Πηγή, γίνεται κάτι ανάλογο και με αρσενικούς σκύλους? Εννοώ υπάρχει περίπτωση αποφυγής ολοκληρωτικού ευνουχισμού?
Βεζεκτομή Sara.Πηγή, γίνεται κάτι ανάλογο και με αρσενικούς σκύλους? Εννοώ υπάρχει περίπτωση αποφυγής ολοκληρωτικού ευνουχισμού?
Και για να ολοκληρώσω.... εγώ οπως ξερετε έχω σκύλο αρσενικό και πολύ ήσυχο, οπότε ούτε θέμα οιστρου τίθεται, ούτε θέμα συμπεριφοράς και άρα βολέματος δικού μου. Ούτε λόγος υγείας (προληπτικός ή μη). Το σκύλο τον πήρα στειρωμένο, αλλά κι αν δεν ήταν, θα τον στείρωνα (οπως θα στειρώσω τον αδεσποτούλη το Φρεντο πριν τον δωσω), γιατι δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά οτι δε θα μου ξεφύγει ποτέ για 3 λεπτά να πάει να κουτουπώσει την αδέσποτη γειτόνισα και να μείνουν πάλι 8 μωρά στο δρόμο οπως εγινε με τη μαμά του. Και φυσικά αφού δεν εμπιστεύομαι τον εαυτό μου, δεν εμπιστεύομαι και κανέναν άλλο.Πετσοκοφτε λοιπόν, ότι νομίζετε ότι περισσεύει, ότι δεν σας αρέσει, ότι θεωρείτε άχρηστο (τι κι αν οι ορχεις παράγουν την τεστοστερόνη, και οι ωοθήκες την προγεστερόνη και τα οιστρογόνα?).
Παιξτε το μικροί θεοί, αφού μπορείτε. Κανείς δεν πρόκειται να σας κατηγορήσει. Εξάλλου όλα γίνονται για το «καλό» του σκύλου σας….
Οι ενεσεις αυτες ευνοουν (και ισως προκαλουν) την εμφανιση πυομητρας.
edit. rottie γραφαμε ταυτοχρονα![]()
Το θέμα δεν είναι αν ο σκύλος είναι ημίαιμος ή όχι. Και δεσποζόμενος με περγαμηνές να είναι, αν κουτουπώσει την ημίαιμη, η ζημιά έχει γίνει. Ξαναλέω, οτι για μένα προσωπικά, που παίρνω το σκύλο μαζί μου σχεδόν παντού (νησιά κτλ) και είναι συχνά ελεύθερος, δε μπορω ποτέ να είμαι σίγουρη οτι δε θα μου ξεφύγει αν περάσει απ'εξω η ημίαιμη σε οίστρο. Στην Υδρα πχ, που πάμε συχνά. Η εξώπορτα του κήπου είναι συχνά ανοιχτή. Ο Γκογκόλ επειδή είναι μαμόθρεφτος ποτέ δε βγαίνει μόνος του, οπότε δε μας απασχολεί το θέμα πολύ...... αν όμως ήταν αστείρωτος και περνούσε απ'εξω η θυληκιά?? Δε μπορώ να εγγυηθώ ότι η πορτα θα είναι πάντα 100% κλειστή.Mα kopritis κανεις δεν είναι αντιθέτως με την στείρωση ημίαιμων..
Είναι η μονη απαραίτητη λύση.
Τώρα όσον αφορά το σεττερακι αυτό δεν έχει να κάνει με το να το στείρωνες..
Κανένα σκυλί δεν το αφήνουμε να αλωνίζει ελεύθερο μονο του έξω..
Όχι μονο για να μην ζευγαρώσει με καμια θυλικια αλλα και για να την δικη του ασφάλεια.
Αυτό είναι άλλο θέμα με τα κατά η τα υπέρ μιας στείρωσης σε δεσποζομενα.![]()
Και δεν αφήνουμε ποτε τον σκύλο να αλωνίζει..που παίρνω το σκύλο μαζί μου σχεδόν παντού (νησιά κτλ) και είναι συχνά ελεύθερος, δε μπορω ποτέ να είμαι σίγουρη οτι δε θα μου ξεφύγει αν περάσει απ'εξω η ημίαιμη σε οίστρο. Σε αυτό αναφέρομαι.
Το ξέρω.... αλλά αφού φάγαμε τόσες σελίδες για να σας τεκμηριώσω το θέμα της υγείας, είπα να σας αποκαλύψω τον πραγματικό λόγο για τον οποίο είμαι υπέρ της στείρωσης ΚΑΙ στα δεσποζόμενα. Καλώς ή κακώς, είμαστε πάρα πολλοί αυτοί που δεν μπορούμε να κουμαντάρουμε το σκύλο μας.Αλλα να στειρώσεις το σκύλο επειδή δεν μπορείς να κουμαντάρεις τον σκύλο σου, αυτό το επιχείρημα μου φαίνεται τρελό..
Sorry αλλα έτσι μου φαίνεται..![]()
Αν εχεις προβλημα..., γιατι τοτε να το αφηνεις ελευθερο?Εντάξει, αποψή σου.Εγώ χαίρομαι που πήρα, και νομίζω ότι χαίρεται κι αυτός.
(οταν λεω "κουμαντάρω" δεν έννοώ στο λουρί..... εννοώ οταν είναι ελεύθερος..... τι σχέση έχει το μέγεθος και η δύναμε??)
Είμαστε πάρα πολλοί αυτοί που βγάζουμε τα σκυλιά ελευθερα σε βουνά και δάση. Δεν είμαστε ολοι ασυνειδητοι. Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα (πού είδες ότι έχω?). Θα είχα αν ο σκύλος ήταν αστείρωτος και περνούσε από δίπλα θυληκιά. Οχι γιατι θα έχανα το σκύλο, αλλά γιατι μπορεί να κουτούπωνε τη θυληκιά. Και τέλος πάντων αυτή είναι μία μόνο περίπτωση που μπορεί να σου ξεφύγει ο σκύλος... υπάρχουν πολλές άλλες οπως είπα (πχ σκύλος σε νησί.....).Αν θεωρεις πως πρεπει ενα σκυλι να στειρωνεται επειδη ο ιδιοκτητης του θελει να το βγαζει βολτα ελευθερο σε χωρο μη ελεγχομενο..., τοτε νομιζω πως το θεμα βγαινει εκτος λογικης και προφανως δεν εχω να σου απαντησω κατι για αυτο, οπως και για οτιδηποτε παρομοιο..
Ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον σ'αυτό.Ο καθε ενας κανει και πορευεται οπως πιστευει.., τι αλλο να πω..
Δεν το ειπα εγω..εσυ το ειπες..Είμαστε πάρα πολλοί αυτοί που βγάζουμε τα σκυλιά ελευθερα σε βουνά και δάση. Δεν είμαστε ολοι ασυνειδητοι. Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα (πού είδες ότι έχω?).
Καλώς ή κακώς, είμαστε πάρα πολλοί αυτοί που δεν μπορούμε να κουμαντάρουμε το σκύλο μας.
Ειναι πολλες οι περιπτωσεις που βγαζουν τα σκυλια ελευθερα στα βουνα..Θα είχα αν ο σκύλος ήταν αστείρωτος και περνούσε από δίπλα θυληκιά. Οχι γιατι θα έχανα το σκύλο, αλλά γιατι μπορεί να κουτούπωνε τη θυληκιά. Και τέλος πάντων αυτή είναι μία μόνο περίπτωση που μπορεί να σου ξεφύγει ο σκύλος... υπάρχουν πολλές άλλες οπως είπα (πχ σκύλος σε νησί.....).
kango1 καθε ενας κανει και πορευεται οπως πιστευει.., τι αλλο να πω..
Σε αυτο ναι ..συμφωνουμε.kopritis Ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον σ'αυτό.