ο μοναχός και ο λύκος

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
[video=youtube;dIH0nfgvUt0]http://www.youtube.com/watch?v=dIH0nfgvUt0[/video]

Last edited by a moderator:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τέλειο βίντεο και τέλεια φάση!!!
Η όλη ατμόσφαιρα εν τω μεταξύ μου έβγαλε και κάτι από Κόμη Δράκουλα και Καρπάθια και τέτοια!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εμένα μου θύμησε έναν ιερομόναχο που ξέρω στην Ύδρα σ'ενα μοναστήρι που έχει κι αυτός για μοναδική παρέα ενα σκύλαρο ο οποίος τον ακολουθεί παντού. Είναι μάλιστα ο μόνος που μπαίνει και μέσα στο Ιερό και περιμένει υπομονετικά σε όλες τις μακρυές λειτουργίες..... Φοβερές φυσιογνωμίες και ο μοναχός και ο σκύλος..... (αν και δεν είμαι "της εκκλησίας")

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Οι λύκοι δεν είναι κατοικίδια ούτε ακίνδυνα ζώα, κι όποιος τους αντιμετωπίζει ως τέτοια είναι παράτολμος και τρελός.
Πριν λίγα χρόνια μια Αμερικανίδα κατασπαράχθηκε από αγέλη λύκων που είχε μεγαλώσει από κουτάβια και για τους οποίους διατεινόταν ότι της χαρίζουν απεριόριστη και ανιδιοτελή αγάπη.
Ο μοναχός τώρα... δεν ξέρω τι λέει, αλλά ο λύκος, στη φάση που τον χαϊδεύει δεν είναι καθόλου άνετος κατά τη γνώμη μου (δείτε στάση σώματος).

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όχι δεν είναι άνετος, όπως είναι ένας σκύλος ας πούμε!
Εμένα μου δείνει καθαρά την εικόνα ότι θεωρεί τον μοναχό Α Λύκο, έχει το κεφάλι κάτω αποφεύγει πάντα το eye contact δείχνει μια υποτέλεια!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Προφανώς ο λύκος δεν έχει αγέλη. Προκειμένου να επιβιώσει μόνος του αναγκαστικά μένει εκεί που βρίσκει τροφή και αναγνωρίζει τον μοναχό ως Α. Ως εκεί όμως... πρόκειται για την εξαίρεση όχι τον κανόνα. Οι λύκοι ζουν σε αγέλες - όσοι διώχνονται πεθαίνουν. Αν ο εν λόγω λύκος γίνει δεκτός σε αγέλη λύκων δε νομίζω ότι θα επιστρέψει στον άνθρωπο.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σκέφτομαι εγώ τώρα...Θεωρητικά ο λύκος αναζητά ευκαιρίες να ανέλθει στην ιεραρχία...τι γίνεται αν ας πούμε αρρωστήσει κάποια στιγμή ο μοναχός και θεωρήσει ο λύκος ότι είναι αδύναμος κι επιχειρήσει να ανέβει ψηλότερα;

Βέβαια μπορεί όλα αυτά να είναι τελείως λάθος κι ο λύκος να έχει μι ατελείως άλλη σχέση με τον μοναχό!

Πάντως, όπως και να έχει είναι εντυπωσιακή είκόνα!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Τους λύκους τους θεωρώ καταπληκτικά ζώα κ θα ήθελα πολύ να είχα προσωπική εμπειρία με αγέλη (να παρατηρήσω τον τρόπο ζωή τους κ.λ.π.). Ίσως είναι κάτι που θα κάνω στο μέλλον.
Τέτοια πλάσματα όμως δεν ξεχνούν ποτέ την ελευθερία κ δεν υπολογίζουν κ περιορίζονται σε 'σύνορα'. Είναι η 'άγρια φύση' τους κ το πνεύμα τους που με ενθουσιάζει.

Τον μοναχό τον ζηλεύω λίγο. Τέτοιοι δεσμοί μπορούν να δημιουργηθούν σε ειδικές περιπτώσεις πιστεύω (όταν κ τα δύο πλάσματα έχουν μεγάλη ανάγκη -όταν τίθενται θέματα επιβίωσης με συνέπεια τη συνεργασία, μοναξιά κ.λ.π...)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Αν πραγματικά κάποιος ξέρει, μπορεί να ζήσει κανονικά με αγέλη λύκων.

http://www.shaunellis.org/

Έχω δει ντοκυμανταιρ όπου ο συγκεκριμένος άνθρωπος μεγάλωσε 3 κουτάβια μόνος του. Κάποια στιγμή έπρεπε να φύγει για 2 εβδομάδες από κοντά τους. Όταν γύρισε ένα αρσενικό είχε αναλάβει την αρχηγία της αγέλης και του έκανε μια ψιλο-επίθεση ίσα -ίσα να του δείξει το ποιός κάνει κουμάντο πια. Ο Ellis αντέδρασε όπως έπρεπε (σημάδια υποταγής) και συνέχισε να είναι μέλος της αγέλης.

Φυσικά μιλάμε για ερευνητή που έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στη μελέτη των λύκων.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δηλαδή πλέον είναι μέλος της αγέλης κι όχι αρχηγός της....
Το θεωρώ τρομακτικό αυτό....:eek:

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Αν πραγματικά κάποιος ξέρει, μπορεί να ζήσει κανονικά με αγέλη λύκων.

http://www.shaunellis.org/

Έχω δει ντοκυμανταιρ όπου ο συγκεκριμένος άνθρωπος μεγάλωσε 3 κουτάβια μόνος του. Κάποια στιγμή έπρεπε να φύγει για 2 εβδομάδες από κοντά τους. Όταν γύρισε ένα αρσενικό είχε αναλάβει την αρχηγία της αγέλης και του έκανε μια ψιλο-επίθεση ίσα -ίσα να του δείξει το ποιός κάνει κουμάντο πια. Ο Ellis αντέδρασε όπως έπρεπε (σημάδια υποταγής) και συνέχισε να είναι μέλος της αγέλης.

Φυσικά μιλάμε για ερευνητή που έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στη μελέτη των λύκων.
Το έχω δει το ντοκυμαντέρ και πραγματικά είναι εντυπωσιακό.

Ο τύπος πάντως δεν στέκει και πολύ καλά (ως άνθρωπος γιατί ως λύκος μάλλον δεν έχει πρόβλημα :D ).

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Δηλαδή πλέον είναι μέλος της αγέλης κι όχι αρχηγός της....
Το θεωρώ τρομακτικό αυτό....:eek:
Όχι απλό μέλος, αλλά ο τελευταίος.

Σε άλλο ντοκυμανταιρ (δεν το έχω δει) δείχνει πώς έβαλε και την αραβωνιαστικιά του στην αγέλη για να φροντίζει μια λύκαινα σε εγγυμοσύνη :eek:

THEODOROF

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2009
152
0
ΠΑΤΡΑ
Οι λύκοι δεν είναι κατοικίδια ούτε ακίνδυνα ζώα, κι όποιος τους αντιμετωπίζει ως τέτοια είναι παράτολμος και τρελός.
Προφανώς δε γνωρίζουμε αν ο μοναχός το αντιμετωπίζει σαν κατοικίδιο.

Προφανώς ο λύκος δεν έχει αγέλη. Προκειμένου να επιβιώσει μόνος του αναγκαστικά μένει εκεί που βρίσκει τροφή και αναγνωρίζει τον μοναχό ως Α. Ως εκεί όμως... πρόκειται για την εξαίρεση όχι τον κανόνα. Οι λύκοι ζουν σε αγέλες - όσοι διώχνονται πεθαίνουν. Αν ο εν λόγω λύκος γίνει δεκτός σε αγέλη λύκων δε νομίζω ότι θα επιστρέψει στον άνθρωπο.
Κάθε άγριο ζώο όπως και ο λύκος θα προσπαθησει να κυνηγησει για να βρει τροφή,αυτό που κάνουν όμαδικά όταν βρίσκονται σε αγέλες.Όσο ο μοναχός τον ταϊζει,δύσκολα θα του επιτεθεί

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Το έχω δει το ντοκυμαντέρ και πραγματικά είναι εντυπωσιακό.

Ο τύπος πάντως δεν στέκει και πολύ καλά (ως άνθρωπος γιατί ως λύκος μάλλον δεν έχει πρόβλημα :D ).
Αυτον τον ανθρωπο τον απαρνηθηκε η οικογενεια του!Καθε φορα που ηταν να αποχωριστει την αγελη και επειδη φορουσε μια φορμα επρεπε να την βγαλει και μολις ξαναγυρνουσε επρεπε να τριφτει πανω της ξανα και να ξαναπαει στην αγελη!Αν ειχε αλλες μυρωδιες μπορουσε ανα πασα στιγμη να του επιτεθουνε!Περπατουσε στα 4!Επειδη αυτος δεν μπορουσε να κυνηγησει(λογικο) εφερνε απο εξω κρεας το οποιο το εβαζε κρυφα για να τον δουν οι υπολοιποι λυκοι στην αγελη και να νομιζουν οτι οντως σκοτωσε καποιο θηραμα!Ετρωγε πρωτα αυτος,γρυλιζε οταν ερχοταν καποιο αλλο μελος της αγελης την ωρα που ετρωγε,και μετα αφηνε οτι απεμεινε για να το φανε οι υπολοιποι λυκοι!Αφου επρεπε να φυγει για 2 βδομαδες γιατι επρεπε να παει για μια παρομοια ερευνα για λυκους σε μια αλλη περιοχη που τον χρειαζοντουσαν μολις γυρισε ηξερε οτι καποιος αλλος λυκος πηρε την θεση του!Μολις τους αντικρυσε εσκυψε το κεφαλι του υποτακτικα και πλησιασε σαν απλο μελοσ πια την αγελη!Τωρα καποιος αλλος ειχε παρει την αρχηγια!

Εκπληκτικο ντοκυμαντερ!Αξιοθαυμαστο τι εκανε ενας ανθρωπος για να ερευνησει την ζωη των λυκων!Ποσο μαλλον να ζησει σαν αρχηγος! και σαν μελος!