επιλόγη σκύλου Plz help

xristosdid

Active Member
29 Νοεμβρίου 2009
38
0
40
patra
Καλησπέρα ,εδώ και καιρό ψάχνω να βρω σκύλο να πάρω και έχω μπερδευτεί απίστευτα πολύ. όλο καταλήγω σε κάποια ράτσα και μετά την απορρίπτω .μπορείτε να μου πείτε ιδέες ???
Σχετικά με εμένα:
Καταρχήν μένω μόνος σε διαμέρισμα και λόγω εργασίας λείπω 10-11 ώρες τις καθημερινές (ελπίζω να μην είναι απαγορευτικό αυτό για την απόκτηση σκύλου) .μπορώ να το πηγαίνω πρωινή βόλτα σύντομη για την ανάγκη του και μόλις επιστρέφω από την δουλεια να τον πηγαίνω μεγαλύτερη (1 ώρα) και γενικά τον ελεύθερο μου χρόνο θα τον περνάω μαζί του (βασικά μαζί της ).
Τα σαβ/κα μπορούμε να λειώνουμε στις βόλτες και στους καφέδες παρεούλα (όχι εντάξει στο σκυλάκι δεν θα δίνω καφέ) J
Δεν έχω προηγούμενη εμπειρία με σκύλο ,όμως πιστεύω πως μπορώ να χειριστώ έναν σκύλο ,σίγουρα όμως όχι όπως κάποιος έμπειρος !
Σχετικά με αυτό που ψάχνω
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η εμφάνιση του
Θέλω θηλυκό σκυλάκι
Με ενδιαφέρει πάρα πολύ, ίσως ποιο πολύ απ όλα να είναι έξυπνο και να δένεται με τον ιδιοκτήτη του
Να μην γαυγίζει όλη την ώρα (ανησυχώ για τους γείτονες ),όσο αυτό εξαρτάται από την ράτσα του
Δεν τον θέλω για φύλακα ,δεν με ενοχλεί να είναι, απλά δεν με απασχολεί (για φίλο τον θέλω)
Και θέλω να είναι μεσαίου μεγέθους η μεγάλο (κατά προτίμηση μεσαίου) ,
(αν και το σπίτι είναι μικρό)

Ελπίζω να υπάρχει κάποιο σκυλάκι με αυτά τα χαρακτηριστικά που να μπορεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες και στο πρόγραμμα μου λόγω εργασίας

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ,
Χρήστος

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Θεσσαλονικη!!!!!!!!!!!!!!!!
Η δουλεια σου ειναι οντως ενα απαγορευτικο εκτος αν τις ωρες που δουλευεις ηπαρχει καποιος να το φροντιζει!
Τωρα αν παρολα αυτα σου εχει κολλησει το να παρεις σκυλι (αν και αν δεν υπαρχει καποιος να το φροντιζει την ωρα που δουλευεις δεν στο συνιστο) θα σου προτινα τα μαλτεζ.Σου προτινω αυτη τη ρατσα γιατι ειναι σκυλι ηρεμο... δεν ειναι δηλαδη ηπερκινητικο και γαβγιζει ελλαχιστα εως καθολου.Ειναι μικρουλη σε μεγεθος... μεχρι 25-26 εκατοστα.Η τριχατου ομως θελει ιδιαιτερη περιπειηση αλλα μην φανταστεις τιποτα φοβερο!

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Εγώ που έχω θα διαφωνίσω...
Και γαυγίζουν αρκετά και θέλουν πολύ μεγάλη περιποίηση όσον αφορά τον καλλωπισμό, αν θες δηλ. να μοιάζουν σαν μαλτεζ και όχι σαν κουρεμένο γίδι...;)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ο άνθρωπος θέλει μεσαίο προς μεγάλο, παιδιά.....;)

Εγώ μιας και βλέπω ότι δεν έχεις συγκεκριμένη φυλή στο μυαλό σου και επίσης δεν έχεις και εμπειρία, θα σου πρότεινα να δουλέψεις για λίγο καιρό εθελοντικά σε ένα καταφύγιο αδέσποτων ζώων.... αφενός θα έρθεις σε στενή επαφή με πολλά σκυλιά οπότε θα μπορέσεις να διαλέξεις κάποιο με τα χαρακτηριστικά που θέλεις, αφού το γνωρίσεις καλά, και αφετέρου θα μάθεις μερικά πράγματα (για το χαρακτήρα και το πως να αντιμετωπίζεις διάφορα προβλήματα συμπεριφοράς) που θα σου φανούν χρήσιμα ακόμα κι αν τελικά θελήσεις να αγοράσεις καθαρόαιμο σκυλάκι (πρόσεξε, ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΕΤΣΟΠ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ, ΜΟΝΟ απο ΣΟΒΑΡΟ εκτροφεα).

Ρίξε και μια ματιά στις αγγελίες του φόρουμ να δεις αν σ'αρεσει κάποιο. http://www.dogforum.gr/v2/forumdisplay.php?f=27 αν και δεν είμαι σίγουρη οτι θα στο έδιναν με βάση τις ωρες που λείπες.... θα πρεπει να τους πείσεις ότι ξέρεις τι κάνεις και τα έχεις σκεφτεί όλα πολύ καλά.

Επίσης, θέλεις κουτάβι ή ενήλικο σκυλί? Ξέρεις τα υπέρ και τα κατά σε κάθε περίπτωση??

Α, οι 10-11 ώρες είναι πολλές... πάρα πολλές... οχι απαγορευτικές κατα τη γνώμη μου, αλλά σίγουρα πολλές.... θα πρεπει να ασχολείσαι πολλές ώρες με το σκυλο μετά προκειμένου να μην έχεις προβληματα..... προσξε πολύ..... ίσως θα πρεπει να περιμένεις κάποια στιγμή που θα μειωθούν οι ώρες εργασίας σου γιανα πάρεις σκύλο.

Α, και κάτι τελευταίο.... λες ότι πιστευεις οτι μπορεις να χειριστείς ένα σκύλο..... γιατι το πιστεύεις αυτό χωρίς να έχεις προτερη εμπειρία??? Τι θα κάνεις αν σου προκύψει πρόβλημα συμπεριφοράς στην πορεία? (δε σου κάνω ανάκριση, απλά αναρωτιέμαι άν έχεις σκεφτεί όλα τα πιθανά προβλήματα!)

Last edited:

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Ε... ανταξει δεν ειναι και ολα τα σκυλια ιδια, δεν ισχυουν τα χαρακτηριστικα του σκυλου σε ολους τους σκυλους μια φιλης αλλα τα περισσοτερα μαλτεζακια ειναι οπως ειπα στο ποστ 2.Ξερω τρεις που εχουν μαλτεζ και ειναι οπως ειπα... αφου ουτε εκπαιδευση τα εχουν κανει τα σκατουλια τους και εχουν ολα οσα ειπα στο ποστ 2 αλλα ειπαμε δεν ειναι 100% σιγουρα τα χαρακτηριστικα οποιου διποτε σκυλου, απλος λεμε το πιο σιγουρο.

Ο άνθρωπος θέλει μεσαίο προς μεγάλο, παιδιά.....;)

ενταξει μια προταση καναμε δεν του ειπαμε να αγορασει μαλτεζ θελει δεν θελει;)

xristosdid

Active Member
29 Νοεμβρίου 2009
38
0
40
patra
Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας, όποιος ακόμα έχει κάτι στο μυαλό του θα του ήμουν ευγνώμων .πολύ καλή ιδέα αυτή να δουλέψω εθελοντικά σε ένα καταφύγιο αδέσποτων ζώων, δεν το είχα σκεφτεί ,θα δω κάποια πράγματα από κοντά .
Ναι τα θετικά και τα αρνητικά του κουταβιού ή μεγαλύτερου σκύλου τα ξέρω(τα έχω διαβάσει δλδ),προτιμώ κουτάβι όμως ,αν και ακριβώς επειδή θα λείπω πολλές ώρες μάλλον δεν θα πάρω κουτάβι (αν και ήθελα πολύ να «ξεκινήσει» την ζωή του στα χέρια μου (μετά από 2.5 μηνών φυσικά)
Όταν λέω ότι ενώ δεν έχω εμπειρία ,πιστεύω ότι μπορώ να χειριστώ έναν σκύλο εννοώ ότι ψάχνω συνέχεια πληροφορίες και ότι θα μπορώ να συμπεριφέρομαι όσο το δυνατόν σωστά στην εκπαίδευση του(γενικά μιλάω στην συμπεριφορά μου σε αυτά που πρέπει .φυσικά είμαι αρχάριος οπότε θα κάνω και λάθη .όσο για την αγάπη μου προς το σκυλάκι μου, την θεωρώ δεδομένη )
Όσο για το μαλτεζάκι είναι πολύ γλυκό και όμορφο σκυλάκι , όμως μου αρέσουν ποιο πολύ τα ποιο μεγάλα σκυλιά ,όχι μεγάλα απαραίτητα ,έστω μεσαίου μεγέθους .
Αααα δυστυχώς μένω μόνος και σε άλλη πόλη από την οικογένεια μου, οπότε θα είναι μόνο του όταν εργάζομαι .όλες τις άλλες ώρες θα τις περνάμε μαζί !!!

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Λιγο δυσκολο αλλα επειδη βλεπω πως το δες πολη θα σου δωσω κουραγιο γιατι εχθες γνωρισα μια (η γυναικα του προπονιτη μου στο μπασκετ) που εχει ενα ημιαιμο σκυλακι (το πειρε απο καταφυγιο).Το σκυλακι τους το αφηνουν 10 ωρες τις καθημερινες μονο του και δεν εχει προβλημα... απλα ριχνει και κανεναν υπνο, παρατηρει απο το μπαλκονι τα αυτοκινητα και τα αλλα σκυλια και περναει η ωρα του:D.ΔΕΝ λεω ομως πως αυτο που κανει ειναι και το καλητερο.

xristosdid

Active Member
29 Νοεμβρίου 2009
38
0
40
patra
δλδ λύση στο πρόβλημα μου είναι όταν λείπω να το έχω στο μπαλκόνι???? αν έτσι θα την παλευέι αυτες τις ώρες που θα είναι μόνο του ,τότε μου έδωσες πολύ μεγάλη χαρά με αυτο .

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλησπέρα ,εδώ και καιρό ψάχνω να βρω σκύλο να πάρω και έχω μπερδευτεί απίστευτα πολύ. όλο καταλήγω σε κάποια ράτσα και μετά την απορρίπτω .μπορείτε να μου πείτε ιδέες ???
Πρέπει να μας πεις εσύ κάποια χαρακτηριστικά για εσένα πρώτα..:)
Θέλεις ένα σκυλί με ενέργεια.., ένα σκυλί ήρεμο που να βαριέται να πάρει τα βουνά.. Εσύ πρέπει να μας πεις..

Σχετικά με εμένα:
Καταρχήν μένω μόνος σε διαμέρισμα και λόγω εργασίας λείπω 10-11 ώρες τις καθημερινές (ελπίζω να μην είναι απαγορευτικό αυτό για την απόκτηση σκύλου) .μπορώ να το πηγαίνω πρωινή βόλτα σύντομη για την ανάγκη του και μόλις επιστρέφω από την δουλεια να τον πηγαίνω μεγαλύτερη (1 ώρα) και γενικά τον ελεύθερο μου χρόνο θα τον περνάω μαζί του (βασικά μαζί της ).
Τα σαβ/κα μπορούμε να λειώνουμε στις βόλτες και στους καφέδες παρεούλα (όχι εντάξει στο σκυλάκι δεν θα δίνω καφέ) J
Όλοι οι άνθρωποι δουλεύουνε και δεν ειναι απαγορευτικό αυτό.., απλά να έχεις όρεξη να δουλέψεις με το σκυλί σου..
Ένα κουτάβι θα χρειαστεί χρόνο..
Χρόνο να μάθει την τουαλέτα του..να προσαρμοστεί με το καινούριο του περιβάλλον.

Δεν έχω προηγούμενη εμπειρία με σκύλο ,όμως πιστεύω πως μπορώ να χειριστώ έναν σκύλο ,σίγουρα όμως όχι όπως κάποιος έμπειρος !
Πως είσαι σίγουρος πως όντως θα μπορούσες να το χειριστείς?

Σχετικά με αυτό που ψάχνω
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η εμφάνιση του
Θέλω θηλυκό σκυλάκι
Aυτό είναι όντως ένα έναυσμα για να προχωρούσες σε ένα ημίαιμο, από την άλλη όμως ένα ημίαιμο αγνώστου χαρακτήρα είναι "κάπως".. για έναν αρχάριο με μηδέν εμπειρία..
Σίγουρα αν μιλάγαμε για κάτι τέτοιο θεωρώ πως θα έπρεπε να μιλάμε για ενήλικο.

Με ενδιαφέρει πάρα πολύ, ίσως ποιο πολύ απ όλα να είναι έξυπνο και να δένεται με τον ιδιοκτήτη του
Να μην γαυγίζει όλη την ώρα (ανησυχώ για τους γείτονες ),όσο αυτό εξαρτάται από την ράτσα του
Aυτό εξαρτάται από εμάς..
Ποσο εμείς θα ασχοληθούμε να του μάθουμε..
Ποσο εμείς θα ψαχτούμε να μάθουμε τα λάθη μας..
Ποσο θα είμαστε σε θέση να ζητήσουμε την βοήθεια εκπαιδευτη.

και να θυμάσαι..
Δεν υπάρχει χάζο σκυλί..παρά μόνο χαζός ιδιοκτήτης..;):)

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
ε αν κανει κρυο φυσικα δεν θα αφησεις την μπαλκονοπορτα ανοιχτη (θα παγωσει το ζωντανω):D
Αλλα αν ειναι σχετικα καλος ο καιρος ασε την μπαλκονοπορτα ανοιχτη δωστου και τα παιχνιδια του και αυτο θα εχει να ασχολειτε!;)

Δεν υπάρχει χάζο σκυλί..παρά μόνο χαζός ιδιοκτήτης..;):)
Εκτος και αν ειναι σαν το σκυλι ενος φιλου μου... αν του πεταξεις ενα καινουργιο παιχνιδι καθετε και το κοιταει ορθιος για κανενα 5λεπτο χωρις να το αγγιξει:D:D:D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
δλδ λύση στο πρόβλημα μου είναι όταν λείπω να το έχω στο μπαλκόνι???? αν έτσι θα την παλευέι αυτες τις ώρες που θα είναι μόνο του ,τότε μου έδωσες πολύ μεγάλη χαρά με αυτο
Όχι αυτό δεν είναι λύση..
Aλλο να έχει πρόσβαση στο μπαλκόνι και άλλο να είναι κλεισμένο στο μπαλκόνι..

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Ε ναι δεν νομιζω να ενοουσε ο Χριστος να το εχει κλησμενο στο μπαλκονι... απλος οποτε του καπνισει (του σκυλου) να εχει προσβαση στο μπαλκονι για να περναει την ωρα του.

xristosdid

Active Member
29 Νοεμβρίου 2009
38
0
40
patra
Οχι δεν θα το εχω κλεισμένο στο μπαλκόνι ,αλλα θα αφείνω ανοικτη την μπαλκονόποτρα .
Σίγουρος οτι μορώ να το χειριστώ δεν μπορώ να είμαι 100% αφού το λέω θεωρητικά μόνο,απλα θέλω να πω οτι θα ασχοληθώ μαζί του ,όσο ποιο πολύ μπορώ και όσο οιο ποιοτικά γίνεται (δλδ διαβάζοντας όσο ποιο πολλά γίνεται για το πως πρέπει να το χειρίζεσαι και να προσπαθώ να τα εφαρμόσω)
οσο για το αν θέλω να είναι με ενέργεια ,μάλλον δεδομένου των ωρών που θα λείπω ,μάλλον ενα ποιο ήρεμο σκυλάκι θα πρέπει να πάρω !εχτος αν κάνω λάθος και οι ώρες που θα λείπω δεν έχει σχέση με το αν είναι ένα σκυλί με ενέργεια,αλλα φαντάζομαι πως και αυτό επιρρεάζει !!!

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Διαβασε οπως διποτε αυτο (επειδη δεν ξερω πως να στο δωσω θα σου πω μια διαδρομη για να το κατεβασεις)

ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ GOOGLE.COM ΓΡΑΨΕ The Puppy Well Being Training και στο πρωτο που θα σου βγαλει κανε κλικ και κατεβασε το.
Ειναι ενχυριδιο εκπαιδευσης για κουταβια.Εγω περιμενο το μαλτεζακι μου (σε καμια εβδομαδα το πολυ θα εχει ερθει) και αυτο το ενχειριδυο το εχω διαβασει 3 φορες.Το εχω εκτυποση κιολας και το εχω κανει βιβλιο ωστε να το διαβαζω χωρις να στραβονωμε στο λαπτοπ.

Last edited:

xristosdid

Active Member
29 Νοεμβρίου 2009
38
0
40
patra
Διαβασε οπως διποτε αυτο (επειδη δεν ξερω πως να στο δωσω θα σου πω μια διαδρομη για να το κατεβασεις)

ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ GOOGLE.COM ΓΡΑΨΕ The Puppy Well Being Training και στο πρωτο που θα σου βγαλει κανε κλικ και κατεβασε το.
Ειναι ενχυριδιο εκπαιδευσης για κουταβια.Εγω περιμενο το μαλτεζακι μου (σε καμια εβδομαδα το πολυ θα εχει ερθει) και αυτο το ενχειριδυο το εχω διαβασει 3 φορες
thanks,θα το διαβάσω οπωσδήποτε :)

xristosdid

Active Member
29 Νοεμβρίου 2009
38
0
40
patra
δεν κανει τιποτα!!! αρκει να το τηρισεις και ο σκυλακος σου θα ειναι μια χαρα;)
και αρκει να βρω κάποιο σκυλάκο που να μπορεί να συνυπάρξει μαζί μου και να είναι όσο το δυνατόν στα χαρακτηριστικά που τον θέλω,γιατί τελικά είναι πολύ ποιο δύσκολο απ οτι νόμιζα! :)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες κι από μένα!:)

Χαίρομαι που βλέπω ότι είσαι συνειδητοποιημένος και ψάχνεις σοβαρά το ζήτημα!

Κι εγώ απο την στιγμή που δεν έχεις κάποιες ιδιαίτερες μορφολογικές απαιτήσεις θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για ένα ενήλικο ημίαιμο!

Θα γλυτώσεις τα πολλά δύσκολα του κουταβιού, και ταυτόχρονα θα έχεις εικόνα του χαρακτήρα του σκύλου!

Προσωπικά, θα σου έλεγα να προτιμήσεις έναν σκύλο χαμηλής ή μέτριας ενέργειας γιατί λίγο η απειρία σου, λίγο το βαρύ σου επαγγελματικό ωράριο, θα είναι λίγο πιο εύκολο να το εκτονώνεις!

Επίσης, επειδή έχουν αναφερθεί πολλές ιστορίες με σκυλιά που πήδηξαν από μπαλκόνια προσπαθώντας να ακολουθήσουν το αφεντικό τους που έφευγε, ή για κάποιο ερέθισμα από τον δρόμο, εγώ θα σου έλεγα αν μπορείς όταν φεύγεις να μην έχει πρόσβαση στο μπαλκόνι!

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Καλώς ήρθες κι από μένα!:)

Χαίρομαι που βλέπω ότι είσαι συνειδητοποιημένος και ψάχνεις σοβαρά το ζήτημα!

Κι εγώ απο την στιγμή που δεν έχεις κάποιες ιδιαίτερες μορφολογικές απαιτήσεις θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για ένα ενήλικο ημίαιμο!

Θα γλυτώσεις τα πολλά δύσκολα του κουταβιού, και ταυτόχρονα θα έχεις εικόνα του χαρακτήρα του σκύλου!

Προσωπικά, θα σου έλεγα να προτιμήσεις έναν σκύλο χαμηλής ή μέτριας ενέργειας γιατί λίγο η απειρία σου, λίγο το βαρύ σου επαγγελματικό ωράριο, θα είναι λίγο πιο εύκολο να το εκτονώνεις!

Επίσης, επειδή έχουν αναφερθεί πολλές ιστορίες με σκυλιά που πήδηξαν από μπαλκόνια προσπαθώντας να ακολουθήσουν το αφεντικό τους που έφευγε, ή για κάποιο ερέθισμα από τον δρόμο, εγώ θα σου έλεγα αν μπορείς όταν φεύγεις να μην έχει πρόσβαση στο μπαλκόνι!
Φηβο τα ημιαιμα δεν εχουν απο οτι εχω μαθει εδω στο φορουμ χαρακτηρα!!!

Οσο για το μπαλκονι... για να το λες κατι θα ξερεις αρα Χριστο ακυρο αυτο... δωστου απλα μερικα παιχνιδια για να ασχολειτε.