εχω δει σκυλο με σκαλιμπορ κ τα τσιμπουρια κανανε παρτυ γυρω απ το λαιμο του!!!
εγω δεν εμπιστευομαι μονο την αμπουλα.
9μηνων ο Αδης με αμπουλα,σκαλιμπορ κ frontline spray κολλησε τσιμπουρι κ μολυνθηκε με ερλυχια!
Εγω χρησιμοποιω scalibor σε αδεσποτα.
Μετα απο 15 μερες εφαρμογης βρηκα τσιμπουρια στα αυτια.
.
παρομοίως και με την δική μου παρατήρηση που με 20 ημερών φορεμενο σκαλιμπορ τα τσιμπούρια κάναν πάρτυ ανάμεσα στα δαχτυλα και στο στήθος και τελικά και στα αυτιά-καθημερινά ούτως ή άλλως την ψαχουλευω και έχω αφαιρέσει φέτος γύρω στα 30 τσιμπουράκια (τα πιό πολλά ακόμα περπάταγαν βέβαια) και έχω πάρει και δευτερο σκαλιμπορ μηπως ήταν ελατωματικό το πρώτο...ματαιότης
το πείραμα συνεχίστηκε όταν αποφάσισα να αφήσω ενα τσιμπούρι και να παρακολουθώ-και τις τρείς φορές συμπληρώσαμε 60 ωρες με το τσιμπούρι ακμαίο και δυνατά πιασμένο στο δέρμα
φρόντλάιν στην μπατονέτα και τοπική εφαρμογή λοιπόν. τα 2 απ τα 3 σε 25 λεπτά είχαν αρχίσει να θέλουν βόλτα και τα βοήθησα κι εγώ-τα αφήνω σε γυαλάκι να τα παρατηρώ και σύντομα διαπίστωσα ότι η λέξη "τέζα" τους πηγαινε γάντι.
το τρίτο δεν το πρόλαβα-που πήγε τι έγινε δεν θα μάθουμε ποτέ-κατα 67% πιθανότητες είναι τέζα κι αυτό
τώρα με τις σκνίπες τι κάνει....πολύ δύσκολο να ξέρεις...
σκορδάκι στο φαί(και γλυτώνεις και απο το μάτιασμα)
σιτρονέλλα λεβάντα κλπ
αυτά πιστεύω πως δουλευουν -απαξ κι έβαλα σιτρονέλλα πάνω μου, ενώ είμαι το κατεξοχήν θύμα νανοβαμπίρ ,έχω συνάψει τουλάχιστον 4ωρη ανακωχή
α
κι εξετάσεις συχνα...καλά είναι
γενικά
μάλλον είναι και ανάλογα τον σκύλο-
όπως με τα δόντια στους ανθρώπους-άλλοι τρώνε γλυκά και δεν πλένουν τα δόντια τους αλλά δεν έχουν ούτε ένα σφράγισμα κι άλλοι κάνουν υγιεινή διατροφή πλένουν τα δόντια τους μετα μανίας και τα μισά δόντια είναι πορσελάνη και τα άλλα μισά απονευρωμένα
έτσι ίσως και άλλα σκυλιά τα βλέπει η σκνίπα και δεν μπορεί να κρατηθεί ή τα μυρίζει το τσιμπούρι και κάνει αγώνα δρόμου να ανέβει πάνω τους
α ναι με το σκάλιμπορ είχα και ψύλλους-και μιλάμε τώρα ότι ο σκύλος μένει μέσα-κοιμάται μέσα και απλά πάει πολλύ συχνα βόλτα σε μέρη αρκετά φυσικά και με αρκετά αιγοπρόβατα-που να έμενε και έξω
λυπάμαι γιατί μοιάζω να δυσφημίζω προιόν -πιστέυω οι παλιότεροι να ξέρουν ότι δεν έχω καμία σχέση με πωλήσεις τέτοιων προιόντων και απλά καταθέτω την απογοητευμένη παρατήρησή μου
πέρυσι τέτοια εποχή ήταν κουτάβια ακόμα και δεν κυκλοφορούσε και πολύ σε χωράφια και μέρη με συχνή παρουσία αδέσποτων ή άλλων ζώων-φόραγε αντβάντιξ....αλλά πού πασάλειμα ρε γαμώτο/την είχαμε καραντίνα 3 μέρες για να μην πιάσουν τα πιτσιρίκια το σβέρκο της
φτού σκόρδα κοπέλλα μου