μετα τα δυο χρονια


Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
καλησπερα.

ο Παρης εχει περασει ή θα περασει τα δυο χρονια τωρα,δεν ξερω ακριβως αφου τον βρηκα στον δρομο.βλεπω πως εχει αρχισει και γινεται πιο υπακουος δηλαδη πλεον λυτος στον δρομο δεν φευγει μακρυα μου και δεν τρεχει σε οποιον σκυλο συναντησουμε ή αν καμια φορα φυγει μακρυα μου αν τον επιπληξω γυρναει.

να περιμενω αυτο με τον καιρο να γενικευτει ή ειναι ακομα μικρος και απλως εχει καποιες εκλαμψεις καλης συμπεριφορας;

και ακομα συμπεριφερομαστε αλλιως σε εναν σκυλο αναλογα με την ηλικια του;
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σιγουρα καθως ενηλικιωνεται το σκυλι γινεται πιο ηρεμο και αναλογα και την συναργασια του ιδιοκτητη πιο υπακουο..
Η πιο "τρελη"περιοδο για το σκυλι θεωρειτε κατα την εφηβεια ,λιγο πριν και λιγο μετα..
Συμπεριφερομαστε διαφορετικα με την εννοια οταν τα πρωτοφερνουμε σπιτι μας , κατα την κοινωνοικοποιηση και με την την βασικη υπακοη ..και αναλογα τι ζηταει ο καθε ιδιοκτητης απο το σκυλι του, αλλα παντα οσον αφορα τα σταδια της εκπεδευσης..
Οι εντολες ομως ,ο τροπος που του μιλαει και επικοινωνει ειναι παντα απο την αρχη μεχρι το τελος ιδιος κατα ολη την ζωη του σκυλιου αλλιως το σκυλι μπερδευεται..

Δεν ειμαι ειδικη πανω στην εκπεδευση..εχουμε και εκπεδευτες που μπορουν να ειναι πιο κατατοπιστικοι..
 


GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
56
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Καλησπέρα Νίκο,

Σίγουρα μετά τα 2 χρόνια τα σκυλιά (τα αρσενικά δηλαδή, γιατί τα θηλυκά έχουν ωριμάσει σίγουρα πιο νωρίς) γίνονται σαφώς πιο υπάκουα, και γιατί τους φεύγει η πολύ τρέλα, και γιατί αποδέχονται κάποια πράγματα. Βέβαια, κατά καιρούς θα θελήσουν να δοκιμάσουν με διάφορους τρόπους την ιεραρχική σειρά στην οικογένειά τους, οπότε θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Μην ξεχνάς ότι είναι αρσενικά και είναι προγραμματισμένα κατά διαστήματα να δοκιμάζουν καινούργιες τακτικές και στάσεις.

Μία σίγουρη συμβουλή θα σου δώσω πάντως. Όταν βγάζεις το ζώο σου βόλτα, να το έχεις πάντα δεμένο. Συνεχίζει να είναι ένα ζώο που οδηγείται πρώτα από τα ένστικτα και μετά από την συνήθεια. Εννοώ με αυτό, ότι όταν ένα εξωτερικό ερέθισμα ενεργοποιήσει κάποια ενστικτώδη συμπεριφορά, πολύ δύσκολα θα αποτρέψεις την ολοκλήρωσή της. Αν δε το σκυλί σου δεν είναι δεμένο, δε θα μπορέσεις να το ελέγξεις. Όσο και αν πιστεύεις ότι σε ακούει υπό κανονικές συνθήκες, επειδή δεν είσαι και ούτε μπορείς να μπεις μέσα στο μυαλό του, δε μπορείς να φανταστείς πόσο καθολικά καταλαμβάνουν οι προγραμματισμένες (ενστικτώδεις) συμπεριφορές τη σκέψη ενός σκύλου. 'Οτι πιο γλυκό υπάρχει είναι η ολοκλήρωση του ενστίκτου. Και αυτή η ολοκλήρωση γίνεται τυφλή.

Γι' αυτό, αγόρασε αν δεν έχεις ήδη, ένα 8μετρο επανατυλιγόμενο λουρί (οποιασδήποτε μάρκας), για να έχεις και εσύ, αλλά και οι άλλοι το κεφάλι τους ήσυχο.

Φιλικά.
 




Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
παντα δεμενος ειναι εκτος απο την προηγουμενη εβδομαδα που ειμουν αρρωστος και τον εβγαζα αναγκαστικα λυτο ωστε να προλαβει να εκτονωθει λιγο περισσοτερο μεσα σε ενα τεταρτο(δεν ειχα κουραγιο για περισσοτερο) και αργα την νυχτα για να μην εχει αυτοκινητα και ανθρωπους

οσον αφορα τα παιχνιδια ιεραρχιας ναι παιζει λιγο πιο αγρια καμια φορα,με ψευτοδαγκωνει,αλλα μεχρι να τον μαλωσω και να κοψω το παιχνιδι αμεσως.
μετα ερχεται κουνωντας την ουρα να ξαναθερμανει τη σχεση