μια μικρή εκτροφική ιστορία


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
τα κουταβια ειναι δυσκολο να τα ξεχωρισεις και να αποφασισεις πιο απο ολα ειναι αυτο που ξεχωριζει..
εκτος κι εχεις τοση ανομοιομορφια στη γεννα που τα κανει ολα ευκολα
συνηθως απο ενα ταιριαστο ζευγαρωμα υψηλων αξιωσεων τα κουταβια φαινονται ισοδυναμα μεταξυ τους με ελαχιστες διαφορες
προσωπικα ειχα 4 θηλυκα στη γεννα απο τα οποια ηταν τα 3 πολλα υποσχόμενα
η επιλογη γινεται περιπου στις 45-με 55 ημερες....
αν σκεφτεις κιολας ποσο ανομοιομορφα αναπτυσσονται απο εκεινο το σημειο και μετα...
φανταζεσαι λοιπον ποσο καλες μαντικες ικανοτητες χρειαζεσαι ωστε να διαλεξεις οντως το καλυτερο ...
αλλα και ποσο πρεπει να προσεχεις κατα την αναπτυξη του να μην κανεις λαθη που καταστρεψουν ενα εκθεσιακο κουταβι...
απο θεμα χαρακτηρα ειναι σχετικα ευκολοτερο... απο θεμα μορφολογιας ειναι αρκετα δυσκολο...
το συγκεκριμμενο κουταβι λοιπον μαζι με τις αδελφες του το θεωρουσα πολυ υψηλων προδιαγραφων...
απλα μια αδελφη του ειχα σε ακομα ψηλοτερη θεση...
το συγκεκριμμενο κουταβι ειχε μια βουλα μικρη οταν γεννηθηκε σχεδον αναμεσα στα ματια...
οπου μεγαλωνοντας η συγκεκριμμενη βουλα ανεβαινε προς τα πισω...
ευτυχως σταματησε ακριβως στο οριο του κεφαλιου... αν το ξεπερνουσε και κατεβαινε στο λαιμο.. θα μπορουσε να θεωρηθει εκτος προτυπου...
οχι οτι ειναι τοσο σημαντικο η οτι μειωνε την αξια του κουταβιου....
αλλα σε μια εκθεση ειδικα μετα απο ενστασεις ανετα εχανε την πρωτη θεση...
ενας εκτροφεας θελει μια σκυλα οσο το δυνατον περισσοτερο τυπικη και σωστη ετσι ωστε με το καταλληλο αρσενικο να παρει τα εξαιρετικα κουταβια....
δεν χρειαζεται την εντυπωσιακη σκυλα...
αλλα με καποια εστω κι αν δεν φαινονται σφαλματα...
τα θηλυκα της γεννας εξελιχτηκαν ακριβως σε αυτο...
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Φταιτε κι εσεις όμως (μιλω γενικα) γιατί ισχύει και το ανάποδο, λέτε όσα θέλουν εκείνοι να ακουσουν και μετα την απομάκρυνση απο το ταμείο, συχνά πυκνά, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται..
Χαιρομαι που διαπιστώνω ότι δεν ανήκεις στη συγκεκριμένη κατηγορία (y)
Αν έχεις ελεγξει ως αγοραστης ολα αυτα που πρεπει, δηλαδή εξετασεις υγειας, περιβαλλον που ζουν τα ζωα, τις συνθηκες που γεννηθηκαν τα κουταβια και σε ικανοποιούν, τοτε τι λαθος μπορει να συμβει το οποιο θα μπορουσε να αποφευχθεί;

Μιλαμε για ζωντανους οργανισμους και οχι για μηχανήματα. Νομιζω οτι πολλοι που αγοραζουν εκτροφικο σκυλο θεωρουν οτι πηραν bang and olufsen ηχοσυστημα που θα τα κανει ολα μονο του. Οτι η κυρια τους ευθυνη ηταν στην αγορα και μετα το σκυλι μπαίνει στο αυτόματο.
Μου δινεται η εντύπωση μερικες φορες οτι επειδη καποιος εχει εκτροφικο σκυλι καπως επαναπαύεται θεωρωντας για καποιο λογο οτι το σκυλι θα εχει την τελεια συμπεριφορα και υγεια χωρις μεγαλη συμμετοχη απο τον ιδιοκτήτη. Λες και η υποχρεωση του εξαντληθηκε με την αγορα.


Ειδατε ποσο πιο καλα περναν τα ημιαιμακια;; κανεις δεν εχει απαιτησεις απο αυτα. :)
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Τώρα, εγώ τι να πω?
Που ξέρω την συγκεκριμένη ιστορία, από τη μέρα που έγινε η συνάντηση γιγάντων (ή, "όταν ο Πέτρος συνάντησε τον Κάσπερ")... δηλαδή, εδώ και ένα χρόνο...

Αναλογίζομαι ότι, από τα 8.500 posts που έχω γράψει εδώ... περίπου 500 (μεγάλα) posts αναφέρονται σε παρόμοια θέματα... νιώθω λιγάκι σαν "στυμμένη λεμονόκουπα"... άσε που, τις περισσότερες φορές, οι απαντήσεις που έλαβα αφορούσαν στο "ροζ συννεφάκι" μου...

1. ...η συγκεκριμμενη ιστορια αν την αναλυσετε... εχει πολλα διδακτικα σημεια... απο την λαθος επιλογη ιδιοκτητων...

2. ...το θεμα ειναι πως αντιμετωπιζεις τα λαθη σου...
1. Βέβαια, οφείλω να πω ότι η (λάθος ή σωστή) "επιλογή ιδιοκτητών" (ή, μήπως και μόνο η χρήση του όρου "ιδιοκτητών" διευρύνει το φάσμα της έννοιας "βαράτε βιολιτζήδες"?) είναι μία μόνο από τις πολλές πτυχές του ζητήματος "ευημερία του είδους - φυλής - σκύλου"...

2. Έχω τοποθετηθεί (και χλευαστεί - από παλιά και έμπειρα μέλη ειδικής βαρύτητας στην ιστορία αυτού του φόρουμ - μέχρι και στα άλογα του Διομήδη είχαμε φτάσει, φίλε ptf ), προσπαθώντας να υποστηρίξω ότι ο ΣΩΣΤΟΣ εκτροφέας ΔΕΝ είναι εκείνος που τα κάνει όλα τέλεια, κάθε φορά... αλλά ΕΙΝΑΙ εκείνος που τα λάθη του τα κάνει άθελά του και τα αντιμετωπίζει και τα εξαλείφει...

Στο σημείο αυτό, χωρίς την παραμικρή πρόθεση να σε "γλείψω", Πέτρο και για να μην σας ζαλίζω με την πολυλογία μου... οφείλω να επαναλάβω κάτι που, επίσης, έχω γράψει μερικές φορές:

Οταν είσαι "νεόκοπος" και επίδοξος ιδιοκτήτης καθαρόαιμου σκύλου και σου αρέσουν 1-2 φυλές, τις οποίες ψάχνεις στη χώρα σου... αν δεν σε "γεμίσουν" οι υπάρχοντες εκτροφείς, ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΦΥΛΗ, τελεία και παύλα!
Στη φάση εκείνη, λοιπόν, της ζωής μας, εγώ και η γυναίκα μου λατρεύαμε (και είχαμε καταλήξει από μελέτες κλπ.) το Rottweiler... όμως, κάτι (σε σχέση με τους εκτροφείς που μπορέσαμε να γνωρίσουμε) μας "κρατούσε πίσω"... και "αλλάξαμε φυλή"...
Και, βέβαια (χωρίς να παρεκκλίνουμε ιδιαίτερα από το "μολοσσοειδές" και την Ομάδα 2), "εθιστήκαμε" σ' αυτά τα χείλια και σ' αυτά τα ΣΑΛΙΑ!!!

Για να μη σε κουράζω, λοιπόν, Πέτρο... όπως σε έχω γνωρίσει σαν εκτροφέα, σαν χειριστή και σαν άνθρωπο... είσαι από τους εκτροφείς, λόγω των οποίων θα "άλλαζα φυλή"...

Και μιά συμβουλή, παρότι είμαι νεώτερος:p:

Κι ασ' τους άλλους να μιλάνε για αγάπες που πονάνε...
Ασ' τους άλλους να μιλάνε, παραμύθια να πουλάνε...

 


nikos00

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2013
193
81
Αθηνα
Να κανω μια ερωτηση βρε παιδια που μου γεννηθηκε μεσα απο την κουβεντα κ φυσικα δεν εχει να κανει με τη συγκεκριμενη ιστορια του φιλου (ισως ειναι κ ανοητη βεβαια η απορια μ)


Μιλωντας για ψυχουλες σκεφτομαι κ ρωταω να ακουσω τις αποψεις σας...

Ποσο ''βαρος'' κ δυσκολο ειναι για ενα σκυλακι να ειναι το καλυτερο κουταβι μιας γενας ;

σκεφτομαι δλδ ειναι σωστο επειδη γεννηθηκε ομορφοτερο η με καλυτερη δομη η οποια ειναι τελως παντων τα κριτηρια να πρεπει να μαθαινει πως να στεινετε αντι να παιζει η αν στην τελικη του αρεσει να υποβαλεται σε ολη αυτη τη διαδικασια που εκεινο δεν καταλαβαινει?
 




ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
χμ εξαρτάται για τι φυλή μιλάμε....
σε όσα δεν εχουν και το θέμα του γκρουμινγκ, δεν ξερω αν ειναι βάρος. Τι εννοώ... όλα αυτά που μαθαίνει ενα κουτάβι/σκυλι για την εκθεση, είναι βήματα εκπαίδευσης. Ίσως πιο απαιτητικής από ενα κουτάβι που δε θα ασχοληθει κανεις μαζι του ή παρα μ΄νο για β/υ αλλά με την ιδια λογική... τι βάρος κουβαλάνε τα εργασιακά που εχουν και κατι ΙΡΟ να μαζέψουν?
Για εμενα λοιπόν δεν ειναι βαρος αλλά εξτρα τρόπος και χρόνος να δεθεις με το σκυλι σου
 
  • Like
Reactions: Orilis


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εχω μια ταση να βλεπω τα πραγματα κυριως απο την "δικη μου" πλευρα κ αυτη ειναι του ιδιοκτητη κ οχι του εκτροφεα.
Ο εκτροφεας συνηθως οταν λεει "καλυτερο" εννοει αυτο που θα διακριθει κ θα δωσει τους καλυτερους (σηκωνει συζητηση) απογονους.
Ο ιδιοκτητης οταν λεει "καλυτερο" εννοει αυτο που ειναι υγειες και του κανει τα γουστα.
Αυτα τα δυο τις περισσοτερες φορες δεν ταυτιζονται.
Αυτο εχει σαν αποτελεσμα αν ο εκτροφεας δεν "αξιολογησει" σωστα τους υποψηφιους αγοραστες, να τους δωσει ενα κουταβι που μεν για αλλα χερια θα ηταν εξαιρετικο αλλα γι αυτους να μην ειναι καν καλο........
Θελει πολυ χημεια κ ειλικρινεια κ απο τις δυο πλευρες για να γινει σωστα το "ταιριασμα"......

Και τωρα θα κανω μια προσπαθεια (με καλη προθεση-ακομα κ αν μερικοι δεν με πιστεψουνε....) να το δω λιγο ποιο σφαιρικα το θεμα:
Ο εκτροφεας λοιπον της ιστοριας, πουλησε/εδωσε (δεν κρατησε δλδ σε πρωτη φαση για τον εαυτο του κ το εκτροφικο του πλανο) το κουταβι της ιστοριας.
Μετα για λογους που ανελυσε, το πηρε πισω κ το "προχωρησε" στις εκθεσεις, με ποιο σκοπο?
Να αποδειξει οτι το κουταβι ηταν "εξαιρετικης ποιοητας" (show) ??
Και γιατι αυτο να νοιαζει τον αγοραστη?
Με σκοπο μετα την διακριση, να το ζευγαρωσει μελλοντικα??
Μα αν αξιζει εξ'αρχης, δεν θα επρεπε να το ειχε κρατησει η να το ειχε δωσει σε κοντινο του ανθρωπο ωστε να εχει αυτη την πορτα ανοιχτη?
Αν στο μελλον ο εκτροφεας τα φερει ετσι κ αποτυχει "ταιριασμα" ξανα, θα κανει ξανα το ιδιο?
Δλδ καθε φορα που ενα κουταβι βρισκεται σε κακο σπιτι, θα το παιρνει πισω θα το προχωραει στις εκθεσεις κ μετα θα το χρησιμοποιει στο εκτροφικο πλανο?
Αρα η εκτροφη που βασιζεται?? Στην "αποτυχια του ταιριασματος" ??

Μερικα πραγματα δεν τα καταλαβαινω.....
Συγνωμη αν τα γραφω χοντρα κ αποτομα, αλλα οπως ειπε κ ο GRDANE αν την ιστορια την δεις εξ'αποστασεως εχει "πολλα σημεια" προς αναλυση.......

Υ.Γ. GRDANE, ολο το παραπανω δεν αναφερεται "σε σενα" ουτε εχω κανενα σκοπο να σε θιξω. Με την ιστορια που μας εξεθεσες δημοσια παιρνω σαν αφορμη να εκφρασω καποιες αποριες. Θα ηθελα λοιπον πισω απο αυτη την ιστορια, να μην δουμε εσενα ως Πετρο, που ολοι γνωριζουμε απο τα γραπτα σου εδω μεσα, αλλα τον "εκτροφεα" γενικα.
Τουλαχιστον εγω αυτο προσπαθησα να κανω, κ μπραβο σου που εχεις το σθενος να εκθετεις ετσι δημοσια εκτροφικες ιστοριες.



Να κανω μια ερωτηση βρε παιδια που μου γεννηθηκε μεσα απο την κουβεντα κ φυσικα δεν εχει να κανει με τη συγκεκριμενη ιστορια του φιλου (ισως ειναι κ ανοητη βεβαια η απορια μ)


Μιλωντας για ψυχουλες σκεφτομαι κ ρωταω να ακουσω τις αποψεις σας...

Ποσο ''βαρος'' κ δυσκολο ειναι για ενα σκυλακι να ειναι το καλυτερο κουταβι μιας γενας ;

σκεφτομαι δλδ ειναι σωστο επειδη γεννηθηκε ομορφοτερο η με καλυτερη δομη η οποια ειναι τελως παντων τα κριτηρια να πρεπει να μαθαινει πως να στεινετε αντι να παιζει η αν στην τελικη του αρεσει να υποβαλεται σε ολη αυτη τη διαδικασια που εκεινο δεν καταλαβαινει?
Εαν ο αυτοσκοπος αυτου που εχει το ζωο στα χερια του, δεν ειναι αποκλειστικα το show, το σκυλι δεν στερειται τιποτα απολυτως απο την φυσιολογικη του ζωη, θα μπορουσα να στο εξιστορησω κι εγω με "εκτροφικη ιστορια" αλλα δεν νομιζω οτι χρειαζεται.

Το να ειναι ενα σκυλι "εκθεσιακο" μπορει να σημαινει πολλα αλλα δεν σημαινει κ τπτ.
Την διαφορα "πισω απο τον σκυλο" αλλα για το σκυλο, την κανει ο ιδιοκτητης που το μεγαλωνει, κ ο εκτροφεας που το εδωσε εκει που το εδωσε.
 
  • Like
Reactions: ISKENDER and johnk


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
@east49 ,

Οφείλω να σου πω ότι, πολλές φορές με εκπλήσσεις!!! ευχάριστα...;)
 


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Αν έχεις ελεγξει ως αγοραστης ολα αυτα που πρεπει, δηλαδή εξετασεις υγειας, περιβαλλον που ζουν τα ζωα, τις συνθηκες που γεννηθηκαν τα κουταβια και σε ικανοποιούν, τοτε τι λαθος μπορει να συμβει το οποιο θα μπορουσε να αποφευχθεί;

Μιλαμε για ζωντανους οργανισμους και οχι για μηχανήματα. Νομιζω οτι πολλοι που αγοραζουν εκτροφικο σκυλο θεωρουν οτι πηραν bang and olufsen ηχοσυστημα που θα τα κανει ολα μονο του. Οτι η κυρια τους ευθυνη ηταν στην αγορα και μετα το σκυλι μπαίνει στο αυτόματο.
Μου δινεται η εντύπωση μερικες φορες οτι επειδη καποιος εχει εκτροφικο σκυλι καπως επαναπαύεται θεωρωντας για καποιο λογο οτι το σκυλι θα εχει την τελεια συμπεριφορα και υγεια χωρις μεγαλη συμμετοχη απο τον ιδιοκτήτη. Λες και η υποχρεωση του εξαντληθηκε με την αγορα.

Ειδατε ποσο πιο καλα περναν τα ημιαιμακια;; κανεις δεν εχει απαιτησεις απο αυτα. :)
Συμφωνώ με τα όσα λες σχετικά με την κατηγορία των ιδιοκτητών στην οποία αναφέρεσαι. Οσο αφορά τα λάθη που μπορούν να συμβούν είναι πολλά και συχνά είναι εσκεμμένα. Επιγραμματικά αναφέρω μερικα:
- Παραπληροφόρηση σχετικά με το χαρακτήρα ενος κουταβιού (με 1-2 επισκέψεις , όταν γίνονται, δε μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα)
- παραπληροφόρηση για την εκθεσιακή ποιότητα ενος κουταβιού και την εκθεσιακή του θέση στη γέννα. (ασχετως γνωσεων και ψαξίματος, ο εμπειρος εκτροφέας γνωρίζει πάντοτε περισσότερα απο εμας).
- Παραπληροφόρηση για το χαρακτήρα των γεννητόρων
- παραπληροφόρηση σχετικά με τον αριθμο γεννών στο εκτροφείο (δεν εισαι ντεντεκτιβ να ψαχνεις, εμπιστευεσαι τα λόγια του).
- παραπληροφόρηση σχετικά με την υποστήριξη που μπορεί να σου παράσχει ΜΕΤΑ την αγορά (πολυ βασικο αυτο).
- Εκτροφικη ηθική : γνωρίζεις αν πουλαει σε pet shop ή αν εισαγει κουταβια; Γνωρίζεις τον εκτροφικό του στόχο; Γνωρίζεις εαν οι στοχοι του είναι εμπορικής φύσεως ή πασχίζει για την εξέλιξη- βελτίωση της φυλης; Γνωρίζεις αν είναι αντικειμενικός και αμερόληπτος;

Είναι πολλές οι παράμετροι που παιζουν αποφασιστικό ρόλο και η ευθύνη προσωπικά θεωρώ οτι γερνει περισσότερο προς την πλευρά του εκτροφέα παρά του ιδοκτήτη. Ο εκτροφέας είναι ο βασικός υπεύθυνος γιατί τα κουτάβια είναι δημιουργήματα της δικής του προσπάθειας, γνωρίζει καλύτερα απο όλους τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του καθενός, εχει το δικαίωμα να αρνηθεί μια πώληση και έχει την ηθική υποχρέωση να παρακολουθεί το κουτάβι καθ όλη τη διάρκεια της ζωής του.
 


ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.809
58
ΑΘΗΝΑ
Μία και μόνη παρατήρηση στα όσα έγραψε ο east49.
Τα κουτάβια που δεν κρατά ο εκτροφέας δεν είναι απαραίτητα εκτός του εκτροφικού του πλάνου. Πιθανόν να το προβλέπει μέσω ιδιωτικού συμφωνητικού, συνιδιοκτησίας ή και με άλλους τρόπους που μπορεί να μου διαφεύγουν.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ο εκτροφέας είναι ο βασικός υπεύθυνος γιατί τα κουτάβια είναι δημιουργήματα της δικής του προσπάθειας, γνωρίζει καλύτερα απο όλους τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του καθενός, εχει το δικαίωμα να αρνηθεί μια πώληση και έχει την ηθική υποχρέωση να παρακολουθεί το κουτάβι καθ όλη τη διάρκεια της ζωής του.
Η προσωπικη μου εμπειρια σε συνδιασμο με το οσο ψαξιμο εχω ριξει, καταληγουνε με μεγαλη σιγουρια στο συμπερασμα οτι ΤΕΛΙΚΑ, "ο σκυλος" ειναι 50% εκτροφη κ 50% ο ιδιοκτητης (συγκαταλεγεται: διαβιωση, ανατροφη,εκπαιδευση κλπ κλπ).
Οποτε ο εκτροφεας στην καλυτερη, να γνωριζει το 60 ημερων κουταβι που παραδιδει τι πλεονεκτηματα εχει κ τι οχι σε σχεση με τα αλλα, αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορει να γνωριζει τι θα γινει αυτο το σκυλι στο μελλον!
Ενα σκυλι που μπορει να φαινεται δυναμικο στα λαθος χερια μπορει να γινει φοβικο κ προβληματικο...... ενα ηπιο σκυλι, που θα βρεθει σε καταλληλο περιβαλλον, μπορει να γινει ενας δυναμικος κ γεματος αυτοπεποιθηση σκυλος...... πολλα μπορουν να γινουνε.....
Αυτο που καλειται (κατ΄εμενα) να αξιολογησει ενας εκτροφεας, ειναι αν στα χερια του συγκεκριμενου ιδιοκτητη μπορει αυτο το κουταβι να γινει αυτο που θελει ο ιδιοκτητης ωστε να ειναι κ οι δυο ευτυχισμενοι for ever after!

Στο δευτερο τμημα του ποστ σου, θα πω οτι καλο ειναι να εχει την προθεση κ την ηθικη να σταθει διπλα στον ιδιοκτητη που διαλεξε κ το κουταβι που του παρεδωσε, αλλα σε καμια περιπτωση δεν μιλαμε για υποχρεωση απο καμια απο τις δυο πλευρες.
Μετα την παραδωση, ο ιδιοκτητης ΑΝ θελει, θα αφησει την πορτα ανοιχτη κ θα μιλαει/βλεπει/κλπ με τον εκτροφεα του σκυλου του, αν δεν θελει, ο εκτροφεας δεν (πρεπει να εχει) κανενα δικαιωμα να χωθει στην "ιδιωτικη" πλεον ζωη του ανθρωπου με τον σκυλο ΤΟΥ, τον σκυλο που αυτος εδωσε σαν αποτελεσμα μιας εμπορικης συναλλαγης (για να μην ξεχνιωμαστε). Αν παλι θελει να ειναι σιγουρος μπορει να βρει αυτον που θα του υπογραψει αντιστοιχα συμβολαια (παραβιασης ιδιωτικοτητας!? κατι ξερω γω.....)

Τα παραπανω αποτελουν αποψεις μου, μετα χαρας να τα συζητησουμε......
 
  • Like
Reactions: Amaliaz




nikos00

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2013
193
81
Αθηνα
East49 συμφωνω παρα πολυ με τη δευτερη σου παραγραφο στο τελευταιο ποστ!

φυσικα υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που οι ιδιοκτητες μπορει να ειναι αρκετα διαβασμενοι κ να δειξουν στον εκτροφεα οτι νοιαζονται με αποτελεσμα να τους εμπιστευτει αλλα να μην ησχυει στην πραγματικοτητα οπως αναφερθηκε και ποιο πανω, ομως νομιζω οτι σε πολυ κοσμο (κ σε αυτο νομιζω εχουν μεγαλη ευθυνη και καποιοι απ τους εκτροφεις) εχει καλλιεργηθει η αποψη οτι ενα εκτροφικο σκυλι ειναι τελειο σε χαρακτηρα, ειναι δυσκολο να εμφανισει προβληματα υγειας, πρεπει να μεγαλωνει με συγκεκρημενο τροπο... με αποτελεσμα αν κατι απο αυτα αλλαξει να δημιουργουνται θεματα ...

Απλα επειδη πολλες φορες (και χωρις να περνει ολους η μπαλα) οταν κατι γινετε επαγγελμα χανει ισως τον αρχικο του χαρακτηρα !
Σιγουρα υπαρχουν πολυ ανωριμοι ιδιοκτητες αλλα σιγουρα εχουν και η εκτροφεις μεριδιο ευθυνης για πολλα απ οσα συμβαινουν!
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
East49 συμφωνω παρα πολυ με τη δευτερη σου παραγραφο στο τελευταιο ποστ!

φυσικα υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που οι ιδιοκτητες μπορει να ειναι αρκετα διαβασμενοι κ να δειξουν στον εκτροφεα οτι νοιαζονται με αποτελεσμα να τους εμπιστευτει αλλα να μην ησχυει στην πραγματικοτητα οπως αναφερθηκε και ποιο πανω, ομως νομιζω οτι σε πολυ κοσμο (κ σε αυτο νομιζω εχουν μεγαλη ευθυνη και καποιοι απ τους εκτροφεις) εχει καλλιεργηθει η αποψη οτι ενα εκτροφικο σκυλι ειναι τελειο σε χαρακτηρα, ειναι δυσκολο να εμφανισει προβληματα υγειας, πρεπει να μεγαλωνει με συγκεκρημενο τροπο... με αποτελεσμα αν κατι απο αυτα αλλαξει να δημιουργουνται θεματα ...

Απλα επειδη πολλες φορες (και χωρις να περνει ολους η μπαλα) οταν κατι γινετε επαγγελμα χανει ισως τον αρχικο του χαρακτηρα !
Σιγουρα υπαρχουν πολυ ανωριμοι ιδιοκτητες αλλα σιγουρα εχουν και η εκτροφεις μεριδιο ευθυνης για πολλα απ οσα συμβαινουν!
Εδω μπαινουμε σε θεματα που σηκωνουνε πολυ συζητηση κ τα ορια ειναι συνηθως "ηθικα" κ οχι πρακτικα.
Τι θελω να πω: Οι πραγματικες υποχρεωσεις του εκτροφεα, τελειωνουνε με την πωληση του ζωου, την παραδοση κ παραλαβη του απο τον ιδιοκτητη, μετα απο ελεγχο που ο δευτερος θα διεξαγει, αν θελει μονος του η με την βοηθεια καποιου ποιο εμπειρου ισως κ κτηνιατρου.
Μολις το ζωο (και τα λεφτα μην ξεχνιωμαστε) αλλαξουνε χερια, τελειωνουνε κ οι δεσμευσεις, υποχρεωσεις η οπως αλλιως το θελεις πες το.
(εξαιρουνται οι περιπτωσεις ιδιαιτερων συμβολαιων-συμφωνιων-συμφωνητικων)

Μεχρι σε αυτο το σημειο, ο ιδιοκτητης αρχικα, οφειλει να εχει κανει το ψαξιμο του, να εχει βρει τον εκτροφεα της εμπιστοσυνης ΤΟΥ (καθως αυτο ειναι υποκειμενικο) να εχει πειστει για την "ποιοτητα" του ζωου που θα παρει κ γενικα να εχει κανει το background check τοσο σε εκτροφειο, εκτροφεα κ γεννα κ να τα εχει βρει ολα αριστα.
Τοτε λοιπον εκδηλωνει το ενδιαφερον του για την αγορα του ζωου.

Μετα ειναι στο χερι του εκτροφεα, να αποδεχτει η οχι τον αγοραστη, να του κανει περισσοτερες ερωτησεις, να ζητησει λεπτομεριες κλπ κλπ.......
Να κανει ενα profile check γενικα στον υποψηφιο ιδιοκτητη ωστε να ειναι βεβαιος οτι το σκυλι θα ειναι του γουστου του ιδιοκτητη κ θα εχουνε μια καλη κ ευτυχισμενη συμβιωση.

Αν κατι σε ολα αυτα γινει "λαθος" μετα δημιουργουνται προβληματα.
Ειμαι απο τους ιδιοκτητες που χρειαστηκα πολλες συναντησεις κ εδειξα πολυ επιμονη ωστε να μπορεσω να πεισω τον εκτροφεα που ειχα επιλεξει οτι οι (πολλες κ ιδιαιτερες ομολογουμενως) απαιτησεις μου θα μπορουσαν να ικανοποιηθουν κ απο μεριας μου κ οτι θα μπορουσα να προσφαιρω στο ζωο (με τον χαρακτηρα που ζητουσα) την αρμονικη συμβιωση κ το happy end της ιστοριας που επιθυμουν ολοι οι εκτροφεις.
Αργησε αρκετα να πειστει μεχρι στο τελος να με εμπιστευτει, οποτε εχω περασει το παραπανω λουκι, στον μεγιστο βαθμο. Στο τελος βεβαια δικαιωθηκαμε κ οι δυο, καθως μεχρι κ σημερα λεω οτι τα πραγματα δεν θα μπορουσαν να ειναι καλυτερα απο καθε αποψη.

Απο την στιγμη λοιπον της αναχωρησης του αγοραστη με το ζωο, το εργο αλλαζει.
Μετα ειναι στο χερι του αγοραστη-ιδιοκτητη πλεον, να αποφασισει αν θελει να εχει η οχι καποια η οποια σχεση με τον ανθρωπο που του εδωσε το ζωο.
Ειναι θεμιτο ο εκτροφεας να ενδιαφερθει για το σκυλι που εδωσε, αλλα αν ο ιδιοκτητης "κλεισει τους δρομους" ειναι περιττο κ ανουσιο να συνεχισει να επιδιωκει την "με το στανιο" ενημερωση, καθως μπορει να φτασει κ στα ορια προσβολης της ιδιωτικοτητας.
Το ΠΩΣ επιλεγει να μεγαλωσει ο εκαστοτε ιδιοκτητης το ζωο του, με ποιο τροπο να το εκπαιδευσει, με ποιο τροπο να το ταισει, που θα διαβιωνει κ πως θα δουλευει παιζει η δεν ξερω γω τι, ειναι κατι που αφορα τον ιδιο ΜΟΝΟ εφ'οσων φυσικα δεν μιλαμε για περιπτωσεις κακοποιησης-υποσιτισμου-εκγαταλειψης κ δεν πεφτει λογος σε κανεναν αλλον!

Αν ο εκτροφεας εχει φανταστει ως ιδανικη αλλη ζωη για το ζωο του, εχει δικαιωμα να στεναχωρηθει, να κανει εσωτερικη αναζητηση θεωροντας οτι ισως καπου εσφαλε πολυ, αλλα δεν εχει δικαιωμα να κανει απολυτως τιποτα αλλο εφ'οσων το ζωο χαιρει ακρας υγειας κ δεν διχνει σημαδια κακοποιησης. Κατ'εμενα δεν εχει δικαιωμα να εκφρασει ουτε την γνωμη του αν αυτη δεν του ζητηθει.
Το καλο παντως ειναι τα "ιδανικα" εκτροφεα κ ιδιοκτητη να ταυτιζονται.

Εν κατακλειδη σε μια υγειη κ σωστη σχεση ιδιοκτητη-εκτροφεα, ο ιδιοκτητης θα επιδωξει την συνεχιση των επαφων, γιατι αν ειναι απολυτα ευχαριστημενος απο το ζωο του (την αγορα του αν το θελετε ετσι), το μεγαλωνει κ το βλεπει να εξελισσεται σε σκυλαρο, θα θελει να μοιραστει την τρελλα του, την χαρα του κ την υπερηφανεια του με καποιον κ δεν μπορει να υπαρχει ποτε κανενας καταλληλοτερος απο τον εκτροφεα αυτου του ζωου!
Τουλαχιστον ετσι εγινε στην δικη μου περιπτωση, που αν κ αρχικα ειχα ξεκαθαρισει οτι οι επαφες μας τελειωνουνε "με την απομακρυνση απο το ταμειο" εχουμε φτασει στο σημειο να επικοινωνουμε τακτικα, βρισκομαστε αρκετα συχνα κ εχουμε επαφη, ωστε να μπορουμε κ οι δυο εξ'ισου να καμαρωνουμε "για τα κοριτσια ΜΑΣ" ασχετα αν τα σκυλια ειναι 100% δικα μου......

Δεν ειναι τοσο δυσκολο, γενικα..... "χημεια" ειναι, οπως αυτη που αναπτυσσεται στις καθημερινες μας σχεσεις με τον κοσμο......

Για να επανελθουμε ομως κ στο θεμα της "εκτροφικης ιστοριας" απο το κειμενο κ μονο του εκτροφεα, εγω διακρινω εναν συναισθηματισμο σε μεγιστο βαθμο,εντονο εγωισμο και μεγαλο πεισμα.
Τρεις ιδιοτητες που η καθε μια απο μονη της εμενα μου φαινεται "αρνητικη" για εναν εκτροφεα, αλλα κ οι τρεις μαζι πιστευω οτι ειναι καταστροφικες, αν θελει να εχει "επαγγελματικη" πορεια στο χρονο.
Το τελευταιο ειναι καθαρα προσωπικη μου αποψη.
 


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Η προσωπικη μου εμπειρια σε συνδιασμο με το οσο ψαξιμο εχω ριξει, καταληγουνε με μεγαλη σιγουρια στο συμπερασμα οτι ΤΕΛΙΚΑ, "ο σκυλος" ειναι 50% εκτροφη κ 50% ο ιδιοκτητης (συγκαταλεγεται: διαβιωση, ανατροφη,εκπαιδευση κλπ κλπ).
Οποτε ο εκτροφεας στην καλυτερη, να γνωριζει το 60 ημερων κουταβι που παραδιδει τι πλεονεκτηματα εχει κ τι οχι σε σχεση με τα αλλα, αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορει να γνωριζει τι θα γινει αυτο το σκυλι στο μελλον!
Ενα σκυλι που μπορει να φαινεται δυναμικο στα λαθος χερια μπορει να γινει φοβικο κ προβληματικο...... ενα ηπιο σκυλι, που θα βρεθει σε καταλληλο περιβαλλον, μπορει να γινει ενας δυναμικος κ γεματος αυτοπεποιθηση σκυλος...... πολλα μπορουν να γινουνε.....
Αυτο που καλειται (κατ΄εμενα) να αξιολογησει ενας εκτροφεας, ειναι αν στα χερια του συγκεκριμενου ιδιοκτητη μπορει αυτο το κουταβι να γινει αυτο που θελει ο ιδιοκτητης ωστε να ειναι κ οι δυο ευτυχισμενοι for ever after!

Στο δευτερο τμημα του ποστ σου, θα πω οτι καλο ειναι να εχει την προθεση κ την ηθικη να σταθει διπλα στον ιδιοκτητη που διαλεξε κ το κουταβι που του παρεδωσε, αλλα σε καμια περιπτωση δεν μιλαμε για υποχρεωση απο καμια απο τις δυο πλευρες.
Μετα την παραδωση, ο ιδιοκτητης ΑΝ θελει, θα αφησει την πορτα ανοιχτη κ θα μιλαει/βλεπει/κλπ με τον εκτροφεα του σκυλου του, αν δεν θελει, ο εκτροφεας δεν (πρεπει να εχει) κανενα δικαιωμα να χωθει στην "ιδιωτικη" πλεον ζωη του ανθρωπου με τον σκυλο ΤΟΥ, τον σκυλο που αυτος εδωσε σαν αποτελεσμα μιας εμπορικης συναλλαγης (για να μην ξεχνιωμαστε). Αν παλι θελει να ειναι σιγουρος μπορει να βρει αυτον που θα του υπογραψει αντιστοιχα συμβολαια (παραβιασης ιδιωτικοτητας!? κατι ξερω γω.....)

Τα παραπανω αποτελουν αποψεις μου, μετα χαρας να τα συζητησουμε......

Ολες οι αποψεις είναι σεβαστες , ειδικά όταν προέρχονται απο καλοπροαίρετα άτομα όπως εσυ :) Στα κακοπροαίρετα όπως έχω δείξει, απαντώ σε διαφορετικό στυλ ;)

Οταν γραφω οτι κατα τη γνώμη μου η ευθύνη βαραίνει περισσότερο τον εκτροφέα φυσικά δεν εννοώ ότι έχει μαντικές ικανότητες, εκτός αν τον λεν Πυθία :LOL:. Εννοώ ότι γνωρίζει κάθε πτυχή ενός κουταβιού , τη μορφολογία του, το χαρακτήρα του, πιθανά θέματα υγείας και ότι άλλο το αφορά. Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων οι δικές μας γνώσεις και εμπειρίες είναι υποδεέστερες των δικών του. Αυτο σημαινει οτι αν εμεις μπορουμε να τον ξεγελάσουμε μία φορά αυτος μπορεί δέκα..
Εχουμε να κάνουμε με ψυχές και ζωντανά πλάσματα . Αν πουλούσα κινητά δε θα έδινα πεντάρα ποιος τα αγοράζει και πως θα τους φερθεί :) Εαν όμως διέθετα κουτάβια τότε το φταίξιμο θα το έριχνα στον εαυτό μου και όχι στον ιδιοκτήτη που με ξεγέλασε.
Οσο αφορά την τύχη του κουταβιού στο μέλλον, μίλησα για ηθική υποχρέωση, όχι τυπική, όχι νομική. Φυσικά και εξαρτάται απο τον ιδιοκτήτη εάν θα επιτρέψει την επικοινωνία, ο εκτροφέας πάντως οφείλει (ξαναλέω, ηθικά) και συμπληρώνω, εάν του επιτραπεί, να παρακολουθεί την πορεία του. Μπορεί να το βλέπω κάπως ρομαντικά το όλο ζήτημα αλλά ξέρω εκτροφείς που έχουν τα σκυλιά τους σαν παιδιά τους και είναι φυσικό και επόμενο να ενδιαφέρονται για την πορεία, εξέλιξη και διαβίωση τους . Αν αδιαφορούν τους κατατάσσω στην ομάδα των εμπόρων..
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
ιστ θα σου απαντησω μονο στα σημεια που αναφερεσαι...
στην εκτροφικη ιστορισ κι οχι γενικα κι αοριστα...
πρωτον..
σαν εκτροφεας ... δεν ξερω τι εχεις εσυ στο μυαλο σου αλλα θα μου επιτρεψεις να μπορω να διαφοροποιουμαι και να εχω αλλο προτυπο στο μυαλο μου ως εκτροφεας..
αυτο φυσικα δεν σημαινει οτι πρεπει να ειμαι επαγγελματιας ( οπως εσυ θετεις τον ορο )..η οτι βλεπω επαγγελματικα την εκτροφη ... πιστευω οτι εχω αυτο το δικαιωμα..
αρα κι αυτα που μου προσαπτεις ως αρνητικα... για την μελλοντικη επαγγελματικη μου καριερα πιθανα εγω να τα θεωρω και θετικα..

αλλωστε πολλοι τελευται μου εχουν πει... ρε φιλε εσυ δεν θελεις να πουλησεις κουταβια?
εχω διωξει πολυ κοσμο που σαν πρωτη επιλογη ερχεται σε εμενα για σκυλο φυλακα....
( σου θυμιζει κατι? ;) )

πιο συγκεκριμμενα τωρα...
το κουταβι οπως ανεφερα απο την αρχη ηταν σοου προδιαγραφων...
αλλα και οπως ανεφερα επισης υπηρχαν κι αλλα επισης σοου προδιαγραφων
( για μενα παντα τοτε )
οπως αποδειχτηκε αργοτερα τουλαχιστον ενα ακομα
γιατι λοιπον εφοσον ο χαρακτηρας του ταιριαζε με τους συγκεκριμμενους ανθρωπους να μην παει στου συγκεκριμμενους ανθρωπους?
γιατι κατι που απο τη μια το θετουμε ως προυποθεση ο σωστος εκτροφεας να διαλεγει το σωστο χαρακτηρα κουταβιου για τους ιδιοκτητες στη συγκεκριμμενη περιπτωση να το βγαζουμε οφ? το πλανο του εκτροφεα καλυπτονταν ετσι κι αλλοιως με τα υπολοιπα κουταβια...
απο την αλλη αν ησουν στο χωρο των ντογκο..
θα ηξερες ποσο ντορος ειχε γινει τοτε με το συγκεκριμμενο κουταβι..
με επαιρναν εκτροφεις και ρωταγαν αν ειχα και τι εκανα ενα κουτσο κουταβι...
ακομα και σημερα που εγραψα την ιστορια η παραποληροφορηση ειχε τοσο προχωρησει που... αρκετοι ενω ηξεραν την ιστορια ,δεν την ξεραν στη σωστη της βαση ,μπερδευτηκαν κι αναρωτιονταν για πιο κουταβι ,τι διαβαζαν..
απο την αλλη λοιπον ειτε θα αφηνα να διαδιδονται φημες και οτι η σκυλα εβγαλε σκαρτη γεννα κι οχι μονο, αλλα και οτι σαν ανθρωπος - εκτροφεας πουλησα κουτσο σκυλι προσπαθωντας να ξεγελασω κοσμο)
αρα και η φημη μου ως εκτροφεας παιζοταν αρκετα... αν συνυπολογισουμε οτι ταυτοχρονα υπηρχαν ανθρωποι - εκτροφεις που επι χρονια στεκονταν αρνητικα γυρω μου, ειτε θα εδειχνα οτι ολα ηταν αποκυημα φαντασιας μερικων..
απο την στιγμη λοιπον που το κουταβι οπως αποδυκνυεται οντως αξιζε..
που ηταν το λαθος να συνεχισει το εκτροφικο πλανο πανω στη σκυλα?
ποσες κρισεις χρειαζεται και ποσους τιτλους μια σκυλα πριν μπει σε εκτροφικο πλανο?
αν ηταν απλο κουταβι πετ οντως μετα θα ηταν δυσκολο να αποδειχτει ο ελεφαντας η οχι αλλα νομιζω οτι η πορεια των 2 χρονων μαλον δικαιωσε τον εκτροφεα... και η επιλογη του δεν στηριχτηκε σε εγωισμο και ματαιοδοξια... αλλα σε πιστη και γνωση του υλικου που ειχε στα χερια του..

τελειωνοντας να υπενθυμισω οτι ειναι κακο να βαζεις σε καλουπια ανθρωπους που δεν γνωριζεις και να χαρακτηριζεις εμπορικη κινηση η οχι την οποια κινηση...
καποιον που την εκτροφη μονο σαν κερδος δεν βλεπει...

ο τροπος δε που κανω εκτροφη η σκεφτομαι να προχωρησω την εκτροφη μου επιμενω απευθυνομενος στον σουκη... δεν αφορα το φορουμ..
μπορω να εκθετω τον εαυτο μου και την εκτροφη μου σε δημοσια κριτικη αλλα επιτρεψτε μου κιολας να αποτασσομαι την οποιαδηποτε πανοπλια θελετε και καλα να μου φορεσετε...
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
ξαναδιαβαζοντας ιστ την τοποθετηση σου...
καταλαβαινω τι δεν εχεις καταλαβει σε αυτη την ιστορια...
το κρατημα του κουταβιου... και η πορεια του στις εκθεσεις να τονισω δεν ειχε να κανει σε τιποτα με τους παλαιοτερους ιδιοκτητες...
που οταν τους ειπα αφου δεν προχωρανε σε συναντησεις με εκπαιδευτη
που ηταν και η συμφωνια μας και που ειχα μιλησει μαζι του απο πριν... συγκεκριμμενα ,με τον κυριο κωστοπουλο,
δεν ειναι σε θεση να χειριστουν το κουταβι και γι αυτο θελω να μου τον δωσουν πισω...
αυτη η συζητηση εγινε παρασκευη πρωι με την συζυγο και η τελικη αποφαση εγινε παρασκευη απογευμα συζητωντας με τον συζυγο...
απο τοτε μεχρι την δευτερα που εστειλλα ανθρωπο να παρει το κουταβι...
ειχε βουηξει ο τοπος οτι επιστρεφεται στον σουενιο ενα κουτσο σκυλι,
γι αυτο το λογο κρατησα το κουταβι κι οχι να αποδειχτει το οτιδηποτε στους πρωην ιδιοκτητες... αλλα στη φημη που ξερεις και καταλαβαινεις την δυναμη της ειδικα σε τετοιους χωρους... και που ακομα και σημερα υπαρχουν ανθρωποι που το πιστευουν, οτι μου επιστραφηκε ελαττωματικο κουταβι...
 
Last edited:


vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
52
είναι πολύ ποιο εύκολο να ευθύνεται ο εκτροφέας από το να αποδεχτεί την αδυναμία του ο ιδιοκτήτης .
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
τελος για τις σχεσεις ιδιοκτητη εκτροφεα...
οι δικες μου σχεσεις ειναι τελειως ξεκαθαρες μεσω ιδιωτικου συμφωνητικου , εφοσον σε αυτο συμφωνουμε προχωραεμ παραπερα, διαφορετικα δεν υπαρχει λογος να στεναχωριομαστε...
συναισθηματισμος ? ναι κακο για μενα δεν ειναι ... μιλαμε για τα κουταβια μου που γεννηθηκαν στα χερια μου...
εγωισμος? ισως μαλον περηφανια... αλλα πολλες φορες υπαρχουν ταυτοχρονα...
πεισμα...? φυσικα οπως σε καθε σκυλο συναντω στο δρομο μου με προβληματικη συμπεριφορα που πολλοι εχουν ως χαπι την ευθανασια...
pas mall, pas mall.....
 
  • Like
Reactions: vagelis_ras


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
σαν εκτροφεας ... δεν ξερω τι εχεις εσυ στο μυαλο σου αλλα θα μου επιτρεψεις να μπορω να διαφοροποιουμαι και να εχω αλλο προτυπο στο μυαλο μου ως εκτροφεας..
αυτο φυσικα δεν σημαινει οτι πρεπει να ειμαι επαγγελματιας ( οπως εσυ θετεις τον ορο )..η οτι βλεπω επαγγελματικα την εκτροφη ... πιστευω οτι εχω αυτο το δικαιωμα..
Απο την μια λες οτι δεν εισαι επαγγελματιας κ δεν βλεπεις επαγγελματικα την εκτροφη, απο την αλλη ομως μου γραφεις πως εκανες οτι εκανες για να καθαρισεις το ονομα σου κ να σταθεις οπως πρεπει στον χωρο. Μεν δεν το βλεπεις ετσι, αλλα εκανες ολες τις κινησεις σου για να γινει .... ετσι!
Μπερδευομαι......

Ειχες ενα κουταβι σοου προδιαγραφων. Οπως υποθετω κ πολλα αλλα που περασανε απο τα χερια σου? Καθε σοου κουταβι αξιζει να μπει στην εκτροφη? Δυο τιτλοι καλες κριτικες κ καθαρες εξετασεις, ισοδυναμουν αναπαραγωγη? Γιατι? Γιατι αυτη την σκυλα κ οχι αλλη τις ιδιας γεννας που εσυ λες "ηταν καλυτερη" πχ?
Αν το ταιριασμα ειχε "κατσει" που θα στηριζοταν η εκτροφη σου?
Τι αποτελεσματα εδωσε τελικα αυτη η σκυλα σε γεννα?
Καθαρα ερωτησεις περιεργειας......
Ποσο σιγουρος εισαι οτι το ταιριασμα ητα σωστο? Τελευταιο δεν δωθηκε το κουταβι, υπηρξε οντως επιλογη η ολο ηταν δικη σου επιλογη?
Το οτι ειναι σοου προδιαγραφων γιατι να σημαινει απαραιτητα οτι καλυπτει τις αναγκες κ τις προδιαγραφες των ιδιων των αγοραστων?
Αν εσυ οντως διαλεξες γι αυτους σημαινει οτι φερεις διπλο βαρος της ευθυνης.....

Μπορει ολο αυτο να σου φαινεται οτι σε βομβαρδιζω η σε στηνω στον τοιχο.
Δεν εχω τετοια προθεση το ξεκαθαρισα απο την αρχη.
Σε τιμαει το γεγονος οτι πηρες πισω το κουταβι που θα αποτελουσε "προβλημα" για τους ιδιοκτητες του, αλλα δεν καταλαβαινω καθολου γιατι μετα επελεξες οτι επελεξες κ δεν το εδωσες απλα σε αλλο ιδιοκτητη..... τι ειχες να αποδειξεις κ σε ποιον? Μιας κ μιλαμε για "κουτσο κουταβι" ενα επισημο τεστ δυσπλασιας (εν καιρο) σε συνδιασμο με την γραπτη εξεταση ενος καλου κτηνιατρου (τοτε), θα ελυνε το οποιο θεμα ειχε δημιουργηθει.......

Τελοσπαντων δεν εισαι υποχρεωμενος ουτε να απολογηθεις (καθως δεν σε κατηγορω) ουτε να απατησεις σε τιποτα εννοειται, εγω απλα μοιραζομαι ανοιχτα τις σκεψεις μου.......