τι κανουμε τωρα??


tralala

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2007
58
0
ειπα ενοψει καλοκαιριου να παω να κουρεψω λιγακι το γουεστι μου στον κτηνιατρο και δυστηχως πριν προλαβω να μιλησω και να πω οτι θελω απλα να τα κοντυνει λιγο, μια που ξερω για τον εξωτερικο μανδυα,πιανει την μηχανη και μου το κουρεψε γουλι @!!!! περιτο να πω οτι το ζωντανο ολο το βραδυ ξυνοταν και φαινεται στεναχωρημενο....εγω τωρα απ την πλευρα μου τι να κανω?? στεναχωριεμαι να το βλεπω ετσι,περιμενω να μεγαλωσει καπως το τριχωμα αλλα με το διπλο τριχωμα που κουρευτηκε τι να κανω?θα βγει σε ποσο καιρο? υπαρχει περιπτωση να καταστραφηκε για παντα το ζωντανο οσον αφορα το τριχωμα του?ευχαριστω
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ελπίζω να μην έγινε ανεπανόρθωτη ζημιά στο τρίχωμα του ζώου. Κούρεμα με μηχανή απαγορεύεται δια ροπάλου στα σκυλιά με διπλό μανδύα όπως τα Westies...
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
αμαν ρε παιδια εχουμε κανει απειρες σελιδες στο forum σχετικα με grooming και τι πρεπει να προσεχουμε :(

κριμα τι να πω ,τωρα ειναι αργα :?
 


tralala

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2007
58
0
αργα για παντα?δε προκειται να ξαναβγει???? και τι γινεται σαυτη τη περιπτωση??
ρε παιδια δε ξερω τι να πω,ο ανθρωπος δε μου πηρε πολλα λεφτα( αν μου επαιρνε θα ελεγα οτι δεν αρνηθηκε να το κουρεψει για να μη χασει τα χρηματα) αλλα αφου δεν εχει κερδος ποιος ο λογος να μη μου προτεινει να παω καπου αλλου?αφου φανηκε οτι δεν ηξερε...δε μπορω να καταλαβω πως σκεφτονται μερικοι...
 




tralala

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2007
58
0
τι να πω ισως επρεπε να του πω οτι ειναι σκυλι και οχι αμνοεριφειο !!
 


likos

Active Member
18 Μαϊου 2008
35
0
Τι αψυχολογητη κινηση εκανε μωρε αδραξε με την μια την μηχανη και forza italia!Πιστευω πως πρεπει να αλλαξεις κτηνιατρο(ΑΝ λεγεται ετσι αυτος).Παντως η τριχα θα ξαναβγει γιατι οι θηλακες δεν πειραχτηκαν.
 


Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
:flip: :flip: :flip: :flip: :flip: :flip: :flip: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ](*,) ](*,) ](*,)

Λοιπόν, ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή....΄

- Ενα westie και γενικά τα τεριε ΔΕΝ ΚΟΡΕΥΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Ο καλλωπισμός που πρέπει να γίνει λέγεται stripping. Το stripping τι είναι;
Κάθε 2 με 3 μήνες βγάζουμε τις νεκρές τρίχες από τον σκληρό μανδύα (τον επάνω) με το χέρι η με ειδικό εργαλείο ώστε να ξαναμεγαλώσει και να γίνεται σκληρότερο. Ένα westy δεν χάνει την τρίχα του και γι'αυτό τον λόγο είναι πολύ συμαντικό να του την βγάζουμε εμείς η ο groomer (κομμωτής σκύλων).
Ο κάτω μανδύας ΔΕΝ πρέπει να στριπαρεται η να κουρεύεται γιατί αργεί πολύ να ξαναβγεί και προστατεύει το δέρμα του σκύλου.
Εάν κουρευτεί ένα westie για 1 η 2 φορές (επάνω μανδύας), ένας επαγγελματίας κομμωτής μπορεί να επανορθώσει την ζημιά με το stripping. Σε περίπτωση που κουρευτεί ο σκύλος περισσότερς φορές, ο μανδύας γίνεται πολύ μαλακός και δεν μπορεί να στριπαριστεί.

Όταν στριπάρεται το westie ΜΕΙΩΝΟΥΝ οι πιθανότητες αλλεργίας και δερματικών προβλημάτων (που έχουν πάρα πολλά)....

Επίσης καλό είναι να μην κάνουμε μπάνιο συχνά στον σκύλο μας γιατί μαλακώνει η τρίχα. Ένα μπάνιο τον μήνα είναι αρκετό αλλα προσοχή: να χρησιμοποιούμε ΠΑΝΤΑ ειδικό σαμποάν για σκληρή τρίχα η σαμπουάν για ευαίσθητες επιδερμήδες. Το σαμπουάν διαλίεται πρώτα σε νερό και όχι κατ'ευθείαν πάνω στο σκύλο.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τεριε, δεν στριπάρουν τα σκυλιά τους επειδή νομίζουν οτι πονάνε και επειδή κοστίζει και πολύ περισσότερο από ένα απλό κούρεμα με την μηχανή (60 € για stripping και 20€ για κουρεμα).
Το stripping κρατάει πολλές ώρες (μινιμουμ 3 σε έναν κομμωτή) ενώ το κούρεμα ούτε 20 λεπτά.

Για την περίπτωση σου tralala, λυπάμαι πολύ που έκανε τέτοιο πράγμα ο κτηνίατρος σου.... Ο μανδύας του σκύλου σου φυσικά και θα μεγαλώσει αλλά την επόμενη φορά να το πάς σε ένα ειδικό κομμώτη.

Κοίτα να ανεβάσεις την ψυχολογία του σκύλου σου γιατί ούτε αυτουνού του αρέσει η κατάσταση του (λές οτι ξύνεται και φαίνεται στεναχωρημένο).

Όταν αποφασίζεις να αγοράσεις ένα σκύλο, το λιγότερο είναι να κάτσεις και να διαβάσεις/ασχοληθείς/μάθεις για τις ανάγκες της ράτσας που σου αρέσει. Όταν αγοράζεις ένα σκύλο, αγοράζεις μαζί και όλη την φροντίδα που θα πρέπει να του παρέχεις.

Σόρι για το κατεβατό αλλά είναι αυτονόητα πράγματα που θα έπρεπε ήδη να γνωρίζεις!
 


aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
47
Ν.ΜΑΚΡΗ
επισης να συμπληρωσω οτι οι κτηνιατροι,δεν πρεπει να κουρευουν ζωα,δεν εχουν σπουδασει και δεν εχουν γνωσεις για αυτο!
 


manren

Member
21 Μαϊου 2008
11
0
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Eχεις δικιο αγγελικη για αυτο και περνανε τα κακομοιρα τα ζωα για προβατα και τα κουρευουν με τη μηχανη του γκαζον :evil:
 




LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
οντως :D
αν θυμαμαι καλα ειχε πει οτι ειχε εξοπλιστει και με ολα τα απαραιτητα εργαλεια και το τραπεζακι η milou :roll:
 


tralala

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2007
58
0
παιδια ειχα διαβασει για μανδυες και διπλο τριχωμα ,ηξερα πανω κατω και πιστευα οτι ο κτηνιατρος θα μου ελεγε οτι δε μπορω(σε περιπτωση που δε μπορουσε) εφοσον ειναι γνωστης και ξερει οτι θελουν ειδικη περιποιηση...μαλιστα του ανεφερα για μανδυα και ουτε καν σχολιασε...ισως ειμουν αφελης που πιστεψα οτι απ τη στιγμη που ειναι κτηνιατρος αγαπαει τα ζωα και δεν φερετε σαν χασαπης.δυστηχως την πατησα και ακομα απορω πως γινεται να μη ξερεις και να κουρευεις λες και κουρευεις γιδια...ελεος...απο θεσσαλονικη ειμαι,οποιος ξερει να μου προτεινει με πμ καποιο κομμωτηριο σκυλων μετα χαρας...στις συκιες εχει ενα τετοιο μαγαζι,δε ξερω αν καποιος εχει εμπειρια απο κει
 


Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Δυστυχώς αρκετοί κτηνίατροι ΔΕΝ είναι ζωόφιλοι ΟΥΤΕ κομμωτές.....

Εδώ βλέπουμε και πόσο συμαντικός είναι και ο ρόλος του εκτροφέα.

Τεσπα, ελπίζω να βρείς έναν καλό κομμωτή και να ΚΑΤΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ την διαδικασία του κουρέματος για να σιγουρευτείς οτι δεν κακομεταχειρίζεται τον σκύλο σου. Αν πάλι δεν σου το επιτρέψει, πολύ απλά παίρνεις το σκύλο σου και φεύγεις! :smurf: :smurf: :smurf: :smurf: :smurf: :smurf: :smurf:

εφοσον ειναι γνωστης και ξερει οτι θελουν ειδικη περιποιηση...μαλιστα του ανεφερα για μανδυα και ουτε καν σχολιασε
Ο καθένας είναι γνώστης στον τομέα του.... ο κτηνίατρος δεν είναι στις κομμώσεις!
 


Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Και για να μην ξεχάσω, δεν στριπαρουμε/κουρεύουμε τον σκύλο μας μόνο εν'όψη του καλοκαιριού αλλά τακτικά, όσο μας πεί ο ευσυνείδυτος κομμωτής.
 


tralala

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2007
58
0
αρα κακως πρεπει να δεχονται να κουρεψουν εαν δε ξερουν...τωρα αν τυχαινει να ξερουν εχει καλως....απλα με εκνευριζει που δε νοιαζονται για αυτες τις ψυχουλες ....με εκνευρισε πολυ αυτη η κατασταση κυριως για το σκυλακι μου,το καημενουλη
 


Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Tralala, εσύ και μόνο εσύ είσαι υπεύθυνη για την κατάσταση του σκύλου σου....

Πραγματικά λυπάμαι που το λέω, και δεν έχω τίποτα μαζί σου αλλά έτσι είναι!
Στο κτηνίατρο πάμε για εμβόλεια, τσεκ απ, ακτινογραφίες, φάρμακα,..... οχι για κούρεμα :evil:

Κοίτα να ψάξεις και να βρείς έναν σωστό και ευσυνείδητο κομμωτή να επαναφέρει τον σκύλο σου όταν φυσικά μεγαλώση η τρίχα του.

Θα μπορούσες να βάλεις μια φωτογραφία σε παρακαλώ;;;
 


tralala

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2007
58
0
βρε δεν αντιλεγω οτι φταιω εγω απλα επειδη μου ειπε ο κτηνιατρος οτι κουρευει για αυτο και το πηγα...αλιως εννοειται θα το πηγαινα σε κομμωτηριο σκυλων που υπαρχει στη γειτονια μου....δε πιστευα οτι μπορει καποιος που δε γνωριζει να σου πει ελα να στο κουρεψω...με εχει και πελατη! δηλ. τωρα μαυτο που εκανε τι πιστευει?? οτι θα θελησω να πηγαινω??ασε που ηταν συστημενος κτηνιατρος....κακως ημουν αφελης και αφεθηκα στο να τον παω εκει για κουρεμα...για φωτο τι να βγαλω,ασε που ειμαι τωρα στη δουλεια
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Στο κτηνίατρο πάμε για εμβόλεια, τσεκ απ, ακτινογραφίες, φάρμακα,..... οχι για κούρεμα
Εξαρταται!!!
Πολυ κτηνιτατροι συνεργαζονται με Groomers!
Και εγω με κτηνιατρειο κουρεβο και στριπαρω δυο φορες την εβδομαδα!
 


tralala

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2007
58
0
εμ εαν ο χρισταινος μου προτεινε εσεις τι λετε να επεμενα στον κτηνιατρο? τελος παντων οτι εγινε εγινε,απο δω και περα δε θα εμπιστευομαι τοσο ευκολα τον οποιοδηποτε...καθε εμποδιο σε καλο που λενε,θα αλλαξω κτηνιατρο και θα ψαξω να βρω καλο γκρουμερ...αν καποιος απο θεσσαλονικη εχει να μου προτεινει καποιον με πμ,καλοδεχουμενο θα ειναι
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.816
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf