γιατί πάλι τσιμπούρια?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αν ειναι τσιμπουρι (που μαλλον ειναι) και "κολλησε" υπαρχει ο κινδυνος να ειναι μολυσμενο. Να παρατηρεις τη συμπεριφορα του Ορφεα, κι αν σου φαινεται "πεσμενος", κοιμαται πολυ, δεν τρωει, κατευθειαν στον κτηνιατρο!

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Καλές λες Berna, έτσι κι αλλιώς κάπου τώρα πρέπει να κάνει και τις προληπτικές αίματος!
Όμως δεν κάνω κάτι άλλο; από φάρμακα; έτσι;!
Ευχαριστώ και πάλι!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Φέτος με advantix και frontline ψεκασμα κάθε μέρα βγάζω απο την Αργώ ένα με δύο τσιμπούρια μωρά....

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
kokoni, αυτό που περιγράφω και μπορείς να δεις και στην φωτογραφία(το πρώτο), μπορείς να καταλάβεις αν είναι μωρό τσιμπούρι;

frontline ψεκασμα( ; ) τι εννοείς;

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εγω τετοια που εχω βρει στον αδεσποτουλη που φροντιζω νομιζω οτι ειναι τσιμπουρια.
Τα δικα μου πριν τα βγαλω βολτα τα ψεκαζω με antiphlevotom στην ραχη, στα
πλευρα, στα ποδια και στο στηθος και δεν ειχα κανενα κρουσμα τσιμπουριου παρολο που
ζουμε μεσα στην φυση!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
το σπρέυ της frontline το γνωστό...ψέκασμα στον σκύλο ...που μπερδευεσαι?
και αμπούλα στον λαιμό advantix
και frontline ψεκασμα

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Σας έχω πρήξει, συγγνώμη!

Σιτρονέλλα του βάζω εγώ πριν βγούμε, αλλά στην πατούσα μέσα στις τρίχες βρήκα το ένα!
Οπότε πώς να το γλιτώσουμε;
Το antiphlevotom δεν είναι για την σκνίπα μόνο;

νομίζεις ότι τα έχω εμπεδώσει όλα τα σκευάσματα; χρειάζομαι χρόνο ακόμα! ;)
Ευχαριστώ πάντως!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
αυτό που βρήκες απο την περιγραφή είναι τσιμπούρι
στην φωτό δεν κατάλαβα ποιά λές

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Για την σκνιπα λεει αλλα εγω ψεκαζω και τα ποδια τους γιατι δεν μπορει και τα τσιμπουρια εχουν μυτη,
αρα θα τους ενοχλει η μυρωδια! Παντως θεμα τυχης η οχι εγω μεχρι στιγμης ειμαι καλυμενη!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Σε λινκ που έχω γράψει στη σελίδα 10, το πρώτο της φωτογραφίας το μικρότερο! Αυτό λέω, έτσι έμοιαζε!
ε
τσιμπούρι είναι
το λέει και ο τίτλος :lol:

όταν είναι μικρά και δεν έχουν πιεί αίμα ακόμα είναι έτσι μικρά.... αλλά σαν ψιλή φακή θα το έλεγα-όχι σουσάμι

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
To scalibor δεν κανει τιποτα, δεκα μερες του το εχω στο λαιμο του και του εβγαλα προχτες ενα τσιμπουρι μηκους 1 cm! Του ειχε κανει και μια μεγαλη πληγη! Εκτος απο το scalibor το ψεκαζω και ανα δυο βδομαδες και παρολα αυτα το βλεπω γενικα να ξυνεται και να δαγκωνεται! Οχι τιποτε αλλο αλλα καθε φορα που τον ψεκαζω κατουριεται πανω απο το φοβο του και μετα κρυβεται και δεν με πλησιαζει πριν περασει κανα δυωρο και αν παω να το πλησιασω σερνεται και κατουριεται παλι πανω του απο τον φοβο, δεν αντεχει καθολου το ψεκασμα! Αφηστε που δεν μπορω να δω και τιποτα πανω του οσο και να ψαχνω γιατι εχει πολυ πυκνη τριχα! Το τσιμπουρι αυτο τις προαλλες το ενιωσα οπως το χαιδευα και του το εβγαλα! Απλα ελπιζω να μην εχει τιποτε αλλο πανω του γιατι το παιρνω και συνεχεια αγκαλια και το βαζω και στο κρεβατι μου.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
To σκαλιμπόρ σε πολλά σκυλιά πέφτει βαρύ και προκαλεί αλλεργίκες αντιδράσεις, το ίδιο και κάθε άλλο σκεύασμα!
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να να ξύνεται από αυτό!
Μίλησε με τον κτηνίατρό σου να δείτε τι μπορείτε να κάνετε για τα εξωπαράσιτα!

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Απλα ελπιζω να μην εχει τιποτε αλλο πανω του γιατι το παιρνω και συνεχεια αγκαλια και το βαζω και στο κρεβατι μου.
Καλά γι' αυτό ελπίζεις να μην έχει τίποτα άλλο πάνω του; όχι για να είναι καλά στην υγεία του;

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Το sprey Pet Guard το εχει χρησιμοποιησει κανεις?Αν το εχει χρησιμοποιησει καποιος θα ηθελα μια δευτερη γνωμη.
Εγω στον Κιλλερ βαζω advantix τους επικινδυνους μηνες (απο Απριλιο μεχρι Οκτωβριο) και frontline τον υπολοιπο χρονο. Επισης καθε βραδυ απο εδω και στο εξης φοραμε το φουλαρι μας ψεκασμενο με το Pet Guard γιατι το φοβαται παρα πολυ αν το ψεκασω πανω του και επισης η μυρωδια του ειναι τοσο εντονη που δεν θα την παλευαμε με τιποτα μεσα στο σπιτι αν το ψεκαζα απ'ευθειας πανω του!
Να προσθεσω οτι ποτε δεν εχω βρει κατι πανω του (εκτος απο μια φορα που ειχα βρει εναν ψυλλο αλλα ηταν απο δικια μου αμελεια! ποτε ξανα ομως!) και επισης οι τελευταιες εξετασεις μας ηταν καθαροτατες!
Ουφφφ! Αγχωνομαι παρα πολυ με αυτα τα βρωμοπαρασιτα!!!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Το sprey Pet Guard το εχει χρησιμοποιησει κανεις?Αν το εχει χρησιμοποιησει καποιος θα ηθελα μια δευτερη γνωμη.
Εγω στον Κιλλερ βαζω advantix τους επικινδυνους μηνες (απο Απριλιο μεχρι Οκτωβριο) και frontline τον υπολοιπο χρονο. Επισης καθε βραδυ απο εδω και στο εξης φοραμε το φουλαρι μας ψεκασμενο με το Pet Guard γιατι το φοβαται παρα πολυ αν το ψεκασω πανω του και επισης η μυρωδια του ειναι τοσο εντονη που δεν θα την παλευαμε με τιποτα μεσα στο σπιτι αν το ψεκαζα απ'ευθειας πανω του!
Να προσθεσω οτι ποτε δεν εχω βρει κατι πανω του (εκτος απο μια φορα που ειχα βρει εναν ψυλλο αλλα ηταν απο δικια μου αμελεια! ποτε ξανα ομως!) και επισης οι τελευταιες εξετασεις μας ηταν καθαροτατες!
Ουφφφ! Αγχωνομαι παρα πολυ με αυτα τα βρωμοπαρασιτα!!!
Αυτο το γαλαζιο με ασπρο καπακι δεν ειναι? Το δοκιμασα περυσι στα σκυλια μου. Μυριζει παρα πολυ εντονα, σε σημειο που με επιανε η αναπνοη μου οταν τα ψεκαζα. και ενω με το antiphlevotom καθονται να τα ψεκασω με αυτο εφευγαν. Απο το pet shop μου ειπαν οτι ειναι καλο. Το χρησιμοποιησα τον Αυγουστο που πηγαμε διακοπες, αλλα πολυ εντονο βρε παιδι μου ψοφαγα.
Εσυ εισαι ευχαριστημενη?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σκέφτομαι να ψάξω για τον σκύλο των γονιών μου σπρέυ home made με αιθέρια έλαια...
Θυμάστε τι αιθέρια και τι αναλογίες ή κάποιο link σε παλαιότερο θέμα που τα ανέφερε γιατί δεν τα βρίσκω;