οστεοαθριτιδα και κρεββατι

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Πριν κανα μηνα καναμε τις συνηθισμενες εξετασεις μας. Ο κτηνιατρος παρατηρησε οτι η Baroque λιγο δυσκολευεται στο να ξαπλωσει καθως επισης και μια μικρη ατροφια των μυων των πισω ποδιων. Ειχα παρατηρησει απο την αρχη που ηρθε σπιτι μια μικρη δυσκολια στο να σηκωθει η οποια παραμενει σταθερη τοσο καιρο. Μου ειπε λοιπον οτι μαλλον ειναι στην αρχη εμφανισης οστεοαθριτιδας αλλα προς το παρον δεν θα δωσουμε φαρμακευτικη αγωγη μιας και τα συμπτωματα ειναι ηπια και η κινηση της ειναι φυσιολογικη και δεν κουτσενει ακομα και μετα απο πολυωρη βολτα.
Εχω ηδη διαβασει τα θεματα στο φορουμ και συζητησα και με τον γιατρο της και ξερω τι να περιμενω απο εδω και στο εξης. Αυτο που δεν βρηκα σε καποιο θεμα και σαν χαζη που ειμαι δεν το ρωτησα ειναι το θεμα του κρεββατιου.
Η Βaroque κοιμαται σε ενα στρωμα με σουστες απο το ΙΚΕΑ που εχω προσαρμοσει στο μεγεθος που ηθελα. Ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις σας αν θα βοηθουσε το να της αλλαξω στρωμα και αν ναι τι στρωμα να της παρω. Κατι πιο μαλακο? Κατι πιο ακαμπτο? Κατι πιο ζεστο?
Γνωριζω οτι δεν θα βελτιωσει την κατασταση της υγειας της αλλα ψαχνω να βρω με τι θα ηταν ακομα πιο ανετη.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Η σκύλα σου δεν έχει θέμα στο που θα κοιμηθεί!Δεν είναι άρρωστη ούτε θα σου πει φέρε μου ένα στρωματάκι πιο βολικό τώρα που έχω αρχίσει να έχω οστεοαρθρίτιδα!

Το θέμα σου θα πρέπει να είναι το βάρος της και το έδαφος στο οποίο σηκώνεται και γενικά το "κάθε μέρα" της!

Δεν έχει ανάγκη η σκύλα σου!
Ουσιαστικά πράγματα άλλαξε...

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Μαλλον δεν με καταλαβες. Καταρχην δεν αντιμετωπιζω την Baroque σαν να ειναι αρρωστη.
Το βαρος της ετσι και αλλιως φροντιζω να ειναι κανονικο προς το αδυνατο.

Προφανως δεν εχεις καταλαβει για τι σκυλο μιλαμε. Φυσικα δεν εχω την απαιτηση να εχεις παρακολουθησει ολα μου τα ποστ.
Μιλαμε για μια σκυλα 6-9 ετων (αγνωστη η πραγματικη ηλικια της) η οποια περα απο τις βολτες που πηγαινει ολη την υπολοιπη μερα την περναει ξαπλωμενη στο κρεββατι και οι φορες που σηκωνεται κατα την διαρκεια της ημερας ειναι οταν ειναι να φαει ή καποιες λιγες φορες που θελει χαδια.
Επομενως ναι για μενα ειναι ουσιαστικο το θεμα του κρεββατιου καθως περα απο το οτι περναει πολλες ωρες εκει ειναι και το "εδαφος" στο οποιο σηκωνεται.

Πανω σε αυτο εχεις να μου προτεινεις κατι οσον αφορα το κρεββατι? Ή εστω τι κατα την γνωμη μου ουσιαστικο θα πρεπει να αλλαξω?

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
αν έβαζες την ίδια την μπαρόκ να διαλέξει;
να τις βάλεις διάφορες μαξιλάρες, άλλες πιο μαλακές αλλες πιο σκληρές και δες την που προτιμά να ξαπλώνει πιο συχνά

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να αγορασω τοσες πολλες μαξιλαρες ωστε να διαλεξει η ιδια.
Ευχαριστω παντως.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Καλύτερα σκληρό στρώμα παρά μαλακό και να βουλιάζει ή ορθοπαιδικό αν βρεις. Πήγαινε σε καταστημα με παιδικά και δες τι κι αν σε συμφέρει.
Με παλιές μαξιλαροθήκες μπορείς να κάνεις μαξιλάρες. Τις γεμίζεις με παλιά σου ρούχα, πουλόβερ, μακώ κλπ ή πετσέτες. Επίσης με παλιά σεντόνια που θα σου γαζώσει μια μοδίστρα ή φιλη με μηχανή.
Αλλιώς, πώς λέγονται αυτα που βάζουν για να γεμίζουν τα μαξιλάρια του καναπέ που μοιάζουν με σφουγγάρι; Εδώ είναι πάμφθηνα, υποθέτω και στην Ελλάδα. Πάρε τέτοια και γέμισε τις μαξιλαροθήκες.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Το υλικο που φτιαχνουν τα μαξιλαρια του καναπε λεγεται λαστιχο και υπαρχει σε διαφορα παχη.
Για να παρεις μια ιδεα για την κατασκευη δες το μοντελο Drago της trixie.

Επειδη το εχω μπορω να πω οτι βοηθαει πολυ στο να μην πιανεται ο σκυλος και να μπορει να σηκωθει ευκολα.