η <<εξελιξη>> του σκυλου σε χριστιανικο σαιτ

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Βλέπω να αφορίζεται ο δημιουργός του site. :p

Πάντως, πιστεύω ότι έχει δίκιο ο/η swiftkid. Δεν νομίζω ότι κολλάει το θέμα με το dogforum. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια.
Εικονική κυνο-βιβλιοθήκη!
Ένα μέρος που μπορούμε να προτείνουμε,να κρίνουμε και να συζητήσουμε βιβλία κυνολογικού ενδιαφέροντος. Ακόμα να προτείνουμε ενδιαφέροντα links με videos και άρθρα ή φωτογραφίες με θέμα...τι άλλο?!...το σκύλο!!! :D

D

Deleted member 14614

Guest
Κοίτα τώρα, μεταξύ μας, δεν το άνοιξες για να μάθουμε για την εξέλιξη των σκύλων :p. Αυτό που λέω απλά είναι ότι είναι λογικό κάποιοι πιο ευαίσθητοι σε θέματα θρησκευτικά να ενοχληθούν. Όχι βέβαια χρησιμοποιώντας τους χαρακτηρισμούς που διαβάσαμε...
Προσωπικά μιλώντας, το απόλαυσα αυτό το link. ;)

• Like
Reactions: ntoulis

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
εμενα με ενδιαφερει για πιο λογο το ανοιξαν το θεμα, αυτοι που το ανοιξαν.. εκει που το ανοιξαν ! :)

δεν εχει συγκεκριμενο στοχο.. δεν ειναι λοκ ιν..

μια αλλη φορα μπορω να σου ανοιξω και ενα αλλο θεμα με το περιοδικο κυνοφιλια και κυνηγεσια καπως ετσι ,που στο σαιτ τους εχουν συνταγες κυνηγιου ! :notworthy:

για εμενα το ιδιο ειναι.. (γιατι και εκει μη μου πεις σκοτωνουν ζωα επειδη πεινανε !!! )

δεν εχει <<θρησκευτικο>> η μη..σκοπο/στοχο :)

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Μετανοείτε αμαρτωλοί..Κι εγώ πιστεύω στον Θεό, στον Χριστό κτλ αλλά όχι σε θρησκείες...Είμαι κακό παιδί; Λέτε να βράζω στα καζάνια της κολάσεως;
Τι σημαίνει ευαίσθητοι σε θρησκευτικά βρε παιδιά;Την ελεύθερη βούληση την έχουμε ακουστά;
Ωχου κολλήματα, 2014 έχουμε.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Πάντως αυτοί οι κάποιοι που είναι πιο ευαίσθητοι να μάθουν να μην είναι τόσο . Η πίστη είναι θέμα εσωτερικό και προσωπικό, η εκκλησία, δυστυχώς ακόμα, μας επηρεάζει όλους. Όταν αυτό σταματήσει (αμήν!) τότε θα είναι τελείως άκομψο να επικρίνει δημοσίως θρησκευτικά θέματα γιατί δε θα του πέφτει λόγος.

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
[QUOTE="betty coltrane, post: 763227, member: 8323" εκκλησία, δυστυχώς ακόμα, μας επηρεάζει όλους.[/QUOTE]

Σας επηρεάζει ,όχι μας :D .Δεν το λέω ειρωνικά αλλά ισχύει για μένα τουλάχιστον.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
[QUOTE="betty coltrane, post: 763227, member: 8323" εκκλησία, δυστυχώς ακόμα, μας επηρεάζει όλους.
Σας επηρεάζει ,όχι μας :D .Δεν το λέω ειρωνικά αλλά ισχύει για μένα τουλάχιστον.[/QUOTE]
Τότε μάλλον δε μένεις στην Ελλάδα.

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Σας επηρεάζει ,όχι μας :D .Δεν το λέω ειρωνικά αλλά ισχύει για μένα τουλάχιστον
Τότε μάλλον δε μένεις στην Ελλάδα
Μένω ,τι σημαίνει αυτό;Η ελεύθερη βούληση σημαίνει επιλέγω ελεύθερα οπότε επιλέγω να μην ακούω και να μην επηρεάζομαι.Όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια και όλοι οι Έλληνες ,όλοι οι Ιταλοί ,Ισπανοί κτλ δεν είναι ίδιοι, δεν γίνεται ένας ολόκληρος λαός να σκέφτεται το ίδιο..

D

Deleted member 14614

Guest
Η ευαισθησία στα θρησκευτικά θέματα, ειδικά στην χώρα μας, κυμαίνεται μεταξύ ανθρώπων που απλά έχουν ένα ιδιαίτερο αίσθημα όσον αφορά την πίστη τους, μέχρι τους "Χριστιανοταλιμπάν".
Kanarini, υποθέτω ότι εννοεί ότι η προπαγάνδα έχει εισχωρήσει βαθιά μέσα μας. Η ελεύθερη βούληση, για να είναι πραγματικά ελεύθερη, πρέπει να είναι καθαρή. Τελοσπάντων, ανοίγουμε τεράστιο θέμα τώρα.
Bottomline, όλοι συμφωνούμε, απλώς με διαφορετικά λόγια! :)

ΥΓ: Ntoulis, ειδικά για το κυνήγι έχω μια απέχθεια... Μην το ανοίξεις, θα με αρρωστήσεις χεχε.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Εγώ, με το φτωχό μου μυαλό, να πω κάτι;

Το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται σε φόρουμ σκύλων. Αντί λοιπόν να γίνεται λόγος (παραγωγικός ή μη) για τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός και ποιό είναι το όριο εκείνο που αν ξεπεραστεί θεωρείται προσβολή/έλλειψη σεβασμού προς τον πιστό γιατί δε συνεχίζεται(ή καλύτερα ξεκινάει) η συζήτηση σχετικά με το άρθρο που παρέθεσε ο ntoulis και όχι με τον ιστοχώρο μέσα στον οποίο βρίσκεται το συγκεκριμένο άρθρο;

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
το θεμα οπως πολλα ακομα πιστευω οτι μπορει να σταθει σε ενα σκυλο φορουμ...
ο τροπος που θα το σχολιασουν οι συμφορουμιτες διεφερει..
κι απτεται του χαρακτηρα τους...
δεν θα εγραφα αλλα πιστευω οτι δεν χρειαζεται να κρινουμε εδω μεσα τις πολιτικες η θρησκευτικες πεποιθησεις ενος συμφορουμιτη για τις αποψεις που εχει..
αν διαφωνουμε απλα καταθετουμε τις δικες μας αποψεις με αντεπιχειρηματα...
οσο για τις συστασεις... που πεφτουν εκατερωθεν...
ο αναμαρτητος πρωτος το λιθο βαλεττω... ( σωστα το εγραψα..?)

Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85
@swiftkid μην κανεις το λαθος να μπερδευεις την εκαστοτε θρησκεια με την αντιστοιχη εκκλησια της...ο ντουλης,με τον οποιο ουδεμια σχεση εχω,εκανε χαβαλε με το εκκλησιαστικο κομματι το οποιο θεωρει οτι ειμαστε ακομη στην τουρκοκρατια με το κρυφο σχολιο και η μαθηση εξαρταται απο αυτο...κατ επεκτασιν θεωρει (η εκκλησια) οτι δικαιωματικα μπορει να εχει αποψη για τα παντα...

το συγκεκριμενο ορθως σατυριζεται,οπως και η ανελπιδη προσπαθεια της ελληνικης εκκλησιας να ξανατραβηξει τον κοσμο στις αγκαλιες της με τον λαθος τροπο,μη σεβομενη απολυτως τιποτα,οπως για παραδειγμα με τα παπαδικα που 24 ωρες το 24ωρο κανουν σκρατσιες με τις ηλεκτρικες καμπανες με το εξης σκεπτικο...δεν ερχεσαι στην εκκλησια κερατα?δεν προκειται να σε αφησω σε ησυχια...αξιοσεβαστο δεν μπορω να πω,οπως και η απαντησεις τους στα αντιστοιχα παραπονα...

οι εκκλησιες , πλην ελαχιστων εξαιρεσεων, ειναι εμπορικες επιχειρησεις που "πατανε" πανω στην θρησκεια και την αγνοια του κοσμου και θησαυριζουν...ειδικα εαν πιασουμε την καθολικη,κανει τους rothchild να ντρεπονται...

σεβομαι απολυτως την πιστη οποιουδηποτε πανω σε οποιοδηποτε δογμα και δεν θα τολμουσα ποτε να το σατυρισω,αλλα το να κανω τουμπες και να θεωρω ως υπερτατη αληθεια την οποιαδηποτε μπουρδα πεταει ο καθε "εκπροσωπος" της εκαστοτε εκκλησιας,το θεωρω τουλαχιστον αστειο...σε πολλες περιπτωσεις καθισταται ακομη και επικινδυνο μια και η λαικη διαννοητικη πλεμπα βγαινει στους δρομους με κορανια ευαγγελια και σταυρους και κανει τα ανειπωτα αισχη στο ονομα καθε θρησκειας...

swiftkid

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2009
550
97
Πιστεψέ με Reinmeister δεν κάνω κάποιο τέτοιο λάθος,σε πμ του εξήγησα του ntoulis και συννενοηθήκαμε.Δεν είμαι κάποιος Χριστιανοταλιμπάν,όπως πιθανόν να νόμισες αλλά τα ατυχή παραδείγματα που αναφέρεις δεν σημαίνουν ότι και όλη η Εκκλησία είναι έτσι ε;Το ότι υπάρχουν άσχημα περιστατικά ( και αρκετοί λάθος "εκπρόσωποι" αυτής ) δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και καλά,μην γυρνάς το κεφάλι σου μόνο στα άσχημα κοίτα και τα καλά καμιά φορά (οι λάθος συμπεριφορές δεν είναι ο "κανόνας" ).Δεν ήθελα να σας "θίξω" με την απάντησή μου τις δικές σας απόψεις παιδιά (άραγε όταν αυτές θίγονται σε άλλα τόπικ δεν ανταπαντάτε ; :unsure: ), απλά παρατήρηση στον τρόπο γραφής σε αρκετά ποστ του ntouli ήταν και το θέμα λύθηκε μεταξύ μας μια χαρά :) Τέρμα το οφτοπικ από μένα.

Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85
Πιστεψέ με Reinmeister δεν κάνω κάποιο τέτοιο λάθος,σε πμ του εξήγησα του ntoulis και συννενοηθήκαμε.Δεν είμαι κάποιος Χριστιανοταλιμπάν,όπως πιθανόν να νόμισες αλλά τα ατυχή παραδείγματα που αναφέρεις δεν σημαίνουν ότι και όλη η Εκκλησία είναι έτσι ε;Το ότι υπάρχουν άσχημα περιστατικά ( και αρκετοί λάθος "εκπρόσωποι" αυτής ) δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και καλά,μην γυρνάς το κεφάλι σου μόνο στα άσχημα κοίτα και τα καλά καμιά φορά (οι λάθος συμπεριφορές δεν είναι ο "κανόνας" ).Δεν ήθελα να σας "θίξω" με την απάντησή μου τις δικές σας απόψεις παιδιά (άραγε όταν αυτές θίγονται σε άλλα τόπικ δεν ανταπαντάτε ; :unsure: ), απλά παρατήρηση στον τρόπο γραφής σε αρκετά ποστ του ntouli ήταν και το θέμα λύθηκε μεταξύ μας μια χαρά :) Τέρμα το οφτοπικ από μένα.
σε καμια περιπτωση δεν φανηκε απο τα γραφομενα μου οτι θεωρησα οτι εισαι το οτιδηποτε...περι κατανοησης μιλησα μονον...δεν ειχα και λογο αλλωστε...απο κει και περα διαφωνω στο κατα ποσο τα καλα υπερτερουν των κακων,αλλα το θεμα δεν αφορα το συγκεκριμενο θρεντ...τελος κι απο μενα λοιπον...

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
ntoulis, γιατί σου έκανε εντύπωση η υποδιαίρεση σε ράτσες; Απο όσα γνωρίζω τουλάχιστον όλα τα σκυλιά έχουν κοινό πρόγονο με τον λύκο εκτός απο τα τσιουάουα που έχουν κοινό πρόγονο με την αλεπού.
Σε ενα αλλο ντοκιμαντερ που ειχα δει παλαιοτερα σχετικα με τα σκυλια και ολες τις ρατσες[δυστυχως δεν τον θυμαμαι αλλα αμα το βρω θα το βαλω εδω], ανεφεραν με θαυμασμο για το πως τα σκυλια διαφορετικων ρατσων αν και δεν μοιαζουν σε τιποτα μεταξυ τους, απο το μικρο τσιουαουα μεχρι τον μεγαλο μολοσσο, πως μοιραζονται ενα κοινο DNA που φανερωνει οτι ανηκουν στο ιδιο ειδος με κοινο προγονο τον λυκο.
Μολις ειδα το ποστ σου με ιντριγκαρε λιγακι η ιδεα να το ψαξω και λιγο παραπανω και βρηκα αυτο που ειναι πολυ κοντα σε αυτο που ελεγε το ντοκιμαντερ.

Last edited:
  • Like
Reactions: Orilis and ntoulis

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Πάντως με ένα επιδερμικό ψάξιμο που είχα κάνει, ζευγαρωμα αλεπούς με σκύλο είναι εφικτό. Να θυμαμαι λάθος?