βόλτα χωρίς την θέλησή μας. ποιός έχει ευθύνη;

pank

New Member
14 Ιανουαρίου 2018
4
1
57
Ο σκύλος μου παρότι είναι καλός με τους ανθρώπους είναι επιθετικός με άλλα αρσενικά σκυλιά και έχει κακομάθει να βγαίνει βόλτα χωρίς λουρί με γείτονες οι οποίοι αρνούνται να κάνουν κάτι για αυτό. Δεν τον πάνε με την θέλησή τους πλέον βόλτα αλλά από παλιότερα και πριν τις συστάσεις μου έχει κακομάθει. Αν καταλάβει ότι κάποιος πάει βόλτα, κάνει τα πάντα για να προσπαθήσει να βγει (τρύπες στο οικόπεδο για να περάσει κάτω από την περίφραξη, σκαρφάλωμα στο σύρμα κλπ), με αποτέλεσμα κάποιες φορές να τα καταφέρνει. Έχω ζητήσει αν συμβεί αυτό να με ειδοποιούν, να τον γυρίζουν πίσω ή ακόμα καλύτερα όταν είναι να βγούνε βόλτα να με ειδοποιούν ώστε να τον μαλώσω τη στιγμή που κάνει τις προσπάθειες ή ακόμα καλύτερα να τον δένουν πριν βγουν. Δυστυχώς σαν υπάλληλος δουλεύω αρκετές ώρες και είμαι ελάχιστες ώρες σπίτι. Υποστηρίζουν ότι ο σκύλος μου το καταλαβαίνει και δεν μπορούν να τον πιάσουν και τέλος πάντως δεν ενδιαφέρονται αφού είναι δικός μου και αν θέλω να μην βγαίνει ας το έχω δεμένο όπως χαρακτηριστικά είπαν. Είμαστε 2 σπίτια σε ενιαίο οικόπεδο 2 στρεμμάτων εκτός Πόλης ή χωριού με ξεχωριστές εισόδους. Πρόσφατα χώρισα το οικόπεδο με νέα περίφραξη ώστε να μην έχει άμεση επαφή, το πρόβλημα μετριάστηκε αλλά δεν έχει σταματήσει τελείως. Αν προκύψει πρόβλημα μπορώ να τους αποδώσω ευθύνες από τη στιγμή που τους έχω προειδοποιήσει; Είδα το άρθρο 46 του νόμου 4235/2014 αλλά δεν ξέρω αν είναι σε ισχύ σήμερα.

• Like
Reactions: Hammer

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.434
8.408
Δε καταλαβαίνω πραγματικά τι εννοείς. Το να μενει μεσα ο σκυλος ειναι αποκλειστικά δική σου ευθύνη. Δικός σου είναι όχι του γείτονα. Αμα το σκάει φτιάξε καλύτερη περιφραξη η εναν χωρο κλειστό παντελως ή βάλε τον μέσα στο σπίτι.
Η νομοθεσία αφου τη διάβασες είναι ξεκάθαρη. Ελπιζω ο γειτονας να μη τη χρησιμοποιησει εις βαρος γιατι αυτος μπορει.

pank

New Member
14 Ιανουαρίου 2018
4
1
57
Στο νόμο αυτό (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα) αναφέρει ότι ευθύνη στη βόλτα έχει και ο τρίτος παρότι δεν είναι ιδιοκτήτης. Το θέμα είναι ότι πάει χωρίς τη θέλησή τους πλέον. Εφόσον λοιπόν συμβαίνει και δεν θέλουν να κάνουν κάτι γι΄αυτό στην βόλτα, τον έχουν αναλάβει, άρα έχουν μερίδιο ευθύνης αν συμβεί κάτι.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ευθυνη για το σκυλο σου εχεις εσυ. Πως ειναι δυνατον να θεωρεις οτι το λαθος ειναι των γειτονων που βγαινουν απλως απ το σπιτι τους;;
Προφυλαξε το σκυλι σου. Η περιφραξη που εχεις προφανως δεν αρκει. Διορθωσε την. Ή βαλε το σκυλο μεσα!

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Να τους κανεις μηνυση! Τι το περασανε το σκυλι δημοσιας χρησης;! Οποιος γουσταρει δηλαδη το παιρνει και παει βολτες;! Και αυτο το σκυλι ομως τι να πω, δε μπορει να κρατηθει λιγο μεχρι να γυρισεις, αντι να φευγει με τον πρωτο τυχοντα; Δυσκολη περιπτωση..

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Φίλε μου όπως και να χει η ευθύνη είναι δική σου μια και δικό σου είναι το σκυλί... Δεν θεωρούνται συνοδοί του σκύλου, από που κι ως που κιόλας, ειδικά από την στιγμή που τους ακολουθεί χωρίς να τον έχουν προσκαλέσει... Φαντάσου το εξής: μένεις κοντά στην περιοχή που πάω βόλτα και γίνεται αυτό που περιγράφεις. Το σκυλί σου την πέφτει στον αρσενικό μου και γίνομαι έξαλλη, κάνω σαματά και φωνάζω και αστυνομία. Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι ο γείτονας θα αποδεχτεί την ευθύνη και δεν θα πει ότι απλά αφήνεις το σκυλί να σου φεύγει και να κόβει βόλτες;

Καταλαβαίνεις τί θέλω να πω;

• Like
Reactions: Orjo and mareco

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.902
Aθήνα
Δηλαδή οι γείτονες πάνε βόλτα, ο σκύλος ΣΟΥ τους ακολουθεί και ζητάς τα ρέστα από τους γείτονες που το επιτρεπουν;

Εσύ τι κάνεις για αυτό;
Δικός ΣΟΥ σκύλος είναι, εσύ οφειλεις να κάνεις ο, τι περνάει από το χέρι σου για να προστατέψεις και τον ίδιο, αλλά και όποιον άλλον σκύλο ενδεχομένως κάνει ντου και τραυματιστεί (αφού λες πως είναι επιθετικός κιόλας με τα αρσενικά)

Αν πχ ο δικός ΣΟΥ σκύλος σε μια τέτοια "βόλτα" έπιανε τον δικό μου, ΕΣΈΝΑ θα κυνηγαγα όχι τον γείτονα.

pank

New Member
14 Ιανουαρίου 2018
4
1
57
Το σκεπτικό είναι ότι από την στιγμή που αρχικά όταν ήταν ενιαίος ο κήπος, πήγαινε βόλτα μαζί τους, με τη θέλησή τους, παρέα με τα παιδιά τους και τον δικό τους σκύλο, έχει κακομάθει. Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να βοηθήσουν να ξεμάθει. Το σκύλο τον μάζεψα από αδέσποτο είναι 13 ετών πλέον και δεν έχει μάθει μέσα στο σπίτι. Θα είναι καλύτερα να το έχω μέσα σε ένα κλουβί 12 ώρες που λείπω συνήθως καθημερινά ή δεμένο;

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Το σκεπτικό είναι ότι από την στιγμή που αρχικά όταν ήταν ενιαίος ο κήπος, πήγαινε βόλτα μαζί τους, με τη θέλησή τους, παρέα με τα παιδιά τους και τον δικό τους σκύλο, έχει κακομάθει. Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να βοηθήσουν να ξεμάθει. Το σκύλο τον μάζεψα από αδέσποτο είναι 13 ετών πλέον και δεν έχει μάθει μέσα στο σπίτι. Θα είναι καλύτερα να το έχω μέσα σε ένα κλουβί 12 ώρες που λείπω συνήθως καθημερινά ή δεμένο;
Αλλο πρεπει να βοηθησουν αλλο εχουν ευθυνη. Ασε που τιποτα δεν πρεπει. Αν θες να βοηθησουν τους το ζητας ευγενικα και δεν ψαχνεις νομους. Το θεμα ειναι οτι αυτο που ζητας ειναι υπερβολικο. Να σε ειδοποιουν καθε που θελουν να βγουν απ το σπιτι τους;

• Like
Reactions: mareco and l.Kyveli

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.902
Aθήνα
Αυτό που ζητάς μονάχα με συνεννόηση μαζί τους μπορείς να το λύσεις, όμορφα ανθρώπινα και ωραία. Απλά να προσέχουν πχ όταν θα ανοίξουν την πόρτα μην βγει ο δικός σου.
Μέχρι εκεί.
Αν ο δικός σου το σκάει από αλλού, σκάβει κλπ, δεν είναι λογικό να ζητάς ευθύνες από αυτούς που "τόλμησαν" να βγουν από το σπίτι τους.
ΕΣΥ οφειλεις να κάνεις κάτι γι αυτό.

• Like
Reactions: mareco and l.Kyveli

pank

New Member
14 Ιανουαρίου 2018
4
1
57
Αυτό προσπαθώ να συννενοηθώ αλλά δεν βλέπω ανταπόκριση. Ψάχνω λοιπόν νόμους για να τους κάνω να μην αδιαφορούν. Εγώ μια φορά που βγήκε ο δικός τους σκύλος έξω από την δική μου πόρτα τον κυνήγησα μέχρι να ξαναμπεί. Από τότε ο σκύλος τους αν φωνάξω και χτυπήσω παλαμάκια από τη δική μου πλευρά, φεύγει τρέχοντας στο δικό τους χώρο. Του έμεινε από τότε! Και ο δικός μου σκύλος παλιότερα με το που άνοιγα την πόρτα πεταγόταν έξω και πήγαινε βόλτα. Αφού λοιπόν 2-3 φορές τον κυνήγησα με το ίδιο σύστημα σε εμένα δεν το ξαναέκανε ποτέ.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Αρα εισαι απο αυτους που θα τους εκανα μηνυση:ROFLMAO: δλδ συγνωμη.. πας να πιεσεις τους γειτονες με νομους κ με το ετσι θελω να εχουν κ αυτοι ευθυνη για τον δικο σ σκυλο;:LOL::LOL::LOL: ειναι αστειο τουλαχιστον αυτο π λες διαβασε το νομο καλυτερα. Ισα ισα εισαι αρκετα παρανομος βαση νομου!! Εσυ εισαι υποχρεωμενος να κανεις κατι για να λυθει, κανενας αλλος. Ειναι αυτονοητο δλδ αλιμονο! Κανε κλουβα αν εχεις χωρο που να μην μπορει μα βγει με τσιμεντο πχ κατω δεν ξερω.. κανε κατι παντως μονος σου. Εχω αρσενικο μεγαλο σκυλο κ αν τον τραυματησε σκυλος που αφηνουν ελευθερο θα τους ετρεχα για καιρο κ φυσικα θα δικαιωνομουν αν υπηρχαν τα στοιχεια οτι ο σκυλος ηταν δεσποζομενος και οχι αδεσποτο! Κ αυτο θα εκανε κ ο οποιοσδηποτε που θα ενδιαφεροταν για την ακεραιοτητα του σκυλιου του. Βαση νομου ξαναλεω!