γαβγιζει συνεχεια!!!!!!!!!!!

christina.K

Member
4 Απριλίου 2009
8
0
το μολις δυο μηνων ημιαιμο λαμπραντορακι μου, συμπεριφερεται σαν κακομαθημενο διχρονο απο το πρωι.. το εκανε και χθες αλλα σημερα ειναι πολυ εντονο. θελει να παιξει και αν εκεινη την ωρα εχω δουλεια η κανω κατι αλλο καθεται μπροστα μου κλαιει μουρμουραει απιστευτα δυνατα κ δαγκωνει.. Τι να κανω??? Το μαλωσα αλλα μου γαβγιζει περισοοτερο! :(

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
του εχεις παρει καποιο παιχνιδακι για να απασχολειται,επειδη και εμενα μου τα κανει αυτα βεβαια δεν κλαιει απλα οταν εχω δουλεια μου δαγκωνει τα ποδια,του πεταω το παιχνιδι του που του αρεσει πολυ και μετα με αφηνει να κανω τις δουλειες μου,η οταν το παρατραβαει,του λεω να παει στο καλαθι του και ετσι καθεται εκει και δεν κουνιεται βεβαια μου κραταει λιγα μουτρα αλλα μετα του περνανε

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Διαφωνώ με τον/την cockeraki. Ετσι θα μάθεi μόνο ότι όταν γαυγίζει, του ρίχνεις μπαλάκια.

Πρέπει να μάθει ότι δεν έχει ΠΟΤΕ την προσοχή σου όταν γαυγίζει. Ούτε αρνητική προσοχή (μάλωμα δηλαδή....). Γι'αυτόν είναι το ίδιο....

Θέλει υπομονη. Ειδικά αν έχεις ενδώσει ήδη κάποιες φορές στην πίεσή του.

Ανγόησε τον επιδεικτικά όταν γαυγίζει και μόλις σταματήσει για λίγο, κάνε χαρές και παίξε μαζί του. Για να μάθει ότι το παιχνίδι το ξεκινάς όταν θες εσύ και ΠΟΤΕ οταν γαυγίζει.....

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Και επειδή είναι μικρό, ασχολήσου λίγο μαζί του και γρήγορα θα κουραστεί, και αυτό θα είναι ευχαριστημένο και εσύ.

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Διαφωνώ με τον/την cockeraki. Ετσι θα μάθεi μόνο ότι όταν γαυγίζει, του ρίχνεις μπαλάκια.

Πρέπει να μάθει ότι δεν έχει ΠΟΤΕ την προσοχή σου όταν γαυγίζει. Ούτε αρνητική προσοχή (μάλωμα δηλαδή....). Γι'αυτόν είναι το ίδιο....

Θέλει υπομονη. Ειδικά αν έχεις ενδώσει ήδη κάποιες φορές στην πίεσή του.

Ανγόησε τον επιδεικτικά όταν γαυγίζει και μόλις σταματήσει για λίγο, κάνε χαρές και παίξε μαζί του. Για να μάθει ότι το παιχνίδι το ξεκινάς όταν θες εσύ και ΠΟΤΕ οταν γαυγίζει.....
εμενα δεν μου γαυγιζει βασικα απλα μου δαγκωνει το ποδι για να μου τραβηξει την προσοχη,το ξερω οτι ειναι λαθος αλλα δεν το κανω συνεχεια,συγγνωμη για τη λαθος συμβουλη

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
εμενα δεν μου γαυγιζει βασικα απλα μου δαγκωνει το ποδι για να μου τραβηξει την προσοχη,το ξερω οτι ειναι λαθος αλλα δεν το κανω συνεχεια,συγγνωμη για τη λαθος συμβουλη
Καλά δεν τρέχει τίποτα.... απλώς έχω κάνει το λάθος με τον προηγούμενο, και το πλήρωνα μια ζωή....! Οπότε με τον καινούριο, εφάρμοσα τα παραπάνω από την πρώτη μέρα, και ποτέ δεν έχει κλάψει ή γαυγίσει παραπάνω από ένα λεπτό. :):):)

Α και κάτι άλλο, δεν έχει σημασία για το σκύλο αν το κανεις συνέχεια ή μερικές φορές.... αν πιστεύει ότι έχει πιθανότητες να πετύχει αυτό που θέλει γαυγίζοντας, θα το κάνει! Και μάλλον έχει περισσότερη επιμονή και υπομονή από μας!!). Καλό είναι να πιστεύει ότι δεν έχει ΚΑΜΙΑ ελπίδα...

(φυσικά ο κάθε σκύλος είναι διαφορετικός, αλλά καλό είναι βάζουμε τα όρια από νωρίς, από κουτάβια και να είμαστε συνεπείς)

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Καλά δεν τρέχει τίποτα.... απλώς έχω κάνει το λάθος με τον προηγούμενο, και το πλήρωνα μια ζωή....! Οπότε με τον καινούριο, εφάρμοσα τα παραπάνω από την πρώτη μέρα, και ποτέ δεν έχει κλάψει ή γαυγίσει παραπάνω από ένα λεπτό. :):):)

(φυσικά ο κάθε σκύλος είναι διαφορετικός, αλλά καλό είναι βάζουμε τα όρια από νωρίς, από κουτάβια και να είμαστε συνεπείς)
καλα αυτο σιγουρα,αλλα δεν μπορω πολλες φορες να του αντισταθω και αυτο ειναι λαθος και το ξερω αλλα δεν μου παει καρδια ουτε να του φωναξω οπως μου ελεγαν πολλοι ουτε να μην του δινω σημσια και ετσι την παταω...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
καλα αυτο σιγουρα,αλλα δεν μπορω πολλες φορες να του αντισταθω και αυτο ειναι λαθος και το ξερω αλλα δεν μου παει καρδια ουτε να του φωναξω οπως μου ελεγαν πολλοι ουτε να μην του δινω σημσια και ετσι την παταω...
:D:D Θα το πληρώσεις!!

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
το ξερω,αλλα δεν με νοιαζει γιατι τον αγαπω πολυ και αν ειναι και λιγο ξεροκεφαλος θα το ξεπερασω γιατι οταν μου κανει τις ζουζουνιες του και τα παιχνιδια του ξεχναω ολα μου τα προβληματα και ειδικα οταν με κοιταει με εκεινες τις ματαρες του δεν μπορω να πω οχι δυστυχως:p

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Αδιαφορία οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά μπορεί και να ενυσχίσει την ανεπιθύμητη συμπεριφορά αλλά καλό θα είναι να του μάθεις να μένει στο κλουβάκι του έτσι όταν έχεις δουλειά θα μπορείς να το βάζεις εκεί να ησυχάζει με κάποιο ασφαλές παιχνίδι ή κόκκαλο... Φρόντισε να έχεις κάποιες ώρες την ημέρα που θα παίζεις με το κουτάβι, πάρε κάποιο kong και τάιζε του το φαγητό εκεί θα σε βοηθήσει πολύ... επίσης υπάρχουν κάτι μπάλες με μια μικρή τρύπα όπου μπορεις να βάλεις την ξηρά τροφή μέσα και να του την δώσεις να παίζει... όλα αυτά θα το κάνουν να βγάλει την ενέργεια που έχει και θα το βοηθήσουν να είναι πιο ήσυχο...