επιλόγη σκύλου Plz help

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Φηβο τα ημιαιμα δεν εχουν απο οτι εχω μαθει εδω στο φορουμ χαρακτηρα!!!
Και τι είναι;....Αχαρακτήριστα;:p:p:p:D:D:D:D

Έχουν χαρακτήρα!Ο κάθε σκύλος έχει χαρακτήρα!
Απλά η κάθε φυλή έχει πανω κάτω συγκεκριμένο χαρακτήρα!
Αντίθετα, στα ημίαιμα δεν υπάρχει ένας μπούσουλας που να λέει ότι ο χαρακτήρας του θα είναι έτσι ή αλλιώς!

xristosdid

Active Member
29 Νοεμβρίου 2009
38
0
40
patra
Thanks Φοίβο, βασικά σοβαρά και συνειδητοποιημένα ψάχνω μετά από διάφορα που διάβασα στο νετ και στο forum, γιατί ποιο πριν νόμιζα πως ηταν εύκολη υπόθεση η επιλογή σκύλου ,αλλά τελικά έκανα μεγάλο λάθος .Ναι απ ότι φαίνεται σε ενήλικο σκύλο θα καταλήξω .έχεις καμιά ράτσα υπόψη σου με τα παραπάνω δεδομένα? ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

xristosdid

Active Member
29 Νοεμβρίου 2009
38
0
40
patra
για ένα θυληκο australian cattle dog τι πιστευεται?ταιριάζει σε αυτό που θέλω η δεν κάνει για αρχάριο???

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Φηβο τα ημιαιμα δεν εχουν απο οτι εχω μαθει εδω στο φορουμ χαρακτηρα!!!
Πως το συμπέρανες αυτό? Είναι δυνατον να διαβάζεις αυτό το φόρουμ και να καταλαβαίνεις κάτι τέτοιο?? Αλλα και τιποτε να μη διάβαζες, πάλι δεν καταλαβαίνω πως ένας άνθρωπος που αγαπάει τα σκυλιά είναι δυνατον να καταλήξει σ'αυτό το συμπερασμα.

Ξέχνα την ιδέα του ημίαιμου. Αυτός που παίρνει ημίαιμο, πρεπει να έιναι πολύ συνειδητοποιημένος, να θέλει πολύ να το πάρει, να μη χρειάζεται να πειστεί.... Πρεπει να το γουστάρει γι'αυτό ακριβώς που είναι και να τον γουστάρει κι αυτό!

Να λοιπον που προσθέσαμε κάτι στη λίστα....:
1. Δεν παιρνεις ημίαιμο γιατι είναι πιο φτηνο
2. Δεν παιρνεις ημίαιμο γιατι βαριέσαι να βρεις εκτροφέα
3. Δεν παιρνεις ημίαιμο γιατί δεν ξέρεις τι ράτσα να πάρεις.

Παιρνεις ημίαιμο γιατι σ'αρέσει η μοναδικότητα του και έχει κερδίσει την καρδιά σου (και γιατι είναι γ@μώ τα παιδιά...... ακου λεει δεν έχει χαρακτήρα το ημίαιμο.....:p )

Kαι να πας εδώ να διαβάσεις την ιστορία της Αλντας (ενα μονο παράδειγμα απο τα χιλιάδες, αλλά τα γράφει ωραία ο Amangos) μηπως και αρχίσεις να αναθεωρείς.

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=5775

Last edited:

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Τον καλύτερο χαρακτήρα εχουν τα ημίαιμα τελικά και η ευγνωμοσύνη που σου δείχνουν είναι κάτι το μοναδικό! Συγγνώμη που παρεμβαίνω δεν εχω ημίαιμο αλλα έχω εμπειρία και ΑΝ έπρεπε να επιλέξω τώρα στην απόκτηση σκύλου σίγουρα σε καταφύγιο θα κατεφευγα!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Kopritis, ο xristosdid ψάχνει για σκύλο, o ANTO1034 είπε για τον χαρακτήρα...
O xristosdid ζητάει αυτά από τον σκυλάκο του, ή μάλλον την σκυλιτσα του,
Σχετικά με αυτό που ψάχνω
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η εμφάνιση του
Θέλω θηλυκό σκυλάκι
Με ενδιαφέρει πάρα πολύ, ίσως ποιο πολύ απ όλα να είναι έξυπνο και να δένεται με τον ιδιοκτήτη του
Να μην γαυγίζει όλη την ώρα (ανησυχώ για τους γείτονες ),όσο αυτό εξαρτάται από την ράτσα του
Δεν τον θέλω για φύλακα ,δεν με ενοχλεί να είναι, απλά δεν με απασχολεί (για φίλο τον θέλω)
Και θέλω να είναι μεσαίου μεγέθους η μεγάλο (κατά προτίμηση μεσαίου) ,
(αν και το σπίτι είναι μικρό)
γιατί να μην κοιτάξει για ημιαιμο;

Bέβαια, Xrostosdid, αν τελικά θέλεις ράτσα συγκεκριμένη αλλάζει το πράγμα....

Ο σκύλος που λες δεν νομίζω ότι σου ταιριάζει...
ως ποιμενικός καθοδήγησης έχει πολύ ενέργεια και θέλει πολύ εξάσκηση κι εκτόνωση, αν δεν θες να σου γκρεμίσει το σπίτι...

Εγώ αν ήμουν στην θέση σου, κι έψαχνα για καθαροαιμο, θα κοιτούσα για κανένα Αγγλικό ή Γαλλικό Μπουλντόγκ, κανένα Basset Hound που έχουν σχετικά χαμηλά επίπεδα ενέργειας...

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Θεσσαλονικη!!!!!!!!!!!!!!!!
Πως το συμπέρανες αυτό? Είναι δυνατον να διαβάζεις αυτό το φόρουμ και να καταλαβαίνεις κάτι τέτοιο?? Αλλα και τιποτε να μη διάβαζες, πάλι δεν καταλαβαίνω πως ένας άνθρωπος που αγαπάει τα σκυλιά είναι δυνατον να καταλήξει σ'αυτό το συμπερασμα.t=5775

Πιστευα πως επειδη ειναι απο δυο ρατσες δεν ξερεις τον χαρακτηρα του... αν δηλαδη ειναι νευρικο κτλ. αλλα δεν ειπα πως τα ημιαιμα δεν ειναι καλα σκυλακια, μια χαρα σκυλακια ειναι και αυτα.

maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
:eek::eek:Εμενα δεν παιζει καν αν δεν ειμαι εγω μπροστα..του δινω καινουρια κοκαλακια πετσινα οταν φευγω απο το σπιτι για να εχει να ασχολειται αλλα ματαια:(οταν γυρναω το κοκαλα ειναι ανεγγιχτο:eek::eek:μολις δει οτι γυρισα παει και βουταει το κοκαλο και ασχολειται ωρες ατελειωτες!!!ειναι εντελως χαζο δηλαδη το δικο μου????

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Ισα ισα ειναι πανεξυπνο γιατι πιστευη πως εσει θες να το δεις με το κοκαλο και οσοι ωρα δεν εισε στο σπιτι αυτο το κοκαλο το εχει γραμμενο αλλα μολις γυρισεις κανει πως πεζει με αυτο:confused:

maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
Ισα ισα ειναι πανεξυπνο γιατι πιστευη πως εσει θες να το δεις με το κοκαλο και οσοι ωρα δεν εισε στο σπιτι αυτο το κοκαλο το εχει γραμμενο αλλα μολις γυρισεις κανει πως πεζει με αυτο:confused:
μπαααα το σκυλι μου επασχε απο συνδρομο αποχωρισμου και μαλλον ακομα δεν εχω καταφερει να το εξοντωσω...ευτυχως το πρωτο απο τα συμπτωματα που εξοντωθηκε ηταν το επιμονο γαβγισμα που ηταν αυτο που με εννοιζε πιο πολυ...οχι για μενα αλλα για τουσ γειτονες..και φυσικα για το ιδιο το σκυλι!!!αλλα το οτι δεν αγγιζει τα παιχνιδια του οταν λειπω ειναι δειγμα οτι το προβλημα υπαρχει ακομα:(αλλα κανω οτι μπορω για να το εξαφανισω!!

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Καλως ήρθες!:)
Αν ήμουν στην θέση σου το πιθανότερο είναι να έψαχνα για κάποια συγκεκριμένη ράτσα με αρκετά χαμηλή ενέργεια.. Π.χ. μπουλντόγκ ή μπασετ όπως σου είπαν και τα παιδιά παραπάνω..

Αν έπαιρνα ημίαιμο θα ήταν σίγουρα ενήλικο και πάνω από 1,5-2 ετών ώστε να έχει ωριμάσει πλήρως..

Επειδή τώρα οι ώρες που λείπεις είναι αρκετές θα σκεφτόμουν σοβαρά να πάρω 2 ζώα. Αν όχι 2 σκύλους ίσως σκύλο και γάτα..(βέβαια το θέμα θέλει πολύ ψάξιμο πριν αποφασίσεις κάτι τέτοιο απλά σου δίνω μια ιδέα).

Τέλος σημαντικό θεωρώ να έχεις υπόψιν σου κάποιον δικό σου άνθρωπο, π.χ. φίλο που να μπορεί να σε βοηθήσει αν χρειαστείς κάτι με τον σκύλο..

Αυτά από μένα!
Καλή και σωστή επιλογή σου εύχομαι..:)

maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
Το οτι δεν αγγιζει τα παιχνιδια του δεν μπορω να το καταλαβω.Εχεις ρωτηση κανεναν που να ξερει απο αυτα, π.χ. εκπαιδευτη κτλ.;
εννοειται πως μιλαω με εκπαιδευτη ο οποιος μου λεει τι να κανω για να λυσω το προβλημα αλλιως τωρα και εγω και το σκυλι θα ζουσαμε μαζι σε καταφυγιο:D(θα μας ειχαν στειλει εκει οι γειτονες)ειμαι στην προσπαθεια ακομα...αν και πιστευω οτι μεχρι στιγμης εχω κανει δουλεια!!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Kopritis, ο xristosdid ψάχνει για σκύλο, o ANTO1034 είπε για τον χαρακτήρα...
O xristosdid ζητάει αυτά από τον σκυλάκο του, ή μάλλον την σκυλιτσα του,
γιατί να μην κοιτάξει για ημιαιμο;
Foibos, εγώ ήμουν η πρώτη που του είπα να κοιτάξει για αδέσποτο. Αλλά ανθρωπος που πιστέυει αυτό:

τα ημιαιμα δεν εχουν απο οτι εχω μαθει εδω στο φορουμ χαρακτηρα!!!
δεν πρεπει σε καμία περίπτωση να πάρει ημίαιμο. :) Πως είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος οτι ο οποιοσδήποτε σκύλος δεν έχει χαρακτήρα??? Πόσο μάλλον διαβάζοντας αυτό το φόρουμ?

Το ημίαιμο πρεπει να το δεις και να το ερωτευτείς.... πως θα ερωτευθεις ένα πλάσμα που πιστευεις οτι δεν έχει χαρακτήρα?

Last edited:

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Foibos, εγώ ήμουν η πρώτη που του είπα να κοιτάξει για αδέσποτο. Αλλά ανθρωπος που πιστέυει αυτό:

δεν πρεπει σε καμία περίπτωση να πάρει ημίαιμο. :)
Δεν ειπα να μην κοιταξει για ημιαιμο και πως τα ημαιμα δεν ειναι καλα σκυλια απλα υπεθεσα πως επειδη δεν ειναι μια συγκεκριμενη ρατσα δεν θα εχει και συγκεκριμενο χαρακτηρα, τωρα αν θελει να παρει ημιαιμο του ευχομαι καλη επιλογη.

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
εννοειται πως μιλαω με εκπαιδευτη ο οποιος μου λεει τι να κανω για να λυσω το προβλημα αλλιως τωρα και εγω και το σκυλι θα ζουσαμε μαζι σε καταφυγιο:D(θα μας ειχαν στειλει εκει οι γειτονες)ειμαι στην προσπαθεια ακομα...αν και πιστευω οτι μεχρι στιγμης εχω κανει δουλεια!!

Καλη συνεχεια και θα βρειτε λυση!!!:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Βρε Kopritis μου, για τον χαρακτήρα το είπε ο ANTO1034 που θα πάρει μαλτέζ που έχει παραγγείλει, κι όχι ο xristosdid που ψάχνει για σκύλο σε αυτό το νήμα!;)