στειρωση

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δεν έχω σκοπό φυσικά να τη ζευγαρώσω και από ότι έχω διαβάσει είναι καλό και για την υγεία της! λάθος κανώ?

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
δηλ? γνώμη σου να μην την στειρώσω? αυτά που έχω διαβάσει περί πυομήτρας κλπ? δεν θα βοηθήσει?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
που βασίζεται η γνώμη σου? σε ιατρικές μελέτες ή προσωπική άποψη?
Σε ιατρικές μελέτες. Το είχαμε συζητήσει πολύ διεξοδικά το θέμα (με αρθρα, στατιστικές κτλ), αλλά δεν το βρίσκω τωρα. Θυμάται κανείς που ήταν αυτό το νήμα?? Ηταν πολλές σελίδες.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Και εγω έψαξα γιαυτό εκανα την ερώτηση!
Το βρήκα! Εδώ ήταν το θέμα.

Ελλι, το ερώτημα που συζητούσαμε στο εν λόγω θέμα ήταν αν πρεπει να γίνεται στείρωση ή όχι. Το πότε πρεπει να γίνεται (αν αποφασίσεις οτι θέλεις να στειρωσεις) είναι άλλο θέμα.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Αυτή την έρευνα βρήκα εγώ, την είχα βάλει παλιότερα.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που έγινε έδειξε ότι η αφαίρεση της μήτρας στα θηλυκά μικραίνει το προσδόκιμο ζωής όταν γίνεται νωρίς και συνιστά η στέίρωση να γίνεται μετά τα 6 χρόνια.

http://www.gpmcf.org/respectovaries.html

Η επιστημονική έρευνα έγινε σε 2 γκρούπ θηλυκών ροτβάιλερ και έδειξε ότι τα θηλυκά που στειρώθηκαν μετά απο 6 χρονών ήταν 4,6 φορές πιο πιθανόν να φτάσουν σε μακροζωία (30% πάνω απο τον μέσο όρο).

Συμφωνώ ότι στα αδέσποτα η στείρωση δυστυχώς είναι μονόδρομος, αλλά για τα υγιή δεσποζόμενα σκυλιά με υπεύθυνους ιδιοκτήτες αυτή η έρευνα πρέπει να ληφθεί υπόψιν τους και να αποφεύγουν την στείρωση με μικρές ηλικίες.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
αυτό ρωτάω!!! θεωρώ οτι είναι το καλύτερο! το πότε με απασχολεί!!! το διάβασα αυτό το νήμα!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Διαβασε και το άλλο θέμα οταν θα έχεις καιρό αν θέλεις (κι αν δεν το έχεις ήδη διαβάσει), και να το συζητήσουμε περαιτέρω (ίσως να μεταφέρουμε και το παρόν και το δικό σου νήμα εκεί, προκειμένου να είναι μαζεμένη η πληροφορία περι στείρωσης). Πολλές έρευνες έχουν βγει κατα καιρούς για το θέμα.:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πάντως αν παρατηρήσεις προσεκτικά, η ερευνα που παραθέτεις μελετά σκυλιά που φτάσανε σε μεγάλη ηλικία (πάνω απο 8 χρονών)

we constructed lifetime medical histories for two cohorts of Rottweiler dogs living in 29 states and Canada: Exceptional Longevity Cohort = a group of exceptionally long-lived dogs that lived at least 13 years; and Usual Longevity Cohort = a comparison group of dogs that lived 8.0 to 10.8 years (average age at death for Rottweilers is 9.4 years).
Δεν λαμβάνει υπόψη της σκυλιά που πέθαναν απο καρκίνο ή πυομήτρα νωρίτερα.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
η έρευνα υποστηρίζει ότι
recent study by my research group appearing next month in Aging Cell reveals shortened longevity as a possible complication associated with ovary removal in dogs (1).

η λογική μου επίσης λέει οτι δεν μπορεί να αφαιρείς ένα τόσο βασικό όργανο του σώματος ειδικά σε νεαρές ηλικίες χωρίς συνέπειες.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
η λογική μου επίσης λέει οτι δεν μπορεί να αφαιρείς ένα τόσο βασικό όργανο του σώματος ειδικά σε νεαρές ηλικίες χωρίς συνέπειες.
Η κύρια λειτουργία του συγκεκριμένου οργάνου είναι η αναπαραγωγή. Με δεδομένο ότι αυτή δεν είναι επιθυμητή, η αποψη μου είναι οτι η στείρωση αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τροπο να αποφευχθεί η αναπαραγωγή.

Προτείνω να διαβάσει κανεις τη σχετική βιβλιογραφία (στο φόρουμ και εκτός) και να αποφασίσει αναλόγως. Δεν είναι ασπρο-μαύρο το θέμα, εχει υπέρ και κατά.:) Καλή συνέχεια.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.