μπανιο με σκετο νερο


maria

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
117
2
Κερατέα
εγω εχω ενα ημιαιμο κανισακι...τον κάνω μπανιο με ζεστο νερο περιπου καθε εβδομαδα και με σαμπουαν 1φορα τον μηνα!Αν τον σκουπίσω με μωρομαντιλο η βρωμα γινεται χειροτερη...!!
 


ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Καλημέρα παιδιά!
Εχώ το εξής θέμα!

Όταν γυρνάμε από τη βόλτα με τον Ορφέα, του πλένω τις πατούσες με ένα βετέξ σε λεκανάκι με χλιαρό νερό (για να μείνει στο νερό το χώμα), τις σκουπίζω με πετσέτα και μετά τον καθαρίζω στα βρωμερά σημεία (και στις πατούσες) με μωρομάντηλα. Αυτό γίνεται δυστυχώς 3 με 4 φορές τη μέρα. Μετά τις βόλτες και τον κήπο, καθώς πάντα γίνεται χάλια.
Το θέμα "δεν τον πλένω μετά τις βόλτες" δεν υφίσταται, καθώς ειλικρινά σιχαίνομαι αφού του επιτρέπουμε να κυκλοφορεί ελεύθερα πάνω σε καναπέδες και κρεβάτια, να χοροπηδάει πάνω μας κλπ κλπ φαντάζεστε!

Προχθές λοιπόν ενώ τον έπλενα μετά τη βραδυνή βόλτα, παρατήρησα ότι είχε ανάμεσα στα μεσαία δάχτυλα του πίσω αριστερά ποδιού του κάτι σαν έκζεμα, οι τρίχες είχαν φύγει. Δεν τον είχα δει να το γλείφει καθόλου εκείνη τη μέρα ούτε τις προηγούμενες.
Τον βουτάω λοιπόν χθες και πάμε στην κτηνίατρο του. Η οποία αφού μας εξέτασε γενικώς, πήρε ένα δείγμα με κάτι σαν σελοτέιπ από το σημείο για να δει τι μπορεί να είναι!
Ευτυχώς όλα καλά και μου είπε να του κάνω μόνο κάτι πλύσεις μία φορά τη μέρα με ένα αντισυπτητικό σαπούνι.

Όταν λοιπόν τις περιέγραψα τα παραπάνω, μου είπε (ότι μάλλον ως άσχετη που είμαι), δεν του στεγνώνω καλά τις πατούσες μετά κι έμεινε υγρασία (?) που δεν κάνει!!!
Είναι δυνατόν με λίγο νερό που έμεινε, να έγινε τέτοιος ερεθισμός;
Έχεις κανείς γνώση/εμπειρία πάνω σε κάτι τέτοιο;
Μου φαίνεται υπερβολικό, αν και μετά μόνο μωρομάντηλα χρησιμοποιήσα. Τι να κάνω; Κάνω ό,τι μου πρότεινε.
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.704
3.863
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγω του πλενω τις πατουσες και ποτε δεν τις στεγνωνω, μεχρι τωρα δεν επαθαν τιποτα. Πρωτη φορα το ακουω πως μπορει να βγει κατι τετοιο απο νερο.
 


nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Kι εμενα μου ακουγετα λιγο παραξενο.... απο το νερο...???? :confused:

Δηλαδη εξω στην βολτα οταν παταει νερα θα πρεπει να εχουμε μαζι κανενα επαναφορτιζομενο πιστολακι???:D:D
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.885
Παιδιά μπορεί να μην είναι σύνηθες αλλά νομίζω ότι μπορεί να συμβεί. Εδώ για μας λένε να στεγνώνουμε καλά ανάμεσα στα δάχτυλα γιατί μπορεί να δημιουργηθούν μύκητες. Γιατί όχι και στα σκυλιά; Τόσα και τόσα δερματικά ψηφίσαμε στην δημοσκόπηση ότι παθαίνουν. Συν άλλο ένα...
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
ναι μπορει να συμβει.με την θερμοκρασια πολλες φορες μπορουν να ενεργοποιηθουν καποιοι μυκητες που ηταν εκει.εμενα οταν ειχε μυκητιαση μου απαγορευσε να τον πλενω στο σημειο.μονο μπεταντιν κ φουσιντιν εβαζα.παντως γενικα,καλο ειναι ,οσο κ να βραχτουν να τα στεγνωνουμε καλα.πετσετα ανα χειρας,στο αλλο πιστολακι κ δωστου!!!!!απο σκυλι σε σκυλι βεβαια αυτο διαφερει.καποια σκυλια το παλευει το ανοσοποιητικο τους ολο αυτο,καποια αλλα οχι.στο μπανιο δε,η τελευταια πλυση ειναι με αφριζων μπεταντιν κ μετα το μπανιο ριχνω κ 2-3 μαγειρικες βανιλιες στην πλατη κ μυριζει σαν λουκουμας!
 






mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.885
Ok. Φαντάζομαι όμως όχι συχνά ε; 4-5 φορές τον χρόνο top; Αλλιώς δεν θα του μείνει τρίχα και πετσί...
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
γενικα μιλας για μπανιο η για μπεταντιν?μπανιο τον κανω περιπου 6 φορες τον χρονο,ισως κ λιγες παραπανω αν παω σπιτι μου κ γκρινιαζει η μανα μου οτι βρωμαει....χαχα!εξαρταται που θα ειμαι κ που θα παιξει.τον χειμωνα δυστυχως επειδη ετσι κ αλλιως κοιμαται μεσα,πρεπει να ειναι καθαρος.οπωτε ποδια στανταρ πλυσημο κ επειδη εχει κ μια ταση στις βουτιες σε αμμο κ τριψιμο στα πατωματα ισως χρειαστει λιγο πιο συχνα καθαρισμα γιατι πολλες φορες το μωρομαντηλο δεν κανει τιποτα.γενικα ομως το μπανιο προσπαθω να το αποφευγω οσο μπορω.
 


mitsos rot

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
127
0
Χανιά
εγω του εκανα 1 φορα το μηνα τις περισοτερες φορες με Μπεταντίν και ποτε δεν εγινε κατι.
ουτε στο τριχωμα ουτε στο δερμα
 




ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Δηλαδή, προσοχή στο στέγνωμα ανάμεσα στις πατούσες! Μάλιστα! για να δούμε τι άλλο θα πάθουμε! χοχο! :D

Πάντως, δεν είχε μύκητες, γιατί θα μου έδινε και κάποιο σχετικό φάρμακο!
Ενώ, μόνο σαπούνι μου έδωσε σαν αυτό που πλένουν οι γιατροί τα χέρια τους πριν το κάθε χειρουργείο! :confused:

κ μετα το μπανιο ριχνω κ 2-3 μαγειρικες βανιλιες στην πλατη κ μυριζει σαν λουκουμας!
μόνο στην ηλεκτρική σκούπα ήξερα ότι βάζουν! χεχε! τώρα και στα σκυλιά! :p
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
δοκημαστε το ειναι σουπερ!!!!!!με το μπεταντιν ουτε εγω ειδα καποια κακη διαφορα,ισα ισα ,σε καποιο σημειο στην ουρα που ειχαν πεσει καποιεσ τριχες αρχιζουν κ ξαναβγαινουν.βεβαια δεν ξερω αν ειναι σιγουρα απο αυτο,αλλα δεν κανω κ τιποτα αλλο.η διαφορα ειναι που πλενω με μπεταντιν.
 


ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
δοκημαστε το ειναι σουπερ!!!!!!
βανίλια! :p
αστείο μου φαίνεται! με τα μωρομάντηλα που τον κάνω συνέχεια, πλέον η Ορφίλα έχει ποτίστει κι από Μωρομαντήλα. Ωραία είναι!

Όσο για το μπεταντίν, αφού χτυπιόμαστε για ήπια σαμπουάν, για το δέρμα του σκύλου... το μπεταντίν μου φαίνεται ακατάλληλο!
Άσε που καίει το δικό μου δέρμα, του σκύλου τι θα το κάνει;
Τελοσπάντων, δε γνωρίζω! :cool:
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
για αφριζων μιλαμε παντα που νομιζω ειναι πιο ηπιο κ το ξεπλενεις.δεν μενει κατι πανω στο ζωο.την βανιλια δοκημασε την ,χωρις πλακα!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.885
Λοιπόν, μιλάω γενικά για μπάνιο και ειδικά για το μπεταντίν. Οσο λιγότερο γίνεται και από τα δύο. Το έχουμε συζητήσει επανειλημμένα. Το πως και το αν θα αντιδράσει το κάθε σκυλί, ποικίλλει. Μπορεί να μην πάθει ποτέ τίποτα απο τα συχνά μπάνια, μπορεί και να κατσιάσει τελείως. Προσωπικά δεν παίζω με τις πιθανότητες. Δεν χρειάζεται άλλωστε. Και εννοείται με ότι πιο ήπιο προιόν υπάρχει. Εκτός της περίπτωση που υπάρχει ήδη κάποιο δερματικό πρόβλημα και αυτού του είδους οι πλύσεις, λειτουργούν θεραπευτικά ας πούμε. Οι μακροχρόνιες χρήσεις όμως τέτοιων φαρμακευτικών σκευασμάτων (betadine, hibitane) δεν είμαι σίγουρη ότι ενδείκνυνται. Ούτε ότι δρουν προληπτικά. Ισως να κάνουν τελικά κακό. Τσέκαρέ το.
 




foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Η συχνή και άσκοπη χρήση αντισηπτικών οδηγεί στην αλλαγή της φυσιολογικής χλωρίδας του δέρματος και στην δημιουργία ανθεκτικών στελεχών των μικροργανισμών στα δραστικά τους συστατικά με ότι αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτό...

Αν δεν υπάρχει λόγος καλό είναι να τα αποφεύγουμε!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.885
Βρε αυτό σου ξαναλέω κι εγώ... είσαστε που είσαστε ευαίσθητοι, μήπως η σχετικά συχνή χρήση betadine, δημιουργεί μεγαλύτερη ευαισθησία. Αν είσαι σίγουρος, πάω πάσο...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU