επιλογή ανάμεσα:λαμπραντόρ,γκόλντεν,λυκόσκυλο,ντόμπερμαν

thanos86

New Member
16 Ιουλίου 2008
3
0
γεια σας παιδεια!!καλά φοβερό το site σας!
λοιπόν το δικό μου θέμα είναι το έξής..θέλω να υιοθετήσω σκύλο. είμαι 22 ετών, αθλητικός τύπος και είμαι ανάμεσα σε 4 ράτσες: λαμπραντορ, γκόλντεν ριτρίβερ,λυκόσκυλο και ντόμπερμαν. στην αρχή ήμουν ανάμεσα στις δύο πρώτες αλλά μετά που το έψαξα περισσότερο είδα μου άρεσαν και οι άλλες δύο. βασικά εγώ μένω σε διαμέρισμα με τουσ γονείσ μου.
ποιο συμβιώνει καλύτερα με μια οικογένεια??επίσης θέλω ο σκύλος να έχει κάποιο δέσιμο μαζί μου.τα λαμπραντορ και τα γκόλντεν δένονται με τα αφεντικά τους ή είναι πιο αδιάφορα?τα λυκόσκυλα ή τα ντόμπερμαν θα μπορώ να τα παίζω με φίλους μου ή θα είναι επιθετικα?είναι κάποια ράτσα πιο δραστήρια από την άλλη ή πανω κάτω τα ίδια είναι? επίσης κάτι άσχετο που με έχει απασχολήσει είναι αν υπάρχουν λυκόσκυλα μακρύτριχα και κοντότριχα??΄πάνω κάτω ελπίζω να σας έδωσα κάποια στοιχεία του τι ψάχνω.περιμένω τη βοήθεια σας!!!!
ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΘΑΝΟ...:Dβασικα το οτι ζεις σε διαμερισμα δε βοηθαει κ πολυ γιατι οι ρατσες που διαλεξες ειναι αρκετα μεγαλοσωμες...:(:(πρεπει να αφιερωνεις πολυ χρονο στη βολτα του σκυλου σου κ στη φροντιδα του...εγω εχω 2 φιλους που εχουν λυκο κ τους εχουν στην αυλη οχι τιποτα απεριποιητο ομως...εχουν το σπιτακι τους τα παντα κ το χειμωνα τα μεταφερουν στο γκαραζ για περισσοτερη ασφαλεια...κ οι τεσσερις ρατσες που διαλεξες ειναι πολυ καλες κ πανω κατω εχουν τις ιδιες αναγκες....τα ντομπερμαν ειναι ιδανικα για καποιον που κανει ασηση στην εξοχη ή σε παρκα καθημερινα...ειναι πολυ αφοσειωμενο κ υπακουο με υψηλη ικανοτητα μαθησης...το γκολντεν ειναι κ αυτο απ'τα καλα σκυλακια...ειναι κ αυτος αθλητικος τυπος κ του αρεσει πολυ το κολυμπι...επειδη εχει ενας φιλος μου μου εχει πει οτι νιωθει μεγαλη μοναξια οταν ειναι μονος του κ γιάυτο δε πρεπει να το αφηνεις ποτε μονο:(:(:(. . .Α ξεχασα η ζωη στο διαμερισμα ειναι αρκετα βολικη ασχετα που ειναι μεγαλο...το λαμπραντορ ειναι ενα σκυλι που χρησιμοποιειται απο την αστυνομια για την ευρεση ναρκωτικων...ειναι πολυ δυνατο με ορεξη για βολτες κ πολυ καλος φυλακας...βεβαια η ζωη στο διαμερισμα δεν ειναι κ το καλυτερο του....Αυτα ειχα να σου πω εγω με τα λιγα που ξερω....τωρα η αποφαση ειναι δικη σου...κ οσο για την επιθετικοτητα προς τους αλλους παιζει το μεγαλυτερο ρολο η κοινωνικοποιηση που θα δωσεις στο σκυλο σου ετσι ωστε να μη φοβαται τους αλλους κ να ειναι ευγενικος μαζι τους.....για το δεσιμο μην ανησυχεις....οσο πιο πολυ εισαι με το σκυλο σου τοσο περισσοτερι θα δενεστε μεταξυ σας....αυτο ομως πρεπει να το προσεξεις γιατι δεν ειναι κ οτι καλυτερο αν πρικυψει καποιος αποχωρισμος στη συνεχεια για οποιονδηποτε λογο....θα ειναι πολυ δυσκολο κ οδηνυρο κ για τους δυο σας...........:(:(:(

liajoe

Well-Known Member
Γειά σου Θάνο,

Λάμπραντορ και Γκόλντεν είναι σκυλιά κυνηγοί του νερού, με
δυνατό το ένστικτο της όσφρησης και του φαγητού. Λαίμαργα ζώα,
ειδικά το Λαμπραντορ, θέλει προσοχή στις φόλες.
Κοινωνικά σε μεγαλύτερο βαθμό όσο αφορά αλλά μέλοι της οικογενείας,
γενικά με τους ανθρώπους. Να έχουν καλή παρέα και καλό φαί και είναι ευτηχισμένα.
Και τα δύο αθλητικά σκυλιά με μεγάλη όρεξη για παιχνίδη
Ζούν άνετα σε διαμέρισμα αρκέι να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο εξάσκησης.

*Χρησιμοποιούνται και ώς σκύλοι οδηγοί τυφλών:)

Γερμανικός Ποιμενικός και Ντόμπερμαν σκυλιά με ένστικτο της προστασίας
και herding για τον Γ.Π (συγνώμη δεν ξέρω τι είναι στα Ελληνικά).
Δένονται περισσότερο με ένα άτομο και δύσκολα αποχωρίζονται.
Λάτρεις της άσκησης και του παιχνιδιού. Χρειάζονται πολύ κοινωνικοποίηση
από μικρή ηλικία (2 μηνών) για να μήν αναπτύξουν αντι-κοινωνικες&επιθετικές
τάσεις φοβίας. Ζούν άνετα σε διαμέρισμα αρκεί έχουν τον απαιτούμενο χρόνο εξάσκησης.

*Γερμανικός Ποιμενικός χρησιμοποιείται και ώς σκύλος οδηγός τυφλών:)

Και οι 4 φυλές είναι σκυλιά εργασίας, οπότε πολύ άσκηση και παιχνίδι.
Κάνε έρευνα και για τις 4 εκτεταμένα. Καλή τύχη.:)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τα greeklish ΔΕΝ επιτρέπονται στο φόρουμ. Θα παρακαλέσω οι επόμενες δημοσιεύσεις σου να είναι γραμμένες στα Ελληνικά.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

steve

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2008
73
1
athina
γεια σου θανο τι κανεις?ειμαστε στην ιδια σχεδον φαση αλλα εγω κατεληξα σε λαμπραντορ.το γκολντεν εχει μακρια τριχα και εγω στο σπιτι εχω μια γατα οποτε εχω αρκετη τριχουλα οχι με το λαμπραντορ δεν θα εχω αλλα ειναι πιο μικρη.εγω θανο βρηκα ενα καταπληκτικο σκυλι γεννησε πριν 20 μερες κ θα το παρω γυρο στις 10 σεπτεμβριου.ειναι μαυρο αρσενικο,ευτηχως εγω εχω αρκετο χρονο κ μου αρεσει το περπατημα οποτε θα τα παμε καλα τα δυο μας.

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Εγω ζω με 5 ντομπερμαν σε διαμερισμα. Φυσικα βγαινουν βολτα (2-2) ,και δεν μενουν σε μποξ εκτος απο την φαση που καποια εχει περιοδο.
Το Ντομπ ειναι καταλληλο για καθε χωρο γιατι προσαρμοζεται παντου, και δεν μυριζει καθολου.

thanos86

New Member
16 Ιουλίου 2008
3
0
γεια σου στιβ!καλή συμβίωση σου εύχομαι! εγώ πλέον είμαι μεταξύ λαμπραντόρ και λυκόσκυλου.αύριο θάναι κρίσιμη μέρα γιατί θα πάω να δω κατι εκτροφείς για να αποφασίσω!

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εεε εγω πσντως λεω να κανεις και μια βολτα προς τα αδεσποτα του φορουμ. Μπορει εικει να βρεις τον ερωτα σου.:)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Εεε εγω πσντως λεω να κανεις και μια βολτα προς τα αδεσποτα του φορουμ. Μπορει εικει να βρεις τον ερωτα σου.:)
ο ανθρωπος θελει να αποκτησει σκυλο εκτροφης.
ειπε πουθενα οτι θελει αδεσποτο?

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εσενα τωρα τι σε πειραξε? Καλο θα ειναι να το λες και εσυ αυτο γιατι εχουμε 30000 αδεσποτα. Γιατι να μην το προτεινουμε? Αλλωστε αν δεν προωθησουμε εμεις την υιοθεσια αδεσποτων ποιος θα την κανει? Το κρατος και οι αρμοδιοι φορεις:eek:?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
γεια σου στιβ!καλή συμβίωση σου εύχομαι! εγώ πλέον είμαι μεταξύ λαμπραντόρ και λυκόσκυλου.αύριο θάναι κρίσιμη μέρα γιατί θα πάω να δω κατι εκτροφείς για να αποφασίσω!
θα σου πρότεινα να εχεις ξεκαθαρίσει την φυλή ΚΑΙ το φύλο πριν πας σε κτροφείς.

μην πέσεις στην ΄παγίδα΄του πιο γλυκού κουταβιού και ύστερα το μετανιώσεις.

θα σου πρότεινα λαμπ ως πιο εύκολο από ένα ντόμπερμαν και με μάλλον μικρότερη ανάγκη εκτόνωσης

steve

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2008
73
1
athina
thanos86 τι εγινε?πως πηγε που πηγες κ ειδες τους εκτροφεις?τελικα ποια απο τις δυο ρατσες θα παρεις?εαν ειδες κανενα καλο εκτροφεα για λαμπραντορ πες μου κ μενα μπας κ βρω κ εγω αυτο που ψαχνω.εχω βρει 2 καλους αλλα εχουν κοριτσακια.

ποια η διαφορα θυληκου κ αρσενικου?
δεν εχω προβλημα να παρω ενα κοριτσαρο αλλα μου εχουν πει οτι οταν εχουν περιοδο βρομαει κ ζεχνει ολο το σπιτι.κατα τα αλλα τα θυληκα ειναι πιο σωστα απο τα αρσενικα,λιγο το σουλουπακι αλλαζει αλλα....

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Υπάρχουν ειδικά βρακιά για την περίοδο που είναι καταπληκτικά. (Πού είναι εκείνες οι φωτογραφίες?).
Κι εγώ θηλυκό θα επέλεγα στη θέση σου χωρίς να με απασχολεί το θέμα του οίστρου. Και δε βρωμάει, είπαμε! Όχι ότι ξέρω και καλά, καθώς έχω αγόρι, αλλά σε σπίτια με θηλυκά με οίστρο δεν μύριζα τίποτα. Εξαρτάται βέβαια και από το πόσο ευαίσθητη είναι η μύτη σου!

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
ποια η διαφορα θυληκου κ αρσενικου?
δεν εχω προβλημα να παρω ενα κοριτσαρο αλλα μου εχουν πει οτι οταν εχουν περιοδο βρομαει κ ζεχνει ολο το σπιτι.κατα τα αλλα τα θυληκα ειναι πιο σωστα απο τα αρσενικα,λιγο το σουλουπακι αλλαζει αλλα....
Εγώ που έχω και αρσενικό και θυληκό μπορώ να σου πω ότι το θυληκό μπορεί να "ζέχνει" 15 μέρες κάθε έξι μήνες (που κι αυτό εξαρτάται από σένα, γιατί αν είσαι λίγο τακτικός με το καθάρισμα σπιτιού και σκυλιού κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει), ο αρσενικός όμως μπορεί να ζέχνει μονίμως (ειδικά αν είναι σαν το δικό μας που νομίζω ότι είναι εκ φύσεως λεχρίτης :D ).

Κατά τα άλλα τα θυληκά προτείνονται κατά βάση σε νέους ιδιοκτήτες καθώς είναι ευκολότερο να τα κουμαντάρει κανείς.

steve

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2008
73
1
athina
τελικα αυτο καταλαβα κ εγω σαν πρωταρης εγω ειναι καλυτερο να παρω θυληκο κ οσο για το αν βρομαει μου ειπε ενας καλος φιλος απο το forum οτι αμα του κανω στειρωση δεν θα εχω κανενα προβλημα ουτε αιματος,ουτε καρκινου,οιστρου κτλ.
τωρα θα παω να δω την πεμπτη κ μαλλον θα παρω θυληκο απο εκει.

μονο τι χαρτια να δω δεν ξερω αλλα πιστευω οτι θα ειναι ολα μια χαρα.