καλώς ήρθα....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
παιδια πειτε μου κατι. εξηγηστε μου για πιο λογο αποφευγουμε τα πετ σοπ για σκυλια...???
Googlαρε "puppy mills" και ελπίζω ότι θα καταλάβεις γρήγορα. Μόνο, να μην είσαι φαγωμένος.
Και επίσης, αποφεύγουμε τις αγγελίες, με σούπερ "καθαρόαιμα" σε τιμή ευκαιρίας, και έξτρα χρέωση για το "pedigree".

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178

gefil

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2013
129
68
48
Nea Smirni
www.facebook.com
Καλησπέρα Θανάση και καλώς ήρθες.

Αν το "76" στο όνομα σου δηλώνει χρονιά, τοτε εκτος απο συμπατριώτες είμαστε και σειρές... ;-)

Googlαρε "puppy mills" και ελπίζω ότι θα καταλάβεις γρήγορα. Μόνο, να μην είσαι φαγωμένος.
Και επίσης, αποφεύγουμε τις αγγελίες, με σούπερ "καθαρόαιμα" σε τιμή ευκαιρίας, και έξτρα χρέωση για το "pedigree".
Θα συμφωνήσω με την Μαρία.
Μία αναζήτηση στο Google θα σε πείσει...

Καλή τύχη στην αναζήτηση σου.

Πάντως, χωρίς να έχω σκοπό να σε αποτρέψω να βρεις τον καθαρόαιμο σκύλο που επιθυμείς, σε ενημερώνω ότι τα παιδιά της φιλοζωϊκής στο νησί κάνουν εξαιρετική δουλειά και υπάρχουν ενήλικα ημίαιμα τα οποία έχουν ήδη διαμορφώσει χαρακτήρα, έχουν λάβει απέραντη αγάπη από τους εθελοντές που πραγματικά σκίζονται για αυτά και δεν θα σου βγάλουν "εκπλήξεις" στην συμβίωση.
Αν θέλεις μπορώ να σε φέρω σε επαφή και με συγκεκριμένα άτομα.

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
Θανάση, τα σχόλιά σου γενικά με μπερδεύουν.

Δηλαδή, πόσο πολύ διαφέρουν εμφανισιακά τα cane corso από τα bullmastiff, που να κάνουν σε κάποιον που δεν είναι εξειδικευμένος πάνω σε φυλές, την τόσο τεράστια διαφορά;

Τα ίδια σάλια [και το ίδιο ροχαλητό], έχουν και τα cane corso.

Το ίδιο πολύ, μαδάνε και τα δύο.

Τι σημαίνει "τον σκύλο τον παίρνουμε για εκείνη";

Τι σε κάνει να έχεις τόσο μεγάλη σιγουριά, ότι θα τύχει, να τα πας καλά και αυτή την φορά, στα θέματα εκπαίδευσης; Κι αν δεν τα πας καλά, με έναν τόσο δυνατό σκύλο, τι θα γίνει;
ξεκιναω να σου απανταω με ερωτηση.... :D εισαι παντρεμενος??? χιχιχι οι γυναικες ειναι περιεργα πλασματα... εκατσα εψαξα με ποια σκυλια μπορουμε να συνυπαρχουμε σαν οικογενια και τα εδειξα στην κοπελα μου. της αρεσε πολυ το κανε κορσο. ειδε πολλα βιντεακια με κουταβια και εκανε σαν τρελη... οταν της εδειξα και τα bullmastiff απο την αρχη δεν της αρεσε η μουρη του με τα πολυ κρεμασμενα χειλια... ισως να φταιει και το οτι το κανε κορσο το λετρεψε σαν μαυρο... δεν ξερω....
το ποσο μαδανε , ποσα σαλια εχουν, ροχαλιτα και τα λοιπα ειναι τα ιδια οποτε δεν υπαρχει κατι να σχολιασω...
το οτι περνω το σκυλο για εκεινη το διατυπωσα λαθος. τον σκυλο θα τον παρουμε γιατι τον θελουμε και οι δυο πολυ καιρο τωρα αλλα επιδη ειμαστε σε φαση να ανακαινισουμε το σπιτι και εδω και μηνες που μου λεει συνεχεια ποτε και ποτε .... της λεω πιο πισω πιο πισω.... αλλα καποια στιγμη πρεπει να δειχνεις οτι της κανεις και τα χατηρια... ελπιζω να με καταλαβαινεις.

οσο για το αν θα το εκπαιδευσω σωστα, γιατι οχι...?? αν καποιος εχει ζησει με σκυλους, ξερει να ακουει και να διαβαζει, και ξερει πως μπορει να εκπαιδευσει εναν σκυλο δεν καταλαβαινω που ειναι το δυσκολο... τον παν ειναι να σε αγαπησει ο σκυλος, να τον αγαπησεις και να μπορεσεις να μπεις στο μυαλο του, να το καταλαβεις... απο εκει και περα ολα ειναι ευκολα...

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
Καλησπέρα Θανάση και καλώς ήρθες.

Αν το "76" στο όνομα σου δηλώνει χρονιά, τοτε εκτος απο συμπατριώτες είμαστε και σειρές... ;-)

Θα συμφωνήσω με την Μαρία.
Μία αναζήτηση στο Google θα σε πείσει...

Καλή τύχη στην αναζήτηση σου.

Πάντως, χωρίς να έχω σκοπό να σε αποτρέψω να βρεις τον καθαρόαιμο σκύλο που επιθυμείς, σε ενημερώνω ότι τα παιδιά της φιλοζωϊκής στο νησί κάνουν εξαιρετική δουλειά και υπάρχουν ενήλικα ημίαιμα τα οποία έχουν ήδη διαμορφώσει χαρακτήρα, έχουν λάβει απέραντη αγάπη από τους εθελοντές που πραγματικά σκίζονται για αυτά και δεν θα σου βγάλουν "εκπλήξεις" στην συμβίωση.
Αν θέλεις μπορώ να σε φέρω σε επαφή και με συγκεκριμένα άτομα.
ναι ναι το 76 δηλωνει χρονολογια... :) :) :) για τις φιλοζωικες στο νησι ξερω τι δουλεια κανουν και βοηθαω κι εγω με τον τροπο μου οπως μπορω.
αλλα πραγματικα δεν μπορω να ρισκαρω τωρα που θελω να παρω ενα σκυλο για μεσα στο σπιτι... το οτι εχουν διαμορφωσει χαρακτηρα δεν ειναι παντα καλο...
στης μητερας μου που μενει στο χωριο εχουμε ενα ημιαιμο λαμπρατορ και 3-4 γατες... το ιδιο και στον πεθερο μου σε μεγαλητερο αριθμο....

οσο για τα puppy mills που λετε εγω απλα εκανα την ερωτηση γιατι πριν πολλα χρονια που πηρα το ροτβαιλερ μου, μην ξεροντας το ειχα παρει απο πετ... και ο σκυλος ηταν αψογος... αλλα αν τα κραταν οπως δειχνετε πραγματικα ειναι απαισιο πραγμα... πως τα σκυλια εκει δεν εχουν αρρωστιες...??? τοσα αντισωματα δημιουργουν???

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
μάλλον απλά δεν τους νοιάζει αν ειναι άρρωστα ή οχι! Απλά τα αναπαράγουν, έχοντας τα σε άθλιες συνθήκες.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
θανάση καλησπέρα και καλώς ήρθες. Κατ αρχήν μπράβο σου που το ψάχνεις πρώτα και ενημερώνεσαι. Κατά δεύτερον, θα ήθελα να σε ρωτήσω, αν θές να μου πεις κι εσύ βέβαια, που περίπου κυμαίνεται προς το παρόν, ο προϋπολογισμός σου, όσον αφορά στην απόκτηση του κουταβιού που σε ενδιαφέρει. Και μ αυτό εννοώ το κόστος απόκτησης της μικρής σου, τα έξοδα μετακίνησης από και πρός διάφορα εκτροφεία (απ ότι καταλαβαίνω στο νησί δεν έχει), τα έξοδα για τα πρώτα εμβόλια, τον απαραίτητο εξοπλισμό, τροφές κλπ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Η "αγάπη" αγαπητέ Θανάση, είναι απαραίτητη, αλλά δεν φτάνει για να συμβιώσεις "ανώδυνα" με έναν σκύλο, ειδικά αυτών των μεγεθών, αν αυτός σου βγει δύστροπος.

Οι εικόνες των puppy mills, αφορούν τους γονείς των πανέμορφων κουταβιών στις βιτρίνες, που ως μηχανές αναπαραγωγής, απλά επιβιώνουν σε κακά χάλια, για όσο αντέξει η ψυχούλα τους. Τα κουτάβια τους, πεθαίνουν σε σεβαστό ποσοστό, τις πρώτες μέρες στα καινούργια τους σπίτια από τύφο συνήθως, ή εκδηλώνουν σοβαρές κληρονομικές παθήσεις. Πληροφορίες που δεν διακινούνται εύκολα, παρά μόνο από χώρους σαν τον δικό μας εδώ, που ξελαρυγγιάζεται γι'αυτά τα έρμα τα ζώα.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλως ηρθες στο φορουμ.
Να ξερεις οτι υπαρχουν και κανε κορσο με κρεμασμενα χιλια. Δεν πρεπει να παρετε ενα σκυλι απλα και μονο επειδη αρεσε εμφανισιακα στην γυναικα σου και ειδατε πολλα κουταβακια στο youtube.
Αλλο το κουταβι και αλλο το ενηλικο.
Επισης δεν ξερω κατα ποσο ευκολα σκυλια ειναι και για το αν θα ηταν σωστη επιλογη το να το εκπαιδευσεις μονος σου. Ειναι πολυ δυνατα σκυλια και πολλες φορες κυριαρχικα.
Εννοειται οτι κανουν ενα καλο σκυλι για οικογενεια οπως και πολλα αλλα σκυλια ομως.
Το μποξερ θα ηταν πιο καλη επιλογη για σπιτι με οικογενεια και χωρις την δυνατοτητα εκπαιδευτη.
Θα σας προτεινα να το ψαξετε λιγο παραπερα το θεμα.
Επισης οσο αφορα τα πετ σοπ/παππυ μιλλς δεν ειμαστε αντιθετοι μονο για την αθλια ζωη που εχουν μεσα στα κλουβια, αλλα επισης οτι ζευγαρωνουν (ανεξελεγκτα) μη υγιη σκυλια με προβληματα δυσπλασιας ή οτι προβλημα εχει η καθε φυλη με συνεπεια να υπαρχουν πολλα σκυλια με προβληματα υγειας. Επισης τα σκυλια απο πετ σοπ δεν εχουν τον χαρακτηρα που θα επρεπε να εχει η εκαστοτε φυλη και επισης συνηθως εχουν διαφορετικη μορφολογια.
Οποτε οσο ξερεις τι χαρακτηρα θα σου βγαλει ενα αδεσποτακι αλλο τοσο ξερεις και τον χαρακτηρα που θα βγαλει ενα σκυλι απο πετ σοπ.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
οσο για το αν θα το εκπαιδευσω σωστα, γιατι οχι...?? αν καποιος εχει ζησει με σκυλους, ξερει να ακουει και να διαβαζει, και ξερει πως μπορει να εκπαιδευσει εναν σκυλο δεν καταλαβαινω που ειναι το δυσκολο... τον παν ειναι να σε αγαπησει ο σκυλος, να τον αγαπησεις και να μπορεσεις να μπεις στο μυαλο του, να το καταλαβεις... απο εκει και περα ολα ειναι ευκολα...
Πολύ σωστή κουβεντα, συμφωνω απολυτα μαζι σου. Εμπειρία ιδιοκτησίας σκύλου, φιλομάθεια, αγάπη και αντίληψη ειναι 4 ακρογωνιαίοι λίθοι για να χτίσεις μια ιδανική σχέση με το σκυλο σου. Η βασική υπακοή σαφως και μπορεί να επιτευχθεί με ερασιτεχνική προσπάθεια. Η επαγγελματική παρέμβαση μπορεί να κριθεί απαραίτητη εάν διαπιστώσεις στην πορεία προβλήματα συμπεριφοράς ή εαν επιθυμείς προχωρημένη εκπαιδευση.
Μια καλη ιδεα θα ηταν , εαν υπαρχει εκπαιδευτης στο νησι να τον καλεσετε στο σπιτι για τουλαχιστον μια επισκεψη οπου θα σας εξηγησει βασικά πράγματα ή θα σας λύσει τυχον απορίες, αυτο θα διευκολύνει τη συμβίωση και δεν κοστιζει ακριβα.Το βασικό είναι να μην αφησεις ανεκμετάλλευτη την περίοδο μέχρι την ενηληκίωση γιατι απο την αρχη μπορούν να παγιωθούν λάθη του σκύλου (που συνηθως προερχονται απο λαθη του ιδιοκτητη)και θα τον ακολουθουν για όλη του τη ζωη και διορθώνονται δυσκολότερα.
Ο εκτροφικος σκυλος μας εγγυάται (στην πλειοψηφια των περιπτώσεων) υγεία, ισορροπημένο χαρακτήρα και μορφολογία εντός προτύπων φυλης. Τα εξτρα χρηματα που απαιτουνται σε σχεση με τα πετσοπ/ιδιωτες ειναι κατα τη γνωμη μου δικαιολογημενα και θα "πιασουν τόπο" 100 %

Last edited:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Φιλε, θα σου προτεινα να παρεις την γυναικα σου κ να πατε σε κανενα εκτροφειο -οποια διαλεξεις κ σε ικανοποιουν γι αυτη τη φυλη, να δει τα ζωα απο κοντα!
Εχουνε πολυ μεγαλα χειλη και τρεχουνε απειρα σαλια!!
Ας το δει κ live να βεβαιωθεις οτι της αρεσει τοσο πολυ οσο κ στις φωτο!

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
θανάση καλησπέρα και καλώς ήρθες. Κατ αρχήν μπράβο σου που το ψάχνεις πρώτα και ενημερώνεσαι. Κατά δεύτερον, θα ήθελα να σε ρωτήσω, αν θές να μου πεις κι εσύ βέβαια, που περίπου κυμαίνεται προς το παρόν, ο προϋπολογισμός σου, όσον αφορά στην απόκτηση του κουταβιού που σε ενδιαφέρει. Και μ αυτό εννοώ το κόστος απόκτησης της μικρής σου, τα έξοδα μετακίνησης από και πρός διάφορα εκτροφεία (απ ότι καταλαβαίνω στο νησί δεν έχει), τα έξοδα για τα πρώτα εμβόλια, τον απαραίτητο εξοπλισμό, τροφές κλπ
ο προυπολογισμος για εμενα πιανετε ο αρχικος... δηλαδη το κοστος της αγορας. απο την στιγμη που θα το αγορασουμε γινετε μελος της οικογενειας και τα εξοδα του ενσωματονονται με τα δικα μας. οποτε και δεν τα υπολογιζω τοσο.... για το βασικο κοστος που ειναι η αγορα χωρις να εχω καποιο ταβανι θα ελεγα οτι μπορω να διαθεσω 600-700 ευρω. ισως και λιγο παραπανω...

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
Καλως ηρθες στο φορουμ.
Να ξερεις οτι υπαρχουν και κανε κορσο με κρεμασμενα χιλια. Δεν πρεπει να παρετε ενα σκυλι απλα και μονο επειδη αρεσε εμφανισιακα στην γυναικα σου και ειδατε πολλα κουταβακια στο youtube.
Αλλο το κουταβι και αλλο το ενηλικο.
Επισης δεν ξερω κατα ποσο ευκολα σκυλια ειναι και για το αν θα ηταν σωστη επιλογη το να το εκπαιδευσεις μονος σου. Ειναι πολυ δυνατα σκυλια και πολλες φορες κυριαρχικα.
Εννοειται οτι κανουν ενα καλο σκυλι για οικογενεια οπως και πολλα αλλα σκυλια ομως.
Το μποξερ θα ηταν πιο καλη επιλογη για σπιτι με οικογενεια και χωρις την δυνατοτητα εκπαιδευτη.
Θα σας προτεινα να το ψαξετε λιγο παραπερα το θεμα.
Επισης οσο αφορα τα πετ σοπ/παππυ μιλλς δεν ειμαστε αντιθετοι μονο για την αθλια ζωη που εχουν μεσα στα κλουβια, αλλα επισης οτι ζευγαρωνουν (ανεξελεγκτα) μη υγιη σκυλια με προβληματα δυσπλασιας ή οτι προβλημα εχει η καθε φυλη με συνεπεια να υπαρχουν πολλα σκυλια με προβληματα υγειας. Επισης τα σκυλια απο πετ σοπ δεν εχουν τον χαρακτηρα που θα επρεπε να εχει η εκαστοτε φυλη και επισης συνηθως εχουν διαφορετικη μορφολογια.
Οποτε οσο ξερεις τι χαρακτηρα θα σου βγαλει ενα αδεσποτακι αλλο τοσο ξερεις και τον χαρακτηρα που θα βγαλει ενα σκυλι απο πετ σοπ.
δεν ξερω αν διαβασες ολο το θεμα αλλα εισαι τελειος λαθος αν καταλαβες οτι περνουμε ενα σκυλο μονο και μονο επιδη μας αρεσει σαν κουταβι... υπαρχουν αμετρητα κουταβια που μας αρεσουν αλλα οπως εχω γραψει απο την αρχη, δεν κανουν για εμας και για τον λογο που το θελουμε... οσο για την εκπεδευση δεν ειμαι πρωταρης στα σκυλια και εχω περασει κι απο πιο μεγαλο και πιο δυσκολο στην εκπεδευση οπως ανεφερα παλι πιο πανω...
το μποξερ και πολλα αλλα σκυλια δεν μας κανουν.... θελουμε ενα σκυλο που να ειναι οσο πιο κοντα στο τροπο που ζουμε, και στο πως θα ειναι καλα ο σκυλος μαζι μας...:):)

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
Η "αγάπη" αγαπητέ Θανάση, είναι απαραίτητη, αλλά δεν φτάνει για να συμβιώσεις "ανώδυνα" με έναν σκύλο, ειδικά αυτών των μεγεθών, αν αυτός σου βγει δύστροπος.
εδω δυστυχος θα διαφωνισω!!!! πιστευω πως αν παρεις ενα κουταβι απο μικρο το αν θα βγει δυστροπο εξαρτατε απο εμας τους ιδους κυριος!!!! οπως το ανθρωπινο μωρο παλι εξαρτατε απο εμας, το ιδιο και ενα κουταβι.... αν εχουμε νευρα, αν του μιλαμε αποτομα, αν δεν του δινουμε να καταλαβει, αν ξεσπαμε πανω του αν... αν... αν..... ναι θα βγει δυστροπο αλλα θα φταιμε εμεις... αν μπουμε στο μυαλο του και προσπαθησουμε να το καταλαβουμε και να συνενοηθουμε θα μεγαλωσει και θα βγει μια χαρα....

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
παιδια 1-2 ατομα μου πρωτειναν και το Σταφορντσάιρ ... τι εχετε να πειτε σαν χαρατηρας...?? απο οσο ξερω ειναι παρομοιο με πιτμπουλ σε χαρακτηρα αλλα λιγο πιο ηρεμο...??? δεν το εχω ψαξει σαν ρατσα... αν θελετε πειτε μου την γνωμη σας... ευχαριστω!!!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Eκτος απο το εμφανισιακο θεμα, που ειναι υποκειμενικο, cane corso δεν παιρνεις αν δεν θελεις φυλακα.....
Γιατι οσο κ να προσπαθησεις να μην ειναι, δεν θα το πετυχεις ποτε....
Οποτε διαβαζοντας οτι θελεις cane corso το πρωτο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι οτι θελεις σκυλο-φυλακα. Το Σταφορντσαιρ (Αμσταφ υποθετω εννοεις) δεν εχει καμια σχεση με φυλακα κ φυσικα εχει τρελλα αποθεματα ενεργειας σε σχεση με ενα μαστιφ.

Διαβασα δε καπου παραπανω για 600-700 στο κοστος αγορας. Τα cane στην Ελλαδα παιζουνε 900-1200ευρω, με εξαιρεση ενα εκτροφειο το οποιο κατα καιρους εδινε σε χαμηλες τιμες (πχ 600-650)

GiantLara

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
88
2
Καλως ήρθες Θανάση!
Απο τα χαρακτηριστικά που ψάχνεις.. Για ένα μεγάλο σκυλί,φιλικό,για οικογένεια.. Σωματοφύλακα..
Έχεις διαβάσει καθόλου για Μεγάλο Δανό; Νομίζω πως απ'οσα διάβασα,θα σου ταίριαζε κάτι τέτοιο..
Είναι ήρεμα σκυλιά,μέχρι αηδίας φιλικά,εκεί που δν πρέπει όμως δν είναι,κι αν χτίσεις ενα καλό δέσιμο μεταξύ σας,θεωρώ πως η εκπαίδευση του είναι πολύ εύκολη..

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Το παιδί αρχικα δήλωσε ότι επιθυμεί σκύλο μεσαίου μεγέθους και επειτα στραφηκε και στα μεγαλύτερα .
Εαν ο λόγος ειναι η δυσκολία ζωής σε διαμέρισμα , δεν υπάρχει παντοτε αναλογικη σχεση με τις διαστάσεις, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αντίστροφα αναλογη, πχ τζακ ρασελ. Σε πρακτικά όμως θέματα οπως ευκολία μεταφοράς κλπ ναι σαφως τα μικρόσωμα υπερέχουν.
Επίσης δήλωσε οτι επιθυμεί φύλαξη εάν χρειαστεί. Το Σταφορντσάιρ μπορεί να λειτουργήσει "ψαρωτικά" λογω εμφανισης (τσαμπουκαλεμένο ύφος) και επειδη ο κόσμος εχει συνδέσει αυτές τις φυλες με την αγριάδα και την επιθετικότητα. Το κατά πόσο είναι ισχυρό το ένστικτο προστασίας που διαθετουν δεν το γνωρίζω.

Last edited:

thanasis76

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
161
40
παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. ο σκυλος που μας τεριαζει ειναι το ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ και οσο περνανε οι μερες και ψαχνω τοσο πιο πολυ το βλεπω... οποτε δεν συζηταμε για αλλο σκυλο, μιας και χρειαζομαι φυλακα, ηρεμο ζωο, οικογενειακο, να ανεχεται τα παιδια, να εκπεδευεται, να μπορει να ζει μεσα σε σπιτι, και να μην εχει την φουλ τρελη ενεργεια να χρειαζεται ολη την ωρα βολτες...
η αληθεια ειναι οτι ξεκινησα να κοιταω τα μεσαιο μεγεθους, αλλα τελικα στην πορια ειδα οτι μας τεριαζει το ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ κι ας ειναι μεγαλο σκυλι.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Καλη αναζητηση, εκτροφεια πολλα (ευτυχως) στην Ελλαδα, με ολη την ποικιλια γραμμων......
Κανε την αναζητηση σου, κ εδω ειμαστε......