Το έχω δει το ντοκυμαντέρ και πραγματικά είναι εντυπωσιακό.Αν πραγματικά κάποιος ξέρει, μπορεί να ζήσει κανονικά με αγέλη λύκων.
http://www.shaunellis.org/
Έχω δει ντοκυμανταιρ όπου ο συγκεκριμένος άνθρωπος μεγάλωσε 3 κουτάβια μόνος του. Κάποια στιγμή έπρεπε να φύγει για 2 εβδομάδες από κοντά τους. Όταν γύρισε ένα αρσενικό είχε αναλάβει την αρχηγία της αγέλης και του έκανε μια ψιλο-επίθεση ίσα -ίσα να του δείξει το ποιός κάνει κουμάντο πια. Ο Ellis αντέδρασε όπως έπρεπε (σημάδια υποταγής) και συνέχισε να είναι μέλος της αγέλης.
Φυσικά μιλάμε για ερευνητή που έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στη μελέτη των λύκων.
Όχι απλό μέλος, αλλά ο τελευταίος.Δηλαδή πλέον είναι μέλος της αγέλης κι όχι αρχηγός της....
Το θεωρώ τρομακτικό αυτό....![]()
Προφανώς δε γνωρίζουμε αν ο μοναχός το αντιμετωπίζει σαν κατοικίδιο.Οι λύκοι δεν είναι κατοικίδια ούτε ακίνδυνα ζώα, κι όποιος τους αντιμετωπίζει ως τέτοια είναι παράτολμος και τρελός.
Κάθε άγριο ζώο όπως και ο λύκος θα προσπαθησει να κυνηγησει για να βρει τροφή,αυτό που κάνουν όμαδικά όταν βρίσκονται σε αγέλες.Όσο ο μοναχός τον ταϊζει,δύσκολα θα του επιτεθείΠροφανώς ο λύκος δεν έχει αγέλη. Προκειμένου να επιβιώσει μόνος του αναγκαστικά μένει εκεί που βρίσκει τροφή και αναγνωρίζει τον μοναχό ως Α. Ως εκεί όμως... πρόκειται για την εξαίρεση όχι τον κανόνα. Οι λύκοι ζουν σε αγέλες - όσοι διώχνονται πεθαίνουν. Αν ο εν λόγω λύκος γίνει δεκτός σε αγέλη λύκων δε νομίζω ότι θα επιστρέψει στον άνθρωπο.
Αυτον τον ανθρωπο τον απαρνηθηκε η οικογενεια του!Καθε φορα που ηταν να αποχωριστει την αγελη και επειδη φορουσε μια φορμα επρεπε να την βγαλει και μολις ξαναγυρνουσε επρεπε να τριφτει πανω της ξανα και να ξαναπαει στην αγελη!Αν ειχε αλλες μυρωδιες μπορουσε ανα πασα στιγμη να του επιτεθουνε!Περπατουσε στα 4!Επειδη αυτος δεν μπορουσε να κυνηγησει(λογικο) εφερνε απο εξω κρεας το οποιο το εβαζε κρυφα για να τον δουν οι υπολοιποι λυκοι στην αγελη και να νομιζουν οτι οντως σκοτωσε καποιο θηραμα!Ετρωγε πρωτα αυτος,γρυλιζε οταν ερχοταν καποιο αλλο μελος της αγελης την ωρα που ετρωγε,και μετα αφηνε οτι απεμεινε για να το φανε οι υπολοιποι λυκοι!Αφου επρεπε να φυγει για 2 βδομαδες γιατι επρεπε να παει για μια παρομοια ερευνα για λυκους σε μια αλλη περιοχη που τον χρειαζοντουσαν μολις γυρισε ηξερε οτι καποιος αλλος λυκος πηρε την θεση του!Μολις τους αντικρυσε εσκυψε το κεφαλι του υποτακτικα και πλησιασε σαν απλο μελοσ πια την αγελη!Τωρα καποιος αλλος ειχε παρει την αρχηγια!Το έχω δει το ντοκυμαντέρ και πραγματικά είναι εντυπωσιακό.
Ο τύπος πάντως δεν στέκει και πολύ καλά (ως άνθρωπος γιατί ως λύκος μάλλον δεν έχει πρόβλημα).