μολυνση απο δαγκωμα!

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
καλησπερα σας!πριν μια εβδομαδα ενα απο τα αδεσποτα που φροντιζω ηρθε με μια μικρη πληγη,αμεσως του αρχισα αντιβιωση,μετα απο 1 εβδομαδα ,χθες δηλαδην,βλεπω το ποδι πρησμενο,μπορντο και γεματο τρυπες με πυον.τρλαθηκα ,τον πηγα αμεσως στον κτηνιατρο και μετα απο ακτινογραφια και αφου του ανοιξε την πληγη,μου ειπε οτι ειχα μολυνθει,παρα την αντιβιωση,εχει νεκρωθει το δερμα και ο υποδοριος ιστος,ευτυχως οχι το κοκκαλο,πρεπει να περνει 2 αντιβιωσεις για 3 εβδομαδες τωρα ,αναγκαστικα τον πηρα στο μπαλκονι,αλλα μου κανει εντυπωση πως με την αντιβιωση εγινε τετοια τεραστια μολυνση! :cry:

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
μπορω να μετρησω την θερμοκρασια του σκυλου με ενα θερμομετρο απλο,υδραργυρου απο τον πρωκτο ή πρεπει να χρησιμοποιησω αλλο ειδος θερμομετρου??

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μπορεις με απλό υδραργύρου. Πρέπει όμως να είσαι σίγουρη ότι δε θα αντιδράσει, γιατί σε περίπτωση που σπάσει το θερμόμετρο, είναι πολύ επικίνδυνο!

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
Chloe said:
Μπορεις με απλό υδραργύρου. Πρέπει όμως να είσαι σίγουρη ότι δε θα αντιδράσει, γιατί σε περίπτωση που σπάσει το θερμόμετρο, είναι πολύ επικίνδυνο!
:? :? ευχαριστω!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δυστυχώς αυτά τα ψηφιακά μου έχουν βγει όλα χάλια. Ούτε ένα καλό δεν έχω πετύχει! Άλλο λένε τη μια στιγμή, άλλο την άλλη και η ακρίβειά τους είναι πολύ σχετική...
Πάντως υδραργυρικό χρησιμοποιώ μόνο στο σκυλί μου που το έχει μάθει και κάθεται ακίνητο. Σε κανένα άλλο σκυλί δε θα το δοκίμαζα.

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
τα πραγματα δεν ειναι καθολου καλα,ηρθε ο κτηνιατρος και πηρε αιμα για γενικη,το σκυλι εχει αιματοκριτη 9 :cry: πεθαινει μου ειπε,αν προλαβουμε και θελω να κανουμε μεταγγιση,δεν ξερει απο τί ειναι ετσι υποπτευεται ερλιχριωση ή καλαζααρ,νεφρικη ανεπαρκεια,καρκινο,κτλ :cry: δεν ξερω τί να κανω...η αλλη κτηνιατρος μου λεει οτι δεν εχει νοημα η μετταγιση με τοσο χαμηλο αιματοκριτη...και με την μεταγγιση βεβαια τιποτα δεν ειναι σιγουρο,αν δεν αντιμετωπιζεται αυτο που εχει θα ξανακυλησει...εχει κανει καποιος μεταγγιση?τί γνωμη εχετε?

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
βγηκαν τα αποτελεσματα για νεφρα και καλαζαρ,ο σκυλος δεν εχει κατι απο αυτα,πιστευουμε οτι αφου εχει τοσο χαμηλα(συγκεκριμενα 0 :shock: αιμοπεταλια και λευκα)παει να πει οτι το πιο πιθανον εχει ερλιχριωση σε μαλλον,προχωρημενο σταδιο.αν κανω μεταγγιση μου ειπε οτι θα μου κανει και μυελοκεντηση δωρεαν,για να δουμε αν εχει επηρρεαστει ο μυελος,παραλληλα με την μεταγγιση....η αποφαση ειναι δικη μου.... :cry:αν εχει επηρρεαστει βεβαια τιποτα δεν γινεται...

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
denis said:
Ναι ... ΜΠΟΡΕΙ και απλώς να έχει χάσει πολύ αίμα ... από οποιαδήποτε αιτία ... εσωτερική αιμορραγία - καυγά κλπ
τοσο χαμηλα δεν εξηγειται ακομη και αν ειχε χασει πολυ αιμα,η πληγη ηταν πολυ μικρη...

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ε,κανε την μεταγγιση,παρε τουλαχιστον αποφαση,τι το καθυστερεις?

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
galazio said:
μα δεν το καθυστερησα,αυτα ολα τα εμαθα απο τωρα και χθες το βραδυ,τί να κανω τωρα ειμαι στην δουλεια,το απογευμα θα παρω την αποφαση που θα παω στον κτηνιατρο.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Αγγελική επειδή μάλλον κάθε λεπτό μετράει, πάρε την απόφαση τώρα, αν μπορεί ο κτηνίατρός σου να κάνει τώρα τη μετάγγιση.

Σκύλο να δώσει αίμα έχετε βρει?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
aggeliki1 said:
galazio said:
μα δεν το καθυστερησα,αυτα ολα τα εμαθα απο τωρα και χθες το βραδυ,τί να κανω τωρα ειμαι στην δουλεια,το απογευμα θα παρω την αποφαση που θα παω στον κτηνιατρο.
ο σκυλος,που ειναι?στον κτηνιατρο?

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
galazio said:
ο σκυλος,που ειναι?στον κτηνιατρο?
οχι,ειναι στο σπιτι μου.σκυλο θα παρουμε του πεθερου μου...δεν τρεφω ελπιδες,αλλα δεν μπορω να κανω ευθανασια,θελω να εχω καθαρη την συνειδηση μου...

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
δεν μπορει να παει ο πεθερος σου να παρει και τον δικο σου απο το σπιτι και να τον παει στο γιατρο να ξεκινησουν,η να φυγεις γρηγοροτερα απο την δουλεια?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr