η πρωτη βολτα??

konstantin

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2009
56
0
Καλημερα οπως σας εχω ξαναπει εχω ενα κανισακι ειναι 3 μηνων.εχθες καναμε το δευτερο εμβολιο μας.μου ειπε η γιατρος πως μπορω να τον ξεκινησω σιγα σιγα μικρες βολτουλες στον δρομο , στο πεζοδρομιο και να αποφευγω τα χωματα και τα παρκα ακομα.διαβαζα και ενα παρομοιο θεμα εδω σχετικα με τα εμβολια και τις πρωτες βολτες αλλα τελικα και μπερδευτικα και το ερωτημα ειναι το εξης:ειναι ασφαλες να ξεκινησουμε τις βολτες ή θα πρεπει να ολοκληρωσει ολο τον κυκλο των εμβολιων του.το επομενο το επαναληπτικο του θα γινει στις 30 του μηνος.ευχαριστω εκ των προτερων:).

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
έτσι οπως σου ειπε η κτηνιατρος... μπορεις διστακτικα να ξεκινησεις με μικρες καθημερινες βολτες... έτσι ωστε να αρχισει να μαθαινει το περιβαλον γυρω του..

konstantin

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2009
56
0
Σιγα σιγα θα ξεκινησουμε την ανακαλυψη του εξω κοσμου. (να παρουμε και ενα επιστηθιο πρωτα )απλα ειχα την εντυπωση πως επρεπε να κανει ολα τα εμβολια του πρωτα αλλα μαλλον λαθος εντυπωση ειχα.και οσο αναφορα τα χωματα και τα παρκα γνωριζεται για πιο λογο να τα αποφευγω?

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
37
Munich/Germany
Από τη στιγμή που δεν εχει ολοκληρώσει τον κύκλο εμβολιασμού το κουτάβι είναι πιο ευάλωτο στα παράσιτα και τους μικροοργανισμούς,παρόλο που είναι χειμώνας και οι πιθανοτητες ειναι πολύ μικρότερες απο το να ηταν καλοκαιρι να το προσεχεις!!!Αντε καλή αρχή και καλές βόλτες!!!!:)

maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
Από τη στιγμή που δεν εχει ολοκληρώσει τον κύκλο εμβολιασμού το κουτάβι είναι πιο ευάλωτο στα παράσιτα και τους μικροοργανισμούς,παρόλο που είναι χειμώνας και οι πιθανοτητες ειναι πολύ μικρότερες απο το να ηταν καλοκαιρι να το προσεχεις!!!Αντε καλή αρχή και καλές βόλτες!!!!:)
δεν ξερω αν το θεωρειτε σωστο αλλα εμενα ο εκπαιδευτης μου ειπε οτι ειναι καλο να το βγαζω βολτα εχωντας το αγκαλια ετσι ωστε να μην υπαρχει κυνδινος να κολλησει κατι αλλα απτην αλλη να αρχισει να εξοικιωνεται με τον εξω κοσμο...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ενταξει τωρα παιζεις με τις πιθανοτητες!Γι αυτο σου ειπε να ξεκινησεις δειλα δειλα τις βολτες εκει γυρω απο το σπιτι!Οχι μακρυα για να μην εχει τον κινδυνο να κολλησει τιποτα!

Κανονικα πρεπει λιγες μερες αφου κανει και το 3ο εμβολιο,τοτε θα εχει παρει ολα τα αντισωματα που πρεπει απεναντι στους ιους που καλυπτουν τα εμβολια!

Εν τελει,ουσιαστικα τον οποιονδηποτε ιο μπορεις να τον μεταφερεις εσυ μεσα στο σπιτι οταν περπατας εξω!

Αν μενεις σε πολυκατοικια με πυλωτη απο κατω,ειναι οτι καλυτερο,να κατεβαινετε να παιζετε λιγο,να μυριζει!

Τα χωματα,τα παρκα και η ΑΜΜΟΣ να τα προσεχεις τωρα διοτι ολα τα μικροβια βρισκονται εκει!!!Ειδικα στην αμμο!!!

Καλες βολτες σας ευχομαι!

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
37
Munich/Germany
Ο St3lios εχει δίκιο για τις πιθανότητες...αλλα ποιος ο λόγος να το βγάλεις βόλτα αν το έχεις αγκαλιά...το θέμα είναι να αρχίσει το κουτάβι να εξοικειώνεται σιγα σιγα με το περιβαλλον...εστω και λιγο.Να αρχίσει να μυρίζει πράγματα εκτός σπιτιού...απλά απόφυγε περιοχές που έιπανε τα παιδιά παρακάτω.

maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
Ο St3lios εχει δίκιο για τις πιθανότητες...αλλα ποιος ο λόγος να το βγάλεις βόλτα αν το έχεις αγκαλιά...το θέμα είναι να αρχίσει το κουτάβι να εξοικειώνεται σιγα σιγα με το περιβαλλον...εστω και λιγο.Να αρχίσει να μυρίζει πράγματα εκτός σπιτιού...απλά απόφυγε περιοχές που έιπανε τα παιδιά παρακάτω.
ενταξει και στην αγκαλια να το εχεις παιρνει καποιες εικονες και μυρωδιες...ειναι μια καλη λυση να το παρεις αγκαλια για να βγεις βολτα αν φοβασαι να το αφησεις να περπατησει,αντι να μην βγαινεισ καθολου....

konstantin

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2009
56
0
οντως ποιος ο λογος να τον βγαζεις βολτα αγκαλια?ετσι τον πηγαινοφερνουμε και εμεις ερα δωθε αρκετα συχνα μεσα στο αμαξι, αγκαλια μου η μεσα στο σπιτακι μεταφορας.εμενα το τριτο εμβολιο (που αναφερει ο στελιος) λογικα το επαναληπτικο θα γινει τελος του μηνα.να περιμενω λιγο ακομα για να υπαρχουν λιγοτερες πιθανοτητες? πυλωτη εγω δεν εχω αλλα σκεφτομουν ενα μικρο περιπατο γυρω απο το σπιτι μου η το μαγαζι μου για αρχη.και με τα αδεσποτα τι κανουμε? να ανοιξω αλλου το θεμα αυτο?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Οχι με αλλα σκυλια οχι σε επαφη!!!Αυτο να το αποφυγεις!!!

Αυτην την χρονικη στιγμη που εχει κανει μονο το 2ο εμβολιο λιγα πραγματα!Οχι μακρυα!

Με τα αδεσποτα γενικα θα πρεπει να το ξερεις το αδεσποτο για να πλησιασεις!Αλλα αυτο αστο!Αυτο θα γινει μετα το περας του 3ου εμβολιου που θα ειναι οκ!!!

Σε αυτην την ηλικια πρεπει να ειναι ΟΛΑ επιλεκτικα αυτα που θα μαθαινει!Εσυ θα επιλεγεις τους σκυλους που θα ερχεται σε επαφη!Θα πρεπει να ειναι σωστοι,και να δεχονται να γνωρισουν και αλλους σκυλους!

konstantin

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2009
56
0
χμ στελιο ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις σου.δεν το εννοουσα καπως ετσι το θεμα με τα αδεσποτα για την ακριβεια εδω στην περιοχη εχει αρκετα μεγαλοσωμα αδεσποτα.τα περισσοτερα ειναι της γειτονιας που τα προσεχουμε κιολας σε δυο θυληκιες μαζεψαμε χρηματα απο την γειτονια και καναμε στειρωση απλα να..φοβαμαι μηπως επιτεθουν στο μικρο η κατι τετοιο.σε αυτην την περιπτωση τι κανω τον περνω αγκαλια και φευγω? κυκλοφορω και οπλοφορω??

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Οχι ΠΟΤΕ δεν τον παιρνεις αγκαλια και φευγεις!!!

Αφου ξερεις τα σκυλια αρα ξερεις και πως συμπεριφερονται!

Οταν και αν ερθουν σε επαφη θα καταλαβουν με τι σκυλο εχουν να κανουν!Θα καταλαβουν οτι ειναι κουταβι!Και κυριως αν ειναι μεγαλοσωμα θα ειναι πιο ηρεμα!

Σε καμια περιπτωση δεν θα τον παρεις αγκαλια!Ετσι του επιβραβευεις να φοβαται!Κατα την διαρκεια της επαφης τους θα εισαι τελειως νορμαλ και φυσιολογικη!

Αν για οποιονδηποτε λογο δεις οτι ο αλλος σκυλος εχει απειλητικες διαθεσεις του το κοβεις μπαινοντας μπροστα απο τον δικο σου για να τον προστατεψεις!Το κουταβακι εχει αναγκη απο προστασια απο τον αρχηγο του!ΟΧΙ ομως την προστασια της αγκαλιας!Μπορει να τραβηχτει,ναι!Μπορει να κανει το οτιδηποτε!Εσυ σταθερη και απολυτη με το αδεσποτο!Ετσι μαθαινει απο την αρχηγο της!Εσυ στις βολτες σου και στις επαφες να εισαι ηρεμη και χαλαρη!Μην την μεταδιδεις αγχος για τιποτα!

Παρ'ολα αυτα μην φοβηθεις ουτε λιγο να την φερεις σε επαφη με αδεσποτα!Απλως θα πρεπει να τα παρατηρεις!

Οτι καλυτερο ειναι τα σκυλοπαρκα...ξεκινα απο κει σαν πρωτη επαφη...

Απολυτη,ηρεμη και στα χειροτερα ετοιμη για ολα!Αυτην την εντυπωση πρεπει να δωσεις στο κουταβακι σου!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εξοικειώνεται και με θορύβους...βλεπει πραγματα....και αλλάζει παραστάσεις.
Επίσης, προσεχε να μην έρθει σε επαφή με άλλους σκύλους...ακόμα και δεσποζόμενους..
Το Λυκόσκυλο που έιχα κόλλησε τύφο από φορέα Ντομπερμαν....που τον κατούρησε στο παρκο..(το έζησα και αυτο!!!!! )

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
το τριτο εμβολιο αν θυμαμαι καλα ειναι της λύσας και πιθανα επαναληπτικό ? της λεπτοσπειρωσης... ( ενας κτηνιατρος θα βοηθουσε....)
αυτο σημαινει... λυσσα εχει να εμφανιστει 50 χρονια στην ελλαδα και συνεχιζουμε να εμβολιαζουμε καθαρα για προληπτικους λογους και λογω αλλων χωρων..
( δεν νομιζω να συναντησεις λυσσασμενο σκυλι.. γι την λεπτοσπειρωση ηδη εχει αντισωματα αλλα όχι πληρη ανοσια... αρα δεν κολλαει ευκολα και αν αρρωστησει περνα ελαφρα συπτωματα... (ενας κτηνιατρος θα βοηθουσε καλυτερα...)

αρα θα συμφωουσα με οτι ειπε ο κτηνιατρος... βολτες ναι μικρες συντομες, και με προσοχη σε χωματακαι βρωμικα περιβαλλοντα ( βασικα μακρυα απο αρουραιους...;)

konstantin

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2009
56
0
Καλημερα παιδια.λοιπον πριν απο λιγο επιστρεψαμε απο την βολτα μας(τριτη κατα σειρα μεσα σε 3 ημερες).Και τις 2 προηγουμενες φορες ειχα παρατηρησει μια φοβια που ειχε με το περιβαλλον εξω,δεν προχωρουσε στεκοταν σε καθε 2 βηματα .παρολα αυτα φανταστηκα πως ειναι φυσιολογικο να αντιδραει καπως εξαλλου ηταν και οι πρωτες φορες που βγηκε εξω, δεμενος κιολας κτλ.Σημερα παρατηρησα πως ειχε βαλει την ουρα απο κατω δεν προχωρουσε με τπτ τον τραβαγα για να κανει το καθε βημα.Γυρισαμε πισω, απο εκεινη την στιγμη και επειτα δειχνει να ειναι στεναχωρημενος ουτε ορεξη για παιχνιδι τπτ.Να σημειωσω πως δεν εγινε τπτ οταν βγηκαμε εξω για να τρομαξει καποιος θορυβος πχ.Εσεις τι λετε να κανω να τον συνεχιζω να τον βγαζω εξω πιο συχνα π.χ. 2 φορες την ημερα μεχρι την γωνια να ξεπερασουμε σιγα σιγα τις φοβιες μας και σιγα σιγα να εξοικειωθει?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Οτι και να κανει αυτος εσυ θα εισαι σταθερη!Δεν θα τον τραβας ουτε θα τον ζοριζεις!

Παρε μαζι σου μια μπαλιτσα η ενα παιχνιδακι για να του τραβας την προσοχη!Πρωτα κατω απο την οικοδομη σου μετα πιο περα,επειτα απεναντι κτλ κτλ!Τραβα του την προσοχη,οχι το λουρι...

Πηγαινετε καπου εξω που θα ειστε ηρεμα,σε καποιο γηπεδακι μικρο η καπου τελοσπαντων που θα ειναι ηρεμα τα πραγματα...καθηστε και παιξτε λιγο μονοι σας!

Ειναι λογικο αν τον κατεβαζεις κατω τις πρωτες φορες να δειξει ανησυχος η ακομα και φοβο!

maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
τσαλιμια σου κανει και μενα ετσι εκανε...φυσιολογικο ειναι...να φανταστεισ εγω ειχα χειροτερο προβλημα..αφου ξεφοβιθηκε και αρχισε να περπαταει(πριν καθοταν κατω και δεν κουνιοταν)μετα απο 5 βηματα με τραβαγε αποτομα πισω,ετρεχε δλδ προς τα πισω στο σπιτι..και το εκανε για πολυυυυ καιρο.ομως εγω ποτε δεν γυρισα πισω,αλλαζα κατευθινση καμια φορα αλλα ποτε δεν πηγαινα σπιτι..ωσπου απο μονο τουαρχισε να με ακολουθει και δεν ξανατρεξε πισω...βεβαια κατι που βοηθαει και το εκανα κι εγω ηταν να του μιλαω να το χαιδευω η να του λεω μπραβο μολις εκανε ενα βημα...ΑΜΑΝ πια κι αυτα τα κουταβια θελουν επιβραβευση ακομη και για να περπατησουν:eek::eek:θα λυθει το προβλημα μονο του...εξοικιωση θελει..α!!!!και το δικο μου σκυλι τα εκανε αυτα επειδη δεν το ειχα βγαλει εξω πριν ολοκληρωθει οκυκλος εμβολιων και αργοτερα ο εκπεδευτης μου ειπε οτι επρεπε να το βγαζω εστω και στην αγκαλια ωστε να συνηθησει στους ηχους και στον κοσμο..για αυτο το ανεφερα σε προηγουμενο ποστ.

konstantin

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2009
56
0
τσαλιμια σου κανει και μενα ετσι εκανε...φυσιολογικο ειναι...να φανταστεισ εγω ειχα χειροτερο προβλημα..αφου ξεφοβιθηκε και αρχισε να περπαταει(πριν καθοταν κατω και δεν κουνιοταν)μετα απο 5 βηματα με τραβαγε αποτομα πισω,ετρεχε δλδ προς τα πισω στο σπιτι..και το εκανε για πολυυυυ καιρο.ομως εγω ποτε δεν γυρισα πισω,αλλαζα κατευθινση καμια φορα αλλα ποτε δεν πηγαινα σπιτι..ωσπου απο μονο τουαρχισε να με ακολουθει και δεν ξανατρεξε πισω...βεβαια κατι που βοηθαει και το εκανα κι εγω ηταν να του μιλαω να το χαιδευω η να του λεω μπραβο μολις εκανε ενα βημα...ΑΜΑΝ πια κι αυτα τα κουταβια θελουν επιβραβευση ακομη και για να περπατησουν:eek::eek:θα λυθει το προβλημα μονο του...εξοικιωση θελει..α!!!!και το δικο μου σκυλι τα εκανε αυτα επειδη δεν το ειχα βγαλει εξω πριν ολοκληρωθει οκυκλος εμβολιων και αργοτερα ο εκπεδευτης μου ειπε οτι επρεπε να το βγαζω εστω και στην αγκαλια ωστε να συνηθησει στους ηχους και στον κοσμο..για αυτο το ανεφερα σε προηγουμενο ποστ.
Αχ και εγω αυτα κανω μονιμως τον επιβραβευω.Θα δουμε θελω να πιστευω πως θελει τον χρονο του ο χαζουλης μου.Βεβαια τις τελευταιες μερες δεν τον βγαζω με το κρυο.Ελπιζω σε ενα ζεστο πρωινο να ξαναπροσπαθησουμε με επιτυχια και να μην τα εχει ξεχασει.Πανω που ξεκινησαμε επιασε και κρυο(ολα αυτα τωρα που ειναι μωρο και δεν εχει ολοκληρωσει τα εμβολια πιο μεγαλο δεν νομιζω να εχει προβλημα με το κρυο).

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.