μεχρι που, πως, ποτε,ποσο

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εχοντας σκυλο απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου ,και εχοντας εμπειρια σε διαφορους χαρακτηρες και απο καθαροαιμα και απο ημιαιμα, επελεξα τη φυλη μου στα 30 το 1998 ,τα 2 πρωτα rott που πηρα δεν ηταν αυτο που εψαχνα, ετσι τους βρηκα καταλληλη οικογενεια και τα εδωσα για υοθεσια ,το 2004 και μετα απο συνεχη ψαξιμο και επικοινωνιας με εκτροφεις ,εκπαιδευτες ,εκθεσεις , καταφερα να βρω τη κουταβα των ονειρων μου,η χαρα μου ηταν απεριγραπτη οταν εγινα δεκτη απο τον εκτροφεα της ,ενω ειχα τη καταλληλοτητα του χρονου με το μερος μου ,δεν ειχα το χρημα ,που δεν ηταν παραλογο για την ποιοτητα της μικρης ,αλλα δεν ηταν και διαθεσιμο απο πλευρας μου ,του ζητησα 30 μερες μεχρι να παω να την παρω,μου τις εδωσε και εβγαλα πιστωτικη καρτα ,εκανα αναληψη μετρητων και εβγαλα εισητηρια για να παω να την φερω
ο εκτροφεας μου εδωσε το δικαιωμα πρωτης επιλογης και η μικρη βρεθηκε στην αγκαλια μου αμεσως
ειναι οτι καλυτερο θυμαμαι ,οταν τον ειδα στο σταθμο που ηρθε να με παρει ,ενιωθα μεσα μου οτι ηταν αυτος που θα μου εδεινε αυτο που πραγματικα ποθουσα και οταν πηρα αγκαλια την μπεμπα την ρωτησα αν θελει να γινω η μαμα της και αυτη που εσκασε ενα πεταχτο φιλι
εχω ακομα και θα την εχω μεχρι να φυγει την σκυλα αυτη ,αλλα δεν σταματω το ψαξιμο για την εβρεση και αλλων ποιοτικων σκυλων με τα δικα μου μετρα και στανταρ,τι μπορω να διαθεσω ? τα παντα
ολα στη ζωη εχουν ενα τιμημα ,αν δεν μπορουμε να το διαθεσουμε ,πρεπει να περιμενουμε μεχρι να μπορουμε και οχι να ψαχνουμε για υποκαταστατα
αν παλι θελουμε να αποκτησουμε ημιαιο εκει τα πραγματα για μενα ειναι πιο δυσκολα
εχω παει αρκετες φορες σε καταφυγια με φιλους που ηθελαν να παρουν ενα σκυλο ταλαιπωρημενο και να τους προσφερουν αγαπη και σπιτικο ,και δεν αντεχα τα βλεματα αυτων των πλασματων που σου ελεγαν "παρε εμενα",και που τελικα ενας ηταν ο τυχερος που εφευγε αγκαλια και υπολοιποι απογοητευμενοι θα περιμεναν τον επομενο επισκεπτη
προσωπικα δεν εχω παρει ποτε σκυλο απο καταφυγιο ,πολλες φορες εχω παρει σκυλο απο το δρομο τον εχω φροντισει μεχρι να του βρω αναδοχη οικογενεια

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Eγώ ας μιλήσω για το σκύλο που ήδη έχω..
πότε?Όταν ήμουν 10(5η δημοτικού),όταν συμφώνησε όλη η οικογένεια,όταν είχαμε ελεύθερο χρόνο(ήταν η χρονιά με τις απεργίες για τα σχολεία)και οι δικοί μου ήταν αρκετά χαλαροί με τις δουλειές,όταν όλοι είχαμε κατανοήσει πως δεν πρόκειται για ένα σκύλο που θα κάτσει μια εβδομάδα πχ σπίτι αλλά που θα είναι μαζί μας μέχρι τα γεράματά του,και μέχρι τότε πρέπει να τον φροντίζουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό που το κάναμε την πρώτη μέρα.Όταν είχαμε κάνει προετοιμασία ένα μήνα σχεδόν,είχαμε θέσει κανόνες για το πως θα μεγαλώσει ο σκύλος και (αν θέλετε τη γνώμη μου) επειδή μετά απο πολύ μπλα μπλα το crate του σκύλου μπήκε στο δωμάτιό μου και το μεσημεριανό του γεύμα ήταν αποκλειστικά δικιά μου υπόθεση(όχι γιατί μου το επέβαλαν,αλλά γιατί το διάλεξα)κατάφερα και έβαλα πρόγραμμα και στη δικιά μου ζωή-και αυτό με ακολουθεί μέχρι και σήμερα- μέχρι τότε ήμουν οτι να ναι,πιστεύω οτι ένας σκύλος πάντα βοηθάει σε πολλά.
πόσο?Ιδέα δεν έχω πόσα δώσαμε στην αγορά.Αυτά που θυμάμαι τώρα έτσι πρόχειρα και μπαμ μπαμ είναι στείρωση,χάπια,επέμβαση.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
πως θα διαλεξετε το καταλληλο χρονο -> ο κατάληλος χρόνος για μένα ήταν όταν αγόρασα το νέο μου σπίτι και επιτέλους έμενα μόνος μου (χωρίς γονείς που δεν θέλανε σκυλί στο σπίτι).

πως θα γνωριζετε αν ειστε οι καταλληλοι για τη φυλη που διαλεξατε -> είμαι κατάληλος για την φυλή που διάλεξα γιατί το έψαξα αρκετά (1 χρόνο) πρωτού πάρω την τελική απόφαση και εν τέλει και να μην ημουν 100% κατάληλος θα γινόμουν πάση θυσία

πως θα ψαξετε -> με ότι μέσα έχω διαθέσιμα (γνωστούς, ιντερνετ, εκτροφείς, κλπ κλπ) έτσι έκανα και έτσι κατάφερα και βρήκα και μια πολύ καλή εκτροφέα και ένα πολύ καλό σκυλί που λατρεύω

μεχρι που μπορειτε να φτασετε ->
έφτασα μέχρι την Αγγλία για να αποκτίσω την Ζήβα μου και θα έφτανα και ακόμη παραπέρα αν χρειαζόταν.

με ποια κριτηρια θα επιλεξετε ->
τα κριτήρια που έθεσα για το σκυλί που ήθελα ήταν τα εξής: ήθελα οποσδήποτε σχετικά μεγαλώσομο σκυλί, με αντοχές (γιατί είμαι άτομο που βολτάρει πολύ), φιλικό, μαλλιαρό (για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, χε χε χε) και πάνω απο όλα σπιτόσκυλο.

τι ειστε διατεθιμενοι να ερωτηθητε και να απαντησετε ->
ερωτήθηκα πολλά πράγματα απο την εκτροφέα πριν αποφασίσει να μου δώσει σκυλί και απο ότι είπε με βρήκε τέλειο "μπαμπα" για το σκυλάκι της (ότι και αν ερωτηθώ δεν θα χα πρόβλημα να απαντήσω με ειλικρίνια)

και ποσα θελετε να διαθεσετε ->
διέθεσα αρκετά χρήματα για το σκυλάκι μου (το ταξίδι πήγαινε/ελα στην αγγλία, το κόστος του σκυλιού, το εισητήριο της στο αεροπλάνο, κλπ κλ) και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πολυ δεν το ψαχνουμε ρε παιδια?
Εδω ερχεται ξαφνικα στην ζωη μας ενα παιδι και φυσικα δεν ξερουμε τι μας γινεται. Πανικός, αγχος, αγνοια.

Στον γαμο δεν γινεται συχνα το ιδιο? Τα ζευγαρια που το ψαχνανε και περιμεναν να συναντησουν το ιδιανικο ετερον ημισυ, να γνωριστουν τελεια, να φτιαξουν τα οινονομικα, να κανουν σπιτι, να ειναι ολα ετοιμα, να να.... τα πηγαν καλυτερα απο αυτους που παντρευτηκαν πανω στο παθος?

Η ιδια η ζωη ομως μας οδηγει και μας δειχνει τι πρεπει να κανουμε.
Αν εχεις διαθεση και πεισμα ολα γινονται και μπορεις να συμβιωσεις σχεδον με οποιονδηποτε σκυλο. Αρκει να μην τα αφησεις ολα στην τυχη.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Απέκτησα σκύλο με όλες τις λάθος προυποθέσεις:
1. Σε φάση της ζωής μου πολύ βεβαρημένη ψυχολογικά (που συνεπάγεται την παθολογική μου αδυναμία στην σκυλίτσα)
2. Με τον λάθος τρόπο
3. Χωρίς να γνωρίζω την τύφλα μου τι εστί jack russell
4. Παρότι υπήρξαν άλλα δύο σκυλιά στην οικογένεια στο παρελθόν συνειδητοποιούσα κάθε μέρα ότι είμαι πανάσχετη σε πολλά θέματα

Τουλάχιστον μέσα σε όλα αυτά τα λάθη είχα 2 μήνες ελεύθερους να είμαι πάνω της 24/7 ΄

Υπήρχε όμως πάντα λατρεία για τους σκύλους από μέρους μου. Κάθε μέρα που περνάει που μαθαίνω κάτι καινούριο προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για να είμαι εγώ αντάξια στη μικρή μου. Γιατί εκείνη για μένα είναι απλά η ΚΑΛΥΤΕΡΗ

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
καθε εποχή είναι καταλληλη.... να αποκτησεις εναν τετραποδο φίλο....
ο καταλληλοτερος χρονος να ερθει ο φιλος να συγκατοικησει είναι λιγο πριν τις διακοπες.... χριστουγεννα-πασχα-καλοκαιρι.... έχεις περισσοτερο χρονο να του αφιερωσεις στις πρωτες ημερες του μαζί σου και να του θεσεις τους νεους κανονες....

έπειτα από 35 χρονια συμβιωσης με σκυλια και διαφορετικές ρατσες.... δηλώνω πως ποτε δεν θα ειμαι ετοιμος για τον νεο φίλο
καθενας ειναι διαφορετικός και εχει κατι να μου μαθει.... μαζί με την σωστή καθοδήγηση μπορουμε να δημιουργήσουμε μια καλή και σωστή σχεση... και στην διαρκεια ο ενας γινεται καταλληλος για τον άλλο....

αν δεν ειναι ερωτας με την πρωτη ματιά... ( ημιαιμο - αδεσποτο) κι εφόσον ειναι καθαροαιμο συγκεκριμενης φυλής...
θα απευθυνθώ στα αντιστοιχα εκτροφεια... ( live or internet) μολις βρω τα σκυλια τα οποια εχει ο εκτροφεας και πλησιαζουν σε αυτό που έχω στο μυαλό μου.... προχωραμε στις εξετασεις που εχουν οι γονεις και στον χαρακτηρα....

στο παρελθον έχω φτασει από βουδαπεστη μεχρι βαρνα... εχω κανει 2150 km για να παρω τον σκυλακο μου.... μιλαμε για μια ζωούλα ετσι???? δεν υπολογιζεις αποστασεις....

κριτηρια αυστηρα το προτυπο και διακρισεις σε εκθεσεις, έτσι ωστε να πλησιαζει το περισσοτερο δυνατόν στην εικονα που εχω στο μυαλό μου...
πιστοποιητικα υγειας γονεων ώστε το δυνατόν να ειναι περισσοτερο υγειές ( τουλαχιστον απαλλαγμενο κατα το δυνατον από κληρονομικες ασθενειες)
χαρακτηρας γονεων.... ωστε να μπορω να υποθεσω αν με το σωστο μεγαλωμα και χωρις λάθη από μερους μου το κουταβι θα εξελιχθει όπως θα ήθελα....

οταν προκειται για μια ζωή που θα σε συνοδεύει περιπου 10-14 χρονια δεν υπαρχουν προσωπικά δεδομένα.... ουτε για τον μέλλοντα ιδιοκτητη ούτε για τον εκτροφέα....

στο παρελθον έχω πληρωσει 750.000 δραχμές ( προ 14ετίας) περιελάμβανε ακόμα και το αεροπορικό εισητηριο του χειριστού του σκυλου που μου τον έφερε συνοδεία...με τις οδηγίες χρήσης μαζί... :p
τωρα και μετά από τοσα χρονια πιστευω ότι με 800 ευρώ βρισκω αυτό που θελω από εκτροφέα....