πόσες γέννες τον χρόνο?

πόσες γέννες τον χρόνο πιστευετε οτι πρέπει να κάνει ενας εκτροφέας?

• Μέχρι 2 γέννες

Votes: 37 68,5%
  • Μέχρι 4 γέννες

Votes: 4 7,4%
  • Μέχρι 6 γέννες

Votes: 2 3,7%
  • Οσες θέλει

Votes: 11 20,4%

• Total voters
    54

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Κατερινα εγω πηγα σαν ιδιωτης σε παγκοσμιο και πηρα 3η θεση,σε πανευρωπαικο 4η θεση,και στην Γερμανια 1η θεση.
Τα ιδια παραπονα ακουσα και απο Ελληνες εκει που ειχαν ερθει απο Ελλαδα,ολοι λενε οτι οι κριτες ειναι επηρεασμενοι,εν μερη εχουν δικιο,υπαρχουν σε ορισμενες ρατσες τα κονε μεταξυ εκροφεων και κριτων,σε μια ερευνα που παντα εκανα πριν παω σε εκθεση,στο facebook εδινα το ονομα του κριτη και εβλεπα τους φιλους του,εκει εβλεπα πολλους εκτροφεις γλυφτες,αλλα πιστευω οτι αν το σκυλι λεει με διαφορα τοτε δυσκολο να γινει φουστια.
Οταν ομως βλεπεις ρατσες οπως Μπορντω,Ρετριβερ,Ροττι,κ.τ.λ καταλαβαινεις οτι ειναι δυσκολη η δουλεια του κριτη,τι εννοω?200-300 και βαλε σκυλια,και παρα πολλα τα οποια ειναι ομοια,εκει μετραει και το γουστο του κριτη.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αυτό λεω και εγώ, ότι υπάρχουν Ελληνικά σκυλιά που αξίζουν καλύτερες θέσεις αλλά δεν τις παίρνουν λόγω άλλων άσχετων λόγων..
Ένα θα σου πω..σε διπλή έκθεση εξωτερικού σκύλος Ελληνικής ιδιοκτησίας κατέβηκε τη πρωτη μέρα με τον ιδιοκτήτη του και βγήκε 15ος στους 30...και τη δέυτερη μέρα τον έδειξε η εκτροφέας, (πολύ γνωστή) και βγήκε δεύτερος!!!
Το γούστο του κριτή???:confused::confused:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Όσο για τα Crufts...για να πάρει μέρος ένας σκύλος πρέπει να γίνει qualified..ενώ σε ένα Παγκόσμιο...δεν χρειάζεται.
Αυτό εξ ορισμού κάνει τον σκύλο καλής ποιότητας και τα Crufts υψηλού επιπέδου.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το θέμα είναι "πόσες γέννες τον χρόνο"!

Θέλετε να ανοιχτεί νέο θέμα και να συνεχίσετε την συζήτησή αυτή εκεί και και να μεταφερθούν και τα post αυτά;:)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Παιδια , ξεφευγουμε λιγο ομως απο το θεμα , που δεν ειναι αν τα σκυλια Ελληνικης εκτροφης αδικουνται ή οχι στο εξωτερικο:)

Εγω εθεσα ενα ερωτημα παραπανω για το τι σημαινει ''βελτιωση της φυλης'' (και πως αυτο εξασφαλιζεται ή οχι απο τις λιγες ή πολλες γεννες) και αν η ''βελτιωση'' αυτη εξαργυρωνεται με την καλη πορεια ενος σκυλου σε διεθνεις εκθεσεις.

Επειδη το θεμα με τις γεννες παρουσιαζει ενδιαφερον , ας μεινουμε εκει καλυτερα
:)

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
παγκοσμίως σε κυνοφιλικές σελίδες και βιβλία αλλά και σε αυτό το φόρουμ προτρέπουν τους υποψήφιους ιδιοκτήτες να απευθύνονται σε υπεύθυνους εκτροφείς βάζοντας κάποια στάνταρ για το τι είναι υπεύθυνος εκτροφέας.
Το ερώτημα μου έχει να κάνει ακριβώς με αυτό το θέμα.
Οποιος κάνει υπερπαραγωγή κουταβιών είναι υπευθυνος εκτροφέας ή όχι?

Το ερώτημα στο φόρουμ που πήρα την ιδέα ήταν πιο σκληρό "πάνω απο 4 γέννες θεωρείται παπυμιλ"? Η απάντηση είναι ΝΑΙ και ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ σε ποσοστό 67%
Εγώ προσωπικά σε αυτό το ερώτημα δεν θα απαντούσα έτσι, αλλά παίρνεται μια ιδέα για το τι σκέφτονται πολλοί κυνόφιλοι.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Αν επιτρέπετε, πριν γράψω την άποψη μου, θα ήθελα μία απάντηση (ή και περισσότερες) στο ερώτημα που δημιουργείτε (ένα από τα πολλά):

Γιατί ένας εκτροφέας να κάνει περισσότερες από 2 γέννες τον χρόνο και γιατί να διατηρεί πάνω από 3-4 θηλυκά;

Αν φυσικά αποκλείσουμε τις απαντήσεις "Γιατί μπορεί!" και "Για το κέρδος ή για να καλύψει έξοδα".

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Την δεύτερη απάντηση, για το κέρδος, από έναν ςκτροφέα όπως τον έχω εγώ στο μυαλο μου, δεν την θεωρώ αποδεκτή...

Πέρα από την πρώτη, "γιατί μπορεί", εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη....

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Συμφωνώ με τον Φοίβο...αν έχει τη δυνατότητα και διατηρεί τα στάνταρντ του εκτροφείου υψηλά...γιατί να μη το κάνει?
Και για το κέρδος...αν ο εκτροφέας αυτός...σκέφτεται το κέρδος πριν απο οτιδήποτε άλλο..τότε δεν έιναι σωστός εκτροφέας εξ ορισμού και μπαίνει στη κατηγορία των puppy mills..με συνοπτικές διαδικασίες!!

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Οποιος κάνει υπερπαραγωγή κουταβιών είναι υπευθυνος εκτροφέας ή όχι?

Το ερώτημα στο φόρουμ που πήρα την ιδέα ήταν πιο σκληρό "πάνω απο 4 γέννες θεωρείται παπυμιλ"? Η απάντηση είναι ΝΑΙ και ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ σε ποσοστό 67%
Μπορει να το ειπα λιγο στην πλακα πριν αλλα ισχυει : Αν αυριο εκλειναν τα παπυμιλ , τι θα γινοταν με την εκτροφη ? Θα γεμιζαμε τις γειτονιες με μικρους σωστους εκτροφεις ?

Φυσικα ολες οι αποψεις ειναι παντα σεβαστες αλλα εχω να πω πως η επιλογη του σωστου εκτροφεα αποδεικνυεται ως ο κυνολογικος γριφος του 21ου αιωνα :D

Το να βγαλει καποιος σωστα σκυλια που θα κανουν παρεα σε σωστους ανθρωπους θα επρεπε να ειναι πολυ πιο απλο. Τωρα λεμε '' Εκανες 5 γεννες φετος ? ...εισαι παπιμιλας''.Το βρισκω υπερβολικο και ενδεχομενως επιζημιο για την ιδια την εκτροφη

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Γιατί ένας εκτροφέας να κάνει περισσότερες από 2 γέννες τον χρόνο και γιατί να διατηρεί πάνω από 3-4 θηλυκά;
Γιατι πχ δεν θελει να βλεπει εκατονταδες σκυλια της φυλης του να αγοραζονται μηνιαιως απο πετ σοπ...γιατι θελει να δωσει οσο το δυνατον περισσοτερα νορμαλ σκυλια σε ανθρωπους.

Οσο αφορα το κερδος :

Εγω σημερα εχω εκτροφειο με 6 σκυλια , κανω δυο γεννες το χρονο και απλα βγαζω τα εξοδα των σκυλων μου.Δουλευω σε επιχειρηση 10 ωρες τη μερα και παιρνω μισθο 3.000 ευρω το μηνα.Γυρναω σπιτι 7 η ωρα το απογευμα και ασχολουμαι τοτε με τα σκυλια.

Αυριο μου τη βαραει , παραταω τη δουλεια μου ,παιρνω και αλλα καλα σκυλια , κανω 10 γεννες το χρονο , ειμαι απο πανω τους επι 24ωρο (αφου δεν δουλευω πλεον) και βγαζω κερδος στη τσεπη μου 36.000 ευρω το χρονο.

Ειναι κερδος αυτο ? Παρατησα τη δουλεια μου απο οπου εβγαζα αυτα τα λεφτα και πριν.Ειναι το εναλλακτικο κοστος μου αυτο ...δεν ειναι κερδος.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
πως διασφαλιζεις την ποιοτητα,την ορεξη και τον στοχο της εκτροφης με τις πολλες γεννες?

παντως οι καλυτεροι εκτροφεις του κοσμου,διαφορων φυλων,σπανια βαζουν πανω απο 3 γεννες τον χρονο.

πιο λογικο μου φαινεται ενας εκτροφεας,στα 20 χρονια (π.χ) εκτροφης να εχει "βγαλει" 480 κουταβια (3 γεννες τον χρονο Χ 8 κουταβια (ας πουμε) την γεννα Χ 20 χρονια=480),παρα ενας εκτροφεας με 1120 κουταβια. (7 γεννες τον χρονο Χ 8 κουταβια Χ 20 χρονια=1120)

δεν "βλεπω" πως μπορει να κρατηθει υψηλα ο πηχης με την ποσοτητα...μονο η κουραση και το τρεξιμο που θα χρειαστει ο εκτροφεας και τις περισσοτερες γεννες,φτανει για να μην ειναι παντου σωστος!

προσωπικα συμφωνω με την φραση μιας εκτροφεα bullmastiff...

"εχω μια γεννα τον χρονο,για να μπορω να εχω την ορεξη,το μερακι και την αγαπη που ειχα στην πρωτη μου γεννα,ως εκτροφεας....και εκτρεφω 22 χρονια...για να μπορω να διατηρω -οσο το δυνατον- την ιδια ποιοτητα,προσοχη και ενασχοληση...με ενδιαφερει να παει ενα βημα πιο κατω η φυλη και ΟΧΙ το εμποριο απλα για το προσωπικο οφελος."

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
δεν "βλεπω" πως μπορει να κρατηθει υψηλα ο πηχης με την ποσοτητα...μονο η κουραση και το τρεξιμο που θα χρειαστει ο εκτροφεας και τις περισσοτερες γεννες,φτανει για να μην ειναι παντου σωστος!

προσωπικα συμφωνω με την φραση μιας εκτροφεα bullmastiff...

"εχω μια γεννα τον χρονο,για να μπορω να εχω την ορεξη,το μερακι και την αγαπη που ειχα στην πρωτη μου γεννα,ως εκτροφεας....και εκτρεφω 22 χρονια...για να μπορω να διατηρω -οσο το δυνατον- την ιδια ποιοτητα,προσοχη και ενασχοληση...με ενδιαφερει να παει ενα βημα πιο κατω η φυλη και ΟΧΙ το εμποριο απλα για το προσωπικο οφελος."
Αν συμφωνεις , τοτε ολοι οι εκτροφεις θα επρεπε να ειχαν μονο μια γεννα ...ουτε καν τρεις ή τεσσερις :D

Καταλαβαινεις τι θελω να πω ? η εκτροφεας που αναφερεις μονο με μια γεννα πιστευει πως μπορει να κρατησει την ποιοτητα.Ο διπλανος μπορει να κρατησει ποιοτητα και με δυο γεννες , ο παραδιπλα με τεσσερις γεννες κοκ Ειναι θεμα ικανοτητας , χρονου , δυσκολιας της καθε φυλης ?

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Οντως "παιζουν" πολλοι παραγοντες ρολο στην εκτροφη.

η συγκεκριμενη εκτροφεας δεν βαζει μια γεννα για την ποιοτητα μονο...αλλα και για να εχει η ιδια την ορεξη,την δυναμη και την αφοσιωση που απαιτει το επιπεδο που εκεινη εκτρεφει τα σκυλια της.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ποια ποιοτητα ρε παιδια ειναι και αλλα πραγματα,αν θες σημερα να λεγεσαι εκτροφεας(εγω δεν ειμαι)πρεπει να πειραματειζεσε,δηλαδη,δεν ειναι μονο οι γεννες,ξεχνατε το βασικοτερο απο ολα,την διασταυρωση,το αποτελεσμα,το χρωμα τον χαρακτηρα,χιλιαδυο πραγματα,τα οποια βγαινουν μονο μεσα απο διαφορες διασταυρωσεις,αυτο που κανουμε μερικοι μα μια γεννα τον χρονο και χωρις στοχο ειναι στην ουσια κοκολορες απλο χομπυ,και ταχαμου προσφερουν.
Παραδειγμα,εγω θελω ενα αρσενικο Φιλα τιγρε με ασπρες καλτσες μπροστα,αυτος ειναι ο στοχος μου,ενας φιλοδοξος(κακια λεξη) εκτροφεας θα κυνηγουσε τον στοχο οσες γεννες και αν χρειαζοταν για να γινει αυτο,παραδειγμα,βγαζω μια γεννα με 2-3 τετοια κουταβια,και βγαζω και αλλοι μια απο αλλους γονεις,και τα διασταυρωνω,ξανα και ξανα,προσπαθω να βγαζω π.χ. Φιλα μονο τιγρε με ασπρα ποδια,ερωτηση αν βγαλω 300-400 τετοια κουταβια δεν θα θυμουνται ολοι οτι ολα τα σκυλια με αυτο το χρωμα ειναι του Ηλια?δεν θα μεινη το εκτροφειο στην ιστορια?ασχετα με την επιτυχια.
Εκτος αυτου πολλες γεννες σημαινει οτι ακουγετε το ονομα του εκτροφειου,αν οι νεοι ιδιοκτητες πανε σε εκθεσεις παλι ο εκτροφεας ακουγετε.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Οσο αφορα το κερδος :

Εγω σημερα εχω εκτροφειο με 6 σκυλια , κανω δυο γεννες το χρονο και απλα βγαζω τα εξοδα των σκυλων μου.Δουλευω σε επιχειρηση 10 ωρες τη μερα και παιρνω μισθο 3.000 ευρω το μηνα.Γυρναω σπιτι 7 η ωρα το απογευμα και ασχολουμαι τοτε με τα σκυλια.

Αυριο μου τη βαραει , παραταω τη δουλεια μου ,παιρνω και αλλα καλα σκυλια , κανω 10 γεννες το χρονο , ειμαι απο πανω τους επι 24ωρο (αφου δεν δουλευω πλεον) και βγαζω κερδος στη τσεπη μου 36.000 ευρω το χρονο.

Ειναι κερδος αυτο ? Παρατησα τη δουλεια μου απο οπου εβγαζα αυτα τα λεφτα και πριν.Ειναι το εναλλακτικο κοστος μου αυτο ...δεν ειναι κερδος.
PROJECT TRICKY

Ωραία έχουμε λοιπόν μια υπόθεση εργασίας την ονόμασα έτσι προς τιμή του εμπνευστή της.
Ας δούμε λοιπόν εαν μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με την σκέψη του Τρίκυ και να είναι βιώσιμο.

Πρίν αρχίσουμε να συμφωνήσουμε τι μας στοιχίζει κάθε ένα απο τα σκυλιά, εγώ προτείνω τον μέσο όρο απο την δημοσκόπιση που κάναμε εδώ στο φόρουμ, δηλαδή 1.200 ευρώ τον χρόνο ανα σκύλο.

Εγω σημερα εχω εκτροφειο με 6 σκυλια , κανω δυο γεννες το χρονο και απλα βγαζω τα εξοδα των σκυλων μου.
εχεις λοιπόν 6 σκυλιά με κόστος τον χρόνο 7.200 ευρώ (δεν βάζω κόστος αγοράς, εκθέσεων και εγαταστάσεις) και κάνεις 2 γέννες τον χρόνο με ας πούμε 2χ8 κουτάβια σύνολο 16Χ500 το κουτάβι (αφαιρώ τα έξοδα τροφής, μικροτσίπ, πεντιγκρί, εμβολίων) 8.000 ευρώ. Πράγματι βγήκαν περίπου τα έξοδα.

Λοιπόν παίρνεις και άλλα σκυλια για να κάνεις 10 γέννες τον χρόνο, άρα το λιγότερο που χρειάζεσαι είναι γύρω στα 14 ας πούμε σκυλιά (είπαμε σωστή εκτροφή, όχι παπυμιλ), αρα έξοδα 14Χ1.200 = 16.800, εδώ πρέπει να πούμε ότι οι πρώτες 10 γέννες θα γίνουν μετά απο 2 χρόνια γιατί προφανώς αγοράστηκαν κουτάβια, γιατι οι καλοί έτοιμοι γεννήτορες είναι πολύ πιο ακριβοι.
Αρα λοιπόν έχουμε έξοδα σε 2 χρόνια 33.600
τα έσοδα με 4 γέννες εντω μεταξύ μας δίνουν 60 κουτάβια σε 2 χρόνια και έσοδα 30.000 ευρώ.
Αρα έχουμε παρατήσει την δουλειά μας και μπήκαμε μέσα και 3.600 ευρώ.
Χρειάζεται να συνεχίσω? Τα πολλά σκυλιά και οι πολλές γέννες θα σε οδηγήσουν εκ των πραγματων σε άλλες πρακτικές που δεν έχουν σχέση με την κυνοφιλία. Μπορούν να σε πούν κτηνοτρόφο (και αυτοί παίρνουν τουλάχιστον επιδοτήσεις) αλλά όχι εκτροφέα.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
απο που βγαινει το συμπερασμα οτι το KUEMMELSEE έχει 5 σκυλες ?????

μεχρι αυτη την στιγμη για το 2009 εχει κανει 8 ζευγαρωματα και εχει βαλει και 2 αναγγελίες γεννας ( ζευγαρωματα Δεκεμβρίου)

αλλα το θεμα δεν ειναι το ποσες σκυλες εχει ενα εκτροφείο στο site του ή το ποσες γεννες γραφει στο site του ή ποσο συχνα κανει update αν δεν κανω λαθος
To εκτροφείο λοιπόν λες κάνει γέννες με σκυλιά που δεν έχει στην ιστοσελίδα του... Μιλάμε για δικά του σκυλιά και δικές του γέννες.
Υποθετικός διάλογος..

Γειά σας ενδιαφέρομαι για κουτάβι
Μάλιστα έχουμε κάνουν 1.000 ευρώ
Απο ποιά γέννα είναι?
Είναι απο τον HAPPY & FRIDA VON KUEMMELSEE
Πως? ποιοί είναι αυτοί και δεν τους βλέπω στη σελίδα?
Απάντηση?

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Αγαπητοί φίλοι,

η ποσότητα, υπό προϋποθέσεις, θα φέρει και ποιότητα εκ του ασφαλούς όταν η εκτροφή γίνεται πάντα με τον ίδιο προγραμματισμό.

Προσωπικά, αν μπορούσα, θα ήθελα να έχω 8 σκύλες για να βγάζω 5 γέννες τον χρόνο και να μπορώ να πειραματιστώ στον βαθμό που θέλω (εδώ λοιπόν θα συμφωνήσω με τον omarock) και να "ανοιχτώ" σε βαθμό που η εκτροφή με 2 σκύλες δεν μου επιτρέπει.

Σαφέστατα λοιπόν και μοιραία θα συμπνέυσω με τον ΜΑΚΗΣ...

Σωστός αριθμός γεννών είναι αυτός που καθορίζεται μέσα από τις ικανότητες του εκτροφέα να διαχειριστεί σωστά το υλικό που έχει.

Δεν θα ήθελα και δεν πρέπει να αναλωθούμε σε ονόματα εκτροφείων που διαχειρίζονται μεγάλο αριθμό γεννών με επιτυχία, πολύ απλά επειδή δεν θα μας βγάλει πουθενά... αλλά πιστέψτε με πως υπάρχουν σε όλες τις φυλές (εμένα μου έρχονται πολύ γρήγορα στο μυαλό επιτυχημένα εκτροφεία Ντόμπερμαν, Ρότι, Γερμανικών Ποιμενικών, Ντόγκο, Σνάουτσερ με παγκόσμιους τίτλους)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Αν τώρα, συμπεριλάβουμε κάποια δεδομένα:

1. Τα σκυλιά, σαν είδος, δεν είναι υπό εξαφάνιση.

2. Μεγάλο, βασικό πρόβλημα και ιδιαίτερα για την χώρα μας, τα αδέσποτα.

3. Επίσης πρόβλημα, ο υπερπληθυσμός των σκύλων (που έχει και σαν αποτέλεσμα τα παραπάνω).

4. Η έλλειψη κυνοφιλικής και κυνολογικής παιδείας στη χώρα μας με ότι αυτό συνεπάγετε (σκυλιά σε ταράτσες και εξοχικά, σκυλιά με σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς, σκυλιά που ταλαιπωρούνται εως και βασανίζονται, κ.ο.κ.).

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, ζητούμε από τον "απλό" και άπειρο ιδιώτη/ιδιοκτήτη να σκεφτεί πολύ καλά την επιλογή του, να μάθει τι είναι puppy mill, B.Y.B., κληρονομικές ασθένειες, γιατί δεν αγοράζουμε σκύλο από pet shop, τι πρϋποθέσεις πρέπει να πληρεί για να έχει ένα σκύλο.

Αφού και αν τον αποκτήσει, του λέμε πως δεν πρέπει να τον ζευγαρώσει, γιατί δεν πρέπει να το κάνει, τον βάζουμε στο δίλημμα "στείρωση ή όχι" και πολλά άλλα.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω και όχι τους ευσεβείς πόθους ή το "όνειρο" του κάθε εκτροφέα ή του κάθε μελλοντικού εκτροφέα (wannabe εκτροφέας) πόσο "υπεύθυνο" είναι να κάνεις πολλές ή περισσότερες από 2-3 γέννες τον χρόνο;

Μήπως θα ήταν καλύτερο να μελετάς και να προγραμματίζεις περισσότερο τα ζευγαρώματα σου πριν τα κάνεις;

Μήπως θα ήταν προτιμότερο να θεωρείς ένα ζευγάρωμα "πολύτιμο" για να το "ξοδεύεις" χωρίς πολύ σκέψη;

Επίσης, η ίδια σκέψη και ο σχεδιασμός δεν θα πρέπει να διέπει και τις αγορές των σκύλων που θα αποτελέσουν την εκτροφική σου βάση και όχι να αρχίζεις εκτροφή με βάση 1-2 καλά σκυλιά που έτυχε (λιγότερο ή περισσότερο) να βρεθούν στην κατοχή σου;

Γενικότερα, πιστεύω πως τις μεγαλύτερες απαιτήσεις για την λύση σοβαρών προβλημάτων που αφορούν τον σκύλο πρέπει να τις έχουμε από τους γνώστες και τους "επαγγελματίες" και όχι από τους "απλούς" και "άπειρους".

Οι γνώστες και λάτρεις είναι αυτοί που θα πρέπει να πάρουν "σκληρές" και δραστικές αποφάσεις για να διαμορφώσουν παιδεία και να "δείξουν το δρόμο".

Σε πολλούς από εμάς θα άρεσε ο "πειραματισμός", οι πολλές επιλογές και οι πολλές γέννες που θα μας οδηγούν σε συμπεράσματα για την απόκτηση/δημιουργία του "ιερού δισκοπότηρου"...αλλά μήπως θα πρέπει να υπολογίζουμε και το κόστος (όχι το χρηματικό βέβαια);

Όσο για το αν κάποιος παρατά τη δουλειά του για να ασχοληθεί με την εκτροφή σκύλων...

Προτείνω να έχει αρκετά μεγάλο κεφάλαιο που να του επιτρέπει να ζεί αξιοπρεπώς χωρίς να είναι εξαρτώμενος από τις πωλήσεις σκύλων.

Σε διαφορετική περίπτωση είναι μαθηματικά σίγουρο πως θα έρθει η στιγμή που θα κάνει "εκπτώσεις" και στην επιλογή σκύλων...και στην ποσότητα γεννών και στην ποιότητα, αλλά και στην επιλογή πελατών/ιδιοκτητών.

Οι όποιες εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν υπαρχει ζητηση, πού είναι το προβλημα με τις πολλες γεννες?
Δεν νομιζω να γενναει αβέρτα ενας εκτροφεας και να ελπιζει μετα να τα δωσει.

Αυτό με τους πολλους πειραματισμους για να βγει το τελειο δεν το καταλαβαινω. Τα κουταβια που δεν βγαινουν τελεια τι γινονται εφοσον είναι πολλα?