Ψευδοκύηση ισοδυναμεί με πυομήτρα; Απόψεις..

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
δεν υπερασπιζομαικανενα κλάδο. στο dogforum τα λέει αυτά. και εδώ λίγοι κτηνίατροι ήμαστε και. θεωρώ ότι ενοει δεν θέλει την γνώμη μας.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Vet χαλάρωσε λίγο μια και καλή γιατί φθείρεσαι εσύ με όλο αυτό.
Αν πω εγώ τώρα ότι οι γυναικολόγοι στην ελλάδα είναι απαράδεκτοι γιατί ωθούν τις γυναίκες σε καισαρική ακόμη και χωρίς λόγο σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι όλοι οι γυναικολόγοι είναι ανήθικοι και κερδοσκόποι. Μια μεγάλη μερίδα είναι όμως.
Είναι το ίδιο με το σχόλιο του trickius. Δεν κατηγόρησε εσενα προσωπικά αλλά μια μερίδα των κτηνιάτρων που το κάνουν αυτό. Και υπάρχει αυτή η μερίδα. Αυτό όμως δεν μας κάνει να απορίπτουμε όλους τους κτηνιατρους συλλήβδην, υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι και σίγουρα έχουμε επιλέξει και όλοι μας από ένα τον οποίο εκτιμούμε και συμβουλευόμαστε.
Αντί να κάνεις τον συνήγορο ολόκληρου του κλάδου σου κοίταξε εσύ να γίνεις ένας αξιος αντιπρόσωπος του κλάδου και να μας αλλάξεις άποψη με την επαγγελματική σου πορεία.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Και sorry κιόλας, αλλά εύχομαι όταν πρώτα ο Θεός, θα γράφεις κάποτε συνταγές και οδηγίες, να μην είναι τόσο ανορθόγραφα, γιατί προβλέπεται να θρηνούμε πολλά ζωάκια από...λάθος ερμηνεία των γραπτών σου...

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
είσαι απαράδεκτη. έχεις πολύ θράσος να λες ότι δεν θες συμβουλή από κτηνιάτρους γτ υπάρχει το κέρδος. θα σου έκανα ένα ποστ και θα σου λυνόταν κάθε απορία για την ψευδοκύηση..και την πυομήτρα. αλλα με προσέβαλες. δεν μας ξέρεις και δεν έχεις κανένα δικαίωμα να πετάς την εξυπνάδα σου. χβρης κιόλας να ξέρεις και πιο είναι το σωστό στην ερώτηση που κανείς ώστε να κρήνης αν η απάντηση μας είναι με βάση τοκερδος η όχι. γιατί αν ήξερες την σωστή απάντηση στο ερώτημα τότε δεν θα ρώταγες...
και παρόλο αυτά ενώ δεν ξέρεις τη είναι σωστό , κρήνης ότι οι απάντησης που ΘΑ ακούσεις είναι εκτόν προταιρων λόγο κέρδους.
μίνε λοιπών ,με την απορία και την "εμπιρια". για το καλό του σκύλου σου όμως να σου πο ότι τα νοσήματα είναι στο 90% πλήρως εξακριβωμένα. εση αντί της πλήρης θεωρίας (που δεν θα σου έμενε τίποτα αναπάντητο) προτιμάς κάποιες εμπειρίες. θα μάθεις δηλαδή λίγο από δο λίγο από κει...

το σκυλάκι σου λυπάμαι.
μάθε να ακούς και μετά να προσβάλεις...
κάποιος ξύπνησε ορεξάτος βλέπω..

vet δεν θα μπω στην αντιπαράθεση μαζί σου. Θα σου πω απλά πως υπάρχουν κτηνίατροι που σέβομαι και κτηνίατροι που μετανοιώνω και την βενζίνη που χαλάω για να πάω στο ιατρείο τους.

Όπως και οι μηχανικοί, όπως οι ανθρώπινοι γιατροί και τόοοσα άλλα επαγγέλματα τα απαρτίζουν τόσο αξιόλογοι όσο και λαμόγια. Οι αξιόλογοι συνήθως δεν ψάχνουν την επιβεβαίωση.. θεωρούν δεδομένη την πελατεία τους βάση της ποιότητας της δουλειάς τους.

Anyway, φρόντισα ήδη να ενημερωθώ για την κατάσταση της σκύλας μου από τον κλάδο σου και έχω πάρει ήδη την απόφασή μου.
Το φόρουμ έχει δεύτερο ρόλο και γίνεται απλά και μόνο στο μέτρο του συμβουλευτικού. Δεν δίνει κατευθύνσεις.

Αν δεν έχεις να πεις κάτι χρήσιμο στην συζήτηση φρόντισε να κάνεις κάτι με την εγωπάθεια σου.

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Επίσης ρε veteriarian αυτό το 90% μου χτύπησε λίγο καμπανάκι.. είσαι ήδη κτηνίατρος; αν ναι μπορείς να μας πεις έτσι γενικά περίπου σε ποιά περιοχή βρίσκεσαι;

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Όποιον ξαναδώ να απαντάει ή να ασχολείται με επιθετικά κείμενα του veteriarian .... θα την βρει άσχημα από εμένα! :)
Έλεος πιά !Κάποιος moderator δεν γίνεται να συζητήσει μαζί του και να μην καταστερέφονται θέματα απο τα αποτομα κείμενα που γράφει και την προσπάθεια τον άλλων να του αλλάξουν γνώμη και απο τα αποτομα κείμενα των άλλων ?Παιδιά είναι πολύυυυυ κουραστικό !!!! Άλλοι μιλούσαν απότομα και έφαγαν ban .Δηλαδή ξαφνικά πρέπει να φτάσουμε εκεί ?

Παιδί μου μίλα όμορφα και μην το παίρνεις προσωπικά .Εννοείται πως θέλουμε την γνώμη σου σαν φοιτητής κτηνιατρικής (και αυτό το λέω και στους άλλους για να μην περιμένουν περισσότερα όπως από καθηγητη Πνεπηστημίου ) αλλά ό τρόπος σου θέλει βελτίωση .Μην αρπάζεσαι με ότι πει ο καθένας και οποιαδήποτε αντιπαράθεση έχεις με τον άλλον ,μπορείς εύκολα να την λύσεις μέσω προσωπικού μηνύματος .Μην καταστρέφουμε τα θέματα με αντιπαραθέσεις και τα πάμε αλλού κάθε φορά .Το θέμα καταντάει κουραστικό και για σένα και για πολλούς άλλους που διαβάζουν όπως και για μένα.Δηλαδή ρίχνει βέλη ο ένας από εδώ και ρίχνει βέλη και ο άλλος από εκεί .Τι άλλο πρέπει να πώ για να αλλάξει αυτο .Και σταματήστε να κατηγορήτε ο ένας τον άλλον .Προσωπικό μήνυμα παιδιά και είναι το τελευταίο off topic που γράφω για αυτό .

Τις γνώσεις του ο καθένας τις δίνει για τον λόγο που τον ευχαριστεί .Άλλοι γιατι τους αρέσουν να αυταρέσκονται στο ότι τα ξέρουν όλα και άλλοι γιατί όντως θέλουν να βοηθήσουν .Αν δεν θέλει κάποιος να δώσει πληροφορία δεν υπάρχει λόγως επι της ουσίας να πει "εγώ το ξέρω αλλά δεν στο λέω " γιατί αποσκοπεί αλλού .

Προς mod .Αν τον κείμενο μου διαγραφεί ,μπείτε τουλάχιστον στον κόπο να το διαβάσετε και να προσπαθήσετε να αλλάξετε την κατάσταση αν σας ενδιαφέρει .

Όλα τα παραπάνω τα λέω ούτε για να την πω σε κάποιον ούτε για να το παίξω αγανακτησμένη .Αλλά η ιστορία αυτή είναι κουραστική και ας σεβαστούμε αυτούς που ανοίγουν θέματα .....

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Η δικιά μου σκυλίτα είχε συμπτώματα ψευδοκύησης (είχε ελαφρά πρισμένους μαστούς ,ελαφρά πρισμένη κοιλιά )και ενώ ο κτηνίατρος μας εξήγησε ότι δεν ήταν κάτι ,πήγα σπίτι μου ήσυχη .Το βράδυ που ήρθε ήταν το χειρότερο βράδυ της ζωής μου και δεν θέλω να το θυμάμαι ...Έκλεγε ,δεν μπορούσε να βολευτεί να κάτσει ,ήθελε συνέχεια να βγει έξω για την ανάγκη της (σε σημείο να θέλει να βγει κάθε 5λεπτο ),έπινε νερό ,ερχόταν μου ξαναέκλεγε ...Ηταν ένα σκυλί αγνώριστο .Πονηρεύτικα για το τι συμβαίνει ειδοποιήσα τον κτηνίατρο και μου επιβεβαίωσε ότι είναι πυομύτρα .Σημειωτέον ότι δεν είχε λερώσει καθόλου στο άσπρο σεντόνι που καθόταν και όλα έγιναν ξαφνηκά .

Η Ρούμπυ ήταν 12 παρά χρονών ,οι κίνδυνοι γνωστοί και το χειρουργείο κανονίστηκε .
Αποδείχτηκε γερό σκαρί και η κυρία ξανάνοιωσε. Σαν να γύρισε πίσω 4 χρόνια ζωής .

Το συμπέρασμα ποιό είναι .Η πυομήτρα δούλευε καιρό .Η συμπεριφορά της έπεφτε σταδιακά κάνοντας εμάς να νομίζουμε ότι φταίει η ηλικία της .Όλα επιδηνώθηκαν σε μία μέρα ,σε λίγες ώρες καλύτερα και αν το χειρουργείο δεν γινόταν κατευθείαν θα την χάναμε .Ο κτηνίατρος μας δεν το είχε φανταστεί ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο γιατί δεν είχε δώσει δείγματα η σκύλα και δεν τον κατηγορώ .Τον θαυμάζω που ξύπνησε χαράμτα και κανόνησε στο άψε σβήσε πολύ δύσκολο χειρουργείο όντως επειδή νοιαζόταν για αυτή .Νερό έπινε μόνο το τελευταίο βραδυ που σημαίνει ότι δεν το φαντάστηκε κανένας μας μέρες πιο πριν.

Αυτο που πρέπει να μας μείνει είναι ότι πρέπει να παρατηρούμε αρκετά τα σκυλιά μας μέχρι και την παραμικρή αλλαγή και να έχουμε έναν κτηνίατρο που να απαντάει στο κινητό χαράματα όταν τον χρειαζόμαστε, και να νοιάζεται πράγματι για αυτά .(Το να κάνει καλά την δουλειά του είναι δεδομένο )

Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν η πυομήτρα προκαλεί ψευδικύηση ή το αντίθετο ?

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
να σας επυσημανω κατι που δεν αναφερθηκε και ειναι παρα πολυ σοβαρο

η ψευδοκυηση εχει μεγαλο κινδυνο εξελιξης μαστιτιδας, η οποια με τη σειρα της εχει μεγαλο κινδυνο εξελιξης νεοπλασματων μαστων ,τα οποια με τη σειρα τους ακομα και μετα την εξερεση τους εχουν μεγαλο κινδυνο μεταστασης ,εχουν χαθει πολλες σκυλες !!!!!!!!!!!

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
Και sorry κιόλας, αλλά εύχομαι όταν πρώτα ο Θεός, θα γράφεις κάποτε συνταγές και οδηγίες, να μην είναι τόσο ανορθόγραφα, γιατί προβλέπεται να θρηνούμε πολλά ζωάκια από...λάθος ερμηνεία των γραπτών σου...
έχω ήδη πειώτη έχει χαλάσει το pc μ. και έχω μόνο english και γράφω με αυτό το πρόγραμμα http://www.google.com/transliterate/ απαγορεύονται τα greeklish . και αυτό το πρόγραμμα είναι ανορθόγραφο . αλλά το μυαλό σου ειναιστην eιρονια. και να πεις ότι έχεις και χιούμορ...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Το σχόλιο δεν το έκανα για να γελάσουμε αγαπητέ. Κάθε άλλο. Για κλάμματα είναι η μέχρι τώρα συμμετοχή σου.
Κυρίως, για τον τρόπο σκέψης σου, ως νέος άνθρωπος, ως νέος επιστήμονας και ως πιθανός αυριανός νέος γιατρός.
Μάλλον χρειάζεσαι κάποιους επαναπροσδιορισμούς...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
έχω ήδη πειώτη έχει χαλάσει το pc μ. και έχω μόνο english και γράφω με αυτό το πρόγραμμα http://www.google.com/transliterate/ απαγορεύονται τα greeklish . και αυτό το πρόγραμμα είναι ανορθόγραφο . αλλά το μυαλό σου ειναιστην eιρονια. και να πεις ότι έχεις και χιούμορ...
Εγω στην θεση σου δεν θα εγραφα καθολου. Επισης φαινεται οτι δεν φταιει η google για τα λαθη, το "πειωτη" απολειεται να το εβγαλε το προγραμμα, ουτε και το e στο eιρονια.
Σε καθε περιπτωση γιατι δεν κατεβαζεις το πακετο γλωσσας να τελειωνει το προβλημα;

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
για κλάματα είναι αλλά πράγματα.
δεν καταλαβαίνω γιατί σου προκαλεί εντυπωση το γεγονός ότι δεν αφήνω αναπαντητο το γεγονός ότι κάποιος ζητάει μια επιστημονική γνώμη και ενώ ένας κτηνίατρος τουρ φόρουμ μπορεί να του απαντήσει , λέει από πριν ότι κτηνιατρικές γνώμες δεν τον ενδιαφέρουν γιατί υπάρχει κέρδος..
και εγώ είμαι για κλάματα που απαντάω σε αυτήτη φαρσοκωμωδία..
ενώ θα μπορούσε να πει ότι ζητάει την γνώμη όλων. και αν απάνταγα η κάποιος άλλος με βάσει το κέρδος( ???από ποιον) ας το κουβεντιάζαμε. να δούμε είναι με βάσει το κέρδος? είναι σωστά τα όσα λέμε? τζάμπα σπουδάζουμε?

τεσπα ούτος η άλλως δεν ασχολουμε με τέτοιου είδους γελοιότητες....ξανά, απλά θα κάθομαι να βλέπω post που δεν θέλουν κτηνιατρική απάντηση , γεμάτη ανακρίβιες και θα κλαίω από την στεναχώρια .

απλά mareco μου κάνει εντυπωσει ότι σε πειράζει που απαντάω σε προσβολές , και δεν σε πειράζει που κάποιος ανέυ λόγου δημιουργεί εντυπώσεις . δηλαδή η φράση του (δεν θέλει απαντήσεις κτηνιατρικές γιατί υπάρχει κέρδος) συνησφέρει σε κάτι στην κουβέντα? βοήθησε τα σκυλάκια του? όχι , απλά είπε την εξυπνάδα του.

ξέρετε τη λέω? κάποιοι έχουν άγνοια στο αντικείμενο τους και για αυτό σας γλύφουν. έχετε συνηθίσει να σας γλύφουν/ όταν ακούτε αυτά που έπρεπε να σας λένε τσιγκλάτε. αλλά καλά κάνετε και βρίζετε και είστε προκατελημένοι. αφού κάποιοι ανιδεοηγία να σας πάρουν 100 ευρώ σας γλύφουν....
αλλά να ξέρετε όσο οι νέοι μαθαίνουν περισσότερα θα σας κοπεί ο τσαμπουκάς. και μην νομίζεται ότι σε όλα έχετε δίκιο. από όσα ακα λέτε στα 50% έχετε καταλάβει λάθος....αλλά είπαμε το άλλο 50% σας κακοεμαθε στο γλύψιμο....

όπως με τους γιατρούς. μην μου πείτε ότι τσαμπουκαλευεστε τους γιατρούς. εκεί παναγίες είστε...

εγώ τουλάχιστον δεν εκτρέφο σκυλκια για να τα πουλάω. ούτε προκειτε ποτε να πέσω τόσο χαμηλά..

ούτε που θα μπw να δw τη θα απαντήσουν μεριλκοί καλοί φιλοζooi-"κτηνίατροι"-αδικιμενοιαπο την ζωή - τα ξέρω όλα- βρίζω οποίων θέλω αλλ δεν γουστάρω να μου την λένε.
από δο και περέα θα απαντάω σε οποίων δο ότι θέλει ουσιαστική βοηθια. .

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Ε τώρα, δεν σου αξίζει να σου πω, ότι αν περιμένουμε από εσένα "ουσιαστική βοήθεια"...βοήθειά μας; :rolleyes:

Αν θέλεις μια συμβουλή, από κάποιον πολύ μεγαλύτερό σου, εκεί που σπουδάζεις, ότι κι αν σπουδάζεις, ψάξε στα βιβλία σου, να βρεις το κεφάλαιο που αναφέρεται στην "ευγένεια". Θα σου χρειαστεί στην ζωή σου. Εστω την επαγγελματική. Τουλάχιστον όταν συνομιλείς με αγνώστους, για τους οποίους δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις, αν και τι ξέρουν, περισσότερο από εσένα. Ακόμη κι αν πρόκειται για ιατρικά θέματα. Και λυπάμαι που θα σε συγκλονίσω, αλλά να είσαι σίγουρος, ότι υπάρχουν πολλοί σ' αυτό το φόρουμ, των οποίων τις γνώσεις, θα αργήσεις πάρα πολύ να αποκτήσεις. Και την συμπεριφορά, μάλλον ποτέ...:(

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
veteriarian όταν ανοίξεις ιατρείο να μας πεις που θα είναι.. για ευνόητους λόγους.. ξέρεις να φυλάγομαστε :)

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Η ψευδοκύηση προκαλεί πυομήτρα ή η πυομήτρα ψευδοκύηση ?Ή δεν είναι αλληλένδετα ?

Γνωρίζει κανείς?

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Vet δίνε την απάντηση που νομίζεις και game over. Το οτι σπουδάζεις κτηνίατρος ...δεν μας προκαλεί και δέος..:) Επέτρεψε στον καθέναν να έχει την γνώμη του σωστή ή λάθος.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
τα λόγια περιττά... Είναι πολύ χαμηλό το να σαι εκτροφέας, μόλις διάβασα. Μαρεκο, vrmode είστε η σκέψη μου. Στη κουβέντα να μπει και η ενδομητριτιδα; μιας κ δεν υπάρχει ικανοποιητικό υλικό. Ενδιαφέρον θέμα το όλο θέμα. Υγ. Ποιο μεταφραστικό πρόγραμμα του γουγλι αναγνωρίζει τη λέξη σκυλκια ώστε να γραφτεί στα ο θεός να τα κάνει , Ελληνικα; ότι κι αν σπουδάζει, εάν σπουδάζει θα έλεγα Μαρία.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Η σκύλα μια φίλης μου έχει συχνοουρία και πίνει πολύ νερό, δεν έχει κέφια καθόλου, όλη μέρα κοιμάται.

Οι κτηνίατροι της είπαν πως είναι ψευδοκύηση. Παίζει; Γιατί εγώ φοβάμαι μήπως είναι πυομήτρα.

Η σκύλα μόλις πέρασε τον πρώτο της οίστρο (είναι ενός έτους)