Ψευδοκύηση 3 μήνες μετά την περίοδο?

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Δεν μετράς σωστά... Η ψευδοκύηση εμφανίζεται έως 3 μήνες μετά το τέλος του οίστρου...

Αν τελείωσε προς το τέλος του Φεβρουαρίου είναι μέσα στα χρονικά όρια.

Εξάλλου μπορεί να έχει ξεκινήσει λίγο πιο νωρίς από τη στιγμή που εσύ το κατάλαβες.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Για το φαρμακο galastop εχετε καποια γνωμη?Κανω καλο που της το δινω η να βρω αλλη λυση?

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Τάκηφτ εχεις δίκιο. Θα τη βουτήξω το πρωί για κτηνιατρο μήπως γλιτωσουμε τα φάρμακα.
Συλβοσκυλο εγω της ειχα δώσει κοντραλακ αλλα αν εχει θέλω να το αποφύγω τωρα

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.630
11.036
Athens
vrmode μπορει να ευθυνονται δηλαδη μεχρι και τα κουκλακια για αυτο?Να της βγαζουν το ενστικτο ή ειναι ορμονικο καθαρα?
Nαι - τους τα παίρνουμε σε περίοδο ψευδοκύνησης γιατί μπορεί να "τροφοδοτούν" την ψευδοκύηση (δήθεν "μωρά").

Galastop έδωσα κι εγώ στην Pepper γιατί άρχισε να κατεβάζει γάλα - πρέπει να είναι πολύ ισχυρό φάρμακο γιατί το "έριξε"το σκυλί (και μιλάμε για σκυλί που δεν πέφτει εύκολα). Εκεί αποφάσισα πια και για την στείρωση.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
29 Μαιου ειχα κανει αναρτηση οτι η Συλβια ειχε ψευδοκυηση. Της δωσαμε galastop (2 εβδομαδες πριν περιπου)για 5 μερες και πιστευα οτι ειχε σταματησει ο γαλα. Δεν το ελεγξα οσο επρεπε για να ειμαι ειλικρινης,και ειδα σημερα το πρωι οτι συνεχιζει κανονικα την παραγωγη γαλακτος, αν και οι μαστοι εχουν υποχωρησει και δεν ειναι τοσο πρησμενοι οσο ηταν.
Παει κοντα μηνας που εχει την ψευδοκυηση, εχω κλεισει ραντεβου με τον γιατρο για το απογευμα για να την δει.
Ειναι φυσιολογικο να κραταει τοσο πολυ???
Την προηγουμενη φορα χρησιμοποιησαμε παλι galastop και κρατησε 10 μερες περιπου.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ειχε οιστρο νομιζω 2μιση μηνες πριν.Δεν θυμαμαι ακριβως, αλλα σιγουρα εχουν περασει 2 μηνες.

Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
Σ εμας ειχε πει ο ντοκτορ οτι επειδη εμφανισε νεαρη ψευδοκυηση πλεον θα εκανε μετα απο καθε οιστρο, κι αποδειχτηκε σωστος. Ετσι πηγαμε για στειρωση και πιστευω οτι ειναι το καλυτερο που μπορει να γινει. Δεν εχει νοημα αλλωστε να ταλαιπωρειται το ζωο αν δε προκειται να ζευγαρωσει και να γεμιζει και με φαρμακα (που σ αρκετες περιπτωσεις ψευδοκυησης χρειαζονται) τον οργανισμο του!

Κι εγω το χα αγχος αλλα σε λιγοτερο απο 1 βδομαδα ηταν οπως πριν!!!

Kαι σε μας, η Σταλίτσα της μαμάς μου εμφάνισε 3 φορές ψευδοκύηση/ανεμογκάστρι σερί σε 3 οίστρους και τελικά την στειρώσαμε και ησυχάσαμε κι εμείς κι αυτή! Όσο θυμάμαι την μανία με την οποία έκρυβε το λούτρινο της στο κρεβάτι, γελάω (το παιδί της!).

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Περίμενε τότε απο τον κτηνιατρο να σου πει. Περίεργο που δεν πέρασε με γάλα στοπ!
Εγω την πρωτη φορα έδωσα κοντραλακ και τη δεύτερη πήγε να κάνει αλλα το προλάβαμε και το ξεπερασαμε χωρις φαγητο κ νερο για μια μερα και βόλτες εξω! Κρυψε της τα αρκούδακια, και πάρε της οτι πανιά μαξιλάρια μπορει να βάζει κάτω στην κοιλια της.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Kαι σε μας, η Σταλίτσα της μαμάς μου εμφάνισε 3 φορές ψευδοκύηση/ανεμογκάστρι σερί σε 3 οίστρους και τελικά την στειρώσαμε και ησυχάσαμε κι εμείς κι αυτή! Όσο θυμάμαι την μανία με την οποία έκρυβε το λούτρινο της στο κρεβάτι, γελάω (το παιδί της!).
Θα ανεβάσω το απόγευμα φωτογραφία της Συλβιας με τα "παιδια" της...
Θυμάσαι πόσες μέρες περίπου είχε την ψευδοκύηση?

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Το ανακαλύψαμε τυχαία. Ναι μεν ειχε τα συμπτωματα κρυβόταν εσκαβε και ειχε αρκουδάκι αλλα οι μαστοι δεν ηταν πρησμενοι πολυ.Την πήγα στον κτηνιατρο για ωτιτιδα και το κατάλαβε απο τη θερμοκρασία στα στήθη της.
Για μια μερα δεν της είχα δώσει νερο και φαγητο. Της δώσαμε κοντραλακ και της πέρασε. Μετα απο μια βδομάδα που την ξαναειδε ειχε πέσει η θερμοκρασία. βέβαια, της είχα κρύψει τα αρκούδια της και δεν της αφήναμε περιθώρια να κρύβεται.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294

σε αυτη τη κατάσταση τη βρήκα ένα μεσημέρι που γύρισα απο τη δουλειά!!
Ειχε πάρει όλα τα μπουκάλια απο τη σακκουλα για ανακύκλωση και τα είχε κανει παιδια της...
Πρόσεξε βλέμμα του τύπου ¨πως σου φαίνονται τα καμάρια μου"??

Εννοείται πως έχουν φύγει όλα τα παιχνίδια και την έχω ξεπατώσει στην βόλτα...αλλα υιοθετεί ότι βρεί στο σπίτι!
Μια άλλη μέρα την τσάκωσα να έχει πάρει το τηλεκοντρόλ στο κρεβάτι της! Άλλη φορα πάλι είχε πάρει μια αλοιφή για τη μέση...Ειναι και πολύτεκνη η άτιμη!

Τελικα, σε 2 ωρίτσες θα πάμε στο γιατρό ,να δουμε τι θα μας πει...

• Like
Reactions: Xaroula_Rous

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
συλβοσκυλο εγω εδωσα κοντραλακ και ναι μεν τελειωσε η θεραπεια, αλλα συνεχισε και ειχε γαλα μονο που ηταν σαν ορος το χρωμα..η κτηνιατρος μου ειπε να μην ασχοληθω αλλο και οτι ειναι τα τελευταια και οντως μετα απο μια εβδομαδα σταματησε εντελως.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
έπεσα στο θέμα και σκέφτηκα έναν χαζό που πήγε την σκύλα του να ζευγαρώσει ..που λέμε αυτή είχε πρίν κάποιες εβδομάδες ψευδόκυση μπορεί να πάθει κάτι αν και πρόβλημα τους?

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Το φαρμακο το δωσαμε όλο και έχει πλεον ενα υγρο μονο διαφανο.Οι μαστοι εχουν επανελθει στο φυσιολογικο τους μεγεθος και εχει σταματησει να κλεβει πραγματα απο το σπιτι που τα υιοθετουσε σαν παιδια της.

Αισιως, παμε για στειρωση στις 10 Ιουλη...Αντε πια..
Kickass παλευω πολύ δεν καταλαβαινω την ερωτηση σου...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Με το καλό συλβόσκυλο! (Και μην σε πιάσει κανένα άγχος με τη στείρωση, ρουτίνας είναι για τους κτηνιάτρους)

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
συλβόσκυλο με το καλό η στείρωση! Γλυτώνεις απο ένα τρομερό άγχος και είναι εγχείρηση ρουτίνας

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.