πιστευεις οτι εισαι καταλληλος ενδιαφερομενος ιδιοκτητης ?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Νομίζω ότι είναι πολύ σχετικό... με κύριο παράγοντα που θα τροποποιούσε τις απαντήσεις τον ίδιο τον σκύλο!
Κατάλληλος ιδιοκτήτης για τι σκύλο?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Άρα στην πραγματικότητα η ερώτηση είναι αν είμαστε άξιοι για τον σκύλο μας?
Ρωτάω γιατί την θεωρώ διαφορετική από αυτή για τον αν είμαστε κατάλληλοι υποψήφιοι...

Αλλιώς σκέφτεται κανείς θεωρητικά σε μια υποθετική ερώτηση και αλλιώς για υπακτές καταστάσεις όπου μπορεί να εντοπίσει συγκεκριμένα + και -

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
θα μπορουσε καποιος να απαντησει για τη πραγματικη κατασταση κατοχης σκυλου που βιωνει
αλλα θα μπορουσε καποιος να μιλησει παλι για πραγματικη κατασταση αναμονης-ψαξιματος σκυλου ,αν πιστευει οτι ειναι ετοιμος

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Αν την ερώτηση αυτή μου την έκαναν πριν αποκτήσω το σκυλάκο μου θα έλεγα πως ναι, γιατί πίστευα πως η αγάπη είναι αρκετή.
Αν την ερώτηση αυτή μου την έκαναν σήμερα θα έλεγα πως όχι γιατί θα ήθελα:
α) Να έχω τις γνώσεις για να μην τον χαλάσω.
β) Να έχω τα χρήματα για να του προσφέρω την εκπαίδευση που θα μας εξασφάλιζε την καλύτερη δυνατή συμβίωση.
γ) Να έχω τον κατάλληλο χώρο (αυλή π.χ.) που θα μπορούσε να έπαιζε περισσότερο.
Του προσφέρουμε τα καλύτερα που μπορούμε με τις δυνατότητες που έχουμε, αλλά νομίζω πως δεν αρκούν.
Αν αποφάσιζα τώρα να αποκτήσω σκύλο, υποθετικά μιλάμε, δε θα προτιμούσα σίγουρα ένα σκύλο εκτροφής γιατί δε θα μπορούσα να του προσφέρω αυτά για τα οποία προορίζεται, θα προτιμούσα να προσφέρω καλύτερες συνθήκες ζωής σε κάποιο αδέσποτο:)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
εγώ είμαι τέλειος
για κοκόνι :)
και θα ήθελα να είμαι τέλειος και για έναν ποιμενικό ορεινού τύπου-κατα προτίμηση Ελληνικό Ποιμενικό
αλλά δεν είμαι ούτε μέτριος

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
:D:D

Κι εγω καλή είμαι, για ήπιο αδεσποτάκι...
Για παραπάνω δε νομίζω..... :)

vasiliki68, εξαιρετικό ποστ αυτοκριτικής κι αυτογνωσίας... :)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Πιστεύω πως είμαι κατάλληλη αλλά όχι για όλες τις φυλές. Για δυναμικές φυλές δεν είμαι γιατί δεν "το 'χω" να επιβάλομαι συνέχεια, είμαι σίγουρη πως τελικά θα μου έπαιρνε τον αέρα, να τρέμω να αφήσω σκύλο από το λουρί μην τσακωθεί με άλλο σκύλο. Δεν είμαι για τα περισσότερα μικρόσωμα γιατί θα τα ξεποδάριαζα καθημερινά, τελικά θα πάθαιναν καμιά συγκοπή. Επίσης δεν είμαι κατάλληλη για πολύ μεγαλόσωμα που θέλουν αρκετό χώρο (ζω σε μικρό διαμέρισμα).

Οσο για το σκυλούνι που αποφάσισα να πάρω, το λατρεύω και διαβάζω και μαθαίνω για να κάνω το καλύτερο γι'αυτόν. Κατά τ'άλλα λάθη πιστεύω κάνουμε όλοι, ειδικά αν είναι το πρώτο μας σκυλί... αλλά πάντα υπάρχει και το πρώτο σκυλί...

dominus

Member
17 Μαϊου 2010
18
0
πολυ ωραιο θεμα: εχοντας μια μικρη εμπειρια απο συμβιωση με Γ.Π απο παιδι πιστευω οτι ποτέ δεν νιωθεις ετοιμος πραγματικα ειναι το ιδιο πραγμα σαν να περιμενεις ενα παιδι πιστευω (δεν εχω παιδια αλλα οσοι εχουν μπορουν να μας πουνε) .

Προσωπικα δεν εχω αγχος εαν τα καταφερω να ζησω ευτηχισμενα με ενα Γ.Π αλλα εαν θα μπορεσω να του προσφερω τα μεγιστα , η ζωη ειναι γεματη εκπληξεις θελω να εχω διασφαλισει οτι ακομα και στα χειροτερα σεναρια να μην υποφερει ο μελλοντικος μου φιλος .

Ακομα ειμαι στο ψαξιμο και εαν δεν ειμαι σιγουρος 100% οτι οντως κανω για ιδιοκτητης ενως τοσο εφυους και δραστηριου σκύλου δεν προκειται να προβω σε αποκτηση του.

Μιλαμε για μια ψυχη που θα συνηπαρχει μαζι σου πρεπει να εισαι ετοιμος - ωριμος - ενημερωμενος για το συμαινει αυτο...

Ναι κανω αρκει να εχω ετοιμαστει καταλληλα για τις ευθυνες και τις απαιτησεις μιας τετοιας συνηπαρξης.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το κατά πόσο είναι καποιος καταλληλος για τον σκυλο του κρινεται εκ του αποτελεσματος:

την σχεση που εχει μαζι του,

την δικαιη εξουσια που ασκει πανω του,

το κατά πόσο ο σκυλος είναι υπακουος και εκπαιδευμενος

το πώς τον βλεπει ο σκυλος του,

το αν τον αναπαυει ο σκυλος του,

το αν ο ιδιος ο σκυλος είναι χαρουμενος και ηρεμος,

το αν φοβαται τον ιδιοκτητη του,

την συνολικη ευζωία του σκυλου συμπεριλαμβανομενης της γενικοτερης εξωτερικης εμφανισης, υγειας, δυναμης,

τον χρονο που αφιερωνει και αν αυτος ο χρονος είναι ποιοτικος, παραγωγικος, επαρκης για τον συγκεκριμενο σκυλο.

Έχοντας πει τα παραπανω, μαλλον ειμαι ελαχιστα καταλληλος. Το παλευω όμως.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aν και τον δικό μου τον βρήκα στον δρόμο..
Μετά έψαξα ενημερώθηκα για τα πάντα και τώρα θέλω και δεύτερο westie, συνειδητοποιημένα.

Πιστεύω πως είμαι κατάλληλη για έναν τέτοιο σκύλο..:D

Όπως πιστεύω πως δεν είμαι κατάλληλη για πολλές άλλες φυλές..

Νομίζω πως η καταλληλότητα έχει σχέση και με το που ζεις, τον τρόπο ζωή σου, την ιδιοσυγκρασία σου κλπ..

E νομίζω πως είμαι πλασμένη για να έχω westie!!:D

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Νομίζω πως η καταλληλότητα έχει σχέση και με το που ζεις, τον τρόπο ζωή σου, την ιδιοσυγκρασία σου κλπ..
Συμφωνω απολυτα... ειναι το Α και το Ω για τη σωστη επιλογη σκυλου.

aris83

Well-Known Member
17 Απριλίου 2010
202
0
Γέρακας
Κατάλληλος προς όλα τα σκυλιά σίγουρα όχι
Κατάλληλος ως προς τα σκυλιά που με ενδιαφέρουν ούτε πάλι
Θα είναι τουλάχιστον ουτοπικό ως τραγικό να πω εκ των προτέρων ότι είμαι έτοιμος για έναν σύντροφο που ακόμα δεν έχω γνωρίσει,αγγίξει,
δεν τον/την έχω κοιτάξει στα μάτια
Κάθε κουτάβι έχει διαφορετικό χαρακτήρα και κάποια στάνταρ που κληρονομεί από την φυλή του και πάνω σε αυτό το κριτήριο κάνω την επιλογή μου και λέω μπορώ να προσπαθήσω να φανώ άξιος των προσδοκιών απέναντι του
Η αγάπη και το πάθος δεν λείπει αλλά δεν νομίζω αυτά να είναι επαρκή κριτήρια
όπως είπε ο harryf3
Το κατά πόσο είναι καποιος καταλληλος για τον σκυλο του κρινεται εκ του αποτελεσματος

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Θα είναι τουλάχιστον ουτοπικό ως τραγικό να πω εκ των προτέρων ότι είμαι έτοιμος για έναν σύντροφο που ακόμα δεν έχω γνωρίσει,αγγίξει,
δεν τον/την έχω κοιτάξει στα μάτια
.........
Η αγάπη και το πάθος δεν λείπει αλλά δεν νομίζω αυτά να είναι επαρκή κριτήρια
όπως είπε ο harryf3
Συμφωνώ πολύ!

Μεγαλώνοντας με τα αδεσποτάκια που τάιζε ο πατέρας μου και τα 3 ταρατσό - κυνηγόσκυλα του θείου μου (στην ίδια 2όροφη κατοικία με εμάς εννοώ), νόμιζα ότι η υπόθεση σκύλος είναι κάτι που θα μπουρούσα να ανταπεξέλθω εύκολα κι άρα ήμουν κατάλληλη.
Μέρα με τη μέρα κι όσο περισσότερο ενημερώνομαι βρίσκω την υπόθεση σκύλος εξαιρετικά δύσκολη που απαιτεί ωριμότητα και υπευθυνότητα.
Σήμερα, θα πω πως δεν είμαι κατάλληλη ιδιοκτήτρια για πολλά πολλά πολλά σκυλιά, ίσως και του δικού μου.
Δεν ξέρω αν θα το πω σωστά, αλλά μπορώ να το παρομοιάσω με την πρακτική άσκηση δυστυχώς. Ό,τι και να διαβάσω/μάθω, στην πράξη είναι αλλιώς.
Κι αφού μπήκα στο χορό και χορεύω, κάνω ό,τι περισσότερο μπορώ για να είμαι αντάξια των απαιτήσεων του σκύλου μου, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να έρχομαι σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, συνεχώς.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
δεν ξερω αν ειμαι καταλληλη ιδιοκτητρια ,πιανω τον εαυτο μου να κανει λαθη ,δεν τα προσπερναω ,τα μελεταω και δεν τα επαναλαμβανω ,αλλα ομως αργοτερα προκειπτουν αλλα λαθη καινουργια και ξανα παλι τα μελεταω και δεν τα ξανα κανω και προχωραμε ετσι
καποιες φορες ειμαι χαρουμενη γιατι προλαβαινω λαθη πριν τα κανω και αυτο μου δινει τη δυναμη να νομιζω πως μπορω να εξελιχθω και προσπαθω
μακαρι να μπορουσαν τα σκυλια μου να μου πουν τη γνωμη τους για μενα ,να μου πουν ,που μειονεκτω για να το διορθωσω ,που ειμαι καλη για να το καλιεργεισω ακομα περισσοτερο
νομιζω οτι τα σκυλια μας ανεχονται τα λαθη μας οπως εμεις ανεχομαστε τα δικα τους και δεν τα ακυρωνουμε απλα τους δειχνουμε το σωστο με την ασκηση και την εκπαιδευση
ο μονος τροπος που εχω βρει για να δω τα λαθη μου και την καταλληλοτητα μου ,ειναι να γυριζω video στιγμες μας και μετα να καθομαι να το βλεπω και να επισυμενω λανθασμενους χειρισμους

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Με προβληματησε αυτο το ποστ...
Πριν παρω τον Diego πιστευα οτι ειμαι η πλεον ακαταλληλη για ενα σκυλο της ενεργητικοτητας και του ταπεραμεντου του....
Η ζωη μου θα αλλαζε και το γνωριζα... ημουν διατεθειμενη να αλλαξει και αυτο πηγαζε απο το κολλημα μου για τη φυλη...
Αν κρινουμε εκ του αποτελεσματος ειμαι καταλληλη τελικα.. αφου σχεδον εναμισι χρονο μετα δεν εχω ενα σπιτι κατεστραμενο ουτε ενα σκυλο ανισορροπο...
Δεν ξερω... νομιζω η θεληση παιζει σπουδαιο ρολο...

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Επειδή το'ψαξα πολύ κ ήξερα τι παίρνω (σκύλο υπερκινητικό, που εχει ανάγκη από σωματική κ πνευματική άσκηση, συνεχή εκτόνωση κ γενικά χαρακτηρίζεται από νευρικό ταπεραμέντο), πιστεύω πως ναι, είμαι, αν όχι καλή, συνειδητοποιημένη κ υπεύθυνη ιδιοκτήτρια.

Η λίλλυ είναι πιο ήπιων τόνων κ εκεί πιστεύω τα πάμε καλά.

Μα πάνω από όλα, τα αγαπάμε πολύ, κ θεωρώ ότι είναι ο πιο βασικός παράγοντας κ βάση για οποιαδήποτε κυνολογική vs ανθρώπινη σχέση.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Aν είμαι κατάλληλος......
Μάλλον πρέπει να είμαι.....τουλάχιστον ολοι οι φίλοι και οι γνωστοί που έχουν μάθει πια για τις φυλές αυτές από τις ώρες που τους πρήζω και τους τρέχω με κοροιδεύουν λέγοντάς μου ότι μου αρέσουν γιατί έχουμε τον ίδιο χαρακτήρα...:p:D