ο σακχαρωδης διαβητης χτυπησε την πορτα μας!


lounamar

New Member
17 Ιουνίου 2009
2
0
Καλησπερα σε ολους! Ειμαι εντελως καινουρια στο forum. Σας ανακαλυψα ψαχνοντας στο διαδυκτιο διαφορες πληροφοριες για το προβλημα της σκυλιτσας μου. Η Λουνα μου ειναι 10 ετων, υπερβαρη,(μετα τη στειρωση πηρε 8 κιλα σε 2 περιπου χρονια) και πριν απο λιγες μερες διαγνωστηκε διαβητης. Οπως καταλαβαινετε η ψυχολογια μας δεν ειναι και η καλυτερη καθως προσπαθουμε να προσαρμοστουμε με τον καλυτερο τροπο και εγω και αυτη. Δεν εχουμε βρει ακομη την σωστη δοση ινσουλινης που χρειαζεται αλλα ειναι επιτακτικη αναγκη να καθορισουμε την ποιοτητα και ποσοτητα τροφης που πρεπει να λαμβανει. Ο κτηνιατρος μου προτινε κονσερβες του εμποριου για διαβητικα σκυλια και ως εναλλακτικη λυση να μαγειρευω συγκεκριμενο φαγητο στο σπιτι. Δεν ξερω τι πρεπει να κανω και εδω και μερες νιωθω οτι στεναχωρω ολους ισως ακομη και τη Λουνα δεδομενου οτι ειμαι ψυχολογικα σε ασχημη κατασταση. Θα ημουν ευγνωμων αν υπειρχε καποιος-α που θα μπορουσε να με συμβουλεψει πως να αντιμετωπισω καλυτερα αυτη την κατασταση. Ευχαριστω πολυ για την φιλοξενια στο χωρο σας!
 
Last edited:


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
καλησπέρα και σε εσένα.
Λυπάμαι για το πρόβλημα της σκυλίτσας σου...και καλωσήρθες στο φορουμ.
Ακολούθησε απλά κατα γράμμα τις οδηγίες του κτηνιάτρου σου.Δε νομίζω οτι εδω μπορούμε να σου πούμε κάτι παραπάνω απο αυτα που σου είπε εκείνος,αυτός ξέρει.Εκτός και αν καποιος κτηνιατρος του φορουμ έχει να προσθέσει κάτι.
Όσο για την κακή ψυχολογική κατάσταση προσπάθησε να μη το σκέφτεσαι και να ασχολείσαι διμιουργικά με τη σκυλίτσα σου (βόλτες,παιχνίδια κλπ)
φιλικά,βας
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Φαντάζομαι ότι η θεραπεία του διαβήτη των σκύλων θα είναι παρόμοια με τη θεραπεία του ανθρώπινου διαβήτη τύπου ΙΙ, δηλαδή δίαιτα και γυμναστική. Τώρα ως ιδιοκτήτρια σκύλου που τον παρέλαβα υπέρβαρο κατά τέσσερα κιλά, μπορώ να σου πω ότι θα φτύσεις αίμα μέχρι να αδυνατίσεις τη σκυλίτσα σου σου, αλλά γίνεται να την αδυνατίσεις. Κι εγώ έφτυσα αίμα, αλλά του έδωσα λιγότερη τροφή, τον έβαλα έξω να παίξει, αγνόησα (όσο δύσκολο και να ήταν) τα παρακάλια του, ΟΚ, είχα και βοήθεια από τη φάρμα που τον έστελνα όταν πήγαινα ταξίδια, αλλά τα κατάφερα. Σήμερα είναι στα κανονικά του κιλά και μια χαρούλα. Βέβαια διαβήτη δεν πρόλαβε να κάνει, αλλά η κτηνίατρός του μου είπε ότι για κει πήγαινε.

Εγώ αυτό που θα σε συμβούλευα είναι να μάθεις πόσο βαριά είναι και αν επιδέχεται λίγη προσπάθεια να την αδυνατίσεις, όπως δηλαδή γίνεται και με τους ανθρώπους. Από κει και πέρα, αν κρατήσεις το βάρος της σκυλίτσας σου χαμηλό (που γίνεται), μάλλον θα τα καταφέρεις. Υποθέτω ότι θα πρέπει να της δώσεις τροφή με αυξημένες πρωτείνες και λιγότερους υδατάνθρακες, αλλά τα παιδιά εδώ θα μπορούν να σου πουν περισσότερα.

Λυπάμαι πολύ για την όλη κατάσταση, αλλά ίσως να μην είναι τόσο τραγική τελικά. Δε θα σε συμβούλευα να μαγειρέψεις η ίδια διότι δεν είσαι ειδική στη διατροφή των σκύλων που είναι τελείως διαφορετική από την ανθρώπινη, απ' ό,τι έχω διαβάσει. Επίσης ίσως να μην είναι τόσο καλή ιδέα οι κονσέρβες διότι έχουν πολύ νερό μέσα. Δεν ξέρω αν θα γινότανε να αντικαθιστάς μέρος της ξηράς τροφής με βρασμένα πράσινα φασολάκια, αλλά απόφυγε τα καρότα διότι ανεβάζουν τη γλυκόζη στο αίμα κατακόρυφα.

Για γυμναστική θα έλεγα συχνές βόλτες και ίσως καμιά ολοήμερη εκδρομή καμιά φορά τα σαββατοκύριακα ώστε να κινείται το ζώο.
 




lounamar

New Member
17 Ιουνίου 2009
2
0
Eυχαριστω πολυ ολους σας για το ενδιαφερον! ειναι ακομη πολυ αρχη. Για οτιδηποτε προκυψει θα σας ενημερωσω. Ποιος ξερει? Ισως τελικα ο ενας να βοηθαει τον αλλο. Ειναι πολυ ομορφο να ξερεις οτι καπου υπαρχουν ανθρωποι που μοιραζονται τις ιδιες αγωνιες με εσενα, την ιδια αγαπη την ιδια ευτυχια καθε φορα που το καλυτερο πλασμα που γνωρισαν ποτε τους κοιταζει στα ματια! Να ειστε καλα!
 
Last edited: