σχετικά με τον εκπαιδευτη

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Διάβασα πώς διαλέγουμε εκπαιδευτη, αλλά να ρωτησω:Υπάρχουν εκπαιδευτές που εκπαιδεύουν συγκεκριμένες ράτσες;Πώς ξέρει να εκπαιδεύσει το ίδιο ενα μολοσσό,ενα ροτ,ενα κανις,ενα κολευ,κτλ.Έχουν διαφορετικό χαρακτηρα και μαλλον αντιδρουν διαφορετικά.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Είχα ακούσει εκπαιδευτή να εκπαιδεύει τα πάντα εκτός από... τέκελ :D
Για μένα, ο σωστός εκπαιδευτής μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα τόσο με τις θεωρούμενες ως "δύσκολες" στην εκπαίδευση φυλές (π.χ chow-chow), όσο και με τις "εύκολες" (π.χ γερμανικός ποιμενικός). Άλλωστε, ο κάθε εκπαιδευτής θα κληθεί να δουλέψει και με ημίαιμα.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
H εκπαίδευση βασίζετε στο πως δουλεύει το μυαλό του σκύλου και όχι στην ράτσα του. Φυσικά το να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της κάθε ράτσας ένας εκπαιδευτής θα διευκολύνει πολύ την δουλειά του αλλά η θεωρία πίσω από την μάθηση είναι η ίδια για κάθε ράτσα σκύλου!!!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλημέρα.Έχω και άλλη ερώτηση.Όταν θα πάω να ψάξω, παίρνω μαζί και το σκύλο;Χρειάζεται να τον δει για να μου πει ο εκπαιδευτής, μέθοδο, χρόνο, κτλ; Συγγνώμη αν είναι ανόητες οι ερωτήσεις.Επίσης, όσοι έχετε μολοσσό, αν μπορείτε να μου πειτε σε π.μ. σε ποιον πήγατε.:D

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
για μενα η καλυτερη μεθοδος ειναι να κανεις τηλεφωνα, (αν σε βοηθησει και καποιος με συστασεις για καλους εκπαιδευτες που εχουν εμπειρια απο τη φυλη ξεκινα απο αυτους βεβαια) να κανεις τις καταλληλες ερωτησεις και μετα να κανεις μια επισκεψη με το σκυλο στον εκπαιδευτη και η επομενη συναντηση να γινει στο χωρο σου. Η εςκπαιδευση θα πρεπει να γινει μαζι σου γιατι ουσιαστικα εκπαιδευεσαι εσυ πρωτα και μαζι σου και ο σκυλος.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Γιατί σπίτι μου;Έρχονται σε εμένα; Νόμιζα ότι υπάρχουν χώροι ειδικοί που εκπαιδευονται τα σκυλιά.

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
διαβασες το πως διαλεγουμε εκπαιδευτη?

ο σκυλος πρεπει νε εκπαιδευεται μαζι με τον κατοχο του γιατι στην ουσια χρειαζεται να εκπαιδευτει και ο κατοχος.

η εκπαιδευση στο χωρο οπου ζει και βγαινει βολτα ο σκυλος επιβαλλεται γιατι προλαβαινει & αντιμετωπιζει προβληματα που δεν εκδηλωνονται στο χωρο της σχολης / του εκπαιδευτη.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
μπορείς να πας και σε εκπαιδευτήριο ή σε κάποιο κλαμπ και να εκπαιδεύεις εκεί τον σκύλο

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Ναι, το ξέρω ότι μαζί εκπαιδευόμαστε αλλά δεν ήξερα ότι έρχεται στο χωρο μου.:rolleyes:
αυτο ειναι το καλυτερο - να κανει και μια επισκεψη στο σπιτι γιατι εκει μπορει να δει πραγματα και να συμβουλευσει σε τομεις που δεν μπορει στο χωρο του.

Για κοινωνικοποιηση και μαθηματα με αλλα σκυλια, στο χωρο του.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ξερετε κατι;Οι πιο πολλοι που αναλαμβανουν μαθηματα στο σπιτι δεν εχουν την δυνατοτητα για ομαδικα επειτα,παρα μονο οι σχολες ή τα σκυλια τους δεν εχουν λαβει μερος σε εκθεσεις.Όχι ότι θελω να τον παω σε εκθεση αλλα κατι δειχνει για τα σκυλια τους.Αλλά από την άλλη στο σπίτι θα μου διδαξουν τα καθημερινα προβληματα.Με εχουν μπερδεψει:confused:
Επίσης δεν προσφερουν ολοι την ιδια βασική εκπαιδευση.π.χ. καποιοι δεν μαθαινουν στη βασική το περπατημα χωρις λουρι ή το ξαπλωσε ενω άλλοι ναι.Υπάρχουν συγκεκριμενες εντολές στη βασική και αν ναι ποιες ειναι αυτες;
Ένας εκπαιδευτης προσφερει κι ενα χαρτι που δηλωνει σε ποια βαθμιδα εκπαιδευσης εχει φτασει ο σκυλος και το ποσο καλα εκπαιδευμενος ειναι.Αυτό χρησιμευει λεει σε τρενα,λεωφορεια και οπουδηποτε αρνηθουν να τον βαλουν μεσα.

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω / συστησω εκπαιδευτη αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα... Μηπως ρωτουσες τους εκπαιδευτες εδω στο φορουμ? liajoe, Dr. Zivago?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
και οι αποριες συνεχιζονται...ποσες ωρες πρεπει να ειναι η εκπαιδευση;καποιος προσφερει 10 μαθηματα της 1,5 ώρας.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
1,5 ώρα συνεχόμενο μάθημα και μάλιστα για κουτάβι μου φαίνεται πολύ, ίσως από κάποια ώρα και μετά πάει "χαμένος" ο χρόνος. Περίμενε όμως να σου πουν και οι εκπαιδευτές τι νομίζουν σχετικά ;)

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
πανω απο μιση ωρα συνολικα γι αυτη την ηλικια δεν ενδεικνυται. Ο καθε εκπαιδευτης σιγουρα εχει το δικο του προγραμμα αλλα δεν νοειται μιαμιση ωρα με κουταβι...Το οτι δεν πανε σε εκθεσεις με τα σκυλια τους δεν λεει τιποτα αρνητικο. Η σχολη προσφερει το πλεονεκτημα της κοινωνικοποιησης. Δεν υπαρχει κανεις που να ερχεται στο σπιτι και να κανει και ομαδικα μαζι με αλλους μαθητες του???

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
του ειπα ότι δεν ειναι πολλή μιαμιση ωρα;και μου ειπε ότι κανει διαλλειμμα,γιατι πιστευει ότι με διαλλειμμα και επαναληψη τα σκυλια μαθαινουν καλυτερα.Ως τώρα δεν εχω βρει καποιον που να ερχεται σπιτι και να κανει ομαδικα.Ψαχνω όμως.Που θα πάει κατι θα βρω!

eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
παιδια και γω ψαχνω για εκπαιδευτη!!!! οποιος ξερει καποιον παρακαλω να μου στειλει πμ.