λοιμώδης τραγχειοβρογχίτιδα

smaragdag

New Member
6 Ιουνίου 2012
4
0
καλησπέρα

έχω ένα σκυλάκι 5 μηνών, καμίας ιδιαίτερης ράτσας με στοιχεία ομως terrier. πριν λίγο καιρό κόλλησε όπως μου είπανε λοιμώδη τραγχειοβρογχίτιδα και είμαστε στην 3η μέρα αντιβίωσης, όπως μας σύστησε ο γιατρός μας. τα εμβόλια που έχουμε κάνει είναι το nobivac dhp και το nobivac lepto σε όλες τις απαράιτητες επαναλήψεις τους. ήθελα να μάθω άν τα παραπάνω εμβόλια καλύπτουν από την πνευμονία ή υπάρχει ξεχωριστό εμβόλιο για αυτή την ασθένεια. πήγα σε δύο γιατρούς και οι απόψεις διίστανται, οπότε θα ήθελα και μία τρίτη γνώμη.
Ευχαριστώ

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
το nobivac dhp (εφοσον το εκανες πριν εμφανιστει η τραχειοβρογχίτιδα ) προλαμβανει εναντι του ενος απο τους παραγοντες που προκαλουν την νοσο αυτην ( τον ιο CAV2 ) - Υπαρχουν και αλλοι αιτιολογικοι απραγοντες περαν του ιου αυτού - .

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Την αντιβίωση την δίνουμε για να μην καταλήξει η ασθένεια σε πνευμονία οπότε δεν νομίζω πως πρέπει να ανησυχείς γι αυτό!!
Τώρα αν υπάρχει κάποιο εμβόλιο για την πνευμονία δεν γνωρίζω..

Περαστικά σας!Δεν είναι τίποτα και εμείς το περάσαμε και ο μικρός που κόλλησε ήταν ήδη εμβολιασμένος!Είναι σε έξαρση αυτή την εποχή..

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
οσο καιρό το έχεις με την αντιβίωση έχε τον σε καθαρο περιβάλλον χωρίς σκόνες κλπ , μαλακές τροφές και όχι περιλαίμιο

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Ναι πολύ σωστά!Και καθαρό νερό,όχι επαφές με άλλα σκυλιά (για να μην τα κολλήσετε!) και όσο γίνεται να μην τον αφήνεις να γαβγίζει!!!

smaragdag

New Member
6 Ιουνίου 2012
4
0
ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
τον φροντίζω όσο είναι με την αντιβίωση και του έχω βγάλει το περιλαίμιο γιατι τον έπνιγε πολύ έχετε δίκιο, του έχω πάρει ένα σαμαράκι αντί αυτού. ευτυχώς οι κρίσεις βήχα έχουν σταματήσει αλλα καμιά φορά δείχνει να έχει ακόμη κάτι ενοχλήσεις με ήχους που βγάζει σαν να έχει ακροαστικά. ακόμη βέβαια έχουμε δρόμο με την αντιβίωση, είμαστε στη μέση. είναι όμως ορεξάτος, ενώ είχε πέσει πολύ τις πρώτες μέρες λόγω βήχα υπό τη μορφή πνιγμού. στο γαύγισμα τον μαλώνω αλλά δε δείχνει να του φέρνει καμιά ιδιαίτερη ενόχληση. ελπίζω ότι θα αναρρώσει εντελώς και μόλις τελειώσει η αγωγή θα πάμε πάλι στο γιατρό να δούμε τι άλλο χρειάζεται να κάνουμε.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Ότι θα αναρρώσει εντελώς είναι σίγουρο!!Περαστικά σας!!
Όχι στο γάβγισμα για να μην ερεθίζεται ο λαιμός του!Εμάς έτσι μας είχε πει ο κτηνίατρος!

smaragdag

New Member
6 Ιουνίου 2012
4
0
αύριο είναι η τελευταία μέρα της αντιβίωσής μας, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού και σήμερα μετά από τόσες μέρες που είχαμε ηρεμήσει τον άκουσα πάλι να βήχει. οχι βέβαια όπως παλιά, μια φορά και τέρμα αλλά με ανησύχησε. διάβασα ότι η αντιβίωση βοηθάει απλά να μην εξελιχθεί σε πνευμονία γιατί γενικά η συγκεκριμένη ασθένεια έιναι αυτοιάσιμη και θέλει τουλάχιστον δυο εβδομάδες, εμείς μόλις κλείσαμε μιά! αύριο θα ξαναπάμε στο γιατρό, η εμπειρία σας όμως τι λέει. ειναι φυσιολογικός ο βήχας πάλι, έστω και μια φορά μόνο?