Ο σκύλος μου παρότι είναι καλός με τους ανθρώπους είναι επιθετικός με άλλα αρσενικά σκυλιά και έχει κακομάθει να βγαίνει βόλτα χωρίς λουρί με γείτονες οι οποίοι αρνούνται να κάνουν κάτι για αυτό. Δεν τον πάνε με την θέλησή τους πλέον βόλτα αλλά από παλιότερα και πριν τις συστάσεις μου έχει κακομάθει. Αν καταλάβει ότι κάποιος πάει βόλτα, κάνει τα πάντα για να προσπαθήσει να βγει (τρύπες στο οικόπεδο για να περάσει κάτω από την περίφραξη, σκαρφάλωμα στο σύρμα κλπ), με αποτέλεσμα κάποιες φορές να τα καταφέρνει. Έχω ζητήσει αν συμβεί αυτό να με ειδοποιούν, να τον γυρίζουν πίσω ή ακόμα καλύτερα όταν είναι να βγούνε βόλτα να με ειδοποιούν ώστε να τον μαλώσω τη στιγμή που κάνει τις προσπάθειες ή ακόμα καλύτερα να τον δένουν πριν βγουν. Δυστυχώς σαν υπάλληλος δουλεύω αρκετές ώρες και είμαι ελάχιστες ώρες σπίτι. Υποστηρίζουν ότι ο σκύλος μου το καταλαβαίνει και δεν μπορούν να τον πιάσουν και τέλος πάντως δεν ενδιαφέρονται αφού είναι δικός μου και αν θέλω να μην βγαίνει ας το έχω δεμένο όπως χαρακτηριστικά είπαν. Είμαστε 2 σπίτια σε ενιαίο οικόπεδο 2 στρεμμάτων εκτός Πόλης ή χωριού με ξεχωριστές εισόδους. Πρόσφατα χώρισα το οικόπεδο με νέα περίφραξη ώστε να μην έχει άμεση επαφή, το πρόβλημα μετριάστηκε αλλά δεν έχει σταματήσει τελείως. Αν προκύψει πρόβλημα μπορώ να τους αποδώσω ευθύνες από τη στιγμή που τους έχω προειδοποιήσει; Είδα το άρθρο 46 του νόμου 4235/2014 αλλά δεν ξέρω αν είναι σε ισχύ σήμερα.