Κατά τη γνώμη μου, δεν κάνεις λάθος.Δεν έχω σκοπό φυσικά να τη ζευγαορώσω και από ότι έχω διαβάσει είναι καλό και για την υγεία της! λάθος κανώ?
που βασίζεται η γνώμη σου? σε ιατρικές μελέτες ή προσωπική άποψη?Κατά τη γνώμη μου, δεν κάνεις λάθος.
Σε ιατρικές μελέτες. Το είχαμε συζητήσει πολύ διεξοδικά το θέμα (με αρθρα, στατιστικές κτλ), αλλά δεν το βρίσκω τωρα. Θυμάται κανείς που ήταν αυτό το νήμα?? Ηταν πολλές σελίδες.που βασίζεται η γνώμη σου? σε ιατρικές μελέτες ή προσωπική άποψη?
Το βρήκα! Εδώ ήταν το θέμα.Και εγω έψαξα γιαυτό εκανα την ερώτηση!
Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που έγινε έδειξε ότι η αφαίρεση της μήτρας στα θηλυκά μικραίνει το προσδόκιμο ζωής όταν γίνεται νωρίς και συνιστά η στέίρωση να γίνεται μετά τα 6 χρόνια.
http://www.gpmcf.org/respectovaries.html
Η επιστημονική έρευνα έγινε σε 2 γκρούπ θηλυκών ροτβάιλερ και έδειξε ότι τα θηλυκά που στειρώθηκαν μετά απο 6 χρονών ήταν 4,6 φορές πιο πιθανόν να φτάσουν σε μακροζωία (30% πάνω απο τον μέσο όρο).
Συμφωνώ ότι στα αδέσποτα η στείρωση δυστυχώς είναι μονόδρομος, αλλά για τα υγιή δεσποζόμενα σκυλιά με υπεύθυνους ιδιοκτήτες αυτή η έρευνα πρέπει να ληφθεί υπόψιν τους και να αποφεύγουν την στείρωση με μικρές ηλικίες.
Διαβασε και το άλλο θέμα οταν θα έχεις καιρό αν θέλεις (κι αν δεν το έχεις ήδη διαβάσει), και να το συζητήσουμε περαιτέρω (ίσως να μεταφέρουμε και το παρόν και το δικό σου νήμα εκεί, προκειμένου να είναι μαζεμένη η πληροφορία περι στείρωσης). Πολλές έρευνες έχουν βγει κατα καιρούς για το θέμα.Αυτή την έρευνα βρήκα εγώ, την είχα βάλει παλιότερα.
Πάντως αν παρατηρήσεις προσεκτικά, η ερευνα που παραθέτεις μελετά σκυλιά που φτάσανε σε μεγάλη ηλικία (πάνω απο 8 χρονών)Αυτή την έρευνα βρήκα εγώ, την είχα βάλει παλιότερα.
Δεν λαμβάνει υπόψη της σκυλιά που πέθαναν απο καρκίνο ή πυομήτρα νωρίτερα.we constructed lifetime medical histories for two cohorts of Rottweiler dogs living in 29 states and Canada: Exceptional Longevity Cohort = a group of exceptionally long-lived dogs that lived at least 13 years; and Usual Longevity Cohort = a comparison group of dogs that lived 8.0 to 10.8 years (average age at death for Rottweilers is 9.4 years).
Η κύρια λειτουργία του συγκεκριμένου οργάνου είναι η αναπαραγωγή. Με δεδομένο ότι αυτή δεν είναι επιθυμητή, η αποψη μου είναι οτι η στείρωση αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τροπο να αποφευχθεί η αναπαραγωγή.η λογική μου επίσης λέει οτι δεν μπορεί να αφαιρείς ένα τόσο βασικό όργανο του σώματος ειδικά σε νεαρές ηλικίες χωρίς συνέπειες.