βοήθεια!!Triple Pelvic Osteotomy σε λυκάκι 9 μηνών

Aths

Member
27 Φεβρουαρίου 2010
14
0
Καλημέρα!!είμαι καινούργιο μέλος ήθελα την βοήθεια από κάποιον που ίσως είχε παρόμοια περιπέτεια με εμενα! μετά από πολύ σκέψη, αμέτρητες επίσκεψης σε κτηνιάτρους και "ορθοπεδικους", έρευνες στο internet αποφάσισα και έκανα την επέμβαση τριπλή οστεοτομή στο λυκάκι μου!!είναι 9 μηνών θηλυκό..την επέμβαση την έκανε την παρασκευή που μας πέρασε!γενικά δείχνει ότι είναι καλά..τρώει πίνει νερό κάνει όλες τους ανάγκες....το πατάει κάτω αλλα που και που κουτσαίνει...το βγάζω ισα ισα 3-4 φορες για γρηγορη βόλτα και το έχω περιορισμένο όσο πιο πολύ μπορώ..."προσπαθω" να το έχω όσο καλύτερα γίνετε...αυτό που με προβληματίζει είναι μην κάνει καμια απότομη κίνηση και κάνει καμια ζημια!!επίσης τι να του δίνω να "αποσχολειται" για να μην πολύ κουνιέται?!!ξέχασα να σας πω ότι είναι πολύ δραστήρια και υπερκινητική!!έχουμε αλλα 2 σκυλιά ...ένα βέλγο τον οποιο έχουμε στήλη "εκδρομη" (σε οικογενειακό σπίτι) και ένα "ροτβειλερακι" 9 μηνών περίπου το οποιο τώρα αναγκαστικά το έχουμε περιορίσει εκτος σπιτιού!!
σε ποσο καιρό θα μπορεί να ξαναπαίξει μαζί τους??είμαι σίγουρη ότι τις λείπουν!!
επίσης υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέχω πολύ??
δεν ξέρω αν τα παραπάνω βγάζουν νόημα καθώς είμαι αρκετά αγχωμένοι να μην μου πάθει κάτι!
ευχαριστώ πολύ αθηνα

Last edited by a moderator:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Αθηνά καλώς ήρθες. Καταρχήν μην γράφεις greeklish γιατί δεν επιτρέπονται και είναι και κουραστικά στο διάβασμα.
Περαστικά στο λυκάκι σου. Δεν μπορείς να την περιορίσεις σε κάποιο crate για να μην κάνει κινήσεις; Πάντως για το πότε θα πρέπει να συναναστραφεί και με τα άλλα και σε ποιούς ρυθμούς, θα σου το πει ο γιατρός σου. Πρόσεχέ την όσο περισσότερο μπορείς, γιατί στην ανάρρωση είναι που την πατάνε πολλοί.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες!
Αν μπορείς γράφε με Ελληνικούς χαρακτήρες γιατί δεν επιτρέπονται τα greeklish στο forum!

Aπο κει και πέρα, σου εύχομαι περαστικά στο σκυλάκι σου!Από που το πήρες αν επιτρέπεται;

Απάντηση στα ερωτήματά σου δεν μπορώ να σου δώσω, απλά πιστεύω ότι πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες του κτηνιάτρου που έκανε την επέμβαση αφού αυτός γνωρίζει πολύ καλά και τι έκανε και την κατάσταση του σκύλου!!!!!

edit:Mareco....με πρόλαβες....

Aths

Member
27 Φεβρουαρίου 2010
14
0
καλημέρα σε όλους!!πω πω ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!!
συγνώμη για τα Greekilish δεν το ήξερα!!έκανα το μεγάλο λάθος και την πήρα από το Pet city!!τι είναι το crate??από που μπορώ να βρω ένα??
ευχαριστώ και πάλι

Aths

Member
27 Φεβρουαρίου 2010
14
0
επίσης μου είπε ο κτηνίατρος ότι επειδή είναι γενικά πολύ δραστήρια μπορεί να μην δεχθεί το crate και να κάνει απότομες κινήσεις βέβαια δεν χάνω κάτι να δοκιμάσω!!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Άλλος ένας "ευχαριστημένος" πελάτης του Pet City..
Περαστικά σας....να ακούσεις και να ακολουθήσεις κατά γράμμα αυτό που θα σου πει ο κτηνίατρος...
Και να πας και μία βόλτα από το pet city, από όπου το πήρες να τους τα "χώσεις"...όχι ότι θα καταφέρεις κάτι...αλλά θα το ευχαριστηθείς τουλάχιστον....

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
περαστικά σας!

και όταν με το καλό συνέρθετε να μας μιλήσεις λίγο και για τα άλλα σου σκυλούνια.:)

Aths

Member
27 Φεβρουαρίου 2010
14
0
Καλημέρα...σήμερα είμαστε καλύτερα!!η τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται!!είναι η τέταρτη μέρα μετά την ενχείριση..έχει ξυπνήσει πολύ ορεξάτη για παιχνίδια!!tARA ευχαριστούμε!έχουμε πολύ πού δρόμο μπροστά μας αλλά θα γίνει κάλα!τα άλλα δύο τα βρήκα ...τον βέλγο/λαμπραντόρ (ημίαιμο) πρίν 7 χρόνια σε μια παραλία και τη ροτβαιλερίνα μου (ημίαιμο) πριν 3 μήνες εγκαταλλελειμένη και αυτή σε ένα βουνό!!είχε καλαζάρ και μάλλον για αυτό την είχαν αφήσει!της κάναμε όλη την θεραπεία και τώρα δείχνει να είναι μια χαρά!θα ξέρουμε σε 2 μήνες περίπου, ακόμα πέρνει τα φάρμακά της καθημερινά..είναι καταπληκτική απίστευτα υπάκουη.. φοβερός χαρακτήρας!!δυστηχώς τώρα τους έχω όλους χωριστά και θα παραμείνουν έτσι για τουλάχιστον 2 μήνες από ότι μου είπε ο κτηνίατρος η μικρή δεν κάνει να τρέχει και να κάνει απότομες κινήσεις, και με τους άλλους 2 μαζί επικρατεί σκέτο πανηγύρι!!είναι όμως οι αγάπες μου και δεν τα αλλάζω με τίποτα!!χχ

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
πράγματι θα είχε θέμα το σκυλάκι με άλλα 2 σκυλιά να παίζουν μπροστά του. Όλα περαστικά να είναι και σιδερενιά η πιτσιρίκα

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Καλημερα!Εμενα ο δικος μου εκανε FHO δηλ. Femoral Head Ostectomy (εκτομη της κεφαλης του μηριαιου) πριν 6 μερες και απο την τριτη μερα βγαιναμε βολτα στην πλατεια, περπατωντας στα 3 ποδαρακια εννοειται και απο αυριο ξεκιναμε υδροθεραπεια, ο γιατρος μου ειπε οτι οσο πιο γρηγορα το πατησει το ποδι τοσο πιο καλα για τη μετεπειτα πορεια.Στα γραφω αυτα γιατι οι δυο αυτες εγχειρησεις ειναι παρομοιες.Ρωτα το γιατρο σου για το κολυμπι(στα πλαισια της φυσικοθεραπειας).Γιατι αν το σκυλι μεινει περιορισμενο αρκετο καιρο θα ατροφησουν οι μυες και συνεπως θα αργησει και η αποκατασταση.Καλη αναρρωση ευχομαι!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.