ροζ μουσούδα

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Συγγνώμη που ανοίγω θέμα, αλλά...

Η πτιμπουλίνα που φιλοξενώ, έχει αρκετό ροζ στη μουσούδα της.
Μετά τη βόλτα την έπλυνα με μωρομάντηλο και στη μουσούδα.
τώρα έχει γίνει από ροζ πιο προς το κόκκινο.
Επειδή ο ιδιοκτήτης της είναι εκτός Ελλάδος και είναι αργά για κτηνίατρο, ξέρει κανείς αν έκανα γκάφα;
Κι αν ναι; τι κάνω;

Ευχαριστώ πολύ.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Απο οσο καταλαβα η πιτμπουλινα που φιλοξενεις ειναι μαλλον rednose. Απλα οταν θα της ετριψες την μουρη με το μωρομαντηλο, θα αιματωθηκε περισσοτερο η μυτη της και για αυτο σου φαινετε πιο κοκκινο.

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Ξέβαψε;; :) :) Χαχαχ! Μην ανησυχείς, κι εγώ μωρομάντηλα χρησιμοποιώ και στα δυο "παιδιά" μου και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα έως τώρα :):)

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Καλημέρα!
όχι έχει μαύρη μύτη, αλλά έχει γύρω γύρω από τη μουσούδα της ροζ δερμα (όπως στα dogo arg. αν δεν κανω λάθος)
Σήμερα το πρωί που ξυπνήσαμε ήταν πάλι κανονικό το δέρμα της.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Ευχαριστώ πολύ, Berna για την πληροφορία!
θα κάνω ξανά κι ένα τηλέφωνο στην κτηνίατρο για να μην ξανακάνω καμία γκάφα!

(Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Επειδή το μαλτεζάκη μου είχε κοκκινωπή μουσούδα (ροζ)..ποτε δεν κοκκίνιζε πιο πολύ με το νερό και την υγρασία..
ίσως κάπως ερεθίστηκε έβαλες κάποιο σαπούνι πάνω?

Mήπως το μωρομαντηλο είχε οινόπνευμα..δηλαδή δεν ήταν μωρομάντιλα αλλα μαντιλάκια για τα χερια?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.093
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Επειδή το μαλτεζάκη μου είχε κοκκινωπή μουσούδα (ροζ)..ποτε δεν κοκκίνιζε πιο πολύ με το νερό και την υγρασία..
Κι επειδη δεν κοκκινιζε στο μαλτεζακι σου, λες πως δεν κοκκινιζουν γενικα;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κι επειδη δεν κοκκινιζε στο μαλτεζακι σου, λες πως δεν κοκκινιζουν γενικα;

Berna η ερώτηση δεν απευθυνόταν σε εσένα..
Νομίζω πως μπορούμε να απευθύνουμε ερώτηση σε κάποιον που ανοίγει ένα topic είτε παρεμβαίνεις εσύ είτε όχι... ;)

Από εκεί και πέρα υπάρχει κάποια βιβλιογραφία που να το αποδεικνύει?

Δεν το απέκλεισα..αλλα στην δικη μου περίπτωση δεν ίσχυε..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Παιδιά, όπως είπε κι ο Ricos πιο πάνω, η τριβή προκαλεί υπεραιμία και η υπεραιμία εμφανίζεται ως ερυθρότητα!
Αν σε κάποιο σημείο το χρώμα του δέρματος είναι ανοικτό ή δεν υπάρχει κάλυψη από πολλές τρίχες και το τρίψουμε, αυτό παροδικά θα κοκκινίσει!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.093
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Kango,
Δηλαδη απαγορευεται να παρεμβαινω εφοσον δεν εχω ανοιξει εγω το θεμα και οι ερωτησεις καποιου μελους δεν απευθηνονται σε μενα; Μαλιστα.
Για βιβλιογραφειες δεν ξερω, γνωριζω ομως καμποσα σκυλια (συμπεριλαμβανομενου του δικου μου) των οποιων οχι μονο οι μουσουδες, αλλα και οι πατουσες κοκκινιζουν οταν κανουν μπανιο ή περπατανε και χωνονται στο χιονι.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Φοίβο και εγώ αυτό σκέφτηκα..αλλα μεσολαβούν τρίχες..ξέρω εγώ..:rolleyes:

Berna..καταλαβαίνεις ότι θέλεις..αυτήν την ερώτηση εγώ την απεύθυνα σε εσένα..ελληνικά γνωρίζεις υποθέτω..ξανά διάβασε τι έγραψα..

Οι πατούσες μπορούν να κοκκινίσουν στο χιόνι γιατί παθαίνουν υπεραιμία..

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Υπαρχει και μια αρρωστια,στην οποια γινεται ολη η περιοχη γυρω απο την μυτη ροζ,δεν θυμαμαι πως λεγεται,θα βραω ομως κατι.
Ηταν μεγαλη περιοχη?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Κατι τετοιο μηπως?

Αυτο ειναι ενα Φιλα το οποιο εχει λενε αλλεργια στην σκονη του σπιτιου(ο γιατρος το λεει)
Εγω αν το εβλεπα θα ελεγα οτι η πρωκτικοι αδενες εναι γεματοι και γλυφη πολυ τον ποπο του.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Καλησπέρα!

Πήρα την επόμενη μέρα τηλέφωνο την κτηνίατρο και μου είπε ότι αφού το χρώμα ήρθε πάλι στα φυσιολογικά του, μάλλον της έτριψα πολύ το μουσούδι / χείλια και υπεραιματώθηκε η περιοχή (+τα δαγκώματα που έκαναν με τον Ορφέα, καθώς έπαιζαν). Αλλά να το προσέχω κι άμα ξαναγίνει να την πάω από εκεί.

(εγώ τη μουσούδα της την έτριψα όσο τρίβω και τη μαύρη μουσούδα του δικού μου, όταν έχουν παραπλησιάσει κακά και τσίσα στη βόλτα)

Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος γύρισε και μου την πήρε :(, μου είπε ότι ανησύχησα παραπάνω!

Kango1, ήταν κανονικό μωρομάντηλο, για ποπουδάκια μωρών κλπ κλπ δηλάδη! Και μάλιστα sensitive!

Όχι, omarock, δεν είχε καμία σχέση με την φωτογραφία! Ευτυχώς! :)

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Kango1, ήταν κανονικό μωρομάντηλο, για ποπουδάκια μωρών κλπ κλπ δηλάδη! Και μάλιστα sensitive!
και εγώ αυτά έχω..:D

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Εμ! τι να κάνουμε!
Με το σκέτο νερό πρέπει να στεγνώνω καλά...
οπότε μωρομάντηλα! κι απαλές κινήσεις! Είναι ευαίσθητα τα γομάρια... τι να κάνουμε!
Μαθαίνω σιγά σιγά! :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini