προβλημα με rottweiler

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Μα δεν έλεγες και εσύ ότι είσαι από τη Σάμο ;) Αν έμενες Αθήνα θα ήταν λίγο αδιάφορος ο τρόπος που φάνηκε να αντιμετωπίζεις το θέμα που προέκυψε ;)

Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό και να είναι όλα περαστικά για το σκυλί σου και μάλιστα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Πάνω από όλα ψυχραιμία.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Φίλε crow, αν ξέρεις πως γράφεται σωστά η αρρώστια, θα μπορεσεις να κάνεις σωστά μια αναζήτηση στο φόρουμ και στο google και να μάθεις κάτι παραπάνω γι'αυτήν. Γι'αυτό σε διόρθωσα (και γιατι έβγαζε μάτι....).
Οχι μονο εσύ, αλλά και αλλοι που πιθανόν ενδιαφέρονται να ψάξουν.

Εσύ όμως επιμενεις να γράφεις τη λέξη λάθος. Γιατι? Απο πείσμα?

Επίσης αν ο σκύλος σου πέρασε ερλιχίωση πέρυσι, πιθανότητατα θα βγει και πάλι θετικός στην εξέταση αίματος, οχι γιατι έχει ακόμα την αρρώστια, αλλά γιατι τα αντισώματα παίρνουν πολλούς μήνες να πέσουν ακόμα και μετά τη θεραπεία.

Εχει άλλα συμπτώματα ερλιχίωσης? (ξέρεις ποια είναι αυτά?)

CROW

Member
30 Δεκεμβρίου 2009
11
0
και ο δευτερος γιατρος μου ειπε οτι εχει ερλιχιοση
αλλα για να ειναι 100 %σιγουροσ πρεπει να παρει αιμα και να τα στειλει για εξετασεις και τωρα λογο γιορτων ειναι κλειστα
δε ξανα ειδα αιμα και αυτο με καθησηχασε λιγο

τη λεξη την γραφω λαθος το ξερω δε σε παρεξηγω που με διορθοσες και καλα εκανες απλα χθες με πηρατε απο τα μουτρα χωρις να ξερετε
αν ημουν αθηνα και λιγα μου ειπατε αλλα ειμαι σαμο εχω χασει σκυλια μεγαλομενα με το μπιμπερο απο ασχετους χασαπιδες
ελατε στη θεση μου ειστε αθηνα αν ημουν και εγω οχι ολη την αθηνα θα εψαχνα μεχρη θεσαλονικη θα πηγενα το σκυλι αυτο το μεγαλοσα σα μωρο και ακομα ετσι το θεορω ασχετα αν ειναι 50 κιλα γομαρι χθεσ με παρουσιασαν μερικοι σαν κανενα ασπλαχνο κτινος που δε με νιαζει αν ζησει η αν πεθανει το σκυλι
και εγω το μονο που ζητησα ειναι να μαθω περετερο πλυροφοριες για τα σημπτοματα που εχει και αναλογα της γνομες σασ να επρατα αναλογα το κσερω οτι δε γινετε διαγνοσι απο το ιντερνετ και δε ζητησα αυτο αλλα απο προσοπικες εμπιριες σας μηπος καποιος ειχε αντιμετοπισει το ιδιο και τη εκανε

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Το τεστ για ερλιχιωση γινεται επιτοπου και σε 2 λεπτα ,ουτε μικροβιολογικα εργαστηρια χρειαζονται ουτε τιποτα,γιατι δεν το γραφει καποιος επιτελους?μια ταινια ειναι που αλλαζει χρωμα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Υπάρχει snap test για την Ερλιχίωση;
Δεν το ήξερα!
Μόνο αυτό για την Λεισμανίαση ήξερα να χρησιμοποιείται!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ε, ωραία...αν το έιχε γιατι του είπε να περιμενει μετά τις γιορτές για να ανοίξουν τα εργαστήρια?
Δεν σου κάνει εντύπωση?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σήμερα πήγε σε άλλο κτηνίατρο!
Αν και στο post δεν το διευκρινίζει, υποθέτω ότι πήγε με τον σκύλο!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το τεστ για ερλιχιωση γινεται επιτοπου και σε 2 λεπτα ,ουτε μικροβιολογικα εργαστηρια χρειαζονται ουτε τιποτα,γιατι δεν το γραφει καποιος επιτελους?μια ταινια ειναι που αλλαζει χρωμα.
Γιατι το snap test δεν είναι τόσο ευαίσθητο ούτε έχει την ακριβεια της αιματολογικής εξέτασης για αντισώματα.

Επίσης εγώ δεν ξέρω κανένα κτηνίατρο στην Ελλάδα που να το προτείνει (και δεν είναι για να μου πάρουν τα λεφτά, γιατι εγω ζητάω μόνο να πάρουν αίμα από το σκύλο και μετά το πάω μόνη μου στο Παστέρ, οπότε δε βγάζουν τίποτα απο μενα).

Φίλε CROW, μην ξεχνάς: αν ο σκύλος έχει περάσει ερλιχίωση πέρυσι, είναι σχεδόν σίγουρο οτι έχει ακόμα αντισώματα. Μην βασιστείς σε πιθανόν θετικό αποτέλεσμα, αν ο σκύλος δεν έχει και άλλα συμπτωματα. Ψάξτο και παραπέρα.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Φίλε CROW, μην ξεχνάς: αν ο σκύλος έχει περάσει ερλιχίωση πέρυσι, είναι σχεδόν σίγουρο οτι έχει ακόμα αντισώματα.
Εκει ακριβως ειναι το θεμα ...τι να το κανει το snap test ? 99% θα ειναι θετικο.

Αιματολογικες/βιοχημικες χρειαζεται ο σκυλος.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Απο το τιποτα?
Ισως αν εξεταστει ο σκυλος να βγουν αλλα,ακομη και χωρις αιματολογικες,1002 μπορει να ειναι,επειτα καλα ειναι να κανει το τεστ και οχι μονο αυτο.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Απο το τιποτα?
Ισως αν εξεταστει ο σκυλος να βγουν αλλα,ακομη και χωρις αιματολογικες,1002 μπορει να ειναι,επειτα καλα ειναι να κανει το τεστ και οχι μονο αυτο.
Φυσικά είναι καλύτερο απο το τίποτα. Αλλά λίγοι κτηνίατροι το εχουν. Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι ο σκυλος είχε ερλιχίωση πέρυσι, ξαναλέω οτι θετικό αποτελεσμα δεν θα του δώσει καμια πληροφορία. Ο σκύλος χρειάζεται φουλ αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις (συν τις υπόλοιπες.... ψηλαφίσεις, υπέρηχους και λοιπα που δεν γνωρίζω). Να δουν αν έχει γίνει ζημιά σε κάποιο όργανο.

Εγώ αν είχα σκύλο που να ουρεί αίμα, θα είχα γυρίσει κτηνιατρους σε ακτίνα 500 χλμ μέχρι να βρώ εναν σωστό που να μου εμπνέει εμπιστοσύνη.

Καλή ανάρρωση εύχομαι.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Να ευχηθω και εγω περαστικα στον σκυλακο.

Τα snap test μου ειπε ο κτηνιατρος μου πως ειναι για ''τσαπατσουλιες''.Ειναι μερικοι λεει που θελουν να ξεπαστρεψουν τον σκυλο στα γρηγορα αν εχει καλαζαρ/ερλιχια ,ζητουν ΑΜΕΣΑ snap test και τελειωνει εκει το θεμα με ευθανασια. Για σιγουρα αποτελεσματα ΠΡΕΠΕΙ να γινουν εξετασεις αιματος σε εργαστηριο(οπως ειπατε κ εσεις πιο πανω...).

macblack

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
157
0
από την πόλη του Ζορό
Καλή χρονιά σε όλους σας. Συμφωνώ με τον omarock μόνο και μόνο για το γεγονός ότι μπαίνει κάποιος, γράφει ότι να'ναι (το όπως να'ναι το προσπαθώ να το προσπεράσω :D ) και μετά ζητάει τα ρέστα για την διάγνωση που δεν του δόθηκε χωρίς ο ίδιος να έχει προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Ότι αφορά τον κτηνίατρο..δε νομίζω ότι πρέπει να σχολιαστεί περαιτέρω το επίπεδο του επαγγελματισμού του.
Επιπλέον συμφωνώ με τον admin ότι πρέπει λίγο να ηρεμήσουμε. Αν στο φινάλε βρίσκουμε κάποια θέματα γελοία είναι πιο καλό για τα νεύρα μας να τα αφήνουμε ασχολίαστα (μια τακτική που την ακολουθώ σε άλλο φόρουμ κι έχω βρει την υγειά μου :D )

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
....και συ τώρα...(που η συζήτηση έχει ηρεμήσει)...ακολουθείς τη παράκληση του admin????????????
Η ρίχνεις λάδι στη φωτιά?
Sorry...Αλλά δεν μπορούσα να μη το σχολιάσω. :):)

macblack

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
157
0
από την πόλη του Ζορό
....και συ τώρα...(που η συζήτηση έχει ηρεμήσει)...ακολουθείς τη παράκληση του admin????????????
Η ρίχνεις λάδι στη φωτιά?
Sorry...Αλλά δεν μπορούσα να μη το σχολιάσω. :):)
:D :paja1: δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου, αν κάποιος Mod νομίζει όμως η απάντηση μου κάνει τέτοιο ας την σβήσει

CROW

Member
30 Δεκεμβρίου 2009
11
0
Καλή χρονιά σε όλους σας. Συμφωνώ με τον omarock μόνο και μόνο για το γεγονός ότι μπαίνει κάποιος, γράφει ότι να'ναι (το όπως να'ναι το προσπαθώ να το προσπεράσω :D ) και μετά ζητάει τα ρέστα για την διάγνωση που δεν του δόθηκε χωρίς ο ίδιος να έχει προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Ότι αφορά τον κτηνίατρο..δε νομίζω ότι πρέπει να σχολιαστεί περαιτέρω το επίπεδο του επαγγελματισμού του.
Επιπλέον συμφωνώ με τον admin ότι πρέπει λίγο να ηρεμήσουμε. Αν στο φινάλε βρίσκουμε κάποια θέματα γελοία είναι πιο καλό για τα νεύρα μας να τα αφήνουμε ασχολίαστα (μια τακτική που την ακολουθώ σε άλλο φόρουμ κι έχω βρει την υγειά μου :D )
ακου να δεις φιλε μου το να μπεις σε ενα φορουμ να κανεις μια ερωτηση και να σε βριζουνε ειναι σωστο ???? οσο αν το θεμα ειναι γελιο μπορουν να το κρινουν αλλοι και να το σβησουν .
οπως εγραψα και παραπανω αμα δεν ειναι στο χερι μου να κανω ολες αυτες της ενεργιες ουτε γιατρος ειμαι ουτε θεος ειμαι εγκλοβιζμενος στην κυριολεξια σε ενα νησι που δε μου δινει πολλες επιλογες οσοι μπορουν να το καταλαβουν καλος οσοι δεν μπορουν δε θα τους βαλω εγω μυαλο

σου ευχομε ενα πραμα μονο να μην ερθεις ποτε στη θεση μου και οπως λεει και η παροιμια εξω απο το χωρο πολλα τραγουδια λενε