γιατί πάλι τσιμπούρια?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η αλήθεια είναι ότι δεν το θυμόμουν αυτό, πολύ καλό κι αυτό!Τhanks!!!!!!(Αυτό πήγαινε στο πρώτο!)
Αυτό το δεύτερο ήταν που είχα στο μυαλό μου!!!

Ένα ς συνδιασμός αυτών θα δώσει την αρχή για μελέτη!
Τhanks και πάλι!!!!!!!!

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Αυτο το γαλαζιο με ασπρο καπακι δεν ειναι? Το δοκιμασα περυσι στα σκυλια μου. Μυριζει παρα πολυ εντονα, σε σημειο που με επιανε η αναπνοη μου οταν τα ψεκαζα. και ενω με το antiphlevotom καθονται να τα ψεκασω με αυτο εφευγαν. Απο το pet shop μου ειπαν οτι ειναι καλο. Το χρησιμοποιησα τον Αυγουστο που πηγαμε διακοπες, αλλα πολυ εντονο βρε παιδι μου ψοφαγα.
Εσυ εισαι ευχαριστημενη?
Ναι για το ιδιο λεμε. Εμεινα ευχαριστημενη απο την αποψη οτι δεν βρηκα τιποτα επανω του και επισης οτι και οι εξετασεις του ηταν καθαρες. Οντως πολυ εντονη μυρωδια...για αυτο δεν το ψεκαζω απ'ευθειας πανω του. Ψεκαζω ενα κομματι υφασμα πολυ καλα και μετα του το φοραω σαν φουλαρι οταν βγαινουμε εξω απο το απογευμα και μετα.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Που να βρεις με τετοια μυρωδια! Εγω μετα απο καμια ωρα πλησιαζα τα σκυλια μου!
Νομιζω καλυτερα να ψεκαζεις λιγο πανω του γιατι οταν γυριζετε απο την βολτα δεν του
το βγαζεις το φουλαρι?? Εχει και στο σπιτι σκνιπα, να ειναι και εκει καλλυμενος!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Κι εγώ μόλις τα ψώνισα τα αιθέρια έλαια να μαγειρέψω το φλιτ :)
Ιδωμεν... ;)

Πάντως στα μπουκαλάκια τους, δεν μοσχοβολάνε όσο νόμιζα :rolleyes::p

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
αμαν ειδικα αυτη η σιτρονελλα βρε παιδι μου..........
παντως εγω την ψεκαζω καλα παντου αλλα δεν ξερω δεν μου μυριζει πολυ...
αν και για να πω την αληθεια δεν εχω δει το παραμικρο πανω της απο τοτε που την ξεκινησα με τα αιθερια ελαια σε εχεση με πριν που ολο και κατι εβρισκα μετα τις βολτες..θα δειξει με τον καιρο λογικα...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αχρείαστο να'ναι, αλλά μιας και επανήλθε το τσιμπουροθέμα...
Πέτυχα προ ημερών αυτό:

Tick Twister

Βασίζεται στη λογική ότι δεν τραβάς το τσιμπούρι, αλλά το "ξεβιδώνεις":

Και αυτό γιατί το "στόμα" του είναι στην πραγματικότητα έτσι:

Πηγή εικόνας

Πήρα ένα για το "φαρμακείο" των σκυλιών και ένα για να το δώσω για τα αδέσποτα.
Αν μάθω και προσωπικές εμπειρίες θα σας πω.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δεν ξεβιδωνουμετο τσιμπουρι,παλια γινοταν ετσι, καινουριες ερευνες εδειξαν οτι οταν πανικοβαλετε αδειαζει ολο του το εντερο στον σκυλο με αποτελεσμα να τον μολυνει,εκτος αυτου ανοιγει το στομα του αντιθετα και κοντραρει και υπαρχει περιπτωση να μεινη το κεφαλι μεσα,εγω τα βγαζω με ενα τσιμπιδακι για τα φρυδια πιανω ακριβως πανω απο το δερμα του σκυλου και τραβω.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
μα το θέμα είναι να μην ανέβουν...

εγώ όταν είναι φρέσκα τα βγάζω ξερά/τραβηχτά. μένει μιά ελάχιστη πληγή και σε 2 μέρες δεν υπάρχει τίποτα

τα μεγάλα τρώνε μπατονέτα με φροντλάιν και πέφτουν σέκος

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
προσωπικά του έχω βάλει σκάλιμπορ, και κάθε απόγευμα τον ψεκάζω με σιτρονέλα. Αμπούλες του βάζω μια φορά κάθε 2 μήνες αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος αν κάνουν δουλειά διότι του βάζω μισή πιπέτα στο σβερκο και την άλλη μισή στο κέντρο των γοφών αλλά αυτός αρχίζει να τινάζεται και να κυλιέται στο πάπλωμα που του έχω για κρεβάτι, οπότε δεν ξέρω πόσο καταφέρνει να μείνει πάνω :|

Το θέμα είναι ότι όσο και να ψάχνω δεν βρίσκω τίποτα διότι το τρίχωμα του έιναι που είναι μαύρο, είναι και τόσο πολύ που μοιάζει σα να ψάχνεις ψύλλο στα άχυρα στην κυριολεξία, οπότε το έχω ρίξει στην ψηλάφηση μπας εντοπίσω κανένα :confused: αλλά από ότι καταλαβαίνω για να το αισθανθώ με τα χέρια μου θα πρέπει να έχει μεγαλώσει λίγο οπότε αν είναι μολυσμένο η ζημιά θα έχει γίνει :(

Εσείς με τα μαύρα τριχωτά σκυλιά τι κάνετε; μεγεθυντικό φακό;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Τον σταυρό μας... :p
Αν και την έχουμε πατήσει ήδη δύο φορές μέχρι τώρα... :(
Πάντως, Θοδωρή η πετυχημένη εφαρμογή της αμπούλας δεν έχει να κάνει με το αν τρίβεται και τινάζεται.
Το φάρμακο απλώνεται απευθείας στο δέρμα από το οποίο και απορροφάται. Δεν είναι δυνατόν να φύγει αν τιναχτεί. Και από αυτή την εποχή και μέχρι φθινόπωρο, καλύτερα κάθε μήνα να του βάζεις.

Παρεπιπτόντως off topic: α) είναι πανέμορφος
β) νομίζω ότι είσαι υπερβολικός στις εκφράσεις σου. Ενα τυπικότατο κουτάβι είναι.
Καθόλου χούλιγκαν. Οσο είδα εγώ τουλάχιστον.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
προσωπικά του έχω βάλει σκάλιμπορ, και κάθε απόγευμα τον ψεκάζω με σιτρονέλα. Αμπούλες του βάζω μια φορά κάθε 2 μήνες αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος αν κάνουν δουλειά διότι του βάζω μισή πιπέτα στο σβερκο και την άλλη μισή στο κέντρο των γοφών αλλά αυτός αρχίζει να τινάζεται και να κυλιέται στο πάπλωμα που του έχω για κρεβάτι, οπότε δεν ξέρω πόσο καταφέρνει να μείνει πάνω :|

Το θέμα είναι ότι όσο και να ψάχνω δεν βρίσκω τίποτα διότι το τρίχωμα του έιναι που είναι μαύρο, είναι και τόσο πολύ που μοιάζει σα να ψάχνεις ψύλλο στα άχυρα στην κυριολεξία, οπότε το έχω ρίξει στην ψηλάφηση μπας εντοπίσω κανένα :confused: αλλά από ότι καταλαβαίνω για να το αισθανθώ με τα χέρια μου θα πρέπει να έχει μεγαλώσει λίγο οπότε αν είναι μολυσμένο η ζημιά θα έχει γίνει :(

Εσείς με τα μαύρα τριχωτά σκυλιά τι κάνετε; μεγεθυντικό φακό;
Κι εγω προτείνω κάθε μήνα αμπούλα ή κάθε 15 (ανάλογα με το αν έχεις και backup για τη σκνίπα). Προσωπικά την αμπουλα τη βάζω σε όλο το μήκος (ξεκινάω απο τη βάση της ουράς και ανεβαίνω μέχρι το σβερκο ανάποδα απο τη "ροη" της τρίχας..... βρισκω οτι γίνεται καλύτερη εφαρμογή έτσι. Μου το'δειξε ένας σκυλάς και το βρίκα καλό. Σε κάθε περίπτωση, η ουσία διαχεεται μέσω του λίπους του δέρματος σε μια δυο μέρες, οπότε δεν έχει ιδιαίτερη σημασία απο που ξεκινάει.

sophie_5

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2009
140
1
Όταν βρήκα την Blondy είχε ερλιχίωση οποτε έχω ιδιαίτερο άγχος με τα τσιμπούρια..
Βάζω και στους 2 advantix κάθε μηνα χειμώνα καλοκαίρι και από τον απρίλιο τους έβαλα και scalibor.
Μέρα παρα μέρα τους ρίχνω σπρέι με citronella για τι σκνίπα.
Πριν 2 μέρες στη βόλτα η Blondy μπήκε σε κάτι χόρτα και βγαίνοντας είδα στη μουσούδα να περπατάει ένα τσιμπούρι!!
Δεν την είχε τσιμπήσει ακόμα οποτε αμέσως το έβγαλα και το σκότωσα.
Το θέμα είναι τι άλλο να κάνω για να γλιτώσουμε?
Να τα ψεκάζω και με frontline? Δεν θέλω όμως και να φορτώνω με φάρμακα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Kι εμείς οποιοπαθούντες είμαστε με την ερλιχίωση...... δεν έχω κάτι παραπάνω να σου προτείνω να κάνεις.... εγώ (που μισώ τη σιτρονέλα), σκοπεύω να του βάλω και το φουλάρι με τα αιθέρια έλαια που λέγαμε παραπάνω, να δω αν κάνει κάτι..... εχω κολλήσει στη συνταγή όμως γιατι οι δύο που παρατέθηκαν έχουν τεράστια διαφορά στην ποσότητα..... (το σπρέυ είναι πολύ πιο αραιωμένο....). Mareco, εσύ πως το'φτιαξες τελικά το ζουμί?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Να "εισηγηθώ" κάτι, ως παθών και εγώ από την ερλιχίωση και, μάλιστα με μοιραίο τέλος...
Με το Advantix και το ExSpot δεν είναι απαραίτητο το Scalibor (και ίσως είναι too much, επιβαρύνοντας ανώφελα το ζώο με χημικά).
Με το Frontline είναι απαραίτητο και το Scalibor.
Κάθε τόσο τα εναλλάσουμε τα παραπάνω (βέβαια, δεν ξέρω αν κάνουμε καλά). Την ψηλαφίζω καθημερινά για τσιμπούρια, ταυτόχρονα με το χτένισμα.

Και εγώ της βάζω σιτρονέλα κάθε βράδυ πριν βγούμε έξω. Μεταξύ μας, τη μισεί τη σιτρονέλα, αλλά...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν επαναλβάνετε οσοι χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια τις συνταγές σας να τις βάλουμε και κάπου μαζεμένες;
Θα φανούν σε όλους χρήσιμες και ίσως τις τελειοποιήσουμε σε μια allstar συνταγή!!!!

Άσε που τις έψαχνα κι εγώ πριν από κάποιες μέρες....

sophie_5

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2009
140
1
Ούτε εγώ θέλω να τα γεμίζω χημικά αλλα εφόσον βάζω αμπούλα advantix και έχω και scalibor και ανέβηκε πάνω της τσιμπούρι τι να πω?
Σκέφτομαι να πάρω και σπρέυ frontline γιατί τώρα που έχει φτιάξει ο καιρός πάμε συχνά σε πάρκα με πολλά χόρτα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
@johnk

Τι εννοείς μοιραίο τέλος από ερλιχίωση; :(

Παιδιά, το έφτιαξα το φλιτ, όπως το είδα κι εγώ εδώ. Σε μισό λίτρο νερό, από 5-6 σταγόνες σιτρονέλα και λεβάντα και 2-3 tea tree.
Τα ψεκάζω το βράδυ πριν βγούμε και κάνω και ένα πέρασμα στα σπίτια και τα κρεβάτια τους.
Δεν έχω την παραμικρή ιδέα αν είναι αποτελεσματικό. Θα δείξει. Εννοείται ότι συγχρόνως παίζουν και τα υπόλοιπα ;)

Off topic: Μαζί ψώνισα και πρόπολη clopy write από τον Ηλία, δια πάσαν νόσον. Ιδωμεν επίσης... :)

Αντε περαστικά μας... :-|