στειρωση...

julia

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
84
0
Διάβασα από εδώ που λέγατε ότι συνολικά διαρκεί 3 εβδομάδες. Όσο χαζη και αν ακούγεται η ερώτηση μου και παρακαλώ να με αυγχωρεσετε καθώς δεν είχα ποτέ θηλυκό,θέλω να μου πείτε ποτέ πρέπει να τα χωρισω;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
το μόνο που θέλω είναι να ρωτήσω κ εσάς που ξέρω ότι θα μου πείτε το σωστοτερο ώστε να είμαι όσο καλύτερη μαμά γίνεται!!
Eμείς δεν συμφωνούμε μεταξύ μας για το θέμα της στείρωσης, αλλοι θεωρούμε οτι πρεπει να γίνεται, αλλοι όχι (όλοι συμφωνούμε οτι δεν πρεπει να γίνοντει ανεύθυνα ζευγαρώματα!). Διαβασες τα αντίστοιχα θέματα εδώ στο φόρουμ? Σχημάτισες τη δική σου άποψη με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία?

Είναι σημαντικό να μην ακούς τη γνώμη του ενός και του άλλου (που ξέρεις ποιοι είμαστε εμείς εδώ σ'αυτό το φόρουμ και τι ξέρουμε? ;) ). Ενημερώσου, βρες έναν κτηνίατρο εμπιστοσύνης (ή καλύτερα δυο τρεις) και αποφάσισε μόνη σου! :)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Πάντως θεωρώ ότι είναι βασανιστικό και γαι τον ιδιοκτήτη 2 σκυλιών του ίδιου φύλου αλλά και για τα σκυλιά του τα ίδια να περνάει τη φάση του οίστρου με "μεσοβέζικες λύσεις", χωρίζοντάς τα, προσέχοντας κλπ. Αυτές τις μέρες που η Κάρλα έχει οίστρο, ο φίλος της από τον επάνω όροφο κλαίει και σπαράζει (καλά αυτός είναι ερωτευμένος και χωρίς οίστρο μαζί της...) - τους χωρίζει ένα ταβάνι, κι όμως...

Στην περίπτωση αυτή εγώ θα στείρωνα, κάνοντας φυσικά όλες τις απαραίτητες εξετάσεις πριν από την επέμβαση.

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
εγω παντως εαν επρεπε να στειρωσω καποιο απο τα δυο θα ηταν το αρσενικο...πιο ευκολη επεμβαση απο αυτη που πρεπει να κανει το θηλυκο (γιατρος δεν ειμαι γ αυτο θα ρωταγα το γιατρο για σιγουρια).....συμφωνω οτι ειναι κουραστικο κ για τον ιδιοκτητη...βεβαια αν εχεις υπομονη μπορεις απλα να τα χωριζεις :)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Είναι καθαρά δική σου απόφαση αν θα στειρώσεις τη σκυλίτσα σου ή όχι. Την απόφαση πρέπει να την πάρεις βάζοντας κάτω όλες τις παραμέτρους, όχι από άποψη δυσκολίας και μόνο αλλά και από θέμα υγείας. Είναι θέμα που θα ακούσεις πάρα πολλές και αντικρουόμενες απόψεις. Άκου, ρώτα ξανα ρώτα αν έχεις την παραμικρή αμφιβολία ξανα-παλι ρώτα και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα.

Συμβουλέψου και 2 και 3 γιατρούς για το θέμα της νάρκωσης που σου είπε ο πρώτος λόγω της φυλής. Προσωπικά πριν στειρώσω τη δική μου ρώτησα 7 γιατρούς και έχω πρήξει πάρα πολύ κόσμό. Αρκετοί είναι κ από το forum και μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

julia

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
84
0
Είναι καθαρά δική σου απόφαση αν θα στειρώσεις τη σκυλίτσα σου ή όχι. Την απόφαση πρέπει να την πάρεις βάζοντας κάτω όλες τις παραμέτρους, όχι από άποψη δυσκολίας και μόνο αλλά και από θέμα υγείας. Είναι θέμα που θα ακούσεις πάρα πολλές και αντικρουόμενες απόψεις. Άκου, ρώτα ξανα ρώτα αν έχεις την παραμικρή αμφιβολία ξανα-παλι ρώτα και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα.

Συμβουλέψου και 2 και 3 γιατρούς για το θέμα της νάρκωσης που σου είπε ο πρώτος λόγω της φυλής. Προσωπικά πριν στειρώσω τη δική μου ρώτησα 7 γιατρούς και έχω πρήξει πάρα πολύ κόσμό. Αρκετοί είναι κ από το forum και μπορούν να το επιβεβαιώσουν.
Σας ευχαριστω παρα πολυ για ολα!!

Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θελω με τιποτα να ζευγαρωσουν.Θα ξαναμιλησω με τον γιατρο μου,θα ρωτησω και αλλους γιατρους για να βρω μια λυση.
Πανω απολα η ευτυχια τους με νοιαζει και η προστασια.Δεν με ενδιαφερουν τα χρηματα ποσο θα δωσω για κατι,αρκει να ειναι το καλυτερο για αυτους.

julia

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
84
0
Να ρωτησω κάτι; Το σπρέυ δε βοηθάει για να μη μυρίζονται;;
Σπρευ? Δηλαδη?Καπου μεσα στο forum διαβασα για ενα σπρευ,αλλα δεν πολυκαταλαβα...

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2

Spary for bitches. Την περιοδο του οιστρου ξεκάζεις την σκύλα και ο σκύλος δεν την μυρίζει. Εμεις το χρησιμοποιούσαμε στην προηγούμενη έκθεση για τις σκύλες και τα αγοράκια ούτε σημασία που μας έδιναν. Δεν το λαμβάνω σαν περίπτωση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, απλά το ότι μπορεί να εφταιγε το σπρέυ ειναι ένα ενδεχόμενο. Τωρα για 15 μέρες οίστρου σίγουρα θα ψεκάζεις 3 φορες τη μέρα και πάλι ενδεικτικά για να δεις αν πιάσει. Αν πραγματικά όμως ο αρσενικός σου δεν δίνει σημασία στη σκύλα με το σπρέυ σωθηκες!Όσα μπουκαλάκια κι αν χρειαστεί να αγοράσεις.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Πρακτικά, τι άκριβως κάνει αυτο το σπρευ;

"Καλύπτει" τη μυρωδια απο τις ορμόνες;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Δηλαδή Lindaki, χρησιμοποίησες ένα προιόν, για το οποίο φαντάζομαι δεν θα ήσουν καθόλου σίγουρη ότι θα "έπιανε", αλλά εσύ έκανες αυτό που ήθελες...πήγες στην έκθεση. Αυτό δεν λες, ή κατάλαβα λάθος; Αν τελικά δεν αποδεικνυόταν αποτελεσματικό αυτό το σπρέυ;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Συγγνώμη για το off-topic, αλλά ίσως έφταιγαν και τα κοψίδια της φωτογραφίας του harryf3:

Μακρυά από ...μένα και ας είναι και στον αδελφό μου:)

julia

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
84
0
τελικα πιανει αυτο το σπρευ?ειναι υγειινο για την σκυλιτσα?

Last edited:

julia

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
84
0

Spary for bitches. Την περιοδο του οιστρου ξεκάζεις την σκύλα και ο σκύλος δεν την μυρίζει. Εμεις το χρησιμοποιούσαμε στην προηγούμενη έκθεση για τις σκύλες και τα αγοράκια ούτε σημασία που μας έδιναν. Δεν το λαμβάνω σαν περίπτωση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, απλά το ότι μπορεί να εφταιγε το σπρέυ ειναι ένα ενδεχόμενο. Τωρα για 15 μέρες οίστρου σίγουρα θα ψεκάζεις 3 φορες τη μέρα και πάλι ενδεικτικά για να δεις αν πιάσει. Αν πραγματικά όμως ο αρσενικός σου δεν δίνει σημασία στη σκύλα με το σπρέυ σωθηκες!Όσα μπουκαλάκια κι αν χρειαστεί να αγοράσεις.
την ψεκαζεις σε ολο το σωμα ?

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Το spray δεν ειναι σιγουρο,εξαρταται και απο το ποσο δυνατα "σερνει" μια σκυλιτσα.Θα πρεπει να εισαι μαζι τους 24 ωρες το 24ωρο για να δεις αν πιανει η δεν πιανει.
Εγω θα σου ελεγα απλα να στειρωσεις το ενα σκυλακι ,και αυτα να μην υποφερουν και εσυ να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

julia

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
84
0
Το spray δεν ειναι σιγουρο,εξαρταται και απο το ποσο δυνατα "σερνει" μια σκυλιτσα.Θα πρεπει να εισαι μαζι τους 24 ωρες το 24ωρο για να δεις αν πιανει η δεν πιανει.
Εγω θα σου ελεγα απλα να στειρωσεις το ενα σκυλακι ,και αυτα να μην υποφερουν και εσυ να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
Περιμενω καποια τηλεφωνα για να παρω και αλλες αποψεις διαφορων κτηνιατρων. Αυτος που εχω εγω, μου ειπε οτι λογω των λιγων κιλων,η δοσολογια πρεπει να ειναι πολυ προσεκτικη και ακριβης. Λιγο παραπανω να πεσει,τοτε μετα θα χρειαστει ευθανασια.
Φυσικα ο γιατρος ο συγκεκριμενος,ουτε υπερ των ζευγαρωσεων ειναι,καθως ειδικα για τετοια σκυλια,θεωρει εκτος των αδεσποτων που εχει γεμισει ο τοπος,θεωρει οτι ειναι εγκλημα γιατι η θηλυκια κινδυνευει καθως και τα κουταβακια και αυτα τα ζευγαρωματα ειναι δουλεια των εκτροφεων των σωστων εκτροφεων που ειναι υπευθυνοι και εχουν την απαραιτητη γνωση.
Ειναι υπευθυνος γιατρος και ξεκαθαρος απο την αρχη,απλα θα παρω και αλλες αποψεις κτηνιατρων να παρω απαντησεις σχετικα με την στειρωση.

Η μητερα μου φευγει συχνα για χωριο καθε μηνα για πανω απο μια εβδομαδα και αυτο ειναι καλο για να τα χωριζω. Αλλα εννοειται,αν μπορω να κανω στειρωση θα ειναι ιδανικο .

Σας ευχαριστω παρα πολυ που ενδιαφερθηκατε για το θεμα μου !!

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Δηλαδή Lindaki, χρησιμοποίησες ένα προιόν, για το οποίο φαντάζομαι δεν θα ήσουν καθόλου σίγουρη ότι θα "έπιανε", αλλά εσύ έκανες αυτό που ήθελες...πήγες στην έκθεση. Αυτό δεν λες, ή κατάλαβα λάθος; Αν τελικά δεν αποδεικνυόταν αποτελεσματικό αυτό το σπρέυ;
Αυτο ειναι "γελοιο"που λες, γιατι δεν πήγα εγω πρώτη φορα απ αρχης των εκθέσεων! Το έχουν δοκιμάσει πολλοι μα πάαααρα πολλοι πριν απο μένα και έπιασε! Τι πρόβλημα εχεις με το να κάνω αυτο που θέλω;;

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Το σπρέυ το ξεκάζεις μόνο στην περιοχή του αιδοίου της σκύλας και δεν το πρότεινα σαν λύση με 100% επιτυχία. Πιθανον πειραματικα αφου έτσι κι αλλιώς θα περάσεις δύο οίστρους πριν κάνεις την επέμβαση και μπορέσεις να δεις πως λειτουργεί. (Νομίζω μετα το δεύτερο οίστρο δεν επιτρέπεται η στείρωση; )