στειρωση

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πηγή, γίνεται κάτι ανάλογο και με αρσενικούς σκύλους? Εννοώ υπάρχει περίπτωση αποφυγής ολοκληρωτικού ευνουχισμού?

TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Πηγή, γίνεται κάτι ανάλογο και με αρσενικούς σκύλους? Εννοώ υπάρχει περίπτωση αποφυγής ολοκληρωτικού ευνουχισμού?
Βεζεκτομή Sara.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σε σκύλους? Σοβαρά? Ε τότε αν είναι να πάρω δεύτερο σκύλο από εκτροφέα να προτιμήσω βεζεκτομή. Βέβαια άντε μετά να πείσω τους Αμερικάνους ότι όντως είναι στειρωμένος, αλλά αν μου κάνουν κόγξες στο πάρκο μπορώ πάντοτε να τους απειλήσω ότι θα τους στείλω το δικηγόρο μου το οποίο είναι άριστη μπλόφα και πιάνει πάντα με τους Αμερικάνους.:p:p:D:D:D:D:D

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
υπαρχει και ενεση για τις θυληκες που αναστελεις τον οιστρο απλα πρεπει καθε τρις ενεσεις να αφησεις μια φορα τη σκυλιτσα με οιστρο .
οι ενεσεις γινονται καθε πεντε μηνες

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μπορεί να φαντάζει «εύκολη λύση», αλλά μην το κάνετε στα ζώα σας.
Στις σκυλες που χορηγούνται συχνά συνθετικά προγεσταγόνα για την αναστολή του οίστρου, ο κίνδυνος εμφάνισης πυομητρας αυξάνει σημαντικά.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Οι ενεσεις αυτες ευνοουν (και ισως προκαλουν) την εμφανιση πυομητρας.

edit. rottie γραφαμε ταυτοχρονα :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πετσοκοφτε λοιπόν, ότι νομίζετε ότι περισσεύει, ότι δεν σας αρέσει, ότι θεωρείτε άχρηστο (τι κι αν οι ορχεις παράγουν την τεστοστερόνη, και οι ωοθήκες την προγεστερόνη και τα οιστρογόνα?).
Παιξτε το μικροί θεοί, αφού μπορείτε. Κανείς δεν πρόκειται να σας κατηγορήσει. Εξάλλου όλα γίνονται για το «καλό» του σκύλου σας….
Και για να ολοκληρώσω.... εγώ οπως ξερετε έχω σκύλο αρσενικό και πολύ ήσυχο, οπότε ούτε θέμα οιστρου τίθεται, ούτε θέμα συμπεριφοράς και άρα βολέματος δικού μου. Ούτε λόγος υγείας (προληπτικός ή μη). Το σκύλο τον πήρα στειρωμένο, αλλά κι αν δεν ήταν, θα τον στείρωνα (οπως θα στειρώσω τον αδεσποτούλη το Φρεντο πριν τον δωσω), γιατι δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά οτι δε θα μου ξεφύγει ποτέ για 3 λεπτά να πάει να κουτουπώσει την αδέσποτη γειτόνισα και να μείνουν πάλι 8 μωρά στο δρόμο οπως εγινε με τη μαμά του. Και φυσικά αφού δεν εμπιστεύομαι τον εαυτό μου, δεν εμπιστεύομαι και κανέναν άλλο.

Δυστυχώς το (αστειρωτο) σεττεράκι που είχα πριν δεν το είχα στειρώσει και συχνά την έσκαγε και γύριζε μετά από ώρες...... (δεν ήμουν αρκετά συνειδητοποιημένη τότε να μην τον αφήνω να αλωνίζει). Καλή του ώρα εκεί που είναι το μωρό μου, αλλά ποιος ξέρει πόσα μωρά την πλήρωσαν εξαιτίας του (μου....). Αρκετά έχω συμβάλει στα αδέσποτα μ'αυτόν, δε ρισκάρω και με το Γκογκόλ. Μερικά λεπτά αρκούν.

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
Οι ενεσεις αυτες ευνοουν (και ισως προκαλουν) την εμφανιση πυομητρας.

edit. rottie γραφαμε ταυτοχρονα :)

δε διαφωνω μαζι σου γι αυτο αλλωστε καθε τρεις ενεσεις αφηνεις ενα κενο

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Mα kopritis κανεις δεν είναι αντιθέτως με την στείρωση ημίαιμων..

Είναι η μονη απαραίτητη λύση.

Τώρα όσον αφορά το σεττερακι αυτό δεν έχει να κάνει με το να το στείρωνες..

Κανένα σκυλί δεν το αφήνουμε να αλωνίζει ελεύθερο μονο του έξω..
Όχι μονο για να μην ζευγαρώσει με καμια θυλικια αλλα και για να την δικη του ασφάλεια.

Αυτό είναι άλλο θέμα με τα κατά η τα υπέρ μιας στείρωσης σε δεσποζομενα.:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Mα kopritis κανεις δεν είναι αντιθέτως με την στείρωση ημίαιμων..

Είναι η μονη απαραίτητη λύση.

Τώρα όσον αφορά το σεττερακι αυτό δεν έχει να κάνει με το να το στείρωνες..

Κανένα σκυλί δεν το αφήνουμε να αλωνίζει ελεύθερο μονο του έξω..
Όχι μονο για να μην ζευγαρώσει με καμια θυλικια αλλα και για να την δικη του ασφάλεια.

Αυτό είναι άλλο θέμα με τα κατά η τα υπέρ μιας στείρωσης σε δεσποζομενα.:)
Το θέμα δεν είναι αν ο σκύλος είναι ημίαιμος ή όχι. Και δεσποζόμενος με περγαμηνές να είναι, αν κουτουπώσει την ημίαιμη, η ζημιά έχει γίνει. Ξαναλέω, οτι για μένα προσωπικά, που παίρνω το σκύλο μαζί μου σχεδόν παντού (νησιά κτλ) και είναι συχνά ελεύθερος, δε μπορω ποτέ να είμαι σίγουρη οτι δε θα μου ξεφύγει αν περάσει απ'εξω η ημίαιμη σε οίστρο. Στην Υδρα πχ, που πάμε συχνά. Η εξώπορτα του κήπου είναι συχνά ανοιχτή. Ο Γκογκόλ επειδή είναι μαμόθρεφτος ποτέ δε βγαίνει μόνος του, οπότε δε μας απασχολεί το θέμα πολύ...... αν όμως ήταν αστείρωτος και περνούσε απ'εξω η θυληκιά?? Δε μπορώ να εγγυηθώ ότι η πορτα θα είναι πάντα 100% κλειστή.

Σε αυτό αναφέρομαι. Και μιλάω για τον εαυτό μου και μόνο. Αλλοι μπορεί να περιορίζουν σωστότερα το σκύλο ωστε να μην υπάρχει αυτή η πιθανοτητα ΠΟΤΕ. Η πράξη πάντως λέει το αντίθετο (άνθρωποι με καλές προθέσεις να μη ζευγαρώσουν το σκύλο την έχουν πατήσει).

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tο ημίαιμο το ανάφερα όσον αφορά την αναφορά που έκανες για τον φρέντο.

Για εμενα το θέμα είναι όταν έχουμε τα σκυλιά μας πρέπει να παίρνουμε την ευθύνη αυτή..

Όταν έχουμε θηλύκια με οίστρο δεν πάμε μέσα σε δρόμους με αγέλες σκύλων..
προσέχουμε παραπάνω..

που παίρνω το σκύλο μαζί μου σχεδόν παντού (νησιά κτλ) και είναι συχνά ελεύθερος, δε μπορω ποτέ να είμαι σίγουρη οτι δε θα μου ξεφύγει αν περάσει απ'εξω η ημίαιμη σε οίστρο. Σε αυτό αναφέρομαι.
Και δεν αφήνουμε ποτε τον σκύλο να αλωνίζει..

Ειδικά αυτά τα επιχειρήματα δεν μπορώ να δεχτώ..
Πες τον φόβο για τον καρκίνο να τον κατανοήσω ως ένα σημείο λόγο πλύσης εγκεφαλου από τον κτηνίατρο..(παιδιά δεν είναι και λίγα τα λεφτά για μια στείρωση..ούτε οι έμποροι λίγοι επίσης..)..
Να καταλάβω λοιπόν τον φόβο για το αύριο και σαν πρόληψη να θεωρήσει κάποιος αυτό σαν λύση..
Άντε να το καταλάβω από την ανθρωπινη μεριά- αδυναμια για το αυριο..

Αλλα να στειρώσεις το σκύλο επειδή δεν μπορείς να κουμαντάρεις τον σκύλο σου και τις ορμες του, αυτό το επιχείρημα μου φαίνεται τρελό..

Sorry αλλα έτσι μου φαίνεται..:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αλλα να στειρώσεις το σκύλο επειδή δεν μπορείς να κουμαντάρεις τον σκύλο σου, αυτό το επιχείρημα μου φαίνεται τρελό..

Sorry αλλα έτσι μου φαίνεται..:)
Το ξέρω.... αλλά αφού φάγαμε τόσες σελίδες για να σας τεκμηριώσω το θέμα της υγείας, είπα να σας αποκαλύψω τον πραγματικό λόγο για τον οποίο είμαι υπέρ της στείρωσης ΚΑΙ στα δεσποζόμενα. Καλώς ή κακώς, είμαστε πάρα πολλοί αυτοί που δεν μπορούμε να κουμαντάρουμε το σκύλο μας. :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nα σου πω κάτι Πηγή όμως..
Αν δεν μπορείτε να τα κουμαντάρετε...απλα.. μην πάρετε..
η πάρτε σκυλιά βάρους και δύναμης που μπορείτε να τα έλεγξετε καλύτερα..

Δεν είναι αυτό λύση με τίποτα..

και ξανά λέω..
Οτι είναι καλο για εμάς δεν είναι και για τα σκυλιά μας..
Ας αποφασίσουμε τελικά τι θέλουμε..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εντάξει, αποψή σου. :) Εγώ χαίρομαι που πήρα, και νομίζω ότι χαίρεται κι αυτός. :)

(οταν λεω "κουμαντάρω" δεν έννοώ στο λουρί..... εννοώ οταν είναι ελεύθερος..... τι σχέση έχει το μέγεθος και η δύναμε??)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εντάξει, αποψή σου. :) Εγώ χαίρομαι που πήρα, και νομίζω ότι χαίρεται κι αυτός. :)

(οταν λεω "κουμαντάρω" δεν έννοώ στο λουρί..... εννοώ οταν είναι ελεύθερος..... τι σχέση έχει το μέγεθος και η δύναμε??)
Αν εχεις προβλημα..., γιατι τοτε να το αφηνεις ελευθερο?:confused:
Μια η αλλη δεν πρεπει..

Περιμενα πως το θεμα του "ελευθερου χωρις λουρι" το εχουμε εξαντλησει σαν θεμα..
Για αυτο οπως το ειπες νομιζα πως σου φευγει απο το λουρι..

Αν θεωρεις πως πρεπει ενα σκυλι να στειρωνεται επειδη ο ιδιοκτητης του θελει να το βγαζει βολτα ελευθερο σε χωρο μη ελεγχομενο..., τοτε νομιζω πως το θεμα βγαινει εκτος λογικης και προφανως δεν εχω να σου απαντησω κατι για αυτο, οπως και για οτιδηποτε παρομοιο..

Ο καθε ενας κανει και πορευεται οπως πιστευει.., τι αλλο να πω..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αν θεωρεις πως πρεπει ενα σκυλι να στειρωνεται επειδη ο ιδιοκτητης του θελει να το βγαζει βολτα ελευθερο σε χωρο μη ελεγχομενο..., τοτε νομιζω πως το θεμα βγαινει εκτος λογικης και προφανως δεν εχω να σου απαντησω κατι για αυτο, οπως και για οτιδηποτε παρομοιο..
Είμαστε πάρα πολλοί αυτοί που βγάζουμε τα σκυλιά ελευθερα σε βουνά και δάση. Δεν είμαστε ολοι ασυνειδητοι. Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα (πού είδες ότι έχω?). Θα είχα αν ο σκύλος ήταν αστείρωτος και περνούσε από δίπλα θυληκιά. Οχι γιατι θα έχανα το σκύλο, αλλά γιατι μπορεί να κουτούπωνε τη θυληκιά. Και τέλος πάντων αυτή είναι μία μόνο περίπτωση που μπορεί να σου ξεφύγει ο σκύλος... υπάρχουν πολλές άλλες οπως είπα (πχ σκύλος σε νησί.....).

Ο καθε ενας κανει και πορευεται οπως πιστευει.., τι αλλο να πω..
Ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον σ'αυτό. :)

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Είμαστε πάρα πολλοί αυτοί που βγάζουμε τα σκυλιά ελευθερα σε βουνά και δάση. Δεν είμαστε ολοι ασυνειδητοι. Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα (πού είδες ότι έχω?).
Δεν το ειπα εγω..εσυ το ειπες..:)

:
Καλώς ή κακώς, είμαστε πάρα πολλοί αυτοί που δεν μπορούμε να κουμαντάρουμε το σκύλο μας.
Θα είχα αν ο σκύλος ήταν αστείρωτος και περνούσε από δίπλα θυληκιά. Οχι γιατι θα έχανα το σκύλο, αλλά γιατι μπορεί να κουτούπωνε τη θυληκιά. Και τέλος πάντων αυτή είναι μία μόνο περίπτωση που μπορεί να σου ξεφύγει ο σκύλος... υπάρχουν πολλές άλλες οπως είπα (πχ σκύλος σε νησί.....).
Ειναι πολλες οι περιπτωσεις που βγαζουν τα σκυλια ελευθερα στα βουνα..
και πολλες οι περιπτωσεις που τα σκυλια φολιαστηκαν απο ακριβως αυτον τον λογο..

Το ξανα λεω..
Δεχομαι τα υπολοιπα επιχειρηματα για τους λογους που αναφερα σε αλλο ποστ, αλλα αυτο μονο επιχειρημα δεν ειναι οσον αφορα την στειρωση..

Last edited:

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Στείρωση

Το θέμα μεταφέρθηκε απο το θέμα "στείρωση".
..................................................................................................

Να επαναφέρω το θέμα της στείρωσης? όση αναζήτηση κ αν έκανα απάντηση δεν βρήκα! Έχω ρωτήσει και 3 γιατρούς (μαζί με τον δικό μου) με διαφορετικές απόψεις! Πότε είναι καλύτερα σε ηλικία να κάνουμε την στείρωση? Πριν τον πρώτο οίστρο? μετά πριν τον δεύτερο? στον τρίτο όπως μου είπε εμένα ο γιατρός μου λόγω προβλημάτων στην κύστη αργότερα? Θα ήθελα την βοηθειά σας!!!

Last edited by a moderator:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr