επιλεγοντας ενα rottweiler


manos

Active Member
28 Απριλίου 2007
35
0
Τhiva
Για σας παιδια.Ειναι η πρωτη φορα που γραφω στα forums.Εχω σκοπο σε 1 μηνα να αποκτησω ενα rottweiler αφου μετα απο διλλημα αναμεσα σε rottweiler kai boxer κατεληξα σε αυτο.Λογω του περιορισμενου χρονου που εχω και επειδη μενω στην επαρχια θα μπορουσε καποιος να μου προτεινει μεσω pm/e-mail καποιο καλο εκτροφειο?θα ημουν ευγνωμον αν το εκανε καποιος :)
 


S

SwkDoG

Guest
Γειά σου manos!... :D

Μη θεωρήσεις ότι "σε πιάνω από τα μούτρα" αλλά αν ο χρόνος σου είναι τόσο περιορισμένος που δεν μπορείς να κάνεις μια διαδυκτιακή κουβέντα για θέμα που σε αφορά άμμεσα...τότε μάλλον δεν έχεις χρόνο ούτε για σκύλο.

Βέβαια μπορεί να εννοείς πως δεν έχεις χρόνο αυτή την στιγμή οπότε και αναιρούντε τα παραπάνω και σε περιμένουμε να μας πείς 2-3 πράγματα παραπάνω για εσένα,τη σχέση σου με τα σκυλιά (στο παρελθόν,τώρα και πως την φαντάζεσε στο μέλλον) και άλλα ώστε να πάρεις πιο χρήσιμες και εμπεριστατωμένες πληροφορίες και να μη νιώθουμε και εμείς σαν το "Χρυσό Οδηγό"... 8-[
 


manos

Active Member
28 Απριλίου 2007
35
0
Τhiva
δεν πειραζει εγω δεν το εθεσα σωστα :D Ειχα ενα ημιαιμο κουκλακι τον αλεκο,το οποιο απεβιωσε στα 12 του απο γηρατεια.Απο καιρο θαυμαζα τα rottweiler και ετσι αφου ξεπερασα το χαμο του αλεκου,σκεφτομαι να αγορασω ενα.Λεγοντας οτι εχω περιορισμενο χρονο εννοω οτι δεν μπορω να παρω 10 εκτροφεια στη σειρα και να ψαχνω :?
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Για σας παιδια.Ειναι η πρωτη φορα που γραφω στα forums.Εχω σκοπο σε 1 μηνα να αποκτησω ενα rottweiler
Γεια σου και εσένα.

Εάν σε ένα μήνα δεν έχεις βρεί τι θα κάνεις?????

Θα πάρεις boxer ή το πρώτο εύκαιρο????

Λεγοντας οτι εχω περιορισμενο χρονο εννοω οτι δεν μπορω να παρω 10 εκτροφεια στη σειρα και να ψαχνω
Γιατι????

Κάτι καλό για κάποιον είναι κακό για κάποιον άλλο.
Πως μπορείς να στηρίξεις την απόφαση σου σε γνώμες άλλων?

Η γνώμη μου είναι να ψάξεις μόνος σου.
Ποιο σωστή ερώτηση (γνώμη μου) θα ήταν

Τι να προσέξω-ρωτήσω τους εκτροφείς που θα επισκεφτώ???

Τα εκτροφεία (τα σοβαρά όχι οι κουταβοπαραγωγοί-pet shop) ΔΕΝ έχουν διαθέσιμα κουτάβια όλο τον χρόνο και όταν κάνουν γέννα τότε συνήθως έχουν και κάποιες κρατήσεις.

Μην βιαστείς.

Ο χρόνος είναι σύμμαχος σου
:) :) :) :) :)
 


manos

Active Member
28 Απριλίου 2007
35
0
Τhiva
Εάν σε ένα μήνα δεν έχεις βρεί τι θα κάνεις?????

Θα πάρεις boxer ή το πρώτο εύκαιρο????
εννοειται πως οχι.Εχω ηδη αρχισει το ψαξιμο σχετικα με τη συγεκριμενη φυλη.Το μονο που λειπει ειναι ο σωστος εκτροφεας.Οποτε οποιος πιστευει οτι μπορει να μου προτεινει κατι η να με προειδοποιησει για απατεωνες θα ηταν καλα.Μεχρι πριν ενα μηνα αυτο πιστευα οτι ολα τα εκτροφεια ειναι καλα και αξιοπιστα...
 




nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
βρηκε το φορουμ και του γκρεμισαμε τα ονειρα....

παντως οντως δεν χρειαζονται βιασυνες....jack daniels φιλε...παιξε με τα ποματα και λιγο....


εγω θα ρωταγα αυτο...

Τι να προσέξω-ρωτήσω τους εκτροφείς που θα επισκεφτώ???
μαλλον το ρωταω εγω για σενα.τωρα.ΜΑΚΗΣ?? τι λες?
 


manos

Active Member
28 Απριλίου 2007
35
0
Τhiva
Εψαξα λιγο παραπανω και ειδα οτι μερικα εκτροφεια και εκπαιδευτες δεν προσφερουν αυτα που υποσχονται.Αναφερομαι σε εκτροφεια που εχουν ως σκοπο την επιτευξη μιας ποσοτητας κουταβιων και οχι της ποιοτητας...
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Επειδή προφανώς δεν θες να αναφερθείς παραπάνω θα πρότεινα να επισκεφτεις την έκθεση του Κ.Ο.Ε στις 12-13/5 όπου θα βρείς αρκετούς εκτροφείς να μιλήσεις και σκυλιά να δεις
 


manos

Active Member
28 Απριλίου 2007
35
0
Τhiva
θα το ηθελα πολυ αλλα λογο εξεταστικης δεν μπορω αυτο το διαστημα...μετα την εξεταστικη θα προσπαθησω να επικοινωνησω τηλεφωνικα με εκτροφεις :wink:
 


S

SwkDoG

Guest
Τι ήταν αυτό που έκανε το Ροτβάιλερ να "υπερτερήσει" σε σχέση με το Μπόξερ στις προτιμήσεις σου?...

Και το σκυλί που σκοπεύεις να το διατηρήσεις και πως να το αξιοποιήσεις (εννοώ προορίζετε για φύλακας,σύντροφος,έχεις στο νου σου κάποιο σπόρ)?...
 


manos

Active Member
28 Απριλίου 2007
35
0
Τhiva
διαβασα οτι το boxer δεν ειναι σκυλι για εξω.Εγω σκοπευω να το εχω στον κηπο μου τις ωρες που θα απουσιαζω απο το σπιτι.Προοριζεται για συντροφια και για φυλακας.Επισης διαβασα οτι τα boxer ειναι πιο ευαισθητα σε διαφορες ασθενιες που αφορουν τα μεγαλωσωμα σκυλια :cry:
 


S

SwkDoG

Guest
Σχετικά όλα...αλλά μέσες-άκρες έχουν βάση αυτά που λές.

Μεγάλο ρόλο πάντα παίζουν τα γονίδια,το γενεολόγιο άρα και η προέλευση του ζώου.

Έχεις γνωστούς με Ροτβάιλερ?...Να έχεις μια "ιδέα" του σκύλου?...

Και όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω,γνωρίζεις τι πρέπει να προσέξεις στα εκτροφεία που θα πάς και στα σκυλιά που θα δείς?...
 


manos

Active Member
28 Απριλίου 2007
35
0
Τhiva
Οχι στην πολη που μενω δεν γνωριζω κανεναν που να εχει rottweiler.Και πραγματικα δεν εχω ιδεα τι θα πρεπει να ρωτησω στο εκτροφειο :(
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Ούτε τα ροτβάηλερ είναι σκυλιά για έξω (κατά την γνώμη μου)
Πάρε Ντόπερμαν!!! 8)

Αν και ο ΜΑΚΗς έχει τον τρόπο του να σε φέρνει σε θέση άμυνας, τείνω να πιστεύω από τι απαντήσεις του και τα σχόλια του ότι έχει αρκετά σωστή άποψη (γενικά).
Καλύτερα να περιμένεις, να το ψάξεις προσωπικά, και να αφιερώσεις όσο χρόνο θα χρειαστεί μέχρι να είσαι σίγουρος για τον σκύλο που θα αποκτήσεις για τα επόμενα 12 χρόνια.
 




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Λογω του περιορισμενου χρονου που εχω και επειδη μενω στην επαρχια θα μπορουσε καποιος να μου προτεινει μεσω pm/e-mail καποιο καλο εκτροφειο?
Λεγοντας οτι εχω περιορισμενο χρονο εννοω οτι δεν μπορω να παρω 10 εκτροφεια στη σειρα και να ψαχνω
θα το ηθελα πολυ αλλα λογο εξεταστικης δεν μπορω αυτο το διαστημα...μετα την εξεταστικη θα προσπαθησω να επικοινωνησω τηλεφωνικα με εκτροφεις
Εγω σκοπευω να το εχω στον κηπο μου τις ωρες που θα απουσιαζω απο το σπιτι.Προοριζεται για συντροφια και για φυλακας
Οχι στην πολη που μενω δεν γνωριζω κανεναν που να εχει rottweiler.Και πραγματικα δεν εχω ιδεα τι θα πρεπει να ρωτησω στο εκτροφειο
Αγαπητέ manos, Συγνώμη για τη συρραφή τμημάτων από τα post σου, αλλά σε όλα βρήκα κάποια κοινά στοιχεία. Έλλειψη γνώσεων και χρόνου.
Διέθεσε χρόνο και χρήμα, αγόρασε σχετικά με τη φυλή βιβλία και διάβασε. Βρες σχετικά sites στο διαδίκτυο. Αφιέρωσε χρόνο και κατέβα στην έκθεση. Δες από κοντά τα σκυλιά και μίλησε με τους εκτροφείς. Προσπάθησε να βρεις και άλλους ιδιοκτήτες στην πόλη σου και ενημερώσου. Βρες από τώρα τον κατάλληλο εκπαιδευτή και συζήτησε σχετικά με τις εκπαιδευτικές μεθόδους που χρησιμοποιεί.
Που θέλω να καταλήξω…
Ένα rottweiler δεν είναι σκύλος για όλους. Αν από τώρα που δεν έχεις το σκύλο αδυνατείς λόγω υποχρεώσεων να διαθέσεις τον χρόνο που απαιτείται έτσι ώστε να επιλέξεις το σωστό κουτάβι από τον σωστό άνθρωπο, τι θα κάνεις αργότερα όταν θα πρέπει ΥΠΕΥΘΥΝΑ να ασχοληθείς με την κοινωνικοποίηση και την εκπαίδευση του?
Ρίξε μια ματιά, αν θες, σε μια παλιότερη συζήτηση. Ίσως βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις…

http://dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=271
 


manos

Active Member
28 Απριλίου 2007
35
0
Τhiva
Οχι δεν υφισταται προβλημα με τον χρονο που μπορω να διαθεσω για το σκυλο.Ειναι κατι προσωρινο.Απλα ενας σημαντικος παραγοντας που με εμποδιζει ειναι το μεταφορικο μεσον.Και να πω την αληθεια ξερω πανω κατω πως να φερθω σε ενα σκυλο.Το προβλημα ειναι η απειρια μου σε θεματα,πχ πως να καταλαβω οτι ενα κουταβι rottweiler ειναι καλο.Επισης κατι βραβεια του τυπου CACIB,CAC κτλ.Δεν εχω ιδεα για τι προκειται :oops: Εχω διαβασει πολλα για το χαρακτηρα και τα σωματικα χαρακτηριστικα τησ φυλης,αλλα φοωαμαι οτι θα μου μιλαει ο εκτροφεας και πιο πολλα θα καταλαβαινουν τα σκυλια του :shock:
Επισης,δεν θελω τα λεφτα που εχω σκοπο να δωσω να πανε σε καποιον εκτροφεα τησ πλακας
 




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
manos said:
Επισης κατι βραβεια του τυπου CACIB,CAC κτλ.Δεν εχω ιδεα για τι προκειται :oops: Εχω διαβασει πολλα για το χαρακτηρα και τα σωματικα χαρακτηριστικα τησ φυλης,αλλα φοωαμαι οτι θα μου μιλαει ο εκτροφεας και πιο πολλα θα καταλαβαινουν τα σκυλια του :shock:
Επισης,δεν θελω τα λεφτα που εχω σκοπο να δωσω να πανε σε καποιον εκτροφεα τησ πλακας
Βρε Μάνο αυτό εννοώ έλλειψη γνώσεων και χρόνου!
Μην περιμένεις από τους άλλους να βρουν για ‘σενα τις απαντήσεις που ψάχνεις!
Λοιπόν όσον αφορά τα εκθεσιακά βραβεία, διάβασε το παρακάτω άρθρο, το οποίο προέρχεται από δημοσίευση του περιοδικού ΓΑΒ.

Τα εκθεσιακά βραβεία
Πηγαίνοντας σε μια έκθεση μορφολογίας βλέπουμε να μοιράζονται πολλά βραβεία, διπλώματα και κορδέλες σε διαφορετικά χρώματα. Αυτά χορηγούνται στους καλύτερους σε συγκεκριμένες κατηγορίες, που οργανώνονται με βάση τη φυλή, το φύλο και την ηλικία των συμμετεχόντων και τα πιο σημαντικά είναι:
BIS = Καλύτερος Έκθεσης (Best in Show)
INT CH = Διεθνής Πρωταθλητής (International Champion)
CH = Πρωταθλητής (Champion)
BOS = Καλύτερος φύλου (Best of opposite sex)
BOO = Καλύτερος φύλου, ισοδύναμος τίτλος με το BOS
BOB = Καλύτερος Φυλής (Best of breed)
RWD = Επιλαχών (δεύτερος) καλύτερος αρσενικός (Reserve winners dog)
RWB = Επιλαχούσα (δεύτερη) καλύτερη θηλυκιά (Reserve winners bitch)
Τίτλοι τιμής
Στο γενεαλογικό χάρτη του σκύλου, σε κάποιους από τους προγόνους του, θα δούμε να αναγράφονται μετά τα ονόματα και αριθμό εγγραφής (ΒΕΚ) και κάποιοι τίτλοι διάκρισης.
Οι ίδιοι τίτλοι προηγούνται του ονόματος, όταν αυτός αναφέρεται ονομαστικά όπως για τους ανθρώπινους Sir, Prince, King ή Dr, Phd, Msc, κλπ. Οι σκυλίσιοι τίτλοι διάκρισης διαφέρουν αρκετά για κάθε χώρα, αλλά οι πιο διαδεδομένοι είναι:
CH = Πρωταθλητής (Champion)
CH.GR = Πρωταθλητής Ελλάδος
INT.CH = Διεθνής Πρωταθλητής (International Champion)
FC = Πρωταθλητής εργασίας (Field Champion)
OTCH = Πρωταθλητής Υπακοής (Obedience Trial Champion)
Κάποτε, δίπλα στον τίτλο CH, συναντάμε περίεργες συντμήσεις που θυμίζουν αρχικά χώρας. Αυτές πράγματι δηλώνουν, ότι ο σκύλος δεν έχει κερδίσει απλά έναν τίτλο σε αναγνωρισμένη έκθεση μορφολογίας αλλά είναι πρωταθλητής στη χώρα αυτή (Ned., Belg., Noors, Gr.). Στα δικά μας, ο τίτλος CH.GR. δηλώνει πως ο συγκεκριμένος σκύλος είναι πρωταθλητής Ελλάδος.
Επίσης, συχνά αναφέρονται πιστοποιητικά που κερδήθηκαν σε εκθέσεις αναγνωρισμένες από τον Κυνολογικό Όμιλο της εκάστοτε χώρας, καθώς και ο αριθμός των φορών που αυτά αποκτήθηκαν:
JCAC = Πιστοποιητικό Πρωταθλητή Νέων (Certificate au Jeune Champion) – Ο σκύλος που κερδίζει τον τίτλο JCAC συμμετέχει στο διαγωνισμό για BOB και BOO.
CAC = Πιστοποιητικό Πρωταθλήματος Μορφολογίας (Certificate au Champion) – Απονέμεται στην καλύτερη θηλυκιά και στον καλύτερο αρσενικό, για κάθε φυλή.
RCAC = Αναπληρωματικό Πιστοποιητικό Πρωταθλήματος Μορφολογίας. Ο κριτής έχει το δικαίωμα να απονείμει R.CACIB στο σκύλο που ήρθε δεύτερος στην κατηγορία όπου πρώτευσε ο νικητής του CACIB.
CACIB = Διεθνές πιστοποιητικό Μορφολογίας (International Beauty Championship certificate). Σε διεθνείς εκθέσεις ο κριτής έχει το δικαίωμα να απονείμει CACIB στον BOB.
R.CACIB = Αναπληρωματικό Διεθνές πιστοποιητικό Μορφολογίας (Reserve CACIB). Σε διεθνείς εκθέσεις, ο κριτής έχει το δικαίωμα να απονείμει R.CACIB στο σκύλο που ήρθε δεύτερος στην κατηγορία όπου πρώτευσε ο νικητής του CACIB.
Πώς θα γίνει Πρωταθλητής Ελλάδος;
Οι απαιτήσεις για την απόκτηση του τίτλου του Εθνικού Πρωταθλητή διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Για να αποκτήσει, πλέον, ένας σκύλος τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος, θα πρέπει να έχει κερδίσει τρία τουλάχιστον CAC από διαφορετικούς κριτές και να έχει περάσει εξετάσεις εργασίας, αν η φυλή του το απαιτεί. Προκειμένου να αποκτηθεί ο πολυπόθητος τίτλος, κάποιοι Όμιλοι φυλών απαιτούν ένα, τουλάχιστον, από τα CAC να είναι από Ειδική Έκθεση του Ομίλου.
Διεθνής Πρωταθλητής;
Ένας σκύλος με βλέψεις για διεθνή πρωταθλητισμό θα χρειαστεί να ταξιδέψει και να διακριθεί και εκτός της ελληνικής επικράτειας. Για να αποκτήσει τον τίτλο του Διεθνή Πρωταθλητή (Int.CH.) θα πρέπει να έχει κερδίσει τέσσερα τουλάχιστον CACIB, σε τρεις διαφορετικές χώρες, από τρεις, τουλάχιστον, διαφορετικούς κριτές. Ένα από αυτά, θα πρέπει να αποκτηθεί στη χώρα προέλευσης ή στη χώρα διαμονής του ζώου. Πρόσθετες απαιτήσεις υπάρχουν, αν ο σκύλος ανήκει σε φυλή που απαιτεί πιστοποίηση εργασιακών ή κυνηγετικών ικανοτήτων.


Εάν σε ενδιαφέρει να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο ρίξε μια ματιά εδώ.
http://www.interpet.gr/nea/recent_2006/neo1_310506.htm

Εάν θες να πάρεις πληροφορίες σχετικά με την προσεχή έκθεση μπες στο site του ΚΟΕ και ενημερώσου.
http://www.koe.gr/indexmy.htm

Για οτιδήποτε άλλο είμαστε στην διάθεση σου.
Φιλικά :p