γιατί πάλι τσιμπούρια?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Rottie, δυστυχως ουτε την πρωτη φορα ουτε τη δευτερη που μας εβαλε την αμπουλα η γιατρος προσεξα τι μαρκα ηταν.
Εχω μια τάση να μην την ψαχνω και πολυ οταν επεμβαινουν οι γιατροι (κακώς μαλλον).

Το τσιμπουρι που βρηκα σημερα ηταν αρκετα καλοθρεμενο, μεσαιου μεγεθους και καρφωμενο κανονικοτατα στι στηθος της Ηρας. Δεν εκανε βολτα δηλαδη.
Να θυμισω οτι η αμπουλα ηταν ολοφρεσκια, την βαλαμε στις 28/5.

Θα αρχισω ψέκασμα με Frontline συμφωνα με τις οδηγιες της Δεσποινας και βλεπουμε.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
εχω δει σκυλο με σκαλιμπορ κ τα τσιμπουρια κανανε παρτυ γυρω απ το λαιμο του!!!
εγω δεν εμπιστευομαι μονο την αμπουλα.
9μηνων ο Αδης με αμπουλα,σκαλιμπορ κ frontline spray κολλησε τσιμπουρι κ μολυνθηκε με ερλυχια!
Εγω χρησιμοποιω scalibor σε αδεσποτα.
Μετα απο 15 μερες εφαρμογης βρηκα τσιμπουρια στα αυτια.
.
παρομοίως και με την δική μου παρατήρηση που με 20 ημερών φορεμενο σκαλιμπορ τα τσιμπούρια κάναν πάρτυ ανάμεσα στα δαχτυλα και στο στήθος και τελικά και στα αυτιά-καθημερινά ούτως ή άλλως την ψαχουλευω και έχω αφαιρέσει φέτος γύρω στα 30 τσιμπουράκια (τα πιό πολλά ακόμα περπάταγαν βέβαια) και έχω πάρει και δευτερο σκαλιμπορ μηπως ήταν ελατωματικό το πρώτο...ματαιότης
το πείραμα συνεχίστηκε όταν αποφάσισα να αφήσω ενα τσιμπούρι και να παρακολουθώ-και τις τρείς φορές συμπληρώσαμε 60 ωρες με το τσιμπούρι ακμαίο και δυνατά πιασμένο στο δέρμα

φρόντλάιν στην μπατονέτα και τοπική εφαρμογή λοιπόν. τα 2 απ τα 3 σε 25 λεπτά είχαν αρχίσει να θέλουν βόλτα και τα βοήθησα κι εγώ-τα αφήνω σε γυαλάκι να τα παρατηρώ και σύντομα διαπίστωσα ότι η λέξη "τέζα" τους πηγαινε γάντι.
το τρίτο δεν το πρόλαβα-που πήγε τι έγινε δεν θα μάθουμε ποτέ-κατα 67% πιθανότητες είναι τέζα κι αυτό

τώρα με τις σκνίπες τι κάνει....πολύ δύσκολο να ξέρεις...

σκορδάκι στο φαί(και γλυτώνεις και απο το μάτιασμα)
σιτρονέλλα λεβάντα κλπ
αυτά πιστεύω πως δουλευουν -απαξ κι έβαλα σιτρονέλλα πάνω μου, ενώ είμαι το κατεξοχήν θύμα νανοβαμπίρ ,έχω συνάψει τουλάχιστον 4ωρη ανακωχή

α
κι εξετάσεις συχνα...καλά είναι

γενικά
μάλλον είναι και ανάλογα τον σκύλο-
όπως με τα δόντια στους ανθρώπους-άλλοι τρώνε γλυκά και δεν πλένουν τα δόντια τους αλλά δεν έχουν ούτε ένα σφράγισμα κι άλλοι κάνουν υγιεινή διατροφή πλένουν τα δόντια τους μετα μανίας και τα μισά δόντια είναι πορσελάνη και τα άλλα μισά απονευρωμένα
έτσι ίσως και άλλα σκυλιά τα βλέπει η σκνίπα και δεν μπορεί να κρατηθεί ή τα μυρίζει το τσιμπούρι και κάνει αγώνα δρόμου να ανέβει πάνω τους

α ναι με το σκάλιμπορ είχα και ψύλλους-και μιλάμε τώρα ότι ο σκύλος μένει μέσα-κοιμάται μέσα και απλά πάει πολλύ συχνα βόλτα σε μέρη αρκετά φυσικά και με αρκετά αιγοπρόβατα-που να έμενε και έξω

λυπάμαι γιατί μοιάζω να δυσφημίζω προιόν -πιστέυω οι παλιότεροι να ξέρουν ότι δεν έχω καμία σχέση με πωλήσεις τέτοιων προιόντων και απλά καταθέτω την απογοητευμένη παρατήρησή μου

πέρυσι τέτοια εποχή ήταν κουτάβια ακόμα και δεν κυκλοφορούσε και πολύ σε χωράφια και μέρη με συχνή παρουσία αδέσποτων ή άλλων ζώων-φόραγε αντβάντιξ....αλλά πού πασάλειμα ρε γαμώτο/την είχαμε καραντίνα 3 μέρες για να μην πιάσουν τα πιτσιρίκια το σβέρκο της

φτού σκόρδα κοπέλλα μου

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κι εγώ δεν πιστεύω πως το scalibor προστατεύει από τσιμπούρια.

Στις 15 μέρες εφαρμογής είχε ο σκύλος μου τσιμπούρι (κολλημένο) μερικά εκατοστά πίσω από το κολλάρο! :eek:

Φυσικά δεν το εμπιστεύομαι σε τίποτα πια. Βάζω αμπούλες και σπρέυ και έχω λύσει το πρόβλημά μου. Καλό είναι όμως να αλλάζουμε μάρκα αμπούλες γιατί τα ζωήφια αποκτούν ανοσία. Όχι κάθε φορά την ίδια.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Moνο οι εξετασεις ειναι το σιγουρο της υποθεσης.

Τα κανουμε χημικες βομβες και τα παρασιτα κανουν παρτακι πανω τους...πφφ...

Πολλοι αμφισβητουν την αποτελεσματικοτητα του scalibor πλεον.
Οποτε don't worry Βαγγελη...Σιγα τη δυσφημηση.

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Εμείς έχουμε σκαλιμπορ, αντβαντιξ και σπρευ καθε βράδυ.. Προς το παρόν δεν έχω δει τσιμπούρι ούτε με κυάλια.. Τον χτενίζω και ελέγχω καθημερινά..
Αλλά φοβάμαι τους ψύλλους. Δεν έχω δει ποτέ μου ψύλλο και δεν μπορώ να τον διακρίνω από κάποιο άλλο ζωυφιάκι.. Μπορεί να κάνει κάποιος μια περιγραφή? Κολλάει και αυτό στο δέρμα ή απλά κάνει βόλτες?? Προσωπικά ανησυχώ γιατί τον πιάνει μια επίμονη φαγούρα ώρες ώρες, ελέγχω εκεί που ξύνεται αλλά δεν βλέπω τίποτα..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αρη, είπες παραπάνω ότι μύριζε η αμπούλα ή κανω λάθος? Αν μύρηζε, μάλλον δεν ήταν advantix.... αυτή είναι άοσμη. Οπως επίσης και το σκαλιμπορ... δε διώχνει με τη μυρωδιά (οπως εκείνα τα απαίσια καφέ κολλάρα που βάζαμε την προηγούμενη δεκαετία, τα οποία και σκυλοβρωμούσαν και δεν απωθούσαν).

Επισης, το σκαλιμπορ αν δεν έρχεται σε επαφή με το δέρμα, και μάλιστα αρκετα σφιχτα, δεν κάνει τίποτα..... δε διαχεεται η ουσία στο λίπος του δερματος... είστε σίγουροι οτι το βάζετε σωστά εσείς που λέτε οτι δε δουλεύει?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
είστε σίγουροι οτι το βάζετε σωστά εσείς που λέτε οτι δε δουλεύει?
Υes!:D
Εφαρμοστα στο λαιμο και σηκωμενες οι τριχες ωστε να πιασει πατο(δερμα).

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Σ ευχαριστώ ROTTIE!Αλλά εσύ έχεις δει από κοντά? Αυτό φοβάμαι ότι δεν θα το καταλάβω και να το δω:)!!
¨οσο για το σκάλιμπορ εμείς το φοράμε ΤΕΛΕΙΩΣ λάθος!:rolleyes:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
To έβγαλες το τσιμπούρι?Πώς?
Βασω, τωρα που ειδα πώς βγαζουν τα παιδια τα τσιμπουρια με φαρμακο και περιμενε, γιατι κατι μου λεει οτι εκανα χοντροειδέστατη βλακεια?
Το εβγαλα με τη μεθοδο το πιανω και το τραβαω.
Πες μου τωρα οτι μπορει να μεινει μεσα στο δερμα κανενα υπολειμμα οπως συμβαινει με το κεντρι της σφηκας και να τρεχουμε?

Αρη, είπες παραπάνω ότι μύριζε η αμπούλα ή κανω λάθος? Αν μύρηζε, μάλλον δεν ήταν advantix.... αυτή είναι άοσμη. Οπως επίσης και το σκαλιμπορ... δε διώχνει με τη μυρωδιά (οπως εκείνα τα απαίσια καφέ κολλάρα που βάζαμε την προηγούμενη δεκαετία, τα οποία και σκυλοβρωμούσαν και δεν απωθούσαν).

Επισης, το σκαλιμπορ αν δεν έρχεται σε επαφή με το δέρμα, και μάλιστα αρκετα σφιχτα, δεν κάνει τίποτα..... δε διαχεεται η ουσία στο λίπος του δερματος... είστε σίγουροι οτι το βάζετε σωστά εσείς που λέτε οτι δε δουλεύει?

Ναι kopritis, μυριζε ανυποφορα. Αλλα και το frontline το spray μυριζει αρκετα.

Επισης, το κολαρο το εχω στον λαιμο της χαλαρο.
Να σαι καλα για τις οδηγιες :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ναι kopritis, μυριζε ανυποφορα. Αλλα και το frontline το spray μυριζει αρκετα.
Το σπρευ, οκ, πρεπει να μυρίζει, αλλα advantix και σκαλιμπορ, οχι. Δε χρειάζεσαι κτηνίατρο για αυτά. Καλύτερα να τα παίρνεις και να τα βαζεις μονος σου, να βλέπεις και τις οδηγίες. :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Την πρωτη φορα επεμεινε η κτηνιατρος να βαλει την αμπουλα για να μου δειξει την σωστη εφαρμογη.
Τη δευτερη φορα επειδή βαριόμουνα της ειπα να μου το ξαναδειξει για να το εμπαιδώσω :D

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
εγω του φοραω το σκαλιμπορ και την αμπουλα την αντβαντιξ,δεν εχω βρει τπτ,και τον πηγαινα πολυ στα χορτα,και ο δικος μου εχει και πολυ τριχα μπορει και το κολαρο να μην εκανε καλη δουλεια,αλλα εμεις ειμαστε μια χαρα με ολα αυτα,ουτε ψιλος ουτε τσιμπουρι τπτ:):):)

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Το εβγαλα με τη μεθοδο το πιανω και το τραβαω.
Πες μου τωρα οτι μπορει να μεινει μεσα στο δερμα κανενα υπολειμμα οπως συμβαινει με το κεντρι της σφηκας και να τρεχουμε?
Δες εδώ
Ανάμεσα στα OT αναφέρονται διάφορες λύσεις.;)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
το σκάλιμπορ έχει μια μυρωδιά-με έντονο ρουθούνισμα κι απο πολυ κοντά έχει μιά όξινη ελαφριά μυρωδιά(τουλάχιστον τα 12 λουριά που πέρασαν απο τα χέρια μου)

το σκαλιμπορ λοιπόν πιστεύω ναι...ειδικά όταν βλεπω και πιό έμπειρους να συμφωνούν...

με τις σκνίπες πώς να το τεστάραμε?

τώρα κάτι συνδιασμούς που διαβάζω εδώ όπως σκάλιμπορ και φροντλάιν ή σκάλιμπορ και αμπούλα ή σκάλιμπορ αμπούλα και φροντλάιν και μπίοπάντ κλπκλπ είναι σίγουρα δόκιμοι τρόποι και ασφαλείς???:confused:

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
το σκάλιμπορ έχει μια μυρωδιά-με έντονο ρουθούνισμα κι απο πολυ κοντά έχει μιά όξινη ελαφριά μυρωδιά(τουλάχιστον τα 12 λουριά που πέρασαν απο τα χέρια μου)

το σκαλιμπορ λοιπόν πιστεύω ναι...ειδικά όταν βλεπω και πιό έμπειρους να συμφωνούν...

με τις σκνίπες πώς να το τεστάραμε?

τώρα κάτι συνδιασμούς που διαβάζω εδώ όπως σκάλιμπορ και φροντλάιν ή σκάλιμπορ και αμπούλα ή σκάλιμπορ αμπούλα και φροντλάιν και μπίοπάντ κλπκλπ είναι σίγουρα δόκιμοι τρόποι και ασφαλείς???:confused:
καπου εχει τεθει αυτο το θεμα αλλα δεν ξερω πως να το βαλω και υπηρχε μια κουβεντα οτι δεν κανει το σκαλιμπορ με την αμπουλα αντβαντιξ...κοιτα πιστευω μονο απο τις εξετασεις για καλαζαρ και δυροφιλαρια μπορεις να δεις αν κανουν δουλεια

Sofi_

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2009
81
0
Thessaloniki
Επειδή μόλις γυρίσαμε από ολιγοήμερες διακοπές στο εξοχικό... Ο Ρομέο μου έχει scalibor (σωστά φορεμένο :p) και αμπούλα frontline και σπρέυ σιτρονέλλας-λεβάντας-κεδρου κλπ μυρωδικών... καθώς επίσης και την κακιά συνήθεια να χώνεται και να κυλιέται στα χόρτα, στα χώματα, στις λάσπες και όπου μπορεί να φανταστεί ο καθείς...:mad:

Κάθε 2-3 ώρες τον ξεψείριζα και πάντα εύρισκα τσιμπούρια πάνω του να βολτάρουν. Πολλά από αυτά ήταν ψόφια, αλλά είχε αρκετά ζωντανά χωρίς να τον έχουν τσιμπήσει.

Αυτό μ' ανησύχησε περισσότερο σε σχέση με εμάς τους ανθρώπους, δλδ, χρειάζεται κάποια ώρα από τη στιγμή που ανεβαίνει πάνω του το τσιμπούρι μέχρι τη στιγμή που θα τα τεζάρει από τα χημικά.. οπότε, πολύ εύκολα κυκλοφορούν και στους καναπέδες-πολυθρόνες-πατώματα του σπιτιού, απ' όπου μπορούν να περπατήσουν και πάνω μας (όντως, πάνω μου βρήκα 3 !!!:eek::eek:)

Υπάρχει κάποιο μαγικό σπρέυ-κολλάρο-αμπούλα οτιδήποτε τέλως πάντων για να ΜΗΝ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΚΑΝ πάνω τους??

Περιττό να σας πω πως έκανα ως υστερική... κάθε φορά που με πλησίαζε ο κακόμοιρος, τον έστρωνα κάτω για ψάξιμο!!:D:D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ο σκάλιμπορ έχει μια μυρωδιά-με έντονο ρουθούνισμα κι απο πολυ κοντά έχει μιά όξινη ελαφριά μυρωδιά(τουλάχιστον τα 12 λουριά που πέρασαν απο τα χέρια μου)
Καλέ, μη χώνεις τη μύτη σου πανω στα τοξικά!!:D:D