προβλημα!!!!!


stelios

Member
30 Μαϊου 2009
16
0
καλησπερα σας.εχω ενα γερμανικο ποιμενικο και εχω ενα προβληματακι.τρωι τα κακα του.:shock:του εχω δωσει μια σκονη κατα της κοπροφαγειας εδω και τρεις μερες και δεν εχει αποτελεσμα.εχετε καμια αλλη ιδεα???
 


cpnm

Active Member
27 Δεκεμβρίου 2009
41
0
Ierapetra
www.aquahobby.gr
Αν και δεν γνωρίζω, πιστεύω ότι θα πρέπει να μας δώσεις κάποιες περισσότερες πληροφορίες για τον σκύλο σου.
Ηλικία, διατροφή κλπ.
 






stelios

Member
30 Μαϊου 2009
16
0
και βολτες βγαινει και καλη τροφη τρωει.και ουτε στρεσαρισμενος ειναι.φροντιδα και προδερμ!!!!
 


apnea5909

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2009
145
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
apnea5909.webs.com
Στην ιδια ερωτηση που εκανα και στον κτηνιατρο μου και στον εκπαιδευτη του ερμη (εγλυφε τα κακα αλλων σκυλων στη βολτα , οχι συχνα) μου ειπαν και οι 2 να του δωσω ενα αυγο την εβδομαδα ωμο μεσα στην ξηρα. Ετσι και εκανα και τουλαχιστον σε εμενα το εκοψε μαχαιρι σχεδον.
 


stelios

Member
30 Μαϊου 2009
16
0
και αβγο του εχω δωσει αλλα αυτος εκει!!!!:mad:και το θεμα ειναι πως τωρα τελευταια εχει ξεκινησει αυτη η ιστορια.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Δηλαδή στην βόλτα, όταν κάνει την ανάγκη του, μετά γυρίζει και τα τρώει;
 




stelios

Member
30 Μαϊου 2009
16
0
εχω φτιαξει στο σπιτι ενα χωρο να τα κανει και τα κανει εκει.παλι καλα!!!οταν τον παω βολτα και τα κανει τον γυριζω πισω για να δω τι θα κανει και δεν τα τρωει.
 






katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένας σκύλος τρωει κακά...αν εξαιρέσουμε τα "προβληματικά"...που δεν ισχύουν στον δικό σου σκύλο...μπορέι να είναι επειδη :

1. Πολλά κουταβια και νεαρά σκυλιά θα φάνε κακά έτσι για πείραμα και επειδη είναι κάτι καινούργιο. Συνήθως το κόβουν μετα από λίγο καιρό μόνα τους.
2. Πολλά σκυλιά μιμούνται το αφεντικό τους...αφου τα μαζεύεις εσύ..τα μαζεύουν και αυτα.
3. Αν το ταιζεις μία φορά την ημέρα ίσως να χρειάζεται να σπάσεις τη τροφη στα δύο και να τον ταιζεις δυο φορές την ημέρα.
4. ότι ίσως του λέιπουν κάποιες βιταμίνες..
5. Επίσης, μη σου φανει αστείο..απλώς τους αρεσει η γευση.
6. Άλλες φορες μπορει να το κάνουν επειδη θέλουν τον χώρο τους καθαρό, αν ζει σε κένελ πχ.

Υπα΄ρχουν και άλλοι λόγοι..αλλά δεν νομίζω ότι ισχύουν στη δική σου τη περίπτωση, (στρεσ, βαρεμάρα, κακή ποιότητα στη διατροφή τους κλπ).

Για να σταματήσει....πρέπει πρωτα να βρεις τι το προκαλεί..
Αν έιναι επειδη του αρέσει η γευση δοκιμάζεις λύσεις όπως να ρίξεις ταμπασκο πάνω από τα κακά του. Εγω το πε΄ρασα με τον Τσούφι...και το έκοψε επειδη έκανα κάτι εντελώς τυχαία βέβαια..και για άλλους λόγους. Επειδη δεν άντεχα τη μυρωδιά από το στόμα του..και είχα σηκωσει χέρια πιά...τον ψέκαζα με pepermint spray ανθρώπινο κάθε φορα που τον πετύχαινα να τα τρωει..μάλλον δεν άντεχε το κάψιμο από την μέντα...και το έκοψε μετα από λίγες μέρες..
Α, και τσέκαρε μήπως χρεια΄ζεται αποπαρασίτωση ξανά.
 


stelios

Member
30 Μαϊου 2009
16
0
τρωει 2 φορες την ημερα.και το θεμα ειναι ειναι πωσ δεν τα τρωει ολα.(μισες δουλειες κανει)τωρα αν του λειπουν καποιες βιταμινες δεν το ξερω αυτο.θα εφαρμοσω ολα τα παραπανω που διαβασα και βλεπουμε.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
εχω φτιαξει στο σπιτι ενα χωρο να τα κανει και τα κανει εκει.παλι καλα!!!οταν τον παω βολτα και τα κανει τον γυριζω πισω για να δω τι θα κανει και δεν τα τρωει.
Δεν καταλαβαίνω.... δε θές να τα κάνει στη βόλτα? Γιατί να τα κάνει σε χώρο στο σπίτι? Τελος πάντων αν θες ντε και καλά να τα κάνει στο σπίτι, κλείσε το χώρο και δίνε του πρόσβαση μόνο οταν μπορείς να τον επιτηρεις. Δεν είναι απαραίτητο ενήλικος σκύλος να τα κάνει οποτε θέλει αυτός.
 


stelios

Member
30 Μαϊου 2009
16
0
εκτος απο την βολτα που τα κανει και εκει τυχαινει να τα κανει και στο σπιτι.οι τις ωρες που ειναι μονος του.
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Γεια σου Στελιο,ειμαστε και συνονοματοι και με Γερμανικο Ποιμενικο και οι 2!!!

Σε ερωτηση στον κτηνιατρο μου παλαιοτερα μου ειχε πει οτι δεν τιθεται θεμα να χρειαζεται βιταμινες και ετσι να τρωει τα κοπρανα του!

Στις πρωτες μερες που τον πηρα καποιες φορες η αλλες που δεν τον επαιρνα χαμπαρι τσιμπουσε λιγο απο τα κοπρανα του!Δεν ξερω για ποιο λογο το εκανε αλλα του το κοψα αμεσως!Αυτα γινοντουσαν πριν αρχιζει να βγαινει βολτες,δηλαδη μεσα στο σπιτι!
Οταν αρχισαμε τις βολτες τοτε τα εκανε και τα μαζευα με την εφημεριδα!
Απο τοτε δεν το εχει ξανακανει!Και αυτο οφειλεται νομιζω στο οτι του τα παιρνα κατευθειαν!
Τωρα μυριζει και αλλων σκυλων τα κοπρανα και δεν συμβαινει τιποτα!Απλα...

Και εγω του δινω την Royal Canin Junior 30
 
Last edited:


mariakapa

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2009
167
0
Aθηνα
Τρόποι διόρθωσης και αντιμετώπισης. Πρώτα διαπιστώνουμε ποιος από τους παραπάνω λόγους είναι η αιτία για την συμπεριφορά του μικρού μας φίλου. Μία πιθανή εξέταση από τον κτηνίατρο μας θα μας οδηγήσει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα.
Μετά σταδιακά προχωράμε σε διαιτητική αλλαγή. Η διατροφή αποκλειστικά και μόνο από ξηρά τροφή πιθανά να βοηθήσει μια και τα περιττώματα είναι περιττά από χρήσιμες ουσίες και κατ' επέκταση λιγότερο εύγεστα και ελκυστικά.( λόγω οστεάλευρων, πίτουρων και σιτηρών). Σε περίπτωση που επιμένουμε στην ίδια διατροφή λίγα κομμάτια ανανά και κόκκαλα στο καθημερινό του διαιτολόγιο κάνει τα περιττώματα του άγευστα και αρκετά ξηρότερα άρα λιγότερο ελκυστικά
Στις καταστάσεις όπου το σκυλί μας, τρώει τα περιττώματά του ως συμπλήρωμα της διατροφής του, μπορούμε να διαιρέσουμε το γεύμα του σε διάφορα μικρά γεύματα ημερησίως για να ικανοποιήσουμε την λαιμαργία του. Στις καταστάσεις όπου το σκυλί μας τρώει επίσης τα απόβλητα από άλλα σκυλιά δημοσίως, μπορούμε να το αποτρέψουμε εφόσον το γνωρίζουμε με περισσότερο προσοχή από εμάς και με την χρήση gentle leader.
Αν έχει μάθει να λερώνει στην αυλή είναι άμεση η ανάγκη συχνής καθαριότητας του χώρου. Σημαντικό είναι να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει πρόσβαση το σκυλί στον κάδο απορριμμάτων. Πολλές φορές η βιασύνη μας και το άγχος μας να προλάβουμε να μαζέψουμε τις ακαθαρσίες του δημιουργεί μία ανταγωνιστική συμπεριφορά με αποτέλεσμα να προσπαθεί να τα φάει αμέσως πριν εμείς καθαρίσουμε τις βρωμιές του...
Καλό είναι λοιπόν να είμαστε σε ετοιμότητα και μόλις ενεργηθεί αμέσως να τον επιβραβεύσουμε με ένα παιχνίδι, να τον απασχολήσουμε παίζοντας, να τον βάλουμε στο σπίτι και να τον επιβραβεύουμε και να τον κατευθύνουμε να ασχολείται με τα παιχνίδια του. Ενώ βρίσκεται εντός σπιτιού καθαρίζουμε έξω έτσι ώστε να εξαφανίσουμε τα ίχνη. Αργά και σταθερά το σκυλί συνηθίζει και αναμένει με χαρά την είσοδο του εντός του σπιτιού αμέσως μετά την αφόδευση του. Με την πάροδο του χρόνου, θα ενδιαφερθεί λιγότερο για τα περιττώματα του.
Μερικοί επιμένουν να «ραντίζουν» τα περιττώματα με Tabasco, chili, κλπ να τονίσουμε ότι τα σκυλιά έχουν διαφορετικό τρόπο γεύσης και προτίμησης κι ακόμη η μυρωδιά και μόνο απλά θα τους οδηγεί μακριά από τα συγκεκριμένα « καυτερά» αλλά όχι από τα υπόλοιπα μη καυτερά.
Π. Πατούνης
πηγη Απο petcorner
 


mariakapa

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2009
167
0
Aθηνα
ΚΟΠΡΟΦΑΓΙΑ

Του Γιώργου Ρόζου – Κτηνίατρου

Αρκετοί ιδιοκτήτες παραπονούνται για την «ιδιόμορφη» συνήθεια των ζώων τους να τρώνε τα κόπρανά τους. Συνήθως αποδίδουν την κατάσταση αυτή σε ελλείψεις της διατροφής και προσπαθούν κατά την κρίση τους να αποκαταστήσουν τις ελλείψεις αυτές πειραματιζόμενοι με διάφορα διαιτολόγια, συχνά χωρίς αποτέλεσμα.

Η κοπροφαγία είναι μια ειδική περίπτωση ενός παθολογικού φαινομένου που ονομάζεται αλλοτριοφαγία. Όπως το λέει και η λέξη, το ζώο τρώει (ή γλύφει ή μασάει) αντικείμενα και υλικά ξένα (αλλότρια) προς την τροφή του. Τα αίτια είναι ποικίλα και σχετίζονται με διαταραχές του νευρικού συστήματος, με ανισορροπίες της διατροφής, καθώς και με ψυχολογικά αίτια. Οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ σοβαρές, διότι τα υλικά αυτά αργά ή γρήγορα βλάπτουν την υγεία του ζώου με πολλούς τρόπους όπως π.χ. μολύνσεις, δηλητηριάσεις, τραυματισμούς του στόματος κλπ. Ένα παρόμοιο, όπως πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η αλλοτριοδιψία, κατά την οποία το ζώο πίνει υγρά διάφορα και όχι νερό. Σε μια τέτοια περίπτωση οι συνέπειες της αφυδάτωσης και της τοξίκωσης εμφανίζονται πολύ γρήγορα και είναι δραματικές, αν όχι μοιραίες. Σε ότι αφορά την αλλοτριοφαγία στον σκύλο, μια μάλλον συχνή εικόνα είναι αυτή κατά την οποία κουτάβια που έχουν έλλειψη ασβεστίου, γλύφουν τοίχους ή άλλες επιφάνειες επιχρισμένες με ασβεστόχρωμα. Κάτι τέτοιο παρατηρείται και σε θηλάζουσες σκύλες. Και τα δύο αυτά περιστατικά οφείλονται σε χορήγηση αυξημένων ποσοτήτων κρέατος ή ψωμιού, τα οποία περιέχουν αυξημένα ποσοστά φωσφόρου, ο οποίος ανταγωνίζεται κατά κάποιο τρόπο το ασβέστιο. Η διόγκωση της έλλειψης, λύνει και το πρόβλημα. Σε κάτι ανάλογο θα μπορούσε να οφείλεται και ένα περιστατικό κοπροφαγίας. Πράγματι έχει παρατηρηθεί ότι όταν ένα συστατικό της τροφής βρίσκεται σε αυτή σε χαμηλά επίπεδα ή η ποιότητα του δεν είναι αυτή που θα έπρεπε, τότε πολλοί σκύλοι τρώνε τα κόπρανά τους, σε μια προσπάθεια να «ανακυκλώσουν» το συγκεκριμένο συστατικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πρωτεΐνες. Αν η τροφή είναι φτωχή σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, τότε το ζώο προκειμένου να αναπληρώσει το έλλειμμα, τρώει τα πάντα και κυρίως τα κόπρανά του, τα οποία είναι άμεσα «διαθέσιμα» στο κλουβί του. Φυσικά το πρόβλημα δεν λύνεται με αυτόν τον τρόπο, διότι τα κόπρανα είναι πολύ πιο φτωχά σε πρωτεΐνη από την τροφή κι έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Η λύση βρίσκεται στην εξισορρόπηση της τροφής, κάτι που πρακτικά σημαίνει την χορήγηση ποιοτικών προϊόντων ξηράς τροφής, τα οποία είναι πλήρη και ισορροπημένα. Η ανταπόκριση του σκύλου είναι κατά κανόνα θεαματική. Βέβαια η παραπάνω περίπτωση αν και κλασσική, έχει περισσότερο ιστορικό χαρακτήρα. Παρατηρούνταν πολύ πιο συχνά στο παρελθόν όταν η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών τάιζε μαγειρεμένο φαγητό και κυρίως ψωμί και αποφάγια. Πολλοί ιδιοκτήτες λοιπόν, ταΐζουν τους σκύλους τους εξαιρετικά ποιοτικές τροφές σε απίστευτα μεγάλες ποσότητες ή συμπληρώνουν την ποιοτική τροφή με διάφορα εδέσματα (κρέας, αβγό, κλπ.) Το αποτέλεσμα είναι (εκτός από την παχυσαρκία) ότι τα κόπρανα περιέχουν αυξημένες ποσότητες άπεπτων θρεπτικών συστατικών, αφού το έντερο αδυνατεί να πέψη όλον αυτόν τον όγκο ουσιών. Έτσι, στην πολύ ευαίσθητη οσμή του σκύλου, τα κόπρανα μυρίζουν όμορφα και ελκυστικά, και εθισμένος όπως είναι στην καλοφαγία τα τρώει. Και εδώ η λύση είναι απλή. Χορηγούμε την ποσότητα που ορίζει ο κατασκευαστής της τροφής. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο. Εννοείται πως ταυτόχρονα πρέπει να σταματήσουμε και τα διάφορα «επιπλέον». Τέλος, μια τρίτη πιθανότητα κοπροφαγίας είναι αυτή που σχετίζεται με την «ανία» που αισθάνονται πολλοί σκύλοι στο κλουβί τους. Μπορεί ο άνθρωπος να έχει εξημερώσει το σκύλο, αλλά τα βαθύτερα ένστικτα της άγριας φύσης, σε πολλούς σκύλους παραμένουν έντονα. Ειδικά μάλιστα σε άτομα κυνηγετικών φυλών, που το πάθος τους είναι το πρώτο ζητούμενο, ο εγκλεισμός χωρίς καθημερινή άσκηση μπορεί να εκτός των άλλων να προκαλέσει ψυχολογικές διαταραχές, οι οποίες έχει επικρατήσει να ονομάζονται «σύνδρομο της ανίας». Ένα από τα συμπτώματα αυτού του «συνδρόμου» είναι η κοπροφαγία, η οποία παρατηρείται ακόμα και σε ζώα που διατρέφονται σωστά (ποιοτικά και ποσοτικά), αλλά «υποβοηθούνται» με εσφαλμένες πρακτικές διατροφής. Η συχνή ενασχόληση του ιδιοκτήτη, οι συχνοί περίπατοι με το σκύλο, η συμβίωση με άλλο σκύλο συμβατού χαρακτήρα, βοηθούν τα μέγιστα. Γενικά σε όλες τις περιπτώσεις κοπροφαγίας εκτός των ειδικών κατά περίπτωση λύσεων που προτείναμε, επιβάλλεται η σίτιση του ζώου σε συγκεκριμένα σαφώς καθορισμένα χρονικά διαστήματα. Με την τακτική αυτή, μπορούμε να προβλέψουμε πότε το ζώο θα ενεργηθεί, ώστε να μαζέψουμε τα κόπρανα αμέσως και να μην έχει αυτό την ευκαιρία να τα φάει. Η παλιά πρακτική, του να πασπαλίζουμε τα κόπρανα με καυτερές ουσίες σε μεγάλη ποσότητα π.χ. πιπέρι κλπ. έχει μέτρια αποτελέσματα και ενδεχομένως να είναι επιβλαβής αν ο σκύλος καταπιεί κάποια ποσότητα. Η χρήση ηλεκτρικού κολάρου εκπαίδευσης, μπορεί να έχει καλό αποτέλεσμα, μόνο αν εφαρμοστεί από άνθρωπο με βαθιά γνώση και εμπειρία του θέματος, και πάντα σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω.

 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU