA

Well-Known Member
14 Μαϊου 2016
142
397
55
Παρασύρθηκα και έθεσα πολλές απορίες μαζεμένες (n)
Για να πιάσω πάλι το αρχικό μου πόστ είναι ότι υπάρχει υπερβάλλον ζήλος από μέλη αφού κάποιος έχει ήδη αποκτήσει τον σκύλο.
Είναι σαν να τον στήνετε στον τοίχο επειδή πήρε σκύλο!!!! (που στο μυαλό του θα κατέληγε αδέσποτος).
Ο αρνητισμός αυτός θα είχε νόημα, μόνο αν κάποιος έμπαινε στο φορουμ για να ρωτήσει "έχω ένα boxer, ψάχνω νύφη"
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ολα αυτα οπως λεει και ο μανολο εχουν χιλιοσυζητηθει. Η αληθεια ειναι οτι υπαρχουν δυο στρατοπεδα. Στο ενα υπαρχουν αυτοι που θεωρουν οτι ο,τι κανουμε στη ζωη μας επηρεαζει το συνολο και στο αλλο, αυτοι που δεν το θεωρουν. Δεν βλεπουν περα απο το σκυλο τους. Και υπαρχουν και πολλοι που παιζουν ενδιαμεσα και ποτε πλησιαζουν στο ενα, ποτε στο αλλο, αναλογα την περισταση.
Προσωπικα, γνωριζοντας οτι δεν μπορω να σωσω την κατασταση προσπαθω με την σταση μου να μην την κανω χειροτερη και αυτο προσπαθω να μεταφερω σε οποιον θελει να το ακουσει. Γινομαι ταλιμπαν καποιες φορες; Ναι! :oops: Γιατι δεν μπορώ να πιστεψω οτι καποιος μπηκε στη διαδικασια να ψαχτει για το ποιο kong θα παρει αλλα οχι για το τι σκυλο θα παρει.
Το βρισκω εξαιρετικα θλιβερο, γιατι αν ολοι σκεφτονταν για λιγο τις συνεπειες, η κατασταση θα γινοταν στ αληθεια καλυτερη.

Τη συγχωρεση σας... :)
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Το έχω πει και άλλη φορά......όταν στις μέρες μας πια ξεσκονίζουμε το ιντερεντ για να δούμε σε πιο σούπερ μάρκετ έχει την πιο καλή αρωματική οδοντογλυφίδα (αυτό στο περί τρόπου απόκτησης).........θεωρώ αδιανόητο να μην ψάχνουμε να μάθουμε τίποτα απολύτως για ένα ζωντανό που θα πάρουμε στο σπίτι μας, να συντροφεύει τα παιδιά μας, να φυλάει το σπιτικό μας κλπ. Επίσης ενώ πληρώνουμε την μέντα γεύση στις οδοντογλυφίδες βγάζουμε όλη την καρμιριά μας στο ζωντανό που θα πάρουμε για να κάνει όλα τα παραπάνω.

Εγώ δεν είμαι της άποψης αν δεν μπορείς ρατσάτο πήγαινε σε αδέσποτο. Είμαι της άποψης ότι αν δεν μπορείς να πάρεις ρατσάτο ή κάτσε και περίμενε να μαζέψεις λεφτά ή μην παίρνεις καθόλου. Αν όμως θες σκύλο γενικά χωρίς να σε ενδιαφέρουν οι φυλές τότε ένα αδεσποτάκι είναι μια χαρά να το έχεις σπίτι σου.

Τα αδέσποτα δεν είναι σκυλιά που απλά εμφανίστηκαν από τον ουρανό......κάποιος τα έχει δημιουργήσει και δυστυχώς αυτοί που τα δημιουργούν δεν τα φροντίζουν αλλά έχουν την απαίτηση να μην τα βλέπουν στους δρόμους, στις γειτονιές τους κλπ. Και καλούνται οι συνειδητοποιημένοι να καθαρίζουν τα σκ@τά των ασυνείδητων .....(τσαντίστηκα πάλι :mad: )
 


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
εγώ θα βάλω μια κλεμμένη φώτο από την σελίδα των θρακομακεδόνων. Είναι ένα κουτάβι από τα 3 του βρέθηκαν από μια γέννα μιας γειτόνισσας . Το κορμάκι τους καίει απο την ψώρα και η κοιλιά τους ειναι τούμπανο από τα παράσιτα. Το πιο πιθανό είναι ότι ειναι αυτά που ξέμειναν .....
16487254_1248775955209406_9085635296071529704_o.jpg


τίποτα άλλο :(

πίσω από κάθε στρουμπουλό κουτάβι που παίρνουμε υπάρχει και ένα τέτοιο , δεν βοηθαμε να σωθεί ένα σκυλί φέρνουμε κοντά στον θάνατο απλώς άλλο ένα ....
 




ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.681
4.317
42
www.proudtobegreek.eu
Εγώ θα ρωτήσω ενα πράγμα...η φυλή μου έχει μια πολύ σοβαρή ασθένεια που λέγετε Αταξία της παρεγκεφαλίτιδας...η εξέταση για την ασθένεια αυτη γίνεται μόνο απο εξειδικευμένα εργαστήρια στο εξωτερικό.Αν ο σκύλος έχει την ασθένεια αυτή δυστυχώς θα πρέπει να πάει για ευθανασία.Ερώτηση λοιπόν....αν ζευγαρώσουν 2 αμσταφ απλών ιδιοκτητών που δεν έχουν εξεταστεί γι'αυτό τι θα γίνει με τα κουτάβια?!Δε μιλάω για δυσπλασίες,μυελοπάθιες κλπ Μιλάω ΜΟΝΟ για αταξία....Θα μεγαλώσουν όμορφα και καλά τα κουτάβια και ξαφνικά μόλις φτάσουν μια ηλικία τα σκυλιά θα πρέπει να θανατωθούν γιατί δε θα μπορούν να ζήσουν φυσιολογικά.Αυτό αρκεί για να μη βάλουν 2 άσχετοι γέννα?! Δε μιλάω για πεντιγκρι,χαρακτήρα κλπ...Φανταστείτε το απλά....και μετά θα φταίνε τα σκυλάκια που "τρελάθηκαν"...
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
αφού κάποιος έχει ήδη αποκτήσει τον σκύλο.
εμενα αυτο ακριβως ειναι που με εξοργιζει...το "αφου". Αφου παρει τον σκυλο, αφου αντιμετωπισει το πρωτο προβληματακι, αφου τα βρει σκουρα, αφου φτασει σε αδιεδοξο (κλιμακωτα παει...). Προσωπικα το θεωρω ανευθυνοτητα.-
Το παρακατω post με καλυπτει απολυτα,δεν εχει νοημα να ξαναγραψω τα ιδια με δικα μου λογια:
Το έχω πει και άλλη φορά......όταν στις μέρες μας πια ξεσκονίζουμε το ιντερεντ για να δούμε σε πιο σούπερ μάρκετ έχει την πιο καλή αρωματική οδοντογλυφίδα (αυτό στο περί τρόπου απόκτησης).........θεωρώ αδιανόητο να μην ψάχνουμε να μάθουμε τίποτα απολύτως για ένα ζωντανό που θα πάρουμε στο σπίτι μας, να συντροφεύει τα παιδιά μας, να φυλάει το σπιτικό μας κλπ. Επίσης ενώ πληρώνουμε την μέντα γεύση στις οδοντογλυφίδες βγάζουμε όλη την καρμιριά μας στο ζωντανό που θα πάρουμε για να κάνει όλα τα παραπάνω.

Εγώ δεν είμαι της άποψης αν δεν μπορείς ρατσάτο πήγαινε σε αδέσποτο. Είμαι της άποψης ότι αν δεν μπορείς να πάρεις ρατσάτο ή κάτσε και περίμενε να μαζέψεις λεφτά ή μην παίρνεις καθόλου. Αν όμως θες σκύλο γενικά χωρίς να σε ενδιαφέρουν οι φυλές τότε ένα αδεσποτάκι είναι μια χαρά να το έχεις σπίτι σου.

Τα αδέσποτα δεν είναι σκυλιά που απλά εμφανίστηκαν από τον ουρανό......κάποιος τα έχει δημιουργήσει και δυστυχώς αυτοί που τα δημιουργούν δεν τα φροντίζουν αλλά έχουν την απαίτηση να μην τα βλέπουν στους δρόμους, στις γειτονιές τους κλπ. Και καλούνται οι συνειδητοποιημένοι να καθαρίζουν τα σκ@τά των ασυνείδητων .....(τσαντίστηκα πάλι :mad: )
 


ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Η συχρονη κυνοφιλια που περιλαμβάνει τον τροπο εκτροφής, τον τροπο απόκτησης, τον τροπο διαβίωσης, την δράση για τα αδέσποτα και πολλα αλλα οπως και να το κάνουμε ειναι μια ιδεολογία.

Το λάθος στο φορουμ ειναι οτι αντιμετωπίζουμε τους νέους και τους
παλιάς κοπής ιδιοκτήτες ως ιδεολογικούς αντιπάλους και οχι ως
ιδεολογικά απαίδευτους. Ο τροπος που επικρατεί εδω δεν διαφέρει
απο τον δάσκαλο που έπιασε ενα παιδι αδιάβαστο και το πλάκωσε με
την βέργα. Δεν μπαίνω στην διαδικασία στο τι οφείλει ο καθένας μας
να ξέρει και δεν το ξέρει. Ειναι πολλα αυτα που έπρεπε να ξερουμε ολοι μας και δεν τα ξερουμε.

Δεν ειναι ολοι ικανοί για "διαφωτισμό". Οποίος δεν το εχει απλα κανει
στην άκρη. Το πιο ισχυρό ιδεολογικό όργανο ειναι το φορουμ αυτο.
Δεν εχει νόημα να γεμίζουμε όλους τους μίτους με ξεμαλιάσματα
και πεσίματα στους καινούργιους και μετα να δυσκολευόμαστε στο να
βρούμε "καθαρό" μιτο να του βάλουμε να διαβάσει.
Πρεπει να αρχίσεις απο το "Λολα να ενα μήλο" και μετα να πας στα
μαθηματικά και τις εξισώσεις. Πρεπει να αρχίσεις με "πατριδογνωσία" και μετα να πας στην Ιλιάδα και στο γιατι ο Οδυσσέας παράτησε τον σκυλο του για την ωραία Ελένη


Δεν λεω να τους υποδεχόμαστε μετα "βαιων και κλάδων" αλλα ο
στόχος πρέπει να ειναι να μείνουν και να διαβάσουν.

Και μην ξεχνάμε οτι η συγκεκριμένη ιδεολογία δεν κατασταλάξε
ακομα διαμορφώθηκε, διαμορφώνεται και θα συνεχίσει να
διαμορφώνεται.


Απάντηση στην απορία του θεματοθέτη οπως την καταλαβα εγω.